Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Η οικονομική ενσωμάτωση

Προωθείται με τη βοήθεια της ελίτ των ελίτ η καταναγκαστική υιοθέτηση από όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη ενός βιομετρικού ψηφιακού αριθμού αναγνώρισης – καθώς επίσης οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, με την ταυτόχρονη κατάργηση των μετρητών.   
.

του Βασίλη Βιλάρδου

Ανάλυση

Κατά τη διάρκεια μίας ημερίδας του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών που αφορούσε την οικονομική ενσωμάτωση, τη συμμετοχή δηλαδή όλων των ανθρώπων στο σύστημα του χρέους, ο κ. B. Gates δήλωσε ότι, το ίδρυμα του θα καταφέρει να μετατρέψει όλες τις πληρωμές στην Ινδία, στο Πακιστάν και στη Νιγηρία σε ηλεκτρονικές – πως έως τα τέλη του 2018 όλες οι οικονομικές συναλλαγές σε αυτές της χώρες θα έπαυαν να εκτελούνται με μετρητά (πηγή: Haring).
Ανακοίνωσε επίσης ότι, ήδη από το 2018 συνεργάζεται με την κεντρική τράπεζα της Ινδίας, στη βάση ενός εκτελεστικού διατάγματος του προέδρου των Η.Π.Α. από το 2012 –  το οποίο έχει σχέση με την προστασία των ζωτικών συμφερόντων της υπερδύναμης σε θέματα ασφαλείας. Έχει αναλάβει λοιπόν την αποστολή να υποχρεώσει όλους τους ανθρώπους να εισέλθουν στο σύστημα – εντός του οποίου, σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούν να παρακολουθούνται, καθώς επίσης να εξυπηρετούνται καλύτερα.
Φυσικά δεν θα παρακολουθούνται οι Πολίτες μόνο από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς επίσης από τις εθνικές κυβερνήσεις – αλλά, κυρίως, από τις αμερικανικές μυστικές ή μη υπηρεσίες, οι οποίες έχουν άλλες προτεραιότητες. Μεταξύ αυτών να εμποδίσουν τυχόν μεταφορά των χρηματικών ροών σε ένα ψηφιακό σύστημα, μη συνδεδεμένο με τις Η.Π.Α. – αφού κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρακολουθούνται οι συναλλαγές, οπότε δεν θα τις γνώριζαν οι αμερικανοί, ούτε θα ήταν σε θέση να τις μπλοκάρουν.
Στα πλαίσια αυτής της «τύπου Big Brother» στρατηγικής, ο πρόεδρος των Η.Π.Α. έχει συστήσει ήδη από το 2012 ένα συμβούλιο ειδικών, με στόχο την οικονομική ενσωμάτωση όλων των ανθρώπων – έτσι ώστε να διασφαλίσει την παγκόσμια ηγεμονία της υπερδύναμης, καθώς επίσης να αυξήσει την ισχύ της.

Στο συμβούλιο αυτό συμμετέχει το ίδρυμα του B. Gates – ο οποίος διευθύνει επίσης τη γνωστή «Pay Pal», μέσω της οποίας διεξάγονται συναλλαγές στο διαδίκτυο. Το ίδιο έτος η USAID, ο αναπτυξιακός οργανισμός των Η.Π.Α., μαζί με το ίδρυμα του B. Gates ίδρυσαν την οργάνωση «Καλύτερα από μετρητά» (Better than cash alliance). Υπενθυμίζουμε εδώ τα εξής:
Το ινδικό πειραματόζωο
Περίπου ένα μήνα πριν από την ινδική κατά μέτωπο επίθεση εναντίον των μετρητών (άρθρο), η αμερικανική USAID ίδρυσε την εταιρεία Catalyst – στόχος της οποίας ήταν η προώθηση των πληρωμών με πλαστικό ή/και λογιστικό χρήμα, με ψηφιακό γενικότερα, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί στις αρχές του έτους από τη μητρική (πηγή).
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Catalyst είχαν λεχθεί τα εξής: «Ο σκοπός της εταιρείας είναι η ανάληψη πόλεων, με στόχο μέσα σε ένα χρόνο να δεκαπλασιάζουμε τις ψηφιακές συναλλαγές των κατοίκων τους». Αντί όμως για μία μόνο πόλη, αποφασίσθηκε η «ανάληψη» ενός ολόκληρου κράτους – ακόμη χειρότερα, ενός από τα μεγαλύτερα στον πλανήτη.
Ενδιαφέρον πάντως είναι το ποιοί συμμετέχουν σε αυτήν την «πρωτοβουλία» – όπου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας (πηγή), πρόκειται κυρίως για επιχειρήσεις του κλάδου της πληροφορικής, καθώς επίσης για εξειδικευμένες εταιρείες ψηφιακών συναλλαγών και πιστωτικών καρτών, οι οποίες προφανώς θα κερδίσουν τεράστια ποσά από την κατάργηση των μετρητών χρημάτων.
Μεταξύ άλλων συμμετέχουν τα ιδρύματα Bill Gates, Ford και Dell, η Mastercard, καθώς επίσης η Visa – οργανώσεις δηλαδή που ενδιαφέρονται πάρα πολύ για το καλό των ανθρώπων, ιδιαίτερα των εξαθλιωμένων από τη δυτική εκμετάλλευση Ινδών! O τελευταίος πρόεδρος δε της κεντρικής τράπεζας της Ινδίας ήταν προηγουμένως ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ (2003 – 2006), καθώς επίσης καθηγητής του πανεπιστημίου του Σικάγο – γνωστού για την προώθηση του ακραίου φιλελευθερισμού.
Εκτός αυτού, θεωρήθηκε ως ο ροκ σταρ του χρηματοπιστωτικού κλάδου, ενώ είναι μέλος της ομάδας των τριάντα – της οργάνωσης δηλαδή που οι μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες συζητούν πίσω από κλειστές πόρτες, με τις σημαντικότερες κεντρικές (άρθρο). Η ομάδα αυτή, η ελίτ των ελίτ κατά κάποιον τρόπο, φαίνεται πως έχει κηρύξει τον παγκόσμιο πόλεμο εναντίον των μετρητών, με τη βοήθεια γνωστών ονομάτων όπως του κ. Rogoff, του L. Summers και βέβαια του M. Draghi – εξυπηρετώντας φυσικά άλλου είδους συμφέροντα, από αυτά των «λαϊκιστικών» μαζών και των «δημαγωγών» ηγετών τους τύπου Trump, όπως τους χαρακτηρίζει υποτιμητικά.
Από την άλλη πλευρά, η δήθεν βασική αιτία για την κατάργηση των μετρητών, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που θεωρείται ως η μεγαλύτερη μάστιγα στην Ινδία, κυριολεκτικά προκαλεί την οργή των περισσότερων ανθρώπων – αφού αφορά μόνο τα μεσαία και κατώτερα εισοδηματικά στρώματα, τα οποία δεν μπορούν να αμυνθούν απέναντι σε τέτοιου είδους επιθέσεις.
Ασφαλώς δεν εμποδίζει τις ελίτ, οι οποίες έχουν αμέτρητες επιλογές στη διάθεση τους για να φοροδιαφεύγουν ή/και να ξεπλένουν παράνομα χρήματα – μέσω των φορολογικών οάσεων που έχει θέσει η πολιτική στη διάθεση τους, ακόμη και εντός της Ευρώπης ή των Η.Π.Α. (Delaware).
Η γεωπολιτική σκοπιμότητα
Περαιτέρω, το ενδιαφέρον των αμερικανικών πολυεθνικών επιχειρήσεων του κλάδου της πληροφορικής, των πιστωτικών καρτών, καθώς επίσης των ψηφιακών συναλλαγών, για την κατάργηση των μετρητών, αποτελεί φυσικά μία σημαντική αιτία της ενίσχυσης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από τις Η.Π.Α. – αφού εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τα συμφέροντα τους.
389
Εν τούτοις δεν είναι η σημαντικότερη, αφού το κίνητρο της παρακολούθησης ανθρώπων και κρατών εκ μέρους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων είναι πολύ πιο σημαντικό – επειδή έτσι θα μπορούν να ελέγχουν τις παγκόσμιες διασυνοριακές συναλλαγές, καθώς επίσης όλες τις πληροφορίες που έχουν σχέση με αυτές.
Ακόμη περισσότερο επειδή η κάθε πληρωμή, η οποία διενεργείται μέσω κάποιας τράπεζας ή από έναν χρηματοπιστωτικό οργανισμό, λόγω της παγκόσμιας κυριαρχίας του δολαρίου ενισχύει τη δύναμη της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλλει το δικό της Δίκαιο σε διεθνή κλίμακα – όπως στο παράδειγμα της επιβολής προστίμων στις ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ άλλων σε αυτές που δεν τήρησαν το εμπάργκο των Η.Π.Α. στο Ιράν.
Στα πλαίσια αυτά, κάθε τράπεζα με διεθνείς συναλλαγές μπορεί να εκβιαστεί από την υπερδύναμη, αφού τυχόν ανάκληση της άδειας της να χρησιμοποιεί το δολάριο ή/και να δραστηριοποιείται εντός των Η.Π.Α. μπορεί να την οδηγήσει στη χρεοκοπία – όπως στο παράδειγμα της Deutsche Bank, η οποία τελικά επιβαρύνθηκε «χαριστικά» με πρόστιμο 7 δις $, έχοντας απειληθεί με 14 δις $ που πιθανότατα θα την κατέστρεφαν εντελώς.
Προφανώς, εάν οι Η.Π.Α. είναι σε θέση να χρεοκοπήσουν τις μεγαλύτερες τράπεζες μίας χώρας, ακόμη και μίας τόσο ισχυρής όσο η Γερμανία, τότε μπορούν εύκολα να εκβιάζουν τις κυβερνήσεις της – όπως άλλωστε συμβαίνει στην Ευρωζώνη με την ΕΚΤ, η οποία εκβιάζει τους πάντες (ανάλυση).
Όσο περιορίζεται δε η χρήση των μετρητών χρημάτων, τόσο αυξάνεται η δύναμη των χρηματαγορών, οι οποίες ουσιαστικά ελέγχονται από τις Η.Π.Α. με πολλούς διαφορετικούς τρόπους (Fed, εταιρείες αξιολόγησης, κερδοσκοπικά κεφάλαια, ΜΜΕ κλπ.) – ειδικά του συστήματος του χρέους (ανάλυση), στο οποίο κυριαρχεί απόλυτα η υπερδύναμη, ενώ όλα τα άλλα κράτη πληρώνουν φόρο υποτέλειας σε αυτήν.
Ο βιομετρικός ψηφιακός αριθμός αναγνώρισης
Συνεχίζοντας, ένας σημαντικός στόχος στο δρόμο για την κατάργηση των μετρητών σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι, κατά τον κ. B. Gates, ένας παγκοσμίως εναρμονισμένος βιομετρικός ψηφιακός αριθμός αναγνώρισης (ID), για όλους τους ανθρώπους της γης – ενώ η λέσχη των δισεκατομμυριούχων «Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ» (WEF), της οποίας είναι εξέχων μέλος, έχει υιοθετήσει αυτό το στόχο, δημιουργώντας ένα πρόγραμμα για την επίτευξη του.
Για πρακτικούς ασφαλώς σκοπούς, ο επικεφαλής του κλάδου των τηλεπικοινωνιών (IT) στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξήχθηκε το 2015, καθώς επίσης το 2016, είναι μέλος του ΔΣ της κεντρικής τράπεζας της Ινδίας – όπως επίσης ο αντιπρόσωπος του ιδρύματος Gates στην Ινδία.
Περαιτέρω, για να υποχρεωθούν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη να υιοθετήσουν το βιομετρικό ψηφιακό αριθμό αναγνώρισης, καθώς επίσης τις ψηφιακές συναλλαγές με την ταυτόχρονη κατάργηση των μετρητών, ο κ. B. Gates έχει την εξής άποψη:
Οποιοσδήποτε θέλει να έχει κάτι από την κυβέρνηση (επιδοτήσεις, επιδόματα ανεργίας, υγειονομική περίθαλψη κοκ.), θα πρέπει να αναγκασθεί να το ζητάει ψηφιακά, καθώς επίσης να διαθέτει υποχρεωτικά μία βιομετρική αναγνώριση!
Αυτό εφαρμόζεται ήδη στην Ινδία σε μεγάλη έκταση, με το ονομαζόμενη σύστημα Aadhaar – ενώ η αρνητική απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της χώρας δεν έγινε καθόλου σεβαστή, όπως συνήθως συμβαίνει με τις επιταγές των ελίτ. Ακόμη και στη Γερμανία δε ο υπουργός ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του Μονάχου, υπέγραψε ένα συμφωνητικό συνεργασίας με το ίδρυμα του B. Gates – όσον αφορά την προώθηση της οικονομικής ενσωμάτωσης.
Επίλογος
Οι οργανωμένες ομάδες ανθρώπων, όσο μικρές και αν είναι, υπερισχύουν πάντοτε των ανοργάνωτων μαζών – ενώ είναι σήμερα φανερό πως ορισμένες χώρες, όπως είναι η Ελλάδα όσον αφορά την κρίση χρέους, η Σουηδία για το μεταναστευτικό και η Ινδία σε σχέση με την κατάργηση των μετρητών, χρησιμοποιούνται από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ ως άθλια πειραματόζωα.
Παραδόξως δε οι επιλογές έχουν γίνει με τα σωστά κριτήρια, αφού οι μάζες σε αυτές τις χώρες δεν αντιδρούν καθόλου παρά τα μαρτύρια, στα οποία υποβάλλονται – υπενθυμίζοντας πως στην Ελλάδα επιχειρείται η βίαιη λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας των ιθαγενών, χωρίς τη μείωση των δανείων τους, έτσι ώστε να μετατραπούν σε άβουλους, εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους στο διηνεκές.
Ολοκληρώνοντας και οι τρεις αυτές χώρες-θύματα παρουσιάζονται ταχυδακτυλουργικά ως θύτες – η Ελλάδα ως υπεύθυνη για τα δεινά της και τα περί ΔΝΤ-Γερμανίας σαν θεωρίες συνομωσίας, η Σουηδία ως ρατσιστική, ενώ η Ινδία ως απολίτιστη, αφού το 86% των συναλλαγών γίνεται με μετρητά και η πλειοψηφία αφενός μεν φοροδιαφεύγει, αφετέρου δεν έχει καν τραπεζικούς λογαριασμούς. Πρόκειται δηλαδή για τον απόλυτο παραλογισμό, με την εφαρμογή των βασικών κανόνων της χειραγώγησης (άρθρο) – τους οποίους οι άνθρωποι γνωρίζουν μεν, αλλά αδυνατούν να τους συνειδητοποιήσουν.

ΠΗΓΗ: http://www.analyst.gr/2017/02/24/i-ikonomiki-ensomatosi/
geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: