Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Μήπως να παραχωρήσετε τη θέση σας σε κάποιον λιγότερο μειλίχιον;

Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο
Μακαριότατε,
Το απόγευμα της 14ης Φεβρουαρίου 2019 μεταδόθηκε από ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ιστοσελίδες ότι στη Βουλή καταψηφίστηκε η παραπομπή προς αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος («Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας»), διότι τη σχετική κυβερνητική πρόταση ψήφισαν μόνο 150 βουλευτές (χρειάζονταν 151) και ότι δεν ψήφισαν την τροποποίηση (τουλάχιστον) δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - η κυρία Κασιμάτη και ο κ. Μιχελογιαννάκης.
Στη συνέχεια, η είδηση περί καταψήφισης «διορθώθηκε»Η «καταψήφιση» έγινε... «υπερψήφιση» με ψήφους 151! Ομως, η μεταβολή αυτή δεν έγινε, ας πούμε, ύστερα από ένα δεκάλεπτο, ένα τέταρτο, άντε μισή ή μία ώρα αφότου τυχόν διαπιστώθηκε και αναγγέλθηκε συγκεκριμένο λάθος στην προηγούμενη καταμέτρηση! Είναι ότι χρειάστηκαν -αν είναι δυνατόν!- επτά ολόκληρες ώρες μέχρι ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης να «διαπιστώσει λάθος» και να ανακοινώσει το «μαγικό» νούμερο «151»! Φαντάζεσθε, Μακαριότατε, τα «σούρτα φέρτα» και τις συνεννοήσεις που θα μεσολάβησαν μέσα σε επτά ώρες; Θα διατυπώσω, λοιπόν, ένα απλό ερώτημα:γιατί δεν ακούστηκε ούτε ένα... κιχ από την Αρχιεπισκοπή γι’ αυτό το αναίσχυντο πινγκ πονγκ; Εξάλλου, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και ο γεν. γραμματέας της κυβέρνησης Ακρ. Καϊδατζής με την αντιπροσωπία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τα οικονομικά της Εκκλησίας, ήταν παρών ένας τριαντάχρονος σύμβουλος του υπουργού ονόματι Σωτήρης Μητραλέξης. Ο κύριος αυτός φέρεται από δημοσιεύματα ότι ασχολείται ειδικώς από... 22 χρονών (!) με θέματα (άκου!) μισθοδοσίας του κλήρου και εκκλησιαστικής περιουσίας! Ο ΣΥΡΙΖΑ τον χρησιμοποιούσε αρχικά ως σοφό «εξωτερικό» σύμβουλο και σήμερα τον έχει επίσημα δίπλα στον υπ. Παιδείας.
Λοιπόν, Μακαριότατε, το παιδαρέλι αυτό δημοσίευσε στις 16/11/2018 σε ιστοσελίδα ένα εμμανές άρθρο κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος. Σε αυτό, ούτε λίγο ούτε πολύ, την κατηγορεί για... «οίηση», στηλιτεύει δε και τους ιερείς ότι θέλουν να μείνουν στο ενιαίο μισθολόγιο, διότι έχουν τη λογική «τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου» (!) και επιλέγει: «Ο,τι και να πει η Εκκλησία δεν μας νοιάζει - η κυβέρνηση νομοθετεί ό,τι θέλει, όπως θέλει, όταν θέλει. Το καθεστώς μισθοδοσίας θα καταργηθεί. Γι’ αυτό η Εκκλησία πρέπει να διαλέξει μεταξύ αυτού που προτείνουμε εμείς και της κατάργησης κάθε είδους μισθού»! Δηλαδή, η Εκκλησία θα σφαγεί ή... ενυπογράφως ή... χωρίς την υπογραφή της! Υπάρχει, επομένως, Μακαριότατε, ένα δεύτερο ερώτημα: γιατί δεν ακούστηκε και γι’ αυτόν τον σοφό νεανία, σύμβουλο της «πρώτη φορά Αριστεράς», ούτε ένα... κιχ από την Αρχιεπισκοπή;
Ολα αυτά, μαζί με όσα λοιπά σωρεύτηκαν από τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε ο πρωθυπουργός επιχείρησε (στο όνομα της «φιλίας» του μαζί σας) να σας εξευτελίσει εντοπίως και διεθνώς (ιδίως ενώπιον του Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης, που επιζητεί να ελέγχει μόνος του τις επαρχίες της Β. Ελλάδος), νομίζω ότι θέτουν επί τάπητος ένα ζήτημα φλέγον: μήπως είναι ανάγκη, και μόνον για να «πληρωθεί» ο πρωθυπουργός που εξευτελίζει έτσι «φίλους» του συνεχώς, να παραχωρήσετε τη θέση σας σε κάποιον άλλον; Λίγο, ας πούμε, νεότερον και όχι τόσο μειλίχιον; Κι ας μην είναι απολύτως τριαντάρης, σαν τον Μητραλέξη! Τον... Καρανίκα τού Γαβρόγλου!
Με γνωστή σε εσάς ειλικρινή αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: