Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Η ΑΦΙΣΟΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ «ΣΩΤΗΡΩΝ»

Ο Βαρουφάκης είναι ένας κύριος. Οι αφίσες για την ομιλία του στο εξωτικό Μαρούσι κολλήθηκαν, κυρίως, σε κλειστά μαγαζιά...
Iδού πώς φαίνονται οι μοσχαναθρεμμένοι. Να πώς ξεχωρίζεις τον «τσέτερμαν» [που λένε και όσοι ακούν μέσω... παρηχήσεως την αγγλική λέξη τζέντλμαν (ευγενής)] από τον μπίθουλα, τον Μπαλκάνιο, τον βητατζή και τον τριτογαμμαδέλτα. Eρχεται σε πόλη, κωμόπολη, χωρίον και πολίχνη για ομιλία και δεν σου κολλάει την αφίσα στο κούτελο ούτε στην πλάτη για να τον πούνε και τεντιμπόη. Βρίσκει το συνεργείο του μια σειρά από ωραιότατα καταστήματα που έχουν κλείσει ΚΑΙ λόγω του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ περάσματος από θέση εξουσίας και κάνει εκεί την αφισοκόλλησή του. Εδώ που τα λέμε, είναι ό,τι πρέπει, ταμάμ κατά το οθωμανικόν, για την αισθητική του - όπως αυτή αστραποβόλησε στη φωτογράφιση με το γεύμα του μετά της συζύγου με φόντο την Ακρόπολη, εκεί όπου είχαν αποθέσει σε εμαγιέ ταψάκι το ψητό ψάρι και το σέρβιραν με ξύλινες τσιμπίδες. 
Δεν είναι εκπάγλου... βαρβαρότητος να κολλάς αφίσες σε βιτρίνες κλειστών καταστημάτων και να επιτείνεις την εικόνα της εγκατάλειψης και της ερημοποίησης μιας πόλης; Δεν είναι αγλάισμα γουρουνιάς και απαύγασμα αδιαφορίας για τον πλησίον να γίνεται αυτή η ρημάδα η εμφάνισή σου στην πόλη, στο χωριό, στην κωμόπολη και την πολίχνη, και μετά να μη μαζεύεις τη σαβούρα που άφησες πίσω σου; Ο Βαρουφάκης έκανε πολιτική ομιλία στο δημαρχείο Αμαρουσίου στις 10 Φεβρουαρίου. 

Η φωτογραφία είναι προχθεσινή. Αφίσες δικές του υπάρχουν κι άλλες σε διάφορα σημεία της πόλης. Δεν σκέφτηκε να κάνει τη φιγούρα του και ύστερα να αναλάβει το κόστος του μικρού καμάτου για το μάζεμά τους. Eτσι κάνουν όλοι. Υπόσχονται λύσεις για τα προβλήματα που εκείνοι δημιουργούν και το μόνο που περνάει από το χέρι τους είναι να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερες ζημίες από τις υπάρχουσες. 

Μια καλή συμβουλή για τους πολίτες: Κοιτάξτε ποιος αφισοκολλά και μη διανοηθείτε να ψηφίσετε όποιον δεν μαζεύει τα σκουπίδια που αφήνει. Αν δεν θέλουν να κάνουν το ελάχιστο και το εύκολο, δεν θα θελήσουν να πράξουν το πολύ και το δύσκολο. Τόσο απλό.
Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: