Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Πώς ο Αριστοτέλης έγινε δεκτός στη Δύση;



Ο Χρήστος Γιανναράς, Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, στην ομιλία του «Ο Αριστοτέλης των Ελλήνων και ο Αριστοτέλης του 13ου αιώνα της Δύσης – κριτήρια της διαφοράς», στο πλαίσιο του συνεδρίου «Αριστοτέλης και Χριστιανισμός.»
Το διεθνές συνέδριο «Αριστοτέλης και Χριστιανισμός» διοργανώθηκε από τη Θεολογική Σχολή του του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αθήνα στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο ανακήρυξης του 2016 ως «έτους Αριστοτέλη» από την UNESCO, καθώς συμπληρώθηκαν 2400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου φιλοσόφου. Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν στις 24 Νοεμβρίου στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» και στις 25 Νοεμβρίου στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόλου 5, στην Πλάκα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΥΤΟ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΩΡΑ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕΤ' ΕΠΙΤΑΣΕΩΣ.





amethystos είπε...

Δέν τόν φοβούνται πλέον. Τίς γνώσεις του. Περιορίστηκε πολύ ο ορίζοντάς του. Στίς σχέσεις καί στόν αποφατισμό τού νοήματος (στήν απόφαση). Οι σχέσεις κατέληξαν όπως τό γνωστό ανέκδοτο τού μπόμπου.Αδιάβαστος πάει στίς εξετάσεις τής ζωολογίας διαβάζοντας καλά μόνο γιά τά μυρμήγκια. Πέφτουν όμως οι ελέφαντες, αλλά δέν ταράζεται. Οι ελέφαντες περπατούν πάνω στή γή, όπου μέσα στή γή κατοικούν τά μυρμήγκια. Τά μυρμήγκια....

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ.