Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

              
Καλύτερα να αποπειραθείτε να καλιγώσετε ψύλλους, παρά να ασχοληθείτε με την περιλάλητη συνταγματική αναθεώρηση
Mε τον όρο «συνταγματική αναθεώρηση» τα κατεστημένα κόμματα εξηγούν πόσα φρένα θα βάλουν στην ελληνική μηχανή και πόσο πολύ θα υπονομεύσουν τη λειτουργία της. Τίποτε άλλο δεν τους απασχολεί εκτός από την ανακάλυψη δικαιολογιών για όσα θετικά «δεν μπορούν να γίνουν» και για όσα εθνοδιαλυτικά «επιβάλλεται να γίνουν».
Οι εξουσιαστές θα καταλήξουν με το «νέο» Σύνταγμα να σας πουν το εξής απλό: Μόνο εκείνοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους σε καλά ιδιωτικά πανεπιστήμια και πως εσείς Α-ΠΑ-ΓΟ-ΡΕΥ-Ε-ΤΑΙ να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά μέσω ελληνικών παραρτημάτων. Πρόφασή τους, όπως πάντα, θα είναι ο «ανθρωπισμός». Θα μωρολογούν με τα κάτωθι: «Να πληρώνει η φτωχολογιά δίδακτρα για τα πανεπιστήμια;» και κανείς δεν θα τους ρωτά αν η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων συνοδεύεται από την κατάργηση των δημόσιων (κάτι 101% παρανοϊκό και άτοπο). 

Οι επόμενοι που θα κυβερνήσουν θα πουν ότι «πολύ θα ήθελαν να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια», αλλά δεν θα το κάνουν επειδή «το περιορίζει το αναθεωρημένο Σύνταγμα» - λες και τον αγώνα υπάρξεως των εθνών τον ορίζουν και τον καθορίζουν τυπωμένες σελίδες με νομοθετημένες σκέψεις ανθρώπων που τίναξαν τα δημόσια ταμεία στον αέρα, μείωσαν τον πληθυσμό του λαού τους και εποικίζουν τις χώρες τους με αλλογενή και αλλόθρησκα στοιχεία.

Το ίδιο θα γίνει με τη θρησκεία. Οι μεν θα αποκολλήσουν μετά πάσης επισημότητος τον χριστιανισμό από το κράτος (βασικά, το κάνουν κυρίως για την πρωινή προσευχή και τον εκκλησιασμό στα σχολεία) επειδή «έτσι επιβάλλει η εποχή» και οι δε θα πουν ότι πολύ θα ήθελαν να επανασυνδέσουν τον χριστιανισμό με το κράτος, αλλά δεν μπορούν «επειδή υπάρχει συνταγματικός περιορισμός για κάτι τέτοιο». Γνωστά το κόλπο και η μέθοδος από την εποχή των ταυτοτήτων. Εκεί δεν χρειάστηκε να «βάλουν χέρι» στο Σύνταγμα.

Λες και ήταν συνταγματική πρόβλεψη να δοθεί η εξουσία στους πλούσιους ξένους που μας δανείζουν και στους φτωχούς που μας εποικίζουν.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι μας πάνε στον γκρεμό εφευρίσκοντας διαρκώς νέες δικαιολογίες.
Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: