Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Αμερικανός Αποκαλύπτει τα Ασύστολα Ψεύδη Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης Περί Βενεζουέλας

Διαδώστε το παντού!
Paul Graig Roberts
Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού 

Δεν υπάρχει ούτε κόκκος εντιμότητας πουθενά στα Δυτικά έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.
«Τα ράφια των καταστημάτων τροφίμων είναι άδεια, καθώς τα τρόφιμα γίνονται ολοένα πιο σπάνια» στην Βενεζουέλα, θρηνολογεί η «Ιντεπέντετ» την Βρετανία. Τα μαγαζιά παραμένουν ανοιχτά, «αλλά με μεγάλες ελλείψεις στον εφοδιασμό τους», σεγκοντάρει η Γκάρντιαν. «Ακόμη και στοιχειώδη εμπορεύματα, όπως οδοντόβουρτσες» δεν βρίσκεις να αγοράσεις», ολοφύρεται το CNN. «Πεινασμένοι πολίτες της Βενεζουέλας έχουν να διαλέξουν ανάμεσα «στα βασανιστήρια και στον θάνατο από ασιτία», ολοκληρώνει πένθιμα το Μπλούμπεργκ.

Η παρουσίαση της κατάστασης στην Βενεζουέλα από τα κατεστημένα ΜΜΕ διαδίδει την εντύπωση ότι ο Πρόεδρος Μαδούρο επιβάλλει την αργή λιμοκτονία στον λαό του –ένα αφήγημα το οποίο αποκαλύπτει ως χονδροειδή εξαπάτηση ο δημοσιογράφος Μαξ Μπλούμενθαλ, μετά από επίσκεψή του σε ένα πολύ μεγάλο σούπερ μάρκετ του Καράκας.

Κοιτάξτε στην συνέχεια το βίντεο, με την υπεραγορά στο Καράκας γεμάτη από όλα τα υποτιθέμενα εξαφανισμένα τρόφιμα και λοιπά προϊόντα.

Ο λόγος για τον οποίο η Ουάσιγκτον θέλει να κλείσει την αγγλόφωνη εκπομπή της ρωσικής τηλεόρασης ΡΤ (και το πρακτορείο Σπούτνικ) είναι επειδή, αντίθετα προς τις ΗΠΑ, την Βρετανία και τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, οι ρωσικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί μεταδίδουν την αλήθεια, και υπονομεύουν έτσι την απόπειρα της Ουάσιγκτον να ελέγχει όλες τις εξηγήσεις.

Οι ανεγκέφαλοι της Δύσης, που εμπιστεύονται τα εκπορνευμένα Δυτικά ΜΜΕ, υφίστανται πλύση εγκεφάλου σε σημείο που είναι άχρηστοι για την υπόθεση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Και μάλιστα γίνονται επικίνδυνοι για την Ελευθερία και την Δημοκρατία.

Ιδού η αληθινή εικόνα για τα τρόφιμα στην Βενεζουέλα, παρά την ασφυκτική περίσφιγξη της αμερικανικής πολιορκίας και την καταλήστευση χρυσού και κεφαλαίων της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ και Βρετανία.



yiorgosthalassis

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Λατινική Αμερική είναι μια 'πονεμένη ιστορία' τον τελευταίο αιώνα.Χούντες των Αμερικανών, αδίστακτοι δικτάτορες που μετέτρεψαν τις χώρες σε αποικίες (με το αζημίωτο φυσικά... πρόκειται για αστρονομικά ποσά καταθέσεων σε αμερικανικές Τράπεζες που αποκαλύφθηκαν αργότερα), αρπαγή ορυκτού πλούτου των χωρών και εξαθλίωση που οδήγησε στα επαναστατικά κινήματα και τα κομμουνιστικά καθεστώτα, και την δημιουργία συμβόλων όπως ο Τσε, που επέδρασαν παγκόσμια στην εξάπλωση του μαρξισμού και της αθεϊας, περισσότερο ως φρονήματος, είτε εκφράστηκε πολιτικά είτε όχι.
Στην περίπτωση της Βενεζουέλας, το 2010 ο Τσάβεζ εθνικοποίησε όσες Τράπεζες ήταν χρεοκοπημένες, επωμίστηκε τα χρέη τους το κράτος, αφήνοντας άθιχτες τις υπόλοιπες. Αργότερα η πτώση των τιμών του πετρελαίου δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στη Βενεζουέλα γιατί τα έσοδα από αυτό είναι το 95% των εσόδων από τις εξαγωγές της.Αυτό που άλλαξε στα χρόνια του Τσάβεζ είναι ότι αυτά πάνε κατά 90% στο κράτος, από μόλις 9% που ίσχυε όταν πήγαιναν στις πολυεθνικές. Όμως λόγω της πτώσης των τιμών, της οικονομικής κρίσης και του γεγονότος ότι δεν φρόντισαν να κάνουν την οικονομία τους μεταποιητική από μόνο εξαγωγική, παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι πλούσια σε πρώτες ύλες, έφτασε την Βενεζουέλα σε αυτό το χάλι. Φυσικά το 'ενδιαφέρον' των Αμερικανών για την 'ελευθερία' της Βενεζουέλας, έχει ως μοναδική αιτία το συμφέρον των πολυεθνικών τους, και τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού-νομισματικού συστήματος, μια που η Βενεζουέλα τόλμησε να εθνικοποιήσει το νόμισμά της.