Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Αποκλειστικό: o κάλπικος πόλεμος της Τουρκίας στη Συρία και η εταιρική σχέση της με το Νταές

Gordon Duff, αρχισυντάκτης 
Οι Τούρκοι μετεγκατάστησαν 950 μαχητές του Νταές προς τη Ράκκα ενώ οι «εγκατεστημένοι» μαχητές του Νταές στην Αλ Μπαμπ θα γίνουν ξαφνικά μαχητές του Συριακού Ελευθέρου Στρατού και η νίκη θα τελεστεί.
 
Τουρκικό άρμα μάχης Λεοπάρντ που δωρίστηκε στο Νταές στην αλ-Μπαμπ

... Από   τους Gordon Duff και Nahed al Husaini

(Απευθείας ανταπόκριση από "επί τόπου" πηγές στην αλ-Μπαμπ)

Τέλος προσφορών, όπως λέμε στις δημοπρασίες, μεταξύ της Τουρκίας και του Νταές, αποδεικνύεται πως ο Ερντογάν έπαιξε με τη Συρία και τη Ρωσία, καμία έκπληξη. 
950 μαχητές έχουν αποσυρθεί, βοηθούμενοι από τον τουρκικό στρατό, και επανα-οπλίζονται και ανατροφοδοτούνται για να αναδιαταχτούν στη Ράκκα, σύμφωνα με πηγές στο μέτωπο, για να πολεμήσουν εναντίον των Κούρδων. Ο στρατός του Νταές εξακολουθεί να βρίσκεται στη μισθοδοσία της Σαουδικής Αραβίας και εξακολουθεί να υποστηρίζεται από τη Τουρκία.

Η μάχη για την αλ-Μπαμπ ήταν μια φάρσα, μας λένε, καθώς ορισμένοι μαχητές του Νταές που ήταν πάντα υπό τον έλεγχο του Ερντογάν θα μετονομαστούν σε μαχητές του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού»  και θα παραμένουν στην αλ-Μπαμπ, ενώ η πρωταρχική στρατιωτική δύναμη αποσύρεται.

Για εβδομάδες τώρα, ένας από τους πιο ισχυρούς στρατούς του ΝΑΤΟ, με σχεδόν 8,000 τεμάχια πανοπλίας και πάνω από 600.000 στρατιώτες συμπεριλαμβανομένων των έφεδρων, έχει ηττηθεί σε στασιμότητα, ή έτσι μας λένε, από λιγότερους από 1.000 μαχητές του Νταές στη συριακή πόλη της αλ Μπαμπ.

Τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια, όπως θα έλεγε η κοινή λογική στον καθέναν από μας.

Αυτή η στρατιωτική δύναμη, όσο μεγάλη ήταν αυτή που ο Χίτλερ εξαπέλυσε κατά της Ρωσίας το 1941, δεν πολέμησε πραγματικά καθόλου το Νταές, παρά τις συμφωνίες με τη Ρωσία και το Ιράν. 

Ο Ερντογάν εξακολουθεί να ενδιαφέρεται μόνο να καταπολεμήσει τους Κούρδους.

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά

Δεν υπάρχουν σχόλια: