Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ;

Ἅγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: «Αἰσθάνομαι πόσο ἔντονα ἐργάζονται μυστικὰ γιὰ τὴν καταστροφὴ τῆς Ἑλλάδος»  

16 Ἰανουαρίου 1982 

«Ἀντίχριστοι πολλοὶ γεγόνασι. Αἰσθάνομαι πόσο ἔντονα ἐργάζονται μυστικὰ γιὰ τὴν καταστροφὴ τῆς Ἑλλάδος. Ἀρχίσανε μὲ τὴν γλῶσσα. Ὅσο ξεπέφτει ἡ γλῶσσα τόσο ξεπέφτει ὁ λαός. 

Λένε ὅτι θέλουν νὰ εὐκολύνουν τὰ παιδιά. Ἀλλ’ αὐτὸ δὲν εἶναι σωστό. Τὰ παιδιὰ καὶ πάλι δὲν θὰ μάθουν γράμματα, γιατὶ ἄλλο εἶναι τὸ αἴτιο. Τὸ αἴτιο εἶναι ἡ ὀρφάνια, ἡ ἔλλειψη τοῦ πατέρα. Ἡ ἀπομάκρυνση ἀπὸ τὸν Θεό. Αὐτὴ δίνει τόπο στὸν παλαιὸ ἄνθρωπο ποὺ μπερδεύεται μὲ τὸν νέο καὶ κάνει μπερδεμένη τὴν ψυχή.»


[…] Ὁ ἄσωτος ὅταν κατάλαβε τὴν ἀπελπιστικὴ κατάστασή του εἶπε μέσα του «Θὰ σηκωθῶ νὰ πάω στὸν πατέρα μου». 

Γιὰ νὰ τὸ εἰπεῖ ὅμως αὐτὸ αἰσθανόταν ὅτι εἶχε πατέρα, γιατὶ μόνο ἕνας ἄνθρωπος ποὺ ἔχει πατέρα μπορεῖ νὰ εἰπεῖ «θὰ γυρίσω στὸν πατέρα μου». 

Γι’ αὐτὸ, ὁ διάβολος ἢ ὁ παλαιὸς μέσα μας ἄνθρωπος προσπαθεῖ νὰ μᾶς πείσει ὅτι δὲν ἔχουμε πατέρα, ὅτι εἴμεθα ὀρφανοὶ καὶ γι’ αὐτὸ δὲν ἔχουμε ποῦ νὰ ἐπιστρέψουμε. Ἄρα μᾶς ὁδηγεῖ στὴν ἀπελπισία καὶ στὴν αὐτοκτονία. Θυμηθεῖτε ὅτι ὁ Ἰούδας κατάλαβε ὅτι ἁμάρτησε μὲ τὸ νὰ παραδώσει αἷμα ἀθῶο, ἀλλὰ δὲν αἰσθανόταν ὅτι εἶχε πατέρα καὶ δὲν εἶχε πιὰ νόημα γι’ αὐτὸν ἡ ζωὴ καὶ ἔτσι ἀπηγχονίσθη μόνος του. 

Ἡ ἔλλειψη νοήματος στὴν ζωή, ποὺ ἀποτελεῖ πρόβλημα γιὰ ἑκατομμύρια ἀνθρώπους ἔχει θεμέλιο καὶ αἰτία της τὸ γεγονὸς ὅτι ὅλοι αὐτοὶ δὲν γνωρίζουν ἢ δὲν πιστεύουν ὅτι ἔχουν πατέρα καὶ μάλιστα ὅτι ἔχουν πατέρα τὸν ἴδιο τὸν Θεό ποὺ εἶναι ἕτοιμος νὰ τοὺς ὑποδεχθεῖ μὲ ἀνοιχτὴ ἀγκαλιά.


Ὁ ἄσωτος δὲν ἀπελπίστηκε, διότι εἶχε πατέρα ὁ ὁποῖος τὸν περίμενε, ὅπως πίστευε, παρ’ ὅλο ποὺ αἰσθανόταν ὅτι δὲν εἶναι ἄξιος νὰ εἶναι γυιός του. Ὁ Ἰούδας αὐτοκτόνησε, γιατὶ δὲν πίστευε πιὰ ὅτι εἶχε πατέρα, ἀφοῦ τὸν πρόδωσε γιὰ τριάκοντα ἀργύρια. 

Τὸ βασικό, λοιπόν, αἴτιο τῆς κακοδαιμονίας μας εἶναι ὅτι αἰσθανόμαστε ὅτι εἴμαστε ὀρφανοί (κατὰ τὴν ἀντίληψή μας) καὶ ἔτσι μᾶς κάνει ὁ παλαιὸς ἄνθρωπος νὰ πιστεύουμε καὶ νὰ ζοῦμε στὴν ὀρφάνια καὶ στὴν ἀπελπισία τῆς ὀρφάνιας. 

Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ βιβλίο: «Ἀπὸ τὸ Σημειωματάριο ἑνὸς Ὑποτακτικοῦ, τ. Α΄»

24 σχόλια:

Μαρία Π. είπε...

O τίτλος είναι γενικός, και απευθύνεται σε όσους αδυνατούν να δουν τι συμβαίνει γύρω μας και πόσο συντονισμένη επίθεση δέχεται ο ελληνισμός και η Ορθοδοξία, (ειδικά μετά την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που έχουμε μπει στην τελική φάση των σχεδίων για την ανατολική Μεσόγειο και το Ισραήλ), όταν μάλιστα ορισμένοι φτάνουν ακόμα και στο σημείο να θεωρούν ότι είναι απαραίτητες οι αλλαγές και ο "εκσυγχρονισμός", αφού όλος ο κόσμος αλλάζει.
Συνωμοσιολογία όμως υπάρχει σε τεράστιο βαθμό, σε άλλα πεδία και μάλιστα αποπροσανατολίζει τον άνθρωπο από την πραγματική ουσία των πραγμάτων.
Πάρτε για παράδειγμα τον Λιακόπουλο. Αντί να δει την πνευματική αιτία αυτών που συμβαίνουν (που είναι η αποστασία μας από το Θεό) και ότι ο διάβολος μας πολεμά κυρίως μέσω της υπερηφάνειάς μας, έχει κατασκευάσει θεωρίες επί θεωριών, ένα σωρό πλάνες για "κούφια γη" από την οποία βγαίνουν, (υλικά) "λαμόγια" (όπως λέει) που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, που με κάποιους εξωτερικούς τρόπους (δορυφόρους, αεροψεκασμούς, υπέρηχους κτλ..) καταφέρνουν να μας "υποτάσσουν" και με "παθητικό τρόπο" να μας πάρουν στην κόλαση.
Αυτή η οπτική δεν αγγίζει τα όρια της βλασφημίας απέναντι στο Θεό;;
Δηλαδή ο Θεός μας άφησε έρμαια, του κάθε Ροκφέλερ ή του κάθε μασόνου που "συνεργάζεται" με δαίμονες;;
Γνωρίζουμε όλοι και τις φοβερές δυνατότητες της τεχνολογίας, όπως και την τεράστια δύναμη και εξουσία που έχουν κάποιοι άνθρωποι και κάποιες αποκρυφιστικές μασονικές ελιτίστικες λέσχες.
Από κει και πέρα όμως, γιατί θα πρέπει να φοβούνται όσοι είναι κάτω από τη σκέπη του Κυρίου;;
Πότε άφησε ο Άγιος Πορφύριος να εννοηθεί κάτι τέτοιο;;
Δεν "έβγαζε" με το λόγο του τους ανθρώπους από το "πεδίο που κυριαρχεί το σκοτάδι" προς το φως του Χριστού;; Δεν μιλούσε πάντα με θετικό τρόπο, με πίστη, με ελπίδα, με την ίδια προοπτική που είχε και ο Απ.Παύλος όταν έλεγε ότι δεν θα καμφθούμε γιατί "αποβλέπουμε στον Αρχηγό της Πίστεώς μας";;
Έφτασαν να τον κατηγορήσουν ότι "κοίμιζε" τα πνευματικά του παιδιά επειδή τους έλεγε να μην ασχολούνται με τον αντίχριστο αλλά μόνο με τον Χριστό, και ότι όταν έχουν τον Χριστό δεν μπορεί να τους αγγίξει κανένας αντίχριστος.

Φυσικά εμείς σήμερα ασχολούμαστε (και καλά κάνουμε) με όλα όσα συμβαίνουν, την διαρκή εξάπλωση του συγκρητισμού την εξάλειψη της αντικειμενικής αλήθειας, την προδοσία της πίστης, την αφωνία-αδιαφορία, την μεγάλη αποστασία και όλα τα υπόλοιπα.
Όμως σαν "καλά παιδιά του ίντερνετ" που είμαστε οι περισσότεροι, θα πρέπει να προσέξουμε λίγο τις ισορροπίες μας.

Συνωμοσιολογία μπορεί να υπάρξει σε όλους μας όταν μέσα στον πανικό μας, αρχίσουμε να τους βλέπουμε όλους σαν εχθρούς για διάφορους λόγους. Δεν είναι όμως όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Καθένας προχωράει πνευματικά με άλλο ρυθμό (πολλές φορές και με άλλο τρόπο), και δεν σημαίνει ότι αν υπάρχει κάποια διαφωνία σε επιμέρους πράγματα, ότι είναι εμπόδιο, ή έχει διγλωσσία ή ακόμα χειρότερα ότι είναι κρυφός οικουμενιστής όπως ακούμε να λένε για κάποιους ανθρώπους. Αυτό είναι καθαρή συνωμοσιολογία.
Καχυποψία που προέρχεται από έλλειψη ταπείνωσης, ακριβώς γιατί θεωρούμε τον εαυτό μας αλάθητο.

Μαρία Π. είπε...

Χθες το βράδυ είδα σε ένα ιστολόγιο μια αναφορά στον πλανεμένο π.Μ.Βαρβαρή (έγραφε ότι έχει βάλει αντίστροφο χρονόμετρο μέχρι την Β΄Παρουσία) και μπήκα (μετά από ένα σχεδόν χρόνο) στο μπλογκ του να δω από περιέργεια αν αναιρεί πλέον εδώ που φτάσαμε τις πλάνες του.
Μπήκα με διάθεση αστείου, όμως βλέποντας αποσπασματικά ένα βίντεο από την τελευταία ομιλία του τον φετινό Ιανουάριο 2017, στενοχωρήθηκα πολύ και με τον ίδιο αλλά και με τους ανθρώπους που σέρνει μαζί του. Είναι όλοι σε κατάσταση σχεδόν "παρανοϊκή".

Αυτός ο άνθρωπος όμως δεν έχει καμιά σχέση ούτε με διάφορους άσχετους "συνωμοσιολόγους" του ίντερνετ που όλη μέρα ασχολούνται με "κάρτες ιλουμινάτι" ή chemtrails κτλ.., ούτε με Λιακόπουλο, ή ακόμα και με δεκάδες προφητολόγους των εκατοντάδων βίντεο στο youTube.
Προέρχεται από ευλαβή οικογένεια στην Κάλυμνο, έγινε μοναχός σε πολύ μικρή ηλικία, έμεινε στο Άγιο Όρος γύρω στα 10 χρόνια με νυχθημερόν μελέτη της Αγίας Γραφής και των Πατέρων, με αποτέλεσμα να γνωρίζει ακόμα και σε ποια σελίδα βρίσκεται το κάθε απόσπασμα από αυτά που αναφέρει, και στη συνέχεια πήγε στην μητρόπολη Κορίνθου, έφτιαξε ένα μικρό μοναστήρι και ξεκίνησε ένα μεγάλο έργο διαφώτισης του κόσμου, με τη βοήθεια του πρώην μητροπολίτη Κορίνθου (τον οποίο εγκωμιάζει με τα καλύτερα λόγια).

Ήταν σχεδόν κάθε εβδομάδα στην τηλεόραση σε διάφορες εκπομπές που είχαν "αναλάβει" την μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας. Οι δύο περισσότερο χαρακτηριστικές ήταν το "Μπορώ" της Άννας Δρούζα όπου με μια επίφαση σύγχρονης επιστημονικής κάλυψης (με μόνιμους ψυχολόγους-σεξολόγους κτλ.. της κακιάς ώρας), διέστρεφε τα πάντα σε θέματα ομοφυλοφιλίας/αλλαγής φύλου, σε θέματα προτιμήσεων κ.ο.κ., και η άλλη ήταν η εκπομπή του Χαρδαβέλα, με μόνιμο "συνωμοσιολογικό περιεχόμενο" για εξωγήινους, για "παιδιά indigo", και διάφορα άλλα παρα-φυσικά (όχι μεταφυσικά) πράγματα όπως η τηλεπάθεια κ.α. της θεοσοφίας όπως και διάφορα τηλεφωνικά γκάλοπ που έβγαζαν "αποτελέσματα" όπως π.χ. ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πιστεύουν στην ύπαρξη εξωγήινων.

Ο π. Μάξιμος λοιπόν, πάντα σε όλες αυτές τις εκπομπές (και της ηθικής/πνευματικής μετάλλαξης της Α.Δρούζα, αλλά και τις νεοεποχίτικες του Χαρδαβέλλα) ήταν "η πατερική φωνή της αλήθειας" "εάν τε ακούσωσιν εάν τε απειθήσωσιν". Ήταν το φως στο απόλυτο σκοτάδι των απόψεων που ακουγόταν.

Επιπλέον σε δικές του εκπομπές ανέλυε συνεχώς την γενική κατάσταση, τα σημεία των καιρών, τον φρικτό υλισμό στον οποίο έπεσε η ελληνική κοινωνία μετά τη μεταπολίτευση, και που μας οδηγεί αυτό (εδώ που είμαστε σήμερα), και όλη το ηλεκτρονικό αλυσόδεμα, αρχής γενομένης από την συνθήκη Σένγκεν (μην ξεχνάμε ότι με βάση αυτές τις ευρωπαϊκές συμφωνίες ψηφίστηκε και το σύμφωνο ομοφυλόφιλων).

Μαρία Π. είπε...

Το 2006 άρχισε να διαδίδει την πλάνη για την Β Παρουσία το 2018, η οποία όπως λέει στηρίχτηκε σε υπολογισμούς με βάση προφητείες Αγίων.[Το 2011 αποτειχίστηκε.]

Που θέλω όμως να καταλήξω και γιατί τα λέω όλα αυτά.
Αντί, περνώντας τα χρόνια, να πει "βρε παιδιά, έκανα λάθος στους υπολογισμούς μου, σας ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη, ελπίζω να μην επηρέασα με τρόπο μη αναστρέψιμο κάποια ψυχή κτλ.."
τι βλέπουμε;;
Έχει ισχυροποιηθεί τόσο πολύ στην πλάνη ώστε πραγματικά τρόμαξα με αυτά που άκουσα, γιατί είδα το πραγματικό πρόσωπο αυτής της κατάστασης, την πνευματική της ουσία.
Μέχρι τον περασμένο χρόνο έλεγε απλά ότι δεν αλλάζει κάτι ως προς γεγονότα, και ότι όλα θα γίνουν αλλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (σε 1-2 χρόνια).
Η φετινή του ομιλία (στην οποία είναι σε πολύ πιεσμένη ψυχολογική κατάσταση και σε 2-3 σημεία κλαίει), ανατρέπει τα πάντα για να μην "αναγκαστεί" να ανατρέψει την εμμονή του με το 2018!
Ακούστε περιεχόμενο ομιλίας:
Eίστε όλοι σφραγισμένοι (περιλαμβάνει και όσους είναι στην αίθουσα και τον ακούνε).Έχετε όλοι προσκυνήσει την εικόνα του θηρίου (που είναι η τηλεόραση). Μην περιμένετε προφήτες (δεν υπάρχουν οι 2 προφήτες, η Αποκάλυψη αναφέρεται αλληγορικά στις 2 Διαθήκες), δεν θα χτιστεί Ναός του Σολομώντα, δεν θα ενθρονιστεί κανένας αντίχριστος, γιατί είστε ήδη όλοι δικοί του.
Ο μόνος τρόπος να σωθείτε είναι να φύγετε ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ (ΧΘΕΣ), και από την εκκλησία του νέου ημερολογίου και από το σχίσμα (όπως το ονομάζει) του παλαιού, να μείνετε σε απομόνωση με προσευχή αυτό τον τελευταίο χρόνο και τους τελευταίους 3,5 μήνες θα μας μιλήσει ο Θεός που θα κρυφτούμε για να γλιτώσουμε από τον αντίχριστο.Όποιος παραμείνει σε κοινωνία με οποιαδήποτε εκκλησία θα πάει στην κόλαση.
Ξέρω πολλά (λέει) αλλά θα τα πω μόνο σε όσους αξίζουν από σας (δηλ. από τους 50-100 ανθρώπους που ήταν στην αίθουσα, θα τα πει π.χ. σε 10),
γιατί οι μέρες είναι όπως ακριβώς εκείνες του κατακλυσμού, όταν σώθηκε μόνο ο Νώε με άλλες 7 ψυχές!!
Δηλαδή καταλήγει ότι από τα 7.5 δισεκατομμύρια ανθρώπων θα σωθεί μόνο ένας διψήφιος αριθμός(!!!).

Επιβεβαιώνονται λοιπόν απόλυτα οι Πατέρες που λένε ότι τα πνεύματα πλάνης δεν είναι απλά πνεύματα (όπως των σαρκικών παθών) αλλά είναι η φοβερότερη κατηγορία, από τα οποία ο άνθρωπος μπορεί να σωθεί μόνο με προσωπικό θαύμα του Θεού, και μόνο όταν ταπεινωθεί.
Γι αυτό σχεδόν κανένας πλανεμένος/αιρετικός της ιστορίας δεν μεταστράφηκε.

amethystos είπε...

Καλημέρα. Τά αγόρια πρέπει νά υπηρετούν τό στρατιωτικό τους. Τά έθνη πού κατήργησαν τούς στρατούς τους καί βολεύονται μέ μισθοφόρους αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα μαλθακότητος στόν ανδρικό πληθυσμό. Επίσης καί έθνη όπως η Ελλάδα τά οποία λόγω διαφθοράς διαθέτουν κανάλια μέσω τών οποίων τά παδιά τής ελίτ αποφεύγουν νά υπηρετήσουν τήν πατρίδα. Οι κατακτημένες χώρες επίσης αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. Η αποικιοκρατία διέλυσε επίσης τίς ταυτότητες τών φύλων.Πατήρ πάντων πόλεμος. Ακόμη καί στό Ευαγγέλιο Ο Κύριος θεράπευε όλες αυτές τίς ασθένειες πού οφείλονται στήν μαλθακότητα. Μαζί μ' αυτή χάνεται καί η πατρίδα. Ετσι καί ο νέος μας πάσχει από μαλθακότητα. Είναι εύκολο θύμα. Στίς σέκτες καταλήγουν συνήθως τέτοιοι άνθρωποι, χωρίς ντροπή καί αυτοέλεγχο. Η Ελλάδα έχει γεμίσει μαμόθρεφτα. Τά βλέπουμε καί στήν πολιτική σκηνή. Πώς ξεγιελιούνται οι Ελληνες είναι ένα λογικό μυστήριο.

Μαρία Π. είπε...

Kαλημέρα Αμέθυστε. Είδα τον τίτλο της ανάρτησης και επηρεασμένη από την εικόνα της πλάνης και του κλίματος σε αυτή την ομιλία που είδα, έγραψα χωρίς να προλάβω να διαβάσω τα λόγια του Αγίου Πορφυρίου, που είναι ωραία και ωφέλιμα.Πραγματικά έχουμε υποστεί μετάλλαξη όπως λες, και κάποιοι άνθρωποι καταλήγουν σε οικτρές πλάνες και καταφέρνουν να ξεγελούν και αρκετούς ακόμα.
Όμως είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.Οι παλιότερες γενιές που είχαν κάποιο απόηχο υγιούς πίστης, τελειώνουν, και οι νεότεροι προσεγγίζουν τον Θεό, κατά μεγάλο μέρος μέσω της εσχατολογίας.
Φυσικά όλη η πίστη μας είναι "εσχατολογική" με την έννοια ότι ο Χριστιανός ζει ΗΔΗ "τα έσχατα", "το τέλος της πίστης του" "τη σωτηρία της ψυχής του" όπως λέει ο Απ.Πέτρος. Και εννοείται ότι οφείλει να διακρίνει "τα σημεία των καιρών", και όχι μόνο "το πρόσωπο του ουρανού" όπως λέει ο Κύριος.
Αλλά εδώ μιλάμε για προτεσταντική οπτική, για πανικό, για νοσηρές καταστάσεις, μιλάμε για λιακό-πληκτους και κάθε άλλου είδους συνωμοσιολογό-πληκτους.
Δεν θυμάμαι πριν 10-15 χρόνια τόση σύγχυση και πλάνη.Ίσως φταίει και το ίντερνετ και ο σκηνοθετημένος τρόπος που παρουσιάζει κάποια πράγματα, αλλά είναι κυρίως η δική μας έλλειψη αντιστάσεων που αυξάνεται λόγω της μετάλλαξης που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία όπως είπες.
Ακόμα και οι προφητείες γερόντων για την "αναλαμπή" όπως λέγεται της Ορθοδοξίας, που είναι πολύ εξαπλωμένες, όταν δρουν εφησυχαστικά έχουν το ίδιο (υπνωτικό/παραλυτικό) αποτέλεσμα με την καταστροφολογία και την συνωμοσιολογία.
Το ζητούμενο λοιπόν είναι η πίστη και η αλήθεια, αλλά και το πνευματικό σημείο αναφοράς που λέγεται Ταπείνωση.
Ο Μάξιμος παρά όλη την ακρίβεια της γνώσης της Πίστης έπεσε σε οικτρή πλάνη και όχι μόνο δεν βγαίνει (θα μπορούσε με απλότητα να ζητήσει ένα συγγνώμη και "να αποσυρθεί για να κλάψει τις αμαρτίες του" όπως είχε πει ότι θα έκανε αν δεν επαληθευτεί), αλλά έπεσε ακόμα και σε πλήρη διαστροφή της αντίληψης της πραγματικότητας. Κρίμα.. Έχω λυπηθεί γι΄αυτόν τον άνθρωπο..

amethystos είπε...

Στό γεροντικό δαίμονες διάβαζαν τίς Γραφές μαζί μέ τούς Γεροντάδες. Εχουν προτίμηση φυσικά στήν Π.Δ.καί αναβαθμίζουν τόν Μωυσή εις βάρος τού Κυρίου. Βρισκόμαστε στά νύχια τού Αντιχρίστου. Στήν παλαιά ορθοδοξία η οποία σιγά-σιγά αποτειχίζεται τήν θέση τού θεού τήν έχει πάρει η εκκλησία. Τό τρομερό αυτό φαινόμενο είναι η εκκοσμίκευση, είτε έχει σάν σκοπό της τήν σωτηρία τού κόσμου, είτε τήν σωτηρία τής εκκλησίας. Ο παληός καλός άνθρωπος πού περνιόταν γιά καλός χριστιανός, σήμερα είναι σωτήρας. Ετσι προετοιμάζεται ο Αντίχριστος.Από τό πνεύμα τής σωτηρίας. Η πιό δαιμονική εκτροπή τού θελήματός μας. Η κυριαρχία τού εσωτερικού εγωισμού λόγω ταπεινολογίας. Η παράδοσή μας στό παραπέτασμα, στίς κουρτίνες πίσω από τίς οποίες κρύφτηκε η αμαρτία λόγω τού βαπτίσματος, όπως μάς τό αποκαλύπτει η νηπτική θεωρία καί τό οποίο ονομάζουμε σήμερα αληθινό Εγώ.Σήμερα ο πιό υπερήφανος κυριαρχεί σάν προσωπικότης, σάν πρόσωπο. Η σημερινή εκκλησία είναι ένα θέατρο αυτών τών προσωπικών σκιών. Η πολιτική είναι πιά μιά αέναη παράσταση.

Ανώνυμος είπε...

Να λυπηθείς τον εαυτό σου που εχει κοινωνία με τη σύνοδο της Κρήτης,τον Βαρθολομαίο,το Π.Σ.Ε.,τους Οικουμενιστές ψευδοποιμένες και την αιρετική ομολογία των Αθηνών.Ο π.Μάξιμος θα κλάψει σε 15 μήνες για τις βλακείες του.Εσύ πως θα ξεφύγεις από την πλάνη σου κ.Μαρία Π.;Κόντρα στους Αγίους ,κόντρα στους Αποστόλους,κόντρα στους Ιερους Κανόνες,κόντρα στον Χριστό και την Εκκλησία Του.Ξύπνα Μαρία!

amethystos είπε...

Ελα τυχερέ πού είσαι καθαρός. Καλό παράδεισο. Θά χαίρεσαι μέ τίς κραυγές μας στά καζάνια τής κόλασης. Πήρες σωστή απόφαση σέ ζηλευουμε. Εμείς έχουμε μαγαριστεί καί δέν μπορούμε νά δούμε τήν αλήθεια. Τυχερέ.

Ανώνυμος είπε...

Χρονια πολλα και εν ελευθερια και αιωνια η μνημη ολων των ηρωων του 1821 που πολεμησαν για την πιστη και ττην πατριδα!
Δεν ηξερα Μαρια για τον π. Μαξιμοπως δεν ειναι ουτε στους μεν ουτε στους δε!
Υπαρχουν τοσες προφητειες ανεβασμενες στο διαδικτυο που μαλλον συγχιζουν παρα βοηθουν τους πιστους και ολιγοπιστους .
Παντου αποτειχησεις.Τα ελεγε κ ο γερ.Παισιος .
Ρωτησε τους γοχ και θα σου πουν πως ειναι αποτειχισμενοι.
Δυστυχως χαθηκε και το ορθοδοξο φρονημα και η ενοτητα της πιστεως!
Μολις πεις ''μενω εδω και αναμενω'',θα σου πουν ''α,το βλεπεις;Πριν αλεκτωρ φωνησαι τρις,...''
Σε βγαζουν και προδοτη.
Επισης χαθηκε και η εμπιστσυνη μεταξυ των ανθρωπων!
Βλεπουμε ο ενας κατασκοπευει τον αλλον οχι μονον τι λεει αλλα που ζει ,πως ,τα λεει ο γερ.Παισιος στον π.Χαραλαμπο κ εμεις τα ζουμε στην εποχη μας ενω αυτα ειπωθηκαν τοσα χρονια πριν.....
Καταδιωκουν αδελφοι αδελφους.Τους ξεκανουν ηθικως,τους συκοφαντουν,τους υβριζουν,τους διασυρουν απο δω και απο κει και με αυτο αποδεικνυουν ποσ οι ιδιοι γινονται σκανδαλο.
Μιλανε για θεολογικα θεματα και νομιζει κανεις πως ειναι σωστοι χριστιανοι και εχει να κανει με ανθρωπους.Και ομως ,ενω λογαριαζονται ορθοδοξοι,γινονται θρασεις με υπονοουμενα ειτε με εικονες ειτε γραπτως.Μιλανε για αμαρτωλες επιθυμιες και καυτηριαζουν προσωπα κληρο και λαο,πλην σερνουν και τα αντιστοιχα δαιμονια ωστε να σκανδαλιζουν και τους αλλους .
Και ενω γινονται θρασεις και απερισκεπτως τολμηροι ,μιλουν για αμαρτωλα παθηματα,μη γνωριζοντες πως υπαρχουν και τα αναμαρτητα ειτε απο φθονο των δαιμονων ειτε απο αλλη βαθυτερη αιτια που Ο Θες ξερει και ας τρεφονται με ουρανιο αρτο,πλην Ο Κυριος γνωριζει πως με ενα αναμαρτητο παθημα θελει να πετυχει την πιο μεγιστη ταπεινωση.
Ετσι αναβουν ανθρακες παθων στις καρδιες των αμαρτωλων και ετσι γινονται οι ιδιοι σκανδαλο και κανουν κακο στην εκκλησια.....
Αλλα εδω δεν παιζει ρολο ποσο αναμαρτητος ειναι κανεις,ειτε ο χειροτερος ολων,,,,,,,αλλα εαν απειλουνται τα Ορθ.δογματα που παρελαβε και ποσο κινδυνευει ο ιδιος .Μερικοι δε,ενω διαρρηγνυουν τα ιματια τους οτι ειναι γνησιοι,πλην βλασφημουν απο την αλλη οταν θεωρησαν τα Μυστηρια ακυρα και τους γερονταδες αιρετικους.
Ειδε λεει ο Παισιος τον Χριστο με ξανθα μαλλια και γαλανα ματια σε οραμα και με αυτο κατανοησαν οτι επειδη ηταν ξανθος δεν διαφερει απο τις αναγεννησιακες εικονες των προτεσταντων και κανουν αγωνα διαμαρτυρομενοι για τον οικουμενισμο,ενω βρισκονται σε πλανες μεγιστου βαθμου που χρηζουν διδαχης και κηρυγματος.
Απο εκει και περα προσπαθουν να δειξουν ποσο ορθοδοξωτατοι ειναι πατωντας επανω σε πετρα.
Εμεις ομως αγαπητη Μαρια ,δεν θα γινουμε η πετρα πανω στην οποια θα πατησουν μερικοι και αφηνοντας τη θα 'ρθουν αλλοι να την κανουν κομματια.
Διοτι οι αληθινοι χριστιανοι εχουν και πιστη και αγαπη και υπομονη,αφου θεμελιον αλλο ουδεις δυναται θειναι ως εστι Ιησους Χριστος Α Κορ! 3-]
Να θυμαστε το γραφικο
Με οποιον τροπο κρινεις....'' ''
Γιαυτο οι διωξεις και τα λοιπα.

Αλλα επειδη πρεπει να κραταμε τις αδυναμιες και το βαρς του
Πλησιον,κανουμε υπομονη....
Ο καθενας ας σεβεται τον αλλον επειδη ολοι ειμαστε υποδικοι αμαρτιων και ο καθενας ας μη βιαζεται
Να βγαζει προχειρα συμπερασματα !
Χαιρετω και καλο μεσημερι!
Ας προσπαθησουμε να γινουμε δικαιοι! Πην

Μαρία Π. είπε...

1.18
Καταρχήν όταν έγραψα ότι λυπάμαι για τον π.Μάξιμο, δεν το είπα υποτιμητικά [όπως λέμε "σε λυπάμαι" π.χ. για το κατάντημά σου].
Ειλικρινά, λυπήθηκα για την ψυχολογική του κατάσταση όπως και των υπόλοιπων (αποτυπώνεται στα πρόσωπά τους, όποιος θέλει μπορεί να δει το βίντεο), που είναι αποτέλεσμα της μετάλλαξης μιας αρχικής αστοχίας των ερμηνειών του, σε κανονική πλέον πλάνη.
Τα πρώτα χρόνια έλεγε τις ερμηνείες αυτές, και τους χρονικούς προσδιορισμούς, αφήνοντας όμως και ένα ενδεχόμενο κάπου να κάνει λάθος, λέγοντας μάλιστα ότι αν αυτό συμβεί θα αποσυρθεί να μετανοήσει.
Στη φετινή ομιλία λέει για φωτισμένα μηνύματα που δέχεται, και καταλήγει ότι αφού κανείς δεν τον πιστεύει, άρα κανείς δεν θα σωθεί.
Θεωρεί ότι είναι ο Νώε των εσχάτων, και ότι μόνο ένας μονοψήφιος, άντε διψήφιος αριθμός ανθρώπων θα σωθεί. Αυτά δεν τα είχε πει ποτέ. Ούτε είχε αναιρέσει ποτέ τα εσχατολογικά γεγονότα που αναφέρουν η Αποκάλυψη και οι Άγιοι.

Θεωρείς ότι μετά από τέτοια πλάνη απλώς "θα κλάψει για τις βλακείες του" όπως λες;;
Φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσει να το διαχειριστεί αυτό το πράγμα.
ΜΑΚΑΡΙ να τον λυπηθεί ο Θεός.
Καταρχήν μια, απλώς "με λάθος εκτιμήσεις", κατάσταση, δεν δικαιολογείται να έχει τέτοια "ατμόσφαιρα φόβου".
Ο Απ.Παύλος έλεγε ότι θα ήθελε να φύγει από αυτή τη ζωή για να είναι μαζί με τον Χριστό.Ένιωθε χαρά με την προοπτική να πάει στον Κύριο παρά τον απόλυτα δικαιολογημένο (που υπάρχει σε όλους μας) "φόβο του θανάτου".
Σε αυτή την ομιλία δεν ακούς με θετικό τρόπο για την Β Παρουσία, ούτε για την αιώνια Βασιλεία και χαρά των σωσμένων, αλλά επικρατεί ένα τρομοκρατικό καταθλιπτικό κλίμα.
Λυπάμαι γι αυτό που θα πω, αλλά μοιάζει με το αντίστοιχο άλλων ομάδων που περίμεναν το τέλος του κόσμου, και κάποιες είχαν άσχημη κατάληξη.
ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ, φυσικά να συμβεί κάτι κακό. Να τον αναφέρουμε όλοι στην προσευχή μας, να επέμβει ο Θεός και τον ελευθερώσει από την πλάνη, γιατί επί πολλά χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή μαζί με τον π. Ν.Μουλατσιώτη και τους παπα-ροκάδες, σε εποχές ερήμου και μαυρίλας της ελληνικής τηλεόρασης (που συνεχίζονται), και είναι κρίμα τώρα αυτό που συμβαίνει.
Δεν ήταν σίγουρα, ούτε τέλειοι ούτε άγιοι, αλλά ελλείψει άλλων, κάτι άκουγε ο κόσμος σαν αντίλογο.


Σχετικά με τα υπόλοιπα, επειδή λέμε συνέχεια τα ίδια, ειλικρινά έχω κουραστεί να τα επαναλαμβάνω.
Θα σου πω όμως, ότι ακόμα και "αφαιρετικά" αν πας, θα καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τον δικό σου τρόπο σκέψης.
Πάμε λοιπόν αντίστροφα/"αρνητικά", (με "αφαιρετικό" τρόπο σκέψης)

Αν εγώ είμαι στην πλάνη, και η Ορθοδοξία είναι μια ακόμα αίρεση, με άκυρα, χωρίς αγιασμό, ή μολυσμένα Μυστήρια, τότε:

1) Όλοι είμαστε αβάπτιστοι, όσοι πέθαναν είναι χωρίς κηδεία, και οι χιλιάδες κληρικοί είναι αχειροτόνητοι.Αχειροτόνητοι και αβάπτιστοι είναι και όσοι αποτειχίστηκαν και αποτειχίζονται.

2)Όλοι οι Άγιοι γέροντες του τελευταίου αιώνα και όλοι οι ευλαβείς χριστιανοί που πέθαναν "εν Χριστώ" στο νέο ημερολόγιο είναι αιρετικοί άρα δεν σώθηκαν (!!).

3)Οι σύγχρονοι πιστοί πατέρες και θεολόγοι όπως π.Γ.Μεταλληνός και πολλοί άλλοι, κάνουν λάθος που δεν αναφέρουν τίποτα για αίρεση-μολυσμό-άκυρα ή χωρίς αγιασμό Μυστήρια, και σωστοί είναι μόνο οι παλαιοημερολογίτες και οι αποτειχισμένοι.

4)Αν είναι έτσι όπως τα λες τότε κάνει λάθος και ο π.Θ.Ζήσης που είπε ότι η διακοπή μνημόνευσης είναι μια ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ , και δεν άνοιξε τέτοιες ιστορίες αμφισβήτησης, όπως και ο π.Ν.Μανώλης που συνεχίζει να έχει κοινωνία με το Σώμα της Εκκλησίας.

Μαρία Π. είπε...

[Η Εκκλησία δεν ταυτίζεται με τους επισκόπους. Μάλιστα στην Αποκάλυψη βλέπουμε ότι η Εκκλησία είναι ένα υποσύνολο μέσα στη θεωρούμενη "Εκκλησία", γιατί ο άγγελος λέει στον Ιωάννη να μετρήσει το Ναό και το θυσιαστήριο, και τους προσκυνούντας εν αυτώ. Την "αυλή" να μην την μετρήσει. Είναι η πνευματική χλιαρότητα που ο Κύριος θα εξεμέσει εκ του στόματός Του.]

Ακόμα και ο π.Παϊσιος που αποτειχίστηκε από τον μ. Φλωρίνης, είπε ότι τα Μυστήρια είναι άγια και έγκυρα.Αναφέρω όλους τους αποτειχισμένους επειδή τις δικές τους απόψεις εμπιστεύεσαι.
Κανείς δεν λέει ότι επηρεάζονται από τα αιρετικά φρονήματα Πατριαρχών ή επισκόπων.


5)Το σχίσμα δεν το ξεπλένει ούτε αίμα μαρτυρίου. Ο άραφος χιτώνας του Κυρίου όπως και το "ίνα ώσιν εν" έχουν το ίδιο νόημα.Γι αυτό οι Ι.Κ. που προηγούνται του 15ου είναι τόσο αυστηροί.
Διακοπή μνημόνευσης κάνει Ο ΙΕΡΕΑΣ όταν ο επίσκοπος κηρύττει αίρεση.
Οι πιστοί αποκόβονται επίσης από όποιον τους κηρύττει αίρεση.

Στις ενορίες ΔΕΝ ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΙΡΕΣΗ, ώστε να μην ξαναπάω, ή να μην κοινωνήσω.
Έτσι λοιπόν θα αποφύγω (με την κοινή λογική) έναν επίσκοπο ή ένα ιερέα που δεν ορθοτομεί, και επίσης θα πρέπει να καταρτιστώ πνευματικά από την πατερική γνώση και της σοφία, και κυρίως να φροντίσω την αδιάλειπτη διαρκή ένωσή μου με τον Κύριό μας.Να καταλαβαίνω κάθε στιγμή τι έχω στην καρδιά μου.Αυτόν ή διάφορα είδωλα;;
Το πιο επίφοβο, είναι όσα έχουν "μορφή ευσέβειας" και καλύπτουν την θρησκευτική ανάγκη, δεν είναι όμως ο Κύριος.Όπως π.χ. διάφορες θρησκευτικές συνήθειες κτλ.. που με αυτές και μόνο νομίζουμε ότι είμαστε Χριστιανοί.

Στα "υψηλά" εκκλησιαστικά κλιμάκια, σαφώς προωθείται η ένωση.
ΑΛΛΑ αν θες να δεις την ουσία όλου αυτού, ο Θεός το επιτρέπει ακριβώς γιατί το συντριπτικό ποσοστό των "Ορθόδοξων" δεν έχει πια καμία σχέση με πιστούς του Κυρίου.
Ειδικά στο εξωτερικό τα πράγματα είναι τραγικά.Αλλά και στην Ελλάδα ακολουθούμε.
Ψευτοχριστιανοί υλιστές, με μόνο ζητούμενο το χρήμα, (οι περισσότεροι στην Αμερική είναι έτσι), "χριστιανοί" των πανηγυριών, και της φιέστας γάμων-βαπτίσεων, άγευστοι του Χριστού και της πνευματικής ζωής, άγευστοι της θείας Χάρης.Καμία διαφορά ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, από τους Καθολικούς.
Με λίγη τροποποίηση στα Τυπικά των Μυστηρίων θα γίνει η πλήρης ένωση. Έτσι κι αλλιώς στο εξωτερικό οι περισσότεροι γάμοι είναι μικτοί.


Ο π.Μεταλληνός λέει ξεκάθαρα ότι είμαστε σε μια παρατεταμένη εφαρμογή-επιβολή της "Φερράρας-Φλωρεντίας" και κάποια στιγμή οι δρόμοι μας θα χωρίσουν.Γι αυτό σε αυτή τη μεταβατική κατάσταση προχωράμε με προσοχή, όπως πάνω σε τεντωμένο σκοινί.
Όμως για δες λίγο και το σχισματικό χώρο.
Ο π.Μεταλληνός λέει ότι αν φύγει τώρα από το νέο και πάει στο παλαιό, πάλι θα είναι έξω από την Εκκλησία.

Το σχίσμα του παλαιού ημερολογίου έγινε κατά παράβαση των Ι.Κ., γιατί η αλλαγή του ημερολογίου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ.
Επομένως δεν τους καλύπτει.
Ο καρπός αυτού του δέντρου είναι ο κατακερματισμός αλλά και πολλές πλάνες κυρίως εκκλησιολογικές.Και δείχνει την απόλυτη εφαρμογή του ατομικού θελήματος.
΄
Η αποτείχιση έχει πολλές παραμέτρους, αλλά και πολλές ερμηνείες και τρόπους εφαρμογής.Αυτό που λέω φαίνεται ξεκάθαρα στα λόγια και τα έργα όλων των εμπλεκομένων, που διαφέρουν του ενός από του άλλου.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν η ΑΔΙΑΚΡΙΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ της λέξης που γίνεται κατά κόρον (όπως και από σένα), είναι το μεγαλύτερο λάθος, και αν θες είναι και καταστροφικό και ατομικά για τον άνθρωπο αλλά και για την ενότητα του Σώματος της Εκκλησίας.

Η οποία ενότητα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΟΛΟΓΙΑ.
Αυτό νομίζουν κάποιοι, και μόλις ακούνε "ενότητα" παθαίνουν αλλεργία.
Η "κατά δύναμιν" ενότητα μας προστατεύει από τις πλάνες.
"ΟΥΑΊ ΤΩ ΕΝΙ" έλεγαν οι Πατέρες.
ΗΔΗ βλέπουμε πόσα ζητήματα έχουν προκύψει με τις τελευταίες αποτειχίσεις.
Οι προηγούμενοι δεν καθαιρέθηκαν. Αν οι άλλοι καθαιρεθούν τι θα κάνουν;;

Μαρία Π. είπε...

Ξαναλέω ότι στηρίζουμε όλους τους πατέρες που αγωνίζονται. Και ο π.Δημητρακόπουλος παρόλο που δεν αποτειχίστηκε, στηρίζει τον π.Ζήση. Δεν θέλουμε να λέμε ούτε για προσωπικά υποθετικά εγωιστικά κίνητρα, ούτε για "θεληματάρηδες" όπως έλεγε κάποιος σχολιαστής, ούτε για καπετανάτα. Βάζουμε τον καλό λογισμό.

Υπάρχει όμως και μια συνέχεια. Και η στήριξη δεν μπορεί να είναι απροϋπόθετη.
Όπως βλέπουμε όσοι δεν ακολουθούν, (προς το παρόν) στηρίζουν τον π.Ζήση ακριβώς επειδή ο άνθρωπος δεν αμφισβητεί ούτε τα Μυστήρια ούτε την Θεία Χάρη.
Λέει ο π.Φ.Βεζίνυας ότι μετά τη σύνοδο υπάρχει αίρεση.Τότε μια βάπτιση για παράδειγμα που έκανε λίγες μέρες πριν αποτειχιστεί είναι άκυρη;;
Ποιος θα βγάλει άκρη με όλα αυτά, αν αρχίσουν τέτοιας βαρύτητας χαρακτηρισμοί;;

Προσωπικά εμπιστεύομαι τον π.Γ.Μεταλληνό, και τις εκτιμήσεις του, για πολλούς λόγους.
Ναι μεν στηρίζουμε τον π.Θ.Ζήση, αλλά πρέπει να δούμε και το αποτέλεσμα της αποτείχισης γιατί ο ίδιος έχει πει ότι δεν το έκανε τόσα χρόνια για λόγους ποιμαντικής ευχέρειας και δυνατότητας.



12.50
Αγαπητή μου Πηνελόπη συμφωνώ σε όλα όσα λες όπως βλέπεις και από αυτά που ήδη έγραψα.
Σχετικά με τον π.Μάξιμο, ήταν στο νέο με τον προηγούμενο μητροπολίτη Κορίνθου, και αποτειχίστηκε από τον τωρινό που τον κυνήγησε πολύ όπως λέει. Δεν υποστηρίζω τον μητροπολίτη, γιατί έχουμε δει και κάποια άλλα πράγματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για μεγάλη πλάνη (του π.Μάξιμου).

Χρόνια πολλά σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Μαρια μου αγαπητη χαιρε κ παλι και ευχομαι Ο Θεος να μας φωτιζει ολους στο αγιο Του Θελημα!!
Συμφωνω με αυτα που γραφεις και η αγωνια σου ,ειναι και δικη μου πανω στα θεματα αυτα... ...

Καπου ειχε παρει το ματι μου ,δεν μπορω να το βρω που ,πως η διατυπωσις των λεξεων σε μια συνοδο οικουμενικη ειχε μεγαλη δυσκολια και βαρυτητα για τους αγιους Πατερες,πιθανον να μας το εξηγησουν αυτο οι θεολογοι,και γιαυτο οι δογματικες εκθεσεις ,οι οροι στα συνοδικα ειχαν μεγαλη βαρυτητα και αξια οικουμενικη για ολη την Εκκλησια....

Θελω να πιστευω πως στην ημεριδα ,οι φρασεις και οι λεξεις ,τα ευσεβη δογματα θα ειναι ιαματα ψυχης τελεια και Ορασις Θειας Δοξης για ολο το πληρωμα της εκκλησιας.

Σωστα μιλας και οπως πρεπει!
Ευχαριστω πολυ!
Ευχεσθαι και για μενα !!πην

amethystos είπε...

Oι άγιοι Πατέρες δέν ήταν γραφειοκράτες.

Α.Π. είπε...

Κοινωνία Πίστεως δεν έχουμε μόνο με τους αιρετικούς κατα την μνημόνευση στη Θ.Λειτουργία,αλλα και κατα το Μυστήριο του ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ.Αυτό το αναφέρουν,κ.πην(πηνοκιοπουλε;),οι Αγιοι Απόστολοι στιπις Απ.διαταγές ώς εξής:"Ώς γάρ είς ο Θεός καί είς ο Χριστός καί είς ο Παρακλητος,είς δέ και ο του Κυρίου εν σώματι θάνατος,ούτος εν έσθω καί τό εις αυτόν διδόμενον Βάπτισμα οι δέ παρα ασεβών δεχόμενοι ΜΟΛΥΣΜΑ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΑΥΤΩΝ ΓΕΝΗΣΟΝΤΑΙ''(Αποστολικοί Πατέρες ΕΠΕ 1,298,28).
Εδώ οι Άγιοι Απόστολοι,κ.maria.p.,το βάπτισμα το θεωρούν μολυσμένο μυστήριο γιατί τελείτε από αιρετικούς( δεν υπήρχαν τότε οι καταδικασμένοι υπό Συνόδου και οι μή καταδικασθέντες,αλλά οι έχοντες αιρετικά φρονήματα )και επίσης τονίζουν ότι,οι βαπτισθέντες υπ' αυτών ,μολύνονται και ως πρός την Πίστη γιατί''κοινωνοί της γνώμης αυτών γενήσονται''.
Τον ιδιο μολυσμό δέχεται και καποιος,ο οποίος χειροτονείται από αιρετικό Επίσκοπο( το λενε οι Πατέρες ).
Όταν κοινωνούμε από τους Οικουμενιστές και από αυτούς που τους μνημονεύουν,τί γίνεται,συντελούμε στην καταστολή της παναιρέσεως;
Οι Οικουμενιστές Επίσκοποι,Μητροπολίτες και Πατριάρχες,επιθυμούν διακαώς και επιδιώκουν δυναστικώς να έχουν στην εξουσία τους πρόβατα άβουλα,πειθαρχικά και αμέριμνα και αδιάφορα για τα θέματα της Πίστεως,τα οποία θα τους αναγνωρίζουν την εξουσία,την αυθεντία,τον δεσποτισμό,την είς τύπον και τόπον Χριστού θέση τους και κοντολογίς θα τους αποδέχονται ως μοναδικούς φορείς της Θ.Χάριτος.Αυτοί είναι οι βολεμένοι Ορθόδοξοι κληρικοί και λαϊκοί,οι οποίοι ασχολούνται με τα βιοτικά και χρησιμοποιούν την Εκκλησία όταν χρειάζονται κάτι( π.χ. Θ.Κοινωνία,Βάπτιση,κηδεία κλπ.),όπως ακριβώς πηγαίνουν σε κάποιο κατάστημα για να πάρουν αυτό που χρειάζονται.Αυτοί είναι ακατάλληλοι να προσφέρουν την παραμικρή βοήθεια στην εν καιρώ αιρέσεως περίοδο,δηλαδή να κατασβεσθή η αιρετική πυρκαϊά.Αυτοί βεβαίως είναι και οι περισσότεροι.
Υπάρχουν και οι λιγότεροι,οι οποίοι ενδιαφέρονται για την πνευματική ζωή,συμμετέχουν στα Μυστήρια και επιδεικνύουν ένα ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Εκκλησίας,ακόμη και για τα θέματα της Πίστεως.Δυστυχώς όμως,οι πλείστοι από αυτούς τους λίγους,κατευθύνονται λανθασμένα από τους πνευματικούς,στο να στρέψουν την προσπάθειά τους και τον αγώνα τους μόνο στην προσωπική τους πνευματικοί ζωή διδάσκονται και γαλουχούνται από τους πνευματικούς ότι θα βοηθήσουν στα θέματα της Πίστεως μόνο με την προσευχή,ότι ο Θεός θα δώση τη λύση,ότι δεν είναι σωστό οι λαικοί να τα βάζουν με τους Επισκόπους( κ.Μανταλος εκ Κορίνθου )και να τους ελέγχουν,να τους κρίνουν κλπ. Είναι δηλαδή οπως το πειθαρχημενο πλήρωμα και οι επιβάτες του πλοίου,οι οποίοι κάνουν άψογα όλα τους τα πνευματικά καθήκοντα,πλήν όμως το πλοίο κατευθύνεται εν γνώσει τους ολοταχώς πρός Δυσμάς,ή ακόμη όπως το σπίτι τους που καίγεται και αυτοί διδάσκονται από τους πνευματικούς να κάνουν προσευχή και ο Θεός θα δώση τη λύσι.Παντως και αυτοί οι λίγοι ΑΧΡΗΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ως πρός την προσφορά τους στην εν καιρώ αιρέσεως πορεία της Εκκλησίας.Ποια όμως είναι η ωφέλειά από τον προσωπικό τους αγώνα και ειδικά από την συμμετοχή τους στη Θ.Κοινωνια;Όταν κάποιος κοινωνοί το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου,κύριε πην.,πρεπει κανονικά να αλλοιώνεται,να μεταβάλλεται σε σημείο που να θέλη να θυσιασθή για την αγάπη του Αρνίου.Πρέπει δηλαδή ο Χριστός να κυριαρχή μέσα του,ο Οποίος,πέραν των άλλων θα τον φωτίση και για τα θέματα της πίστεως και της αιρέσεως,τα οποία κατατρώγουν την Εκκλησία και αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της.Εφ' όσων λοιπόν,κ.Μαρία Π.,κοινωνούμε και η διαθεσίς μας δεν μεταβάλλεται,ούτε φωτιζόμεθα για το δέον γενέσθαι στα θέματα της Πίστεως,νωμίζω ότι,περαν του μολυσμού για τον οποίο μίλησαν οι Αγιοι και οι Απόστολοι,έχουμε και ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ,διότι χρησιμοποιούμε τη Θ.Κοινωνία ως μέσο για να καθησυχάσουμε την συνειδισή μας και να πείσουμε τον εαυτόμας ότι είμεθα καλοί κι ευσεβείς Χριστιανοί.

amethystos είπε...

Φίλε επιδημιολόγε ούτε στήν επιδημία τού Εμπολα πού χτύπησε τήν Αφρική δέν υπήρχε τέτοιος φόβος καί τόση φροντίδα γιά τήν προφύλαξη τής πολύτιμης καί εύθαυστης υγείας μας. Πολύ σωστά τό λένε οι Αποστολικοί κανόνες, ΜΟΛΥΣΜΑ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΑΥΤΩΝ ΓΕΝΗΣΟΝΤΑΙ. Οσοι μολύνονται αγαπητέ μεταλλάσουν τήν γνώμη σέ άποψη, καί αποκτούν ιδεολογίες. Γιά κάποιον πού αγνοεί τήν αίρεση καί τί σημαίνει αίρεση, γιά έναν ακατήχητο σάν καί τού λόγου σου, ο φανατισμός είναι αρκετά μετρημένος.

Ανώνυμος είπε...

Εμεσως μας ειπατε αιρετικη εκκλησια.

Ου χρη προσεξειν λεξεσιν αλλα τη του σκοπου δυναμει!

Ποις αραγε ειναι σκοπος των γοχ σε αυτο τον αγωνα;;;;;;


Ευτυχως που η διαχρονικη εκκλησια κανει αγωνες για τα δογματα και δεν καθεται σε ενα εκκλησακι και εκ του μακροθεν να
Τρανωνει πως ειμαστε αιρετικοι!!!



Καλον ειναι να γνωριζετε πως Η Ορθ.Εκκλησια κανει αγωνες υπερ της Ορθ.Πιστεως και δογματιζει με την Π α τ ε ρ ι κ η Παραδοση !
Οι αγωνες γινονται υπερ των δογματων κ οχι πως θα γινουν 16 εκκλησιες κ παει λεγοντας.
Οι αποτειχησεις βαστουσαν ενα μικρο διαστημα ως διαμαρτυρια κ ανακοπη των επεκτατικων σχεδιων γιατι εκκλησια ειναι οπου ειναι ενωμενοι κ οχι διηρημενοι ,..

Ας βγουν θεοφοροι Πατερες να αποδειξουν αυτα που λετε... ...

Η προσπαθεια του θειου πατρος[Γρ.Παλαμα] ητο ,μαζυ με την αδιαλειπτον προσευχην του υπερ του φωτισμου του φιλοσοφου Βαρλααμ κ προς αποφυγειν δεινων εν τη Εκκλησια,οπως με φιλαδελφον τροπον τον φερει εις θεογνωσιαν ,δια μακρων επιστολων-πραγματειων του.
Διοτι οι αγιοι,παρα τας πλανας των ανθρωπων,βλεπουν αυτους ως τους κατ'εικονα Θεου ανθρωπους κ αγωνιζονται εν αγαπη,να τους παραδωσουν εις Τον Θεον κ να τους καταστησουν ευχρηστους δια την εκκλησιαν.,
Ουτως ο αγιος Γρηγοριος,θυσιαζων την εν Θεω ,δια προσευχης κ θεωριων μεθεξιν του,ανελαβε την προσπαθειαν,δια της υπ'οψιν μακροτατης επιστολης εκ τριακοντα σελιδων[!]
Αφ'ενος μεν τας θεομαχους αποψεις του Βαρλααμ να ανατρεψει,αφ'ετερου να υποδειξει τροπους σεμνως κ ταπεινως σκεπτεσθαι.
Ετσι δε εξηγειται,οτι επαινει μεν τα καλα στοιχεια,ατινα παρουσιαζει ο πλανωμενος,ελεγχει δε με δυναμιν συλλογιστικην,αντλουμενην εκ της π ν ε υ μ α τ ι κ η ς Π Α Ρ Α Δ Ο Σ Ε Ω Σ,[[[[[
Της πνευμα τικης παραδοσεως]]]]τας εκτροπας του.''

..αλλα βεβαιως,εχετε το δικαιωμα της γνωμης σας οπως κ εμεις ....πην

Μαρία Π. είπε...

Καταρχήν θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μην μιλάς ειρωνικά στην Πηνελόπη.Το έχεις ξανακάνει. Όχι μόνο δεν είναι ωραίο αλλά δείχνει και μια έπαρση απέναντι στους άλλους.Μήπως ενόχλησε ποτέ κανένα;;Αν δεν ακουστεί από όλους ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα, με βάση τα δεδομένα μας, πως θα καταλάβουμε τι γίνεται γύρω μας ώστε να μην είναι ο καθένας "στον κόσμο του";;


Δεν διαφωνώ (με τη γενική έννοια), στο απόσπασμα:
"Οι Οικουμενιστές Επίσκοποι,Μητροπολίτες και Πατριάρχες [.....] διδάσκονται από τους πνευματικούς να κάνουν προσευχή και ο Θεός θα δώση τη λύσι".

Να ξεκινήσω λοιπόν από το τελευταίο που έγραψες:

"Εφ' όσων λοιπόν,κοινωνούμε και η διαθεσίς μας δεν μεταβάλλεται,ούτε φωτιζόμεθα για το δέον γενέσθαι στα θέματα της Πίστεως,νωμίζω ότι,περαν του μολυσμού για τον οποίο μίλησαν οι Αγιοι και οι Απόστολοι,έχουμε και ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ,διότι χρησιμοποιούμε τη Θ.Κοινωνία ως μέσο για να καθησυχάσουμε την συνειδισή μας και να πείσουμε τον εαυτόμας ότι είμεθα καλοί κι ευσεβείς Χριστιανοί."


Ήθελα από χθες να πω πάνω σε αυτό αλλά δεν πρόλαβα. Ο Χριστιανός πρέπει διαρκώς να φωτίζεται, και διαρκώς να αυξάνεται πνευματικά.
"Την αγάπη σου την πρώτην αφήκας. Μετανόησον και κάνε τα πρώτα έργα." έτσι λέει ο Κύριος στην Αποκάλυψη.
Η αγάπη μας πρέπει συνεχώς να αυξάνεται.Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που λέει ο Κύριος: "ο ζήλος του οίκου σου με κατέφαγε".
Παντού όπου βρεθούμε πρέπει να είμαστε το φως μέσα στο σκοτάδι.
Απέναντι στην αθεϊα του κράτους, την αποχριστιανοποίηση και την ύπουλη κατεδάφιση των πάντων, την γενικότερη νεο-ταξική επίθεση που δεχόμαστε σαν ελληνισμός-Ορθοδοξία, απέναντι στον υλισμό και την φρικτή μετάλλαξη μας,
και κυρίως απέναντι σε όλα αυτά τα προδοτικά που βλέπουμε στο χώρο της Εκκλησίας.
Νομίζω ότι πολλοί το κάνουν.

Το μέτρο τώρα της αποτείχισης (γιατί εκεί θέλεις να καταλήξεις), μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε (το έκανε και ο Άγιος Παϊσιος), αλλά με τον σωστό τρόπο.
Εξαρτάται λοιπόν πως το εννοούμε.
Ο Άγιος δεν αποσχίστηκε από ολόκληρο το σώμα της Εκκλησίας, με "πρόφαση μολυσμού", αλλά "απομόνωσε" πνευματικά με την διακοπή μνημοσύνου μόνο τον Αθηναγόρα από αυτό το Σώμα.
Μπορεί λοιπόν να γίνει από μοναχούς-κληρικούς, και από τον κόσμο μπορεί να υπάρχει αποχή από συγκεκριμένους ναούς και επισκόπους ή κληρικούς, με βάση τα φρονήματά τους, σαν αποδοκιμασία.
Μπορούν να γίνουν διάφορα συντονισμένα πράγματα, τα οποία φυσικά όλοι θα στηρίξουμε.
Δεν είμαστε αδιάφοροι ούτε αναίσθητοι. Όσα γίνονται μας εξοργίζουν.Εξάλλου όπως ξέρουμε αν δεν υπήρχε όλη αυτή η κινητοποίηση πριν τη σύνοδο, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα στις διατυπώσεις των κειμένων.
Η διαφωνία μας έγκειται στα υπόλοιπα (παρασυναγωγές και διάφορες ατομικές "εκκλησίες").Δεν το θέλει αυτό ο Θεός, καταλάβετέ το.
Είναι η έκφραση του ιδίου θελήματος, το απόγειο της προτεσταντικής πλάνης.Είναι μια επίφαση "αγώνα" ενώ υποκρύπτονται άλλα πράγματα.Φαίνεται εκ του αποτελέσματος.
Έτσι κι αλλιώς εκτός των άλλων είναι και ατελέσφορο.

Η διαφωνία μου λοιπόν σχετίζεται με την αδιακρισία. Δηλαδή και με τη λάθος εφαρμογή (ακοινωνησία με όλη την Ορθοδοξία, που δεν έχει και αποτέλεσμα, γιατί απλά θα τους απαλλάξουμε από την παρουσία μας),
και με τη λάθος αντίληψη ότι μια δήλωση ακοινωνησίας από μόνη της σε κατατάσσει στους "αληθινούς" και καθαρούς Χριστιανούς, οπότε είσαι εντάξει, και αλάθητος στις επιλογές σου...

Και επιπλέον με το να βάζεις ιδέες γενικά και αδιάκριτα, να λες ότι όλη η Ορθοδοξία έχει "μολυνθεί" από τον Πατριάρχη και κάποιους επισκόπους, ότι έγινε μια ακόμα αίρεση ανάμεσα στις πολλές, και τα Μυστήριά της μας μολύνουν και μας κολάζουν και όλα τα υπόλοιπα που έγραψες, και να παίρνεις την ευθύνη να αποκόβεις την τελευταία ψυχή που μπορεί να έχει ακόμα και "διωγμό" για την πίστη της, και χρειάζεται ακόμα αυτή την επαφή με την εκκλησία και την Θεία Κοινωνία.

Μαρία Π. είπε...

Σου είπα για πολλούς Άγιους Γέροντες, πατέρες και θεολόγους, στα προηγούμενα σχόλια, που διαφωνούν μαζί σου ως προς όλα αυτά που λες, αλλά δεν είδα να σε επηρεάσει.
Άρα τους αμφισβητείς και πιστεύεις την δική σου άποψη.Γιατί όμως εμείς θα πρέπει να μην τους ακούσουμε;

Eπιπλέον και πρακτικά αν το δούμε, τι νόημα έχει δηλαδή αν κάποιος φύγει έτσι μεμονωμένα; Σε τι θα επηρεάσει τα πράγματα;; Σε κάποιες περιοχές της χώρας δεν κινείται φύλλο. Άσε που η αθεϊα-αδιαφορία έχει εξαπλωθεί παντού.Και οι λίγοι που πιστεύουν δεν ξέρουν καν ότι έχει γίνει μια σύνοδος, για να μην πω ότι δεν ξέρουν καλά καλά ούτε τον Πατριάρχη πόσο μάλλον τι πιστεύει.
Μήπως λοιπόν θα ήταν καλύτερα να προσπαθήσει να αφυπνίσει και τους άλλους;; Ποιο θα ήταν πιο αποτελεσματικό; Ποιο θα ενοχλήσει περισσότερο όσους προωθούν όλα αυτά;;


Φυσικά τα πράγματα δεν θα παραμείνουν έτσι.Κάποια στιγμή δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.
Στην Αποκάλυψη μετά τις 7 Εκκλησίες (που αποτυπώνουν και δικές μας πνευματικές καταστάσεις), καθώς τα γεγονότα προχωρούν, δεν βλέπουμε πια Εκκλησίες, αλλά βλέπουμε "την γυνή την περιβεβλημένη τον ήλιο" που διώκεται και "φεύγει στην έρημο".
Ο Δανιήλ μας λέει ότι "θα ριχτεί κατά γης η Αλήθεια", και "θα καταπατηθεί", "τα έθνη θα πατήσουν την Αγία Πόλη"... στην Αποκάλυψη βλέπουμε διωγμό απέναντι στους "λοιπούς του σπέρματος Αυτής", δηλ. σε μεμονωμένους πια πιστούς.
Έτσι το επέτρεψε ο Θεός ώστε να δώσει στεφάνια σε νέους μάρτυρες όπως λέει σε όσους βρίσκονται κάτω από το θυσιαστήριο [Αποκάλυψη].

Το κέντρο τώρα όλων αυτών που λέμε είναι "ποια είναι η αίρεση". Οι περισσότεροι εννοούμε την αποδοχή των αιρέσεων ως εκκλησίες με Μυστήρια και την ένωσή μας μαζί τους.
Αυτό όμως είναι το αποτέλεσμα της αίρεσης, που έχει ήδη προηγηθεί, και είναι η μετάλλαξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας (σαν εκκλησιαστικό οικοδόμημα) με βάση τα παπικά πρότυπα, όπως και η δική μας μετάλλαξη (των περισσότερων), με βάση τα δυτικά πρότυπα.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό, και συντελείται αργά αλλά σταθερά από της εποχή της Φερράρας όπως λέει ο π.Μεταλληνός.
Σήμερα είμαστε σχεδόν πλήρως εκκοσμικευμένοι, (παρά)-μορφωμένοι, πολιτικά ορθοί, και η πίστη μας ακολουθεί την δυτική "θεο"-Λογική οδό [αυτήν που πολέμησαν οι Πατέρες όπως ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς].
Νομίζουμε ότι "γινόμαστε αιρετικοί" από τα αιρετικά φρονήματα του Πατριάρχη που μας "μολύνουν" [οι ίδιοι οι αποτειχισμένοι είπαν στο βίντεο ότι δεν υπάρχει στην Ορθοδοξία η έννοια του "οικουμενικού" ούτε οι παπικές δοξασίες ότι το Σώμα της Εκκλησίας ανήκει στον Πρώτο και ταυτίζεται με την πίστη του, την οποία μπορεί να αλλάζει όποτε θέλει],
ενώ είμαστε ήδη δυτικόφρονες.
Η Εκκλησία σήμερα είναι μεταλλαγμένη.Δεν έχει σχέση με όσα διαβάζουμε στις Πράξεις και τις Επιστολές των Αποστόλων. Γι αυτό αλωνίζουν και οι αιρέσεις, καταφέρνοντας δυστυχώς να ξεγελούν και καλοπροαίρετους, που έχουν απελπιστεί με το κακέκτυπο χριστιανισμού που βλέπουν.

Όλοι μας μεγαλώσαμε σε μια Ελλάδα που μαστίζεται από τον υλισμό και την αθεϊα και παράλληλα βλέπαμε από την μία ένα εκκοσμικευμένο "κουφάρι" (κούφιο οικοδόμημα), μια συκιά χωρίς φύλλα, μια τυπολατρεία, μια σχέση των ανθρώπων όχι με τον Θεό αλλά με την εκκλησία (όχι σαν πνευματικό θεσμό, αλλά σαν ένα είδος εκκλησιαστικού σωματείου, χωρίς την πνευματική ουσία του) και την διοίκησή της, στα πλαίσια θρησκευτικών συνηθειών, και εθίμων,
και από την άλλη κάποιους υποτίθεται "παραδοσιακούς θεολόγους" στο σχολείο, άχρωμους-άγευστους, με μια απλή παράθεση πραγμάτων κυρίως εκκλησιαστικού τύπου, χωρίς περιεχόμενο Χριστού, που και αυτοί σε απωθούσαν με ακόμα χειρότερο τρόπο.
[Ο Θεός όμως μας προγνωρίζει όλους από καταβολής κόσμου, και φροντίζει σε οποιεσδήποτε συνθήκες να έρθουν τελικά έτσι τα πράγματα ώστε να σώσει κάθε καλοπροαίρετη ψυχή.]

Και κάτι τελευταίο. Όσοι διαφωνούν σε επιμέρους πράγματα (θέματα αντιμετώπισης) δεν είναι ούτε προβοκάτορες ούτε προδότες. Ο οικουμενισμός κρατάει ήδη 100 χρόνια. Έχουμε όμως δρόμο ακόμα μπροστά μας, γι αυτό χρειάζεται προσοχή.

Ανώνυμος είπε...

Πως μιλατε ετσι 6.51!
Ελεος πια ,λυπηθητε μας.κουραστηκαμε να σας ακουμε για μολυσμους ,για ακυρα μυστηρια και για να μην καταρρευση ο Κανονας της πρωτοδευτερας....

Εχουμε δρομο ακομα Μαρια ,οπως τα λες.
Καλο υπολοιπο σαρακοστης!!πην

Μαρία Π. είπε...

Nα συμπληρώσω ότι εκτός των άλλων, η προσωπική κοινωνία με τον Κύριο και ο αγιασμός από αυτήν όπως λέει ο Απ.Παύλος, [που δίνεται και μέσω των Μυστηρίων και μέσω της προσευχής και της μελέτης του Λόγου του Θεού],
αντικαταστάθηκε σε ένα μεγάλο ποσοστό "Ορθοδόξων", από τον "υποτιθέμενο αγιασμό" της τυπικής συμμετοχής σε κάποια Μυστήρια της Εκκλησίας, και ενώ η καρδιά δεν είναι Ναός Θεού Ζώντος, αλλά ναός ειδώλων.
Αυτό ακριβώς γίνεται και στον παπισμό. Ο Πάπας κατέχει την "κτιστή θεία χάρη" και οι πιστοί του, "αγιάζονται" από αυτόν.

Και κάτι ακόμα για το θέμα του "μολυσμού". Μολυσμός της πίστης μας υπάρχει και μάλιστα μεγάλος όταν αποδεχόμαστε κάθε είδους κακοδοξίες και ετεροδιδασκαλίες, όπως οι θεωρίες της ιεραρχίας και του πρωτείου στην Αγία Τριάδα, η θεολογία του προσώπου, η κακοδοξία ότι ο Υιός προέρχεται από το Πρόσωπο του Πατρός άρα Θεός είναι ουσιαστικά μόνο ο Πατήρ, η κακοδοξία της απόλυτης ετερότητας των 3 Προσώπων, που οδηγεί (μέσω της κακοδοξίας της αναλογίας κτιστού-ακτίστου), στην άλλη θεωρία ότι πρέπει όλοι να είμαστε ένα, μέσα στην διαφορετικότητά μας (ένωση λαών και θρησκειών, αλλά και ένωση εκκοσμικευμένων και μη, μέσα στο Σώμα της Εκκλησίας).
Το "ίνα ώσιν εν" αναφέρεται απόλυτα σε "ομοειδείς" υπάρξεις όπως είναι οι πιστοί του Κυρίου.

Όλα αυτά δείχνουν τον πραγματικό ΜΟΛΥΣΜΟ. [που συμβαίνει όταν ο άνθρωπος είναι ακατάρτιστος, και αποδέχεται τις κακοδοξίες].
Ο οποίος χρειάζεται ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, όπως έκαναν και οι Πατέρες.
Τα υπόλοιπα ("μολύνομαι" από την θεία Κοινωνία, λόγω των φρονημάτων του Πατριάρχη) έχουν και πάλι παπική ρίζα.

Μαρία Π. είπε...

Και από μένα καλή (υπόλοιπη) Σαρακοστή, αγαπητή Πηνελόπη μου, και καλή δύναμη στον πνευματικό αγώνα. Πάντα χαίρομαι όταν μιλάμε.
Καλό βράδυ σε όλους.

χαλαρωσε είπε...

της απόλυτης ετερότητας των 3 Προσώπων

ουτε σχετικη υπαρχει. Ολα αυτα ειναι ο κοπος των Δυτικων πανω στον Αυγουστινο.

Μαρία Π. είπε...

Χαλάρωσε

Πολύ σωστά.Εγώ έκανα λάθος στην διατύπωση.Δεν έπρεπε να μπει η λέξη "απόλυτη".
Επηρεάστηκα από κάτι που είχα διαβάσει [του Χ.Γιανναρά], και το έγραψα για να το αντικρούσω.

H "υπονόηση" ότι Θεός είναι ο Πατήρ [και η θεωρία της ετερότητας των 3 Προσώπων] ανοίγει
το δρόμο της ένωσης των θρησκειών μέσω της "πίστης" στον "Ένα Κοινό Θεό" των 3 λεγόμενων "μονοθεϊστικών" θρησκειών.