Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας περί της καταστάσεως της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Περί καταστάσεως της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας
Το ανακοινωθέν ενεκρίθη από την συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στις 26 Φεβρουαρίου 2019.  
Με μεγάλη ανησυχία η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας επισημαίνει την απότομη επιδείνωση της καταστάσεως της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Η εκχώρηση από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως «Τόμου αυτοκεφαλίας» στην ούτως λεγόμενη «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας», η οποία συγκροτήθηκε τεχνητώς με τη συγχώνευση των δύο σχισματικών μορφωμάτων, ακόμη περισσότερο διεύρυνε το διχασμό μεταξύ των Ορθοδόξων της Ουκρανίας και όξυνε ουσιαστικά τις διομολογιακές σχέσεις.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν η ωμή παρέμβαση των κρατικών αρχών της Ουκρανίας στον εσωτερικό εκκλησιαστικό βίο και οι απόπειρες εκμεταλλεύσεως της Εκκλησίας από τους πολιτικούς, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συγκυριακά συμφέροντά τους. Παράλληλα παραβιάζονται απροκάλυπτα τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του ανθρώπου, που κατοχυρώνονται ακόμη και στο Σύνταγμα της Ουκρανίας.
Η Βουλή της Ουκρανίας ψήφισε και έθεσε σε λειτουργία νόμους, που εισάγουν διάκριση, με σκοπό την αφαίρεση από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία της ονομασίας της και την νομιμοποίηση της πρακτικής καταλήψεως των Ιερών Ναών και Μονών αυτής. Καταπατούνται και άλλα δικαιώματα των πιστών της κανονικής Εκκλησίας: ο κλήρος αυτής στερείται της δυνατότητας να ποιμαίνει κατάλληλα τους στρατιώτες, τους υπάλληλους των οργάνων της τάξεως και τους φυλακισμένους.
Προφανέστερο καθίσταται ότι ο σκοπός των σημερινών κρατικών αρχών είναι η διάλυση της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Οι τοπικές αρχές και τα όργανα της τάξεως έχουν πάρει οδηγίες να συντελέσουν, κατά το μέγιστο δυνατό, στη μεταβίβαση των κοινοτήτων της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο σχίσμα.
Διατυπώνονται απειλές αφαιρέσεως από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία των μεγαλύτερων Ιερών Μονών και ιστορικών σεβασμάτων αυτής, δηλαδή της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου και της Λαύρας του Ποτσάγιεφ.
Στις περισσότερες περιπτώσεις η δήμευση Ναών από τις θρησκευτικές κοινότητες διενεργείται αντίθετα με τις αποφάσεις αυτών να μείνουν στην κανονική Εκκλησία. Η απόφαση της θρησκευτικής κοινότητας υποκαθίσταται με τη ψηφοφορία της κοινής συνελεύσεως των πολιτών οι οποίοι ούτε καν μέλη της ενορίας της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τελούν καμιά φορά. Τα πρακτικά αυτών των συνελεύσεων επικυρώνονται αμέσως από τις αρχές με αποτέλεσμα ο Ναός να καταλαμβάνεται με τη συνδρομή των σχηματισμών δυνάμεως.
Η παρανομία που διαπράττεται οδήγησε σε κύμα βίας σε βάρος του ιερού κλήρου και των πιστών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Παρά τις δηλώσεις της ηγεσίας της Ουκρανίας και του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως περί ειρηνικού χαρακτήρα της ούτως λεγομένης «ενώσεως της Ουκρανικής Ορθοδοξίας», δεκάδες Ιεροί Ναοί καταλήφθηκαν διά της διαρρήξεως με τη συνδρομή των παραστρατιωτικών σχηματισμών με πολλαπλά περιστατικά ξυλοδαρμών των κληρικών και πιστών της κανονικής Εκκλησίας, οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπισθούν τα ιερά του. Δεκάδες κοινότητες της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας αναγκάζονται να συγκεντρώνονται για προσευχή σε ιδιωτικές οικίες ή στο δρόμο.
Σε αυτή τη δεινή κατάσταση καλούμε όλα τα πιστά τέκνα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας να εντείνουν τις προσευχές τους υπέρ των δεινοπαθούντων αδελφών τους στην Ουκρανία, να τους δοθεί η γενναιότητα και η χριστιανική υπομονή για να υπερασπισθούν την αγία Ορθοδοξία.
Απευθύνουμε έκκληση στις κρατικές αρχές της Ουκρανίας να παύσουν διώξεις σε βάρος των οικείων αυτών πολιτών, οι οποίοι δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο σχίσμα.
Ζητούμε τις αδελφές κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες να στηρίξουν με προσευχές τους την διωκόμενη Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο.
Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να προσέχει τα κραυγαλέα περιστατικά παραβιάσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να αποτιμήσει καταλλήλως την ωμή παρέμβαση της Ουκρανικής Πολιτείας στα της Εκκλησίας.
mospat.ru,26/02/2019

19 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

ΜΕΓΑΛΗ ΑΤΙΜΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Ο ΑΤΙΜΟΣ Ο ΙΕΡΟΣ-ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΤΙΜΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΕΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΡΕΜΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΝΤΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ. Η ΑΤΙΜΙΑ ΟΜΩς ΜΕΝΕΙ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΤΙΜΙΑ ΤΙΜΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ. ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΛΑΜΠΙΚΑΡΙΣΜΑ.
ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ.

Ο ΑΡΧΟΝΤΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΟΙΟ. ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

H κατάσταση στην Ουκρανία θυμίζει έντονα την περίοδο του σταλινικού καθεστώτος στην πρώην ΕΣΣΔ, όπως και τη Ζώσα Εκκλησία που δημιουργήθηκε από ένα τμήμα αχρείων κληρικών, που δεν δίστασαν να κάνουν ακόμα και εκτελέσεις, [οι ίδιοι οι κληρικοί(!)], ανθρώπων που αντιστάθηκαν στην επιβολή της δικής τους δικαιοδοσίας, και στην αρπαγή Ναών.
Υπήρξε μια φρικώδης ακαταστασία, και διχασμός του κόσμου σε διάφορες ομάδες. Όσοι ήθελαν να τα έχουν καλά με το πολιτικό καθεστώς πήγαν με τη Ζώσα, ενώ οι υπόλοιποι διχάστηκαν και αυτοί, ανάλογα με τη γραμμή που τηρούσαν απέναντί της. Υπήρξε επιπλέον σκανδαλισμός, μέχρι του ακραίου σημείου όποιος Ναός είχε χρησιμοποιηθεί από την καθεστωτική Ζώσα Εκκλησία να θεωρείται 'μολυσμένος'.Ο Άγιος Λουκάς, ενώ δεν είχε καμία κοινωνία με τη Ζώσα Εκκλησία, από την άλλη ήταν κατηγορηματικός ως προς τους Ναούς και τα ιερά σκεύη, στο ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν χωρίς νέες τελετές καθαγιασμού κτλ..., και είχε έρθει σε προστριβή γι΄αυτό το θέμα με σκληροπυρηνικούς ιερείς, που τον καταδίωξαν με διάφορους τρόπους, ζητώντας του αργότερα συγγνώμη.
Στην Ουκρανία σήμερα έχει ανοίξει ένα τεράστιο «κουτί της Πανδώρας».
Ο Ποροσένκο είναι Ουνίτης και όργανο του Βατικανού και των Σιωνιστών. Είναι ένας νεο-ναζί που αιματοκύλισε την χώρα του για να πάρει την εξουσία, με αδρά στηρίγματα από τη ΝΤΠ και τους Αμερικανούς που οργάνωσαν την πορτοκαλί εξέγερση στην πλατεία Μεϊντάν. Δίνει άλλωστε τα «διαπιστευτήριά του» πηγαίνοντας στην Ιερουσαλήμ όπου «προσεύχεται» με κιπά στο τείχος των δακρύων...
Η Ουκρανία ακολουθεί το δρόμο της εσχατολογικής κρατικής πολιτικο-θρησκευτικής συνύπαρξης και των διωγμών των Χριστιανών, και λειτουργεί ως προπομπός του τελικού διωγμού των αληθινών πιστών. Ανεξάρτητα αν αυτό που γίνεται σήμερα εκεί, δεν ταξινομεί αυτόματα τους ανθρώπους σε καλούς και κακούς γιατί υπάρχουν και στις 2 πλευρές απλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καλά τα πράγματα και έχουν επιδοθεί σε μάχες μεταξύ τους. Εμπλέκονται άλλωστε και οι πολιτικές τοποθετήσεις τους, όπως και οι μνήμες από την γενοκτονία του Στάλιν, που έχουν δημιουργήσει σε πολλούς μια αντιπάθεια απέναντι στη Ρωσία, και έτσι χειραγωγούνται ευκολότερα απ΄τον Ποροσένκο.
Ανεξάρτητα όμως από τα ακριβή δεδομένα της Ουκρανίας, ο τρόπος που στήθηκαν τα πράγματα, και η σιωνιστική στήριξη στο πολιτικο-θρησκευτικό σύστημα, μας δίνει την προοπτική για όσα θα επακολουθήσουν γενικότερα στην Ορθοδοξία.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανεξάρτητα από τα κίνητρα (αν προσβλέπει σε δικά του οφέλη, ή αν ήταν θέμα γοήτρου απέναντι στην Ρωσική Εκκλησία και για τη στάση της στην ψευδο-σύνοδο), χρησιμοποιείται από τους Αμερικανούς και τη ΝΤΠ, τους ίδιους που δίνουν εντολές και στον Ερντογάν, όπως και στον Ποροσένκο.

χαλαρωσε είπε...

Εμπλέκονται άλλωστε και οι πολιτικές τοποθετήσεις τους, όπως και οι μνήμες από την γενοκτονία του Στάλιν, που έχουν δημιουργήσει σε πολλούς μια αντιπάθεια απέναντι στη Ρωσία, και έτσι χειραγωγούνται ευκολότερα απ΄τον Ποροσένκο.

Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΙ ΡΩΣΣΙΑ ΕΠΑΘΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΟΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΓΟΛΟΝΤΟΜΟΡ. ΤΙ ΚΡΙΜΑ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΑΚΑΤΕΨΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ. ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΤΙ, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ.
ΟΥΣΤΤΤΤΤΤ

amethystos είπε...

Αυτή είναι η τακτική τής προπαγάνδας φίλε. Τόπιασες τέλεια. Ταυτίζει τήν Ρωσία μέ τήν Σοβιετική ένωση. Θέλουν νά πείσουν ότι δέν άλλαξε τίποτε, ότι ο Πούτιν είναι ο διάδοχος τού Στάλιν. Οτι όλοι οι Ρώσοι ήταν κόκκινοι Χμέρ. Οτι η Εκκλησία τής Ρωσίας ανήκει στούς πράκτορες, ότι έλλειψε η πίστη, ότι οι χριστιανοί δέν μαρτύρησαν. Εν τώ μεταξύ τρέφονται όλοι από τούς Ρώσους καί τώρα πού χόρτασαν καί βρήκαν γερμανική σκυλοτροφή τούς δαγκώνουν. Τόσοι Αγιοι δόξασαν τήν Εκκλησία αλλά ο Τουρκμένιος Βαρθολομαίος είναι διάδοχος τού Βυζαντίου. Κάτι αντίστοιχο πραγματοποιεί καί η προπαγάνδα τού Σύριζα. Ολοι οι Ελληνες είναι κρυπτοαριστεροί καί φοβισμένοι από τούς δεξιούς καί ο Τσίπρας ο ελευθερωτής τούς δίνει τήν ελευθερία τους. Δέν καταλαβαίνουμε ότι η Δύση αποστρέφεται τούς κομμουνιστές καί αργά ή γρήγορα θά πληρώσουμε ακριβά αυτή τήν προπαγάνδα πού δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα.

Ανώνυμος είπε...

Η Ρωσία του Πούτιν δεν είναι η ΕΣΣΔ του Στάλιν. Το λέμε συνέχεια για να αντικρούσουμε το παλιό δίλημμα του διπόλου «κομμουνισμός-καπιταλισμός» και τη συσχέτιση με το «Ρωσία-Δύση».Αν μετά τον Εμφύλιο το «ανήκωμεν εις την Δύσην» ήταν μικρότερο κακό από την κομμουνιστική καταστροφή που μας περίμενε αν μπαίναμε στη σφαίρα επιρροής της ΕΣΣΔ, σήμερα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Όμως θα μου επιτρέψετε να πω ότι το πρόβλημα με τις μνήμες της γενοκτονίας των Ουκρανών, όπως και άλλες μνήμες μέσα στη Ρωσία από την κομμουνιστική επανάσταση, δεν είναι εύκολο να διορθωθεί, γιατί δεν υπήρξε μία επιβαλλόμενη δικτατορία από το εξωτερικό (όπως π.χ. στη Λατινική Αμερική) στην οποία να είναι αντίθετος ο λαός, και απλώς να δίνει διαταγές στα εκτελεστικά της όργανα.
Στη Ρωσία το κομμουνιστικό καθεστώς προέκυψε από τα σπλάχνα του ίδιου του λαού, υπήρξε εμφύλιος και ο μισός πληθυσμός στράφηκε εναντίον του άλλου μισού. Οι Ουκρανοί έχουν κατάλοιπα απέναντι στους Ρώσους ως λαό, έστω και στους μισούς που ήταν μπολσεβίκοι, που τους θεωρούν υπαίτιους που δημιούργησαν αυτό το σύστημα με το καθεστώς που τους εξόντωσε.

amethystos είπε...

Νά μέ συγχωρείς φίλε αλλά τό κομμουνιστικό καθεστώς δέν προέκυψε από τά σπλάχνα τού λαού. Ηταν ξενόφερτο, όπως καί ο Πορασένκο. Στόν Ρωσικό λαό συνέβη αυτό πού συμβαίνει καί μέ τούς μισούς έλληνες οι οποίοι αποδέχονται τίς Πρέσπες γιά οικονομικούς λόγους. Βρέθηκαν οι ίδιοι προδότες πού προδίδουν καί τήν Ελλάδα. Η ρητορική τής προπαγάνδας επί Λένιν πού διέλυσε τήν ψυχή τών Ρώσων, η ίδια διέλυσε καί τών Ελλήνων μέ τόν Αντρέα. Ποιός βλέπει σήμερα τόν ύπουλο αθεισμό στήν πράξη; Τό νόημα τής μετακίνησης τών πληθυσμών από τήν πατρίδα τους; Τό νόημα τού Μωαμεθανισμού, τού μοναδικού φαινομένου στήν ιστορία μέ ολοκληρωτική απουσία πατρίδος;
"ἐποίησέν τε ἐξ [af]ἑνὸς πᾶν ἔθνος ἀνθρώπων κατοικεῖν ἐπὶ [ag]παντὸς προσώπου τῆς γῆς, ὁρίσας προστεταγμένους καιροὺς καὶ τὰς ὁροθεσίας τῆς κατοικίας αὐτῶν, 27 ζητεῖν τὸν [ah]θεὸν εἰ ἄρα γε ψηλαφήσειαν αὐτὸν καὶ εὕροιεν, καί γε οὐ μακρὰν ἀπὸ ἑνὸς ἑκάστου ἡμῶν ὑπάρχοντα. 28 ἐν αὐτῷ γὰρ ζῶμεν καὶ κινούμεθα καὶ ἐσμέν, ὡς καί τινες τῶν καθ’ ὑμᾶς ποιητῶν εἰρήκασιν·"Πράξεις,17,26

Ανώνυμος είπε...

Ξενόφερτο μπορεί να ήταν ως ιδεολογία και ως οργάνωση (ο Μαρξ ήταν Γερμανός, και οι «επαναστατικές ζυμώσεις» έγιναν στην Ευρώπη, σε διάφορες πόλεις από τον Λένιν κ.α.), το δέχτηκε όμως ο λαός σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του, και λόγω συνθηκών, και λόγω προπαγάνδας πριν και μετά την επανάσταση, και ιδιαίτερα οι νέοι (ακόμα και τα παιδιά του Αγίου Λουκά είχαν παρασυρθεί), που το θεωρούσαν ως πρόοδο σε σχέση με το τσαρικό καθεστώς. Αναφέρονται αυτά και στον βίο του Αγίου.
Η γενοκτονία της Ουκρανίας που έγινε αργότερα είχε ως αιτία ότι δεν δέχτηκε την κολεκτιβοποίηση, δηλαδή την μετάβαση από το παλιό, στο νέο καθεστώς.Το κομμάτι του ρωσικού λαού που υποστήριζε τον Στάλιν προφανώς ήταν σύμφωνο σε αυτό, γιατί θεωρούσε ότι ο Στάλιν εξόντωνε τους Κουλάκους, τους μεγαλογαιοκτήμονες που αντιδρούσαν. Οι Ουκρανοί αργότερα συμμάχησαν με τους Ναζί εναντίον των Ρώσων. Το μίσος κρατάει από τότε. Στα υπόλοιπα συμφωνώ.

amethystos είπε...

Οπως καί οι Ελληνες σήμερα.Προσκολήθηκαν στήν πλάνη. Ακόμη καί η Εκκλησία μας υπέκυψε. Αν μπορέσεις διάβασε τό βιβλίο τού Σολζενίτσιν, Ο Λένιν στή Ζυρίχη. Είμαστε ακόμη ναίφ καί πιστεύουμε στήν φτιαχτή ιστορία.Ο Στάλιν καί οι Ναζί ανήκουν στήν ίδια ιστορία, όπως καί ο οικουμενισμός. Ακόμη καί τό πετρέλαιο άν δούμε τίς ημερομηνίες έχει τήν δική του ιστορία. Ο αντίθεος άρχισε τήν δράση του αμέσως μετά από τούς χρόνους τού Κυρίου.

Ανώνυμος είπε...

Έλεγε ο Σολζενίτσιν σε μιαν ομιλία του: "Στην πατρίδα μου τη Ρωσία μπορεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να ΥΠΕΚΥΨΕ για διάφορους λόγους στο τυραννικό καθεστώς... Άλλοι τόσοι όμως τουλάχιστον, ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ μέσα σε φοβερώτατες συνθήκες, κρατώντας αληθινή την πίστη και την καρδιά τους"... Εμείς οι Έλληνες μπορεί να βρισκόμαστε σήμερα, αδύναμοι (;), μπροστά σ' ένα μαρτύριο και μια μαρτυρία...

Θωμάς είπε...

https://ellinessouidias.wordpress.com/2013/11/07/7-%CE%BD%CE%BF%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85-1917-%CE%BF-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%81/

https://www.imdleo.gr/diaf/2007/08b-ekeinoi-rakofski.pdf

https://amethystosbooks.blogspot.com/2019/01/alexander-parvus-israel-lazarevich.html

χαλαρωσε είπε...

Ξενόφερτο μπορεί να ήταν ως ιδεολογία και ως οργάνωση (ο Μαρξ ήταν Γερμανός, και οι «επαναστατικές ζυμώσεις» έγιναν στην Ευρώπη, σε διάφορες πόλεις από τον Λένιν κ.α.), το δέχτηκε όμως ο λαός σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του, και λόγω συνθηκών, και λόγω προπαγάνδας πριν και μετά την επανάσταση, και ιδιαίτερα οι νέοι (ακόμα και τα παιδιά του Αγίου Λουκά είχαν παρασυρθεί), που το θεωρούσαν ως πρόοδο σε σχέση με το τσαρικό καθεστώς. Αναφέρονται αυτά και στον βίο του Αγίου.

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΣΠΛΑΧΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΡΩΣΣΙΑ ΟΠΟΥ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΚΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ. Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΕΙΧΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΡΩΣΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΔΙΕΦΡΑΡΜΕΝΟ ΤΣΑΡΙΚΟ ΚΑΘΣΤΩΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΡΩΣΣΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΥΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ.

Το μίσος κρατάει από τότε.

ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΥΛΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ 1596 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΜΑΛΑ ΡΑΣΙΑ. ΤΕΣΠΑ ΑΝ ΘΕΣ ΔΕΣ ΤΟ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΠΙΣΩ Α[Π ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΙ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
ΤΟ ΡΣΑΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΧΕ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΣΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΕΡΕΝΣΚΥ, ΤΟΝ ΤΡΟΤΣΚΥ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ.

ΔΗΛΑΔΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΕ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΝΩΤΟ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Χαλάρωσε, οι Ουκρανοί δεν υπεισέρχονται σε τέτοιες λεπτομέρειες. Θεωρούν ότι το κομμουνιστικό σύστημα ήταν το αποτέλεσμα της επανάστασης του ρωσικού λαού, όπως και στην Κούβα το καθεστώς του Φιντέλ Κάστρο, που προέκυψε ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ των χωρικών και του λαού όταν μαχόταν στα βουνά εναντίον του αχρείου δικτάτορα Μπατίστα που είχε μετατρέψει την Κούβα σε «καζίνο» των Αμερικανών.
Με αυτή την έννοια θεωρούν ότι προέκυψε «εκ των έσω» από τη δράση δηλαδή του ίδιου του ρωσικού λαού, λόγω και των συνθηκών φτώχειας και εξαθλίωσης στην αχανή τσαρική Ρωσία, που είχε μείνει πολύ πίσω απ΄την εξέλιξη της Ευρώπης.Στο βίο του Αγίου Λουκά περιγράφονται απίστευτα πράγματα ως προς τις συνθήκες ζωής ακόμα και μετέπειτα.
Γνωρίζω αυτά που λες, και προφανώς η ανθρώπινη ιστορία έχει ένα παρασκήνιο, ΚΑΙ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟ (από τη δράση του σιωνισμού και γενικότερα των οργάνων του σατανά), και φυσικά ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ (από τη δράση των ίδιων των δαιμόνων).
Εδώ όμως δεν λέμε για το τι ακριβώς «έγινε» σε ορατό, και αόρατο (ανθρώπινο και υπερβατικό)επίπεδο, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.
Εν προκειμένω, πως το «είδαν» οι Ουκρανοί.
Σαφώς το είδαν ως προερχόμενο από τον ίδιο τον λαό, που δέχτηκε αυτή την προπαγάνδα και στήριξε στο μεγαλύτερο μέρος του (τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια) την κομμουνιστική υστερία.

amethystos είπε...

Μήπως εννοείς τόν ξεσηκωμό τών κολίγων τής Τσαρικής Ρωσίας κατά τήν οποία καί ο Ντοστογιέφσκι έχασε τόν Πατέρα του. Η Τσαρική ρωσία ήταν ακόμη φεουδαρχική.Τότε άρχισαν οι διωγμοί από τό καθεστώς, τήν ταραχή δέ αυτής τής εποχής όπου αποθεώθηκε η αναρχία,εκμεταλλεύθηκαν οι μπολσεβίκοι. Οι εμφύλιοι πόλεμοι γεννούν τίς μεγάλες καταστροφές πού δυναμιτίζουν τά θεμέλια τής ζωής, τούς λόγους τής ζωής.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα την ανάρτηση για την επιβολή του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Ρωσία. Δεν αμφισβητώ τα στοιχεία που δίνει ως προς την οργάνωση των γεγονότων από τον σιωνισμό που ήταν ήδη σε δράση, ούτε τον μικρό αριθμό των μπολσεβίκων (λίγες χιλιάδες ανάμεσα στα δεκάδες εκατομμύρια του ρωσικού λαού) που προκάλεσαν την ανατροπή του Τσάρου.
Όμως, αυτή ήταν η αρχή. Στη συνέχεια λόγω κακών συνθηκών ζωής, και προπαγάνδας, το μεγαλύτερο κομμάτι του ρωσικού λαού ασπάσθηκε την κομμουνιστική ιδεολογία και την αθεϊα. Όποιος θέλει ας διαβάσει τον βίο του Αγίου Λουκά. Όπου πήγαινε ο Άγιος, σε Νοσοκομείο, σε Πανεπιστήμιο, σε Δημόσιες Υπηρεσίες, σε σπίτια που έμενε κτλ.. ήταν σχεδόν όλοι κομμουνιστές και άθεοι. Εξαίρεση αποτελούσαν οι απλοί χωρικοί κυρίως σε απομονωμένα μέρη της επαρχίας.
Η νεολαία επίσης είχε ασπασθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου την αθεϊα, ακόμα και τα παιδιά του Αγίου είχαν επηρεαστεί, ειδικά ο μεγάλος του γιός, στον οποίο έγραφε γράμματα κλαίγοντας από την εξορία για να τον μεταστρέψει στην πίστη.
Υπήρχε και η γνωστή Κομσομόλ, η κομμουνιστική οργάνωση Νεολαίας (όπως είχε και ο Χίτλερ τους δικούς του γενίτσαρους), που έκανε ιεροσυλίες και διακωμωδούσε την Πίστη.
Η Ρωσία ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Εξαθλίωση πείνα και αρρώστιες. Τεράστια παιδική θνησιμότητα και αναλφαβητισμός. Το τράχωμα (μια μολυσματική ασθένεια των ματιών λόγω κακών συνθηκών υγιεινής) προκαλούσε τύφλωση σε χιλιάδες ανθρώπους (ο Άγιος είχε χειρουργήσει πολλούς), και υπήρχαν επίσης πολλά άλλα [προβλήματα...
Η πτώση του τσαρικού καθεστώτος παρά το γεγονός ότι έγινε από λίγους σιωνιστές και Εβραίους μπολσεβίκους, δυστυχώς θεωρήθηκε πρόοδος, γιατί έγινε κάποιο έργο ως προς την βελτίωση κάποιων πραγμάτων.
Ο Λένιν μετά από αίτημα του Αγίου Λουκά, έστειλε αμέσως ένα ολόκληρο τρένο με δεκάδες βαγόνια γεμάτα με όλο τον εξοπλισμό (βιβλία και εργαστηριακό υλικό) για να στηθεί Ιατρική Σχολή σε επαρχία της Ρωσίας, παρόλο που δεν υπήρχαν κρατικά κεφάλαια. Αυτά είναι γραμμένα στο βιβλίο με το βίο του.
Μόνο όσοι είχαν πνευματικές αντιστάσεις και πίστη εναντιώθηκαν στο άθεο καθεστώς, και καταδιώχθηκαν, εξορίστηκαν ή εκτελέστηκαν.
Η «εκκαθάριση» αυτή του πληθυσμού, άφησε ως «ενεργούς πολίτες» τους υποστηριχτές του καθεστώτος. Οι Ουκρανοί γνωρίζουν πολύ καλά τα γεγονότα. Ξέρουν ότι όταν τους εξόντωνε ο Στάλιν, οι περισσότεροι Ρώσοι το θεωρούσαν «πρόοδο» (αφού αντιστάθηκαν στην κρατικοποίηση της γης).
Ο π.Αρσένιος στην εξορία, καταγράφει την πνευματική κατάσταση της Ρωσίας το 1917, ως ΟΙΚΤΡΗ. Μόνο 2 Μοναστήρια επαινεί, και για τα υπόλοιπα λέει ότι είχαν γίνει «οίκοι εμπορίου». Τα ίδια λέει και για τους κληρικούς, ότι είχαν γίνει οι χειρότεροι όλων και ότι η αθεϊα ήδη είχε εξαπλωθεί στη Ρωσία πριν το κομμουνιστικό καθεστώς. Το έδαφος ήταν ευνοϊκό για όσα επακολούθησαν.
Λοιπόν αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα γεγονότα, ανεξάρτητα αν κάποια λεπτομέρεια από αυτά που έγραψα μπορεί να μην την απόδωσα με την πλήρη της ακρίβεια.
Σημασία έχει πάντως ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο παρελθόν στην σχέση Ρώσων-Ουκρανών που τους ακολουθεί μέχρι σήμερα σε κάποιο βαθμό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που έγιναν συνεργάτες των Γερμανών στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, εναντίον των Ρώσων. Και σήμερα αναβιώνει ο ναζισμός ξανά σε αυτή τη χώρα (φυσικά ΚΑΙ με την ΕΜΠΡΑΚΤΗ υποστήριξη των Αμερικανών).

amethystos είπε...

Η άθεη ψυχή, χωρίς τήν καθοδήγηση τού θείου στοιχείου, τής συνειδήσεως, όχι τής αυτοσυνειδησίας, πορώνεται. Οπως η ελληνική ψυχή σήμερα, ακριβώς.

Ανώνυμος είπε...

Nα κάνω μια απαραίτηση συμπλήρωση-διευκρίνιση, γιατί κάθε θέμα είναι σφαιρικό, κι εμείς συνήθως καθώς πιάνουμε την κάθε πλευρά του, θέλοντας να την αναπτύξουμε και να δώσουμε έμφαση σε κάποια στοιχεία, τελικά την 'ξεχειλώνουμε' (όπως ένα πουλόβερ), επομένως είναι απαραίτητο να αναδειχτεί και η άλλη του πλευρά ώστε το θέμα να ισορροπήσει μέσα στις πραγματικές του διαστάσεις.
Λοιπόν, δεν μπορώ να ξέρω αν ο Τσάρος Νικόλαος ήταν έτσι όπως τον περιγράφουν κάποιοι άνθρωποι, και αν η οικογένειά του είναι τελικά μάρτυρες και άγιοι. Προφανώς υπήρξε μία εν ψυχρώ δολοφονία, από αχρείους άθεους ανθρώπους, οι οποίοι εκτέλεσαν και πολλούς άλλους.
Και στη γαλλική επανάσταση, η γκιλοτίνα ανεβοκατέβαινε μέρα νύχτα, και αποκεφαλίστηκε εκτός από τους Λουδοβίκους και ο μισός γαλλικός λαός, κατόπιν εντολής του ίδιου του Ροβεσπιέρου, οι περισσότεροι χωρίς λόγο μόνο από υποψίες.
Σχετικά όμως με το καθεστώς της Μοναρχίας, δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να το υποστηρίξει, εκτός αν θεωρητικά υπήρχε κάποιος μονάρχης, 'άγιος', σοφός και δίκαιος, που θα μας 'απαλλάξει' και απ΄τον κόπο του ελέγχου της εξουσίας.
Ο ίδιος ο Άγιος Λουκάς ήταν εναντίον του τσαρικού ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ (ανεξάρτητα απ΄τα πρόσωπα).
Δεν γνωρίζω ποια ήταν η γνώμη του για τον συγκεκριμένο Τσάρο. Ως προς το καθεστώς ήταν αντίθετος.
Λέει στις ανακρίσεις του: «Eίμαι δημοκράτης, δεν υποστηρίζω το προηγούμενο καθεστώς, αλλά είμαι πιστός, και δεν δέχομαι την αθεϊα».Σώζονται τα λόγια του που είναι ξεκάθαρα.
Δείτε το Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, τα ανάκτορα που γέμισε η Μεγάλη Αικατερίνη με τα μεγαλύτερα έργα τέχνης της Ευρώπης δίνοντας αμύθητη περιουσία, χρήματα που μάζευε απ΄τους φόρους εξοντώνοντας τον ρωσικό λαό. Τι λέει ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος στην επιστολή του για τους πλούσιους που απομυζούν τον φτωχό; Πόσο μεγάλη είναι η καταδίκη της αδικίας απ΄τον Θεό;
Επιπλέον όλη αυτή η αδικία που ο ίδιος ο διάβολος δημιουργεί μέσω της απληστίας και της ΚΕΝΟΔΟΞΙΑΣ κάποιων ανθρώπων, [που επιθυμούν την ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, επομένως ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ (και αυτό ας το ακούσουμε όλοι μας)], γίνεται το καλύτερο όπλο στα χέρια του, για να φέρει μετά τους δικούς του, τους άθεους, τα όργανά του, που με ύπουλο τρόπο, και ένδυμα 'δικαιοσύνης και ισότητας', θα φέρουν την αθεϊα.
Παλιά αποτελεσματική συνταγή. Γι αυτό πρέπει να βλέπουμε το θέμα απ΄όλες τις πλευρές.
Ο σιωνισμός από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τέτοιες ανατροπές αν δεν βρει το κατάλληλο έδαφος. Ακόμα και αν τα καταφέρει δεν θα έχουν διάρκεια.
Όλοι γνωρίζουμε τι σήμαινε μοναρχία, σε Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία, Αυστρία κτλ.. Ξέρουμε την Ιερή Συμμαχία του Μέτερνιχ και πόσο εναντίον ήταν απέναντι στην Ελλάδα και την ελληνική επανάσταση του 1821.
Είναι άλλο θέμα φυσικά τι είδους δημοκρατίες δημιουργήθηκαν τελικά στην Ευρώπη. Επίφαση δημοκρατίας, για να νομίζουμε ότι συμμετέχουμε επειδή ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια, και χωρίς να έχουμε επιλογές αλλά συνήθως με βάση το θεωρούμενο 'μή χείρον'.
Όμως αυτό δεν νομιμοποιεί ούτε τις Δικτατορίες ούτε τις Μοναρχίες, γιατί ακριβώς η ανθρώπινη φύση είναι ατελής, και οι κοινωνίες οφείλουν να προχωρούν διορθώνοντας ο ένας άνθρωπος τον άλλο, και όχι να στηρίζονται σε ένα και μόνο άνθρωπο, λες και έχει το αλάθητο του Πάπα.
Όλα αυτά βέβαια έρχονται έτσι, και δημιουργείται και πάλι ένα 'αδιέξοδο' των αστικών δημοκρατικών συστημάτων στη συνείδηση του λαού (οι ίδιοι οι σιωνιστές του με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ τους, του το αποκαλύπτουν σταδιακά μέσω των σκανδάλων που βγάζουν και της ανικανότητας ή και αχρειότητας των πολιτικών προσώπων που οι ίδιοι έχουν ανεβάσει προηγουμένως), για να φέρουν κάποια στιγμή τον παγκόσμιο κυβερνήτη και ψευδομεσσία τους, και να ολοκληρωθεί έτσι όλο αυτό το σχέδιο του Σατανά μέχρι το τέλος.

χαλαρωσε είπε...

Τον 16ο αιώνα το Ορθόδοξο ποίμνιο που κατοικούσε στην περιοχή της Πολωνικής-Λιθουανικής Κοινοπολιτείας υπήχθη στην Συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόβσκ (1595), η οποία υποχρέωσε την ένωσή της με την παλαιά Ρώμη. Έτσι προέκυψαν οι λεγόμενοι Ουνίτες και σταδιακά απέκτησαν δυτικόφιλη συνείδηση, ώστε κατά τον 20ο αιώνα να γίνουν οι μεγαλύτεροι πολέμιοι της Ρωσίας, τόσο επί κομμουνιστικής εποχής όσο και μετά από αυτήν. Αυτοί μαζί με Ρωμαιοκαθολικούς κατοικούν στην Δυτική Ουκρανία, την περιοχή δηλαδή που προκομμουνιστικά κατείχαν οι Αψβούργοι.

ΤΟ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ. Περιπου ετσι εγιναν, απο οσο γνωριζουμε. Αρα στην σημερινη Ουκρανια, παλαιοτερα Ρωσσικη Γαλικια, Βολυνια, ενω το μεγαλο πληθος ειναι Ρωσσοι, εμφανιζονται οι παραπανω ως κυριαρχοι της χωρας. ΠΑΠΑΣ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΕΒΡΑΟΙ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ. Θελω να πω οτι ναι μεν η διατυπωση ....ετσι το πρασλαμβανουν οι Ουκρανοι προσπαθει να αληθευσει...αλλα δεν ειναι η αληθεια των κατοικων της Ουκρανιας. Οι περισσοτεροι επαθαν ως ρωσσοι οτι επαθαν οι ρωσσοι στην ρωσια. Ενα μικρο ποσσοστο λοιπον ειναι προπονημενο να εκλαμβανει οτι πασαρουν ολοι οι παραπανω. Περαν τουτου βαλε και προπαγανδα και δενει το γλυκο. Για το ποσο πολυ υποστηριζαν οι Ρωσσοι τον κομμουνισμο απλα θα πουμε οτι ηταν τοσο καθυστερημενη η Ρωσσια που ο κομμουνισμος δεν ειχε καμμια θεση σε μια χωρα καθαρα γεωργικη και μαλιστα καθυστερημενη. Αλλα οπως ειπε ο αμεθυστος και μας δειχνει και ο Ντοστογιεφσκυ στους Καραμαζωφ, αμα το θειο στοιχειο ξεραθει οι κομμουνιστες σπερνουν οτι θελουν. Εν τουτοις οι Αγιοι της Ρωσσιας δεν εγκατελειψαν την Ρωσσια και την γλυτωσαν στο και πεντε οι Ρωσσοι. Καπως ετσι τα βλεπω τα πραγματα φιλε. Νομιζω δηλδη οτι οι προσλαμβανουσες, οπως ορθα το επαναδιατυπωσες, δεν ηταν και παλι αμιγεις αλλα προιον συντεταγμενης στοχοθεσιας.

συνεχ

χαλαρωσε είπε...

συνεχ

Εδω και η αποψη των ρεμαλοκομμουνιστων. Δεν αποκλειεται να ειναι κι ετσι τα πραγματα.

Ποια είναι η αλήθεια για τον ουκρανικό λιμό

Οπως πιστοποιείται από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν όλοι οι ιστορικοί από τους οποίους αντλούμε στοιχεία σε αυτό το σημείωμα, πράγματι, την περίοδο 1932-1933 υπήρξε πείνα στην Ουκρανία, αλλά δεν προκλήθηκε από κάποιο φρικιαστικό σχέδιο εξόντωσης των Ουκρανών από τους μπολσεβίκους. Τέσσερα ήταν τα αίτια αυτής της δύσκολης περιόδου: Κατ' αρχήν, θα πρέπει να πάρει κανείς υπόψη του τον εμφύλιο πόλεμο που εξαπέλυσαν οι κουλάκοι και τα αντιδραστικά στοιχεία κατά της κολεκτιβοποίησης της γεωργίας. Οι κουλάκοι αντιστάθηκαν με λύσσα κατά του σοσιαλισμού και της κολεκτιβοποίησης της γεωργίας, εμποδίζοντας τη συγκομιδή των δημητριακών, χαλώντας τις μηχανές, πυρπολώντας την κολχόζνικη περιουσία, σκοτώνοντας ζώα, και αρνούμενοι να σπείρουν και να θερίσουν. Από τα τέλη του 1929 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '30, πραγματοποίησαν 1.800 τρομοκρατικές ενέργειες κατά των Σοβιετικών και των κομματικών στελεχών, των πρωτοπόρων αγροτών.

Σαν δεύτερη αιτία του λιμού μπορεί κανείς να αναφέρει τη σημαντική ξηρασία που έπληξε μεγάλες περιοχές της Ουκρανίας και άλλες περιοχές, το 1930-1932, ενώ μια τρίτη αιτία σίγουρα αποτέλεσε και η επιδημία τύφου που σάρωσε την Ουκρανία και το Βόρειο Καύκασο εκείνη την περίοδο, με σημαντικό αριθμό ατόμων που πέθαναν από τυφοειδή πυρετό και δυσεντερία.

Σαν τελευταίο αίτιο για την πείνα στην Ουκρανία εκείνη την περίοδο μπορεί κανείς να αναφέρει τη συνολική αναστάτωση που προκλήθηκε από την αναδιοργάνωση της γεωργίας και την ανατροπή όλων των κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων, που πολλές φορές σηματοδοτήθηκε από την έλλειψη πείρας, τον αυτοσχεδιασμό και τη σύγχυση σε ό,τι αφορά τις οδηγίες, αλλά και την έλλειψη σωστής προετοιμασίας. Εδώ, ωστόσο, θα πρέπει να αναφερθεί ότι πάρθηκαν έκτακτα μέτρα από τη σοβιετική εξουσία και έτσι το 1933 εξασφαλίστηκε η επιτυχής συγκομιδή εκείνης της χρονιάς, ενώ στάλθηκαν στην Ουκρανία σπόροι, τρόφιμα και ζωοτροφές και παραδόθηκαν χιλιάδες τρακτέρ, θεροαλωνιστικές μηχανές και πρόσθετα φορτηγά, αποστάλθηκαν στελέχη για να βοηθήσουν στην οργανωτική δουλιά.

Σε ό,τι αφορά τα θύματα του λιμού, με βάση τα πραγματικά στοιχεία, ήταν γύρω στα 2 εκατομμύρια.

Ανώνυμος είπε...

Ο λιμός στην Ουκρανία την δεκαετία του '30 ήταν οργανωμένο έγκλημα. Από πίσω ήταν κάποιοι κύκλοι κυρίως σιωνιστικοί. Αυτό είναι πλέον γνωστό. Ο σκοπός ήταν ακριβώς αυτός, να μεγαλώσει το μίσος εναντίον των Ρώσων (λες και οι Ουκρανοί δεν είναι Ρώσοι). Ο σκοπός επετεύχθη. Τώρα όποιος θέλει δέχεται, όποιος θέλει ψάχνει άλλες ερμηνείες, ανάλογα με την περίπτωσι του καθενός. Δεν γίνεται όλοι να φρονούν το ίδιο. Τώρα άλλο βέβαια είναι να κάθεσαι σε μια ΝΑΤΟ χώρα, όπου κυβερνάει ο ξένος (Αμερική, Αγγλία...) εδώ και δύο αιώνες, η οποία είναι σφιχτά προσδεδεμένη σε νατοϊκο και εν γένει δυτικό άρμα (με όλα τα συναφή μεγέθη), και άλλο τι πραγματικά συνέβη εκεί (στη Ρωσία). Ο ξένος (η Αμερική, η Αγγλία...) ορίζουν εδώ τα πάντα (από την παιδεία, τα της Εκκλησίας, τη συμπεριφορά των ΜΜΕ, κ.ο.κ.), και όλα αυτά ενέχουν και κάποιες επιπτώσεις (για τους πολίτες). Και οι πηγές που υπάρχουν εδώ δεν είναι ανεπιρέαστες από τα παραπάνω. Από κει και πέρα ο καθένας επιλέγει ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Φιλικά.