Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Το μεταναστευτικό γίνεται παγίδα για την Άγκυρα - Ζητά εναγωνίως την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ

Το ΝΑΤΟ πρέπει να τερματίσει άμεσα τις εργασίες του στο Αιγαίο. Αυτό ζητά σε νέα δήλωση του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ.
Μιλώντας από το βήμα της σύσκεψης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες, ο κ. Ισίκ θέτει το επίσημο αίτημα της χώρας του για τον τερματισμό των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Η τουρκική πλευρά, καταθέτοντας την συγκεκριμένη πρόταση, ισχυρίζεται ότι μέχρι σήμερα, το ΝΑΤΟ συνέβαλλε στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης σε ποσοστό της τάξης του 3%.

Η τουρκική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ αναφέρει ότι παρά την επιμονή της Τουρκίας, η Γερμανία δεν προσεγγίζει θετικά στην προοπτική του άμεσου τερματισμού των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Η εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί ότι σήμερα η Τουρκία υποχρεώνεται να «ανεχθεί» ξένους στρατιωτικούς παράγοντες στα χωρικά ύδατα της εξαιτίας της υπόθεσης της λαθρομετανάστευσης και της δράσης του ΝΑΤΟ.
Μαζί με την Γερμανία και η Βρετανία τάσσεται υπέρ της συνέχισης της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Αυτό υπογραμμίζει η Γιενί Σαφάκ.
Καθημερινή
infognomonpolitics.

Δεν υπάρχουν σχόλια: