Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξυμνεί οργάνωση του Σόρος



Στις 17 Φεβρουαρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος δημοσιοποίησε μια επιστολή που γράφτηκε για εκείνους που συγκεντρώθηκαν για την λεγόμενη «Παγκόσμια Συνάντηση Λαϊκών Κινημάτων» που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια στις 16-19 Φεβρουαρίου - μια συνάντηση που οργανώθηκε από το Βατικανό. Οι συνεδριάσεις αυτές πραγματοποιούνται τακτικά στο Βατικανό και ξεκίνησαν από τον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο στην προσπάθειά του να συνεργαστεί με μια ποικιλία “λαϊκών κινημάτων” σε όλο τον κόσμο. 

Στην επιστολή, η οποία φέρει ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου ο Φραγκίσκος επαινεί δημοσίως την οργάνωση PICO PeopleImproving Communities through Organizing – (Άνθρωποι Βελτιώνουν τις Κοινότητες μέσω Οργάνωσης) - που ήταν μια από τους υποστηρικτές της εκδήλωσης αυτής του Βατικανού. Γράφει ο Φραγκίσκος:

«Θα ήθελα επίσης να επισημάνω το έργο που έγινε από το Εθνικό Δίκτυο PICO και τις οργανώσεις που προωθούν αυτή τη συνάντηση. Έμαθα ότι PICO σημαίνει " Άνθρωποι Βελτιώνουν τις Κοινότητες μέσω Οργάνωσης". Τι μεγάλη σύνθεση της αποστολής των λαϊκών κινημάτων: να εργαστείτε σε τοπικό επίπεδο, πλάι-πλάι με τους γείτονές σας, οργανώνοντας τους εαυτούς σας, για να κάνετε τις κοινότητές σας να ευδοκιμήσουν».

Αυτό που ο Πάπας Φραγκίσκος δεν αναφέρει εδώ είναι ότι η PICOχρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τον George Soros

Η αριστερή ιστοσελίδα Discover the Political Networks περιγράφει την PICO ως ομάδα που «χρησιμοποιεί την οργανωτική τακτική του στυλ του Saul Alinsky για να προωθήσει τα δόγματα τηςθρησκευτικής αριστεράς». 

Όπως ο John-Henry Westen της LifeSiteNews ανέφερε τον Αύγουστο του 2016, οι διαρροές από το Ίδρυμα Σόρος έχουν δείξει πως ο Σόρος χρηματοδοτούσε την PICO και άλλους οργανισμούς προκειμένου να επηρεάσει το Βατικανό υπέρ ορισμένων πολιτικών και ατζέντων:

"Email που διέρρευσαν μέσω του WikiLeaks αποκαλύπτουν ότι ο δισεκατομμυριούχος της παγκοσμιοποίησης Τζορτζ Σόρος - ένας από τους κορυφαίους χορηγούς της Χίλαρι Κλίντον – κατέβαλλε 650.000 δολάρια για να επηρεάσει τον ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 με στόχο "την αλλαγή σε παραδείγματα και προτεραιότητες στην πορεία προς την προεδρική εκστρατεία". Τα κεφάλαια αυτά διατέθηκαν τον Απρίλιο του 2015 και η έκθεση σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους υποδηλώνει ότι τα επιτυχή της επιτεύγματα περιλαμβάνουν το "να πειστούν επιμέρους επίσκοποι να εκφράσουν πιο δημόσια την στήριξη σε μηνύματα για οικονομική και φυλετική δικαιοσύνηπροκειμένου να αρχίσει να δημιουργείται μια κρίσιμη μάζαεπισκόπων που θα ευθυγραμμίζονται με τον Πάπα. "[...] 

Δωρεοδόχοι ήταν η PICO και η FPL, μια «προοδευτική» ομάδα που εργάζεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να προωθηθούν αριστερές ατζέντες περί «κοινωνικής δικαιοσύνης». Ο Σόρος χρηματοδότησε αριστερές ατζέντες σε όλο τον κόσμο και διαπιστώθηκε ότι χρηματοδότησε μια προσπάθεια για την εξάλειψη των νόμων κατά των αμβλώσεων σε όλο τον κόσμο.

Τα Πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου της συνεδρίασης του«Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας» του Σόρος τον Μάιο του 2015 στη Νέα Υόρκη, αποκαλύπτουν ότι ένεκα της παπικής επίσκεψης, η ομάδα σχεδίαζε να συνεργαστεί με έναν από τους βασικούς συμβούλους του Πάπα, τον Καρδινάλιο Όσκαρ Ροντρίγκεζ Μαραντιάγκα, ονομάζοντας τον ειδικά στην αναφορά. «Για να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που παρέχεται από την επίσκεψη του Πάπα στις ΗΠΑ», αναφέρει η έκθεση, «θα υποστηρίξουμε τις οργανωτικές δραστηριότητες της PICO στο να συμμετάσχει ο Πάπας σε θέματα οικονομικής και φυλετικής δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της χρησιμοποίησης της επιρροής του Καρδινάλιου Rodriguez, ανώτερου συμβούλου του Πάπα και στέλνοντας μια αντιπροσωπεία να επισκεφθεί το Βατικανό, την άνοιξη ή το καλοκαίρι».

Το 2013 ο Καρδινάλιος Rodriguez ενέκρινε το έργο της PICO σεένα βίντεο κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης εκπροσώπων τηςPICO στην επισκοπή του καρδιναλίου. «Θέλω να υποστηρίξω όλες τις προσπάθειες που κάνουν για την προώθηση κοινοτήτων πίστης», είπε, «... Παρακαλώσυνεχίστε να βοηθάτε την PICO».

Αυτό το ίδιο το δίκτυο αυτή τη στιγμή λαμβάνει μέτρα για να αντιταχθεί στις πολιτικές του προέδρου Donald Trump για τα θέματα της μετανάστευσης, ειδικά την λεγόμενη "ImmigrationBan (απαγόρευση μετανάστευσης). Οργανώνει διαμαρτυρίες σε διαφορετικές τοποθεσίες στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρει μια δήλωση στην ιστοσελίδα της PICO σχετικά με την «Οργάνωση για την Αντίσταση», (“Organizing for the Resistance”):

«Σήμερα το πρωί, το Εθνικό Δίκτυο της PICO, "United We Dream(Ενωμένοι Ονειρευόμαστε) και η (εκκλησιαστική φιλομεταναστευτική οργάνωση) “Church World Service” δηλώνουν μαζί σε μια τηλεδιάσκεψη των μέσων ενημέρωσης ότι οι θρησκευτικές κοινότητες στην Αμερική, λαμβάνοντας μια προφητική στάση (sicέναντι των διώξεων των μεταναστών, των μουσουλμάνων και των ανθρώπων του χρώματος, που υποσχέθηκε ο εκλεγείς Πρόεδρος Trump, παρέχουν Ιερό (καταφύγιο) σε περισσότερες από 800 εκκλησίες. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. [...] Τώρα είναι η ώρα για εμάς να δημιουργήσουμε χώρους κατανόησης, χτίζοντας γέφυρες και διαταράσσοντας τα πρότυπα της απομόνωσης και του φόβου στις κοινότητές μας. Αυτή είναι μια στιγμή οι πολυφυλετικές, πολυθρησκευτικές κοινότητες να αναλάβουν τολμηρές και προφητικές δράσεις».

Αυτό είναι μέρος του στημένου χάους στις ΗΠΑ που βλέπουμε να συμβαίνει εδώ και μερικές εβδομάδες. Και φαίνεται ότι ο Πάπας στην επιστολή του στις 10 Φεβρουαρίου ενθαρρύνει τέτοιες δραστηριότητες:

«Ως Χριστιανοί και άνθρωποι καλής θέλησης, πρέπει να ζούμε και να δρούμε αυτή τη στιγμή. [...] Το πώς θα οδηγηθούν τα πράγματα πέρα ​​από αυτό το ιστορικό σημείο καμπής, και το πώς θα επιλυθεί αυτή η κρίση που επιδεινώνεται-θα εξαρτηθεί από την εμπλοκή και τη συμμετοχή των ανθρώπων στα λαϊκά κινήματα. Ούτε θα πρέπει να παραλύσουμε από φόβο ούτε να αλυσοδεθούμε στο πλαίσιο της σύγκρουσης. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τον κίνδυνο αλλά και την ευκαιρία που κάθε κρίση φέρνει προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια επιτυχημένη σύνθεση [sic. Η διαλεκτική μέθοδος]».

Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνει έκκληση για αντίσταση και εμμέσως φαίνεται να ενθαρρύνει τους αυτοαποκαλούμενους «διαχειριστές του χάους»:

«Αλλά εδώ θα βρούμε επίσης μια ευκαιρία: ότι το φως της αγάπης του γείτονα μπορεί να φωτίσει τη Γη με την εκπληκτική φωτεινότητά του σαν αστραπή στο σκοτάδι, ότι μπορεί να μας ξυπνήσει και να αφήσει να φανεί η αληθινή ανθρωπότητα μέσα από την αυθεντική αντίσταση, ανθεκτικότητα και επιμονή», συνεχίζει.

Οι ομιλητές που μίλησαν στο συνέδριο στη Βόρεια Καλιφόρνια που ήταν υπό την αιγίδα του Βατικανού - συμπεριλαμβανομένου ενός αρχιεπισκόπου – κατήγγειλαν τις διαταγές του Donald Trumpγια τη μετανάστευση και δεσμεύθηκαν για την καταπολέμησή τους. Ο Αρχιεπίσκοπος του Λος Άντζελες Χοσέ Γκόμεζ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απέλασε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αλλά η σκληρότητα που βγαίνει από τη νέα διοίκηση «προκαλεί μαζικό φόβο και πανικό».

Στο πλαίσιο αυτό, το συνέδριο κάλεσε την Καθολική Εκκλησία ναερευνήσει τον δικό της "ρατσισμό":

Η σύναξη των πάνω από 600 κληρικών και ακτιβιστών της «κοινωνικής δικαιοσύνης» περιελάμβανε επίσης μια σύνοδο για τον «ρατσισμό», όπου οι ομιλητές ενθάρρυναν τους θρησκευόμενους ανθρώπους και τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, να αντιμετωπίσουν τον «δικό τους ρατσισμό».

Τον Νοέμβριο του 2016, ο Ιταλός ιστορικός καθηγητής Roberto deMattei μας ενημέρωσε ότι, μετά την ήττα της Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές, ο Πάπας Φραγκίσκος θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει τώρα ο παγκόσμιος ηγέτης της Αριστεράς. Ο De Mattei έγραψε:

«Κατά την πτήση της επιστροφής του από το Μεξικό στις 18 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους [2016], σχολιάζοντας το σχέδιο του Trump να χτίσει ένα τείχος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού, προκειμένου να επιβραδύνει το μεταναστευτικό κύμα ο Πάπας είχε πει ότι «ένα πρόσωπο που σκέφτεται να χτίσει μόνο τοίχους και όχι γέφυρες, δεν είναι Χριστιανός». [...]

«Μετά την ήττα της Κλίντον, ο Φραγκίσκος παραμένει σήμερα το μόνο σημείο αναφοράς για τη διεθνή αριστερά, που τώρα στερείται ενός ηγέτη. Στις 5 Νοεμβρίου στο συμπέρασμα της Συνάντησης των λεγόμενων «Λαϊκών κινημάτων» του Τρίτου Κόσμου στο Βατικανό, ο Πάπας τους είπε: «Κάνω την κραυγή σας  δική μου»..

Πριν από όχι δύο εβδομάδες, μεγάλες αμερικάνικες εφημερίδες έγραψαν άρθρα για το πώς ο πλησιέστερος σύμβουλος του DonaldTrump, ο Steve Bannon, προσπαθεί να επηρεάσει το Βατικανό, με τη βοήθεια του Καρδινάλιου Raymond Burke. Ωστόσο, αν ανησυχούμε για τον σύμβουλο του Trump μήπως προσπαθεί να επηρεάσει τις πολιτικές του Βατικανού, θα πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο για τον Πάπα Φραγκίσκο που προσπαθεί να επηρεάσει απευθείας την πολιτική των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ομάδες που χρηματοδοτούνται από τον George Soros.



Δεν υπάρχουν σχόλια: