Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Στην «Διάσκεψη Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης» κορυφαίοι παγκοσμιοποιητές βγάζουν τη μάσκα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
Στην «Διάσκεψη Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης» κορυφαίοι παγκοσμιοποιητές βγάζουν τη μάσκα
Μετάφραση: Δημήτριος Μιμίδης
Στην συνάντηση της ετήσιας «Διάσκεψης Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης» την προηγούμενη εβδομάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάτω από τη σκιά ενός αντίγραφου του μνημείου του ναού του ψευτο-θεού Βάαλ, κορυφαίοι παγκοσμιοποιητές και αναγνωρισμένοι ηγέτες από όλο τον πλανήτη προσέφεραν μια σειρά από εκπληκτικές αποκαλύψεις για την ατζέντα τους.

 Από τον σοσιαλιστή νέο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και το μάχιμο αφεντικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μέχρι τους εθνικούς κυβερνήτες και τους κρατικοδίαιτους καπιταλιστές φίλους τους, πάνω από εκατό διακεκριμένοι ομιλητές δίδαξαν στους χιλιάδες παρευρισκόμενους για την υποτιθέμενη αναγκαιότητα της παγκοσμιοποίησης, της πολυπολιτισμικότητας, του κρατισμού, της παγκόσμιας κυβέρνησης, για την κοινωνική μηχανική, την “βιωσιμότητα” και πολλά άλλα. Ένας ομιλητής μάλιστα, ο κρατικοδίαιτος δισεκατομμυριούχος Elon Musk, ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποι πρέπει να συγχωνευθούν με τις μηχανές και οι κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν σε όλους ένα εισόδημα.
Παρά τη συμμετοχή πολύ σημαντικών ομιλητών, στην ίδια την αμφιλεγόμενη συνάντηση, που διοργανώθηκε από τους ισλαμιστές κυβερνήτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τους συνεργάτες τους, πολύ λίγη προσοχή δόθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ (δεν συζητάμε καν για την Ελλάδα). Κατά ειρωνικό τρόπο, μερικά από τα κατεστημένα ΜΜΕ των ΗΠΑ, όπως το αριστερό CNN, που το χαρακτήρισε “ψεύτικη είδηση” του Ντόναλντ Τραμπ, παρουσιάστηκαν μεταξύ των εταίρων της Συνόδου Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Το Sky News ήταν επίσης στον κατάλογο. Άλλοι παρευρισκόμενοι εταίροι που περιλαμβάνονταν ήταν ο ΟΗΕ, το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα, ο ΟΟΣΑ, η Παγκόσμια Οικονομική Διάσκεψη Κορυφής και άλλοι βασικοί οργανισμοί της παγκοσμιοποίησης. Πολλοί από τους ηγέτες στην πραγματικότητα μίλησαν ανοιχτά στη σύνοδο κορυφής για την προώθηση της παγκοσμιοποίησης, την παγκόσμια κυβέρνηση, τον κρατισμό και άλλες ιδέες που έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αμερικανικές ελευθερίες, τις ιουδαιο-χριστιανικές αξίες και το Σύνταγμα των ΗΠΑ.
Η πρωταρχική ατζέντα της συνόδου κορυφής ήταν γραμμένη στην οθόνη με σαφήνεια για να την δουν όλοι. Ο σημαίνων παγκοσμιοποιητής Klaus Schwab, για παράδειγμα, ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, δήλωσε στους παρευρισκόμενους ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να προωθήσουν το όραμά του για την παγκοσμιοποίηση και το παγκόσμιο ρυθμιστικό καθεστώς για την αντιμετώπιση πραγματικών και φανταστικών προβλημάτων. «Πρέπει να ενώσουμε τις εθνικές και παγκόσμιες προσπάθειές μας να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις της πυρηνικής ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής που απειλούν την ανθρωπότητα, πρέπει να προωθήσουμε την εθνική ταυτότητα και την παγκόσμια ιδιότητα του πολίτη», δήλωσε. «Ο ρόλος των κυβερνήσεων στη διαμόρφωση του μέλλοντος των πολιτών τους δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντικός όσο είναι σήμερα». Κατά πόσο οι κυβερνήσεις θα έπρεπε να διαμορφώνουν το μέλλον των πολιτών τους, δεν συζητήθηκε ποτέ.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες (φωτό), ένας πολιτικός του Σοσιαλιστικού Κόμματος και γραφειοκράτης, ομοίως προώθησε τον κρατισμό και την παγκοσμιοποίηση στην εναρκτήρια ομιλία του. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η εθνική ανεξαρτησία είναι ένα κατάλοιπο του παρελθόντος, θρηνώντας ταυτόχρονα για το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται πλέον τους κυβερνήτες τους και τους παγκόσμιους οργανισμούς που ίδρυσαν. «Σε έναν κόσμο όπου τα πάντα είναι παγκόσμια, στον οποίο τα προβλήματα είναι παγκόσμια -από την αλλαγή του κλίματος μέχρι την μετανάστευση- δεν υπάρχει τρόπος για τις χώρες να δώσουν λύσεις από μόνες τους», δήλωσε ο Γκουτέρες, ο οποίος βοήθησε στην εξάπλωση του σοσιαλισμού κατασκευάζοντας το ισλαμικό τσουνάμι της μετανάστευσης προς τη Δύση πριν λάβει την τρέχουσα θέση του. «Χρειαζόμαστε παγκόσμιες απαντήσεις, και τις συνολικές απαντήσεις πρέπει να δώσουν πολυμερείς οργανισμοί που είναι ικανοί να παίξουν το ρόλο τους».
Χωρίς ουσιαστικά να το αναφέρει, το νέο αφεντικό του ΟΗΕ προώθησε επίσης την παγκοσμιοποιητική προσπάθεια να ενδυναμωθούν περαιτέρω τα καθεστώτα του Τρίτου Κόσμου στην «παγκόσμια διακυβέρνηση», σε βάρος της κυβέρνησης των ΗΠΑ και άλλων παραδοσιακών εξουσιαστών. «Υπάρχει ανάγκη και για βαθιές μεταρρυθμίσεις στα παγκόσμια ιδρύματα», είπε, χρησιμοποιώντας την ίδια «πολυπολική» νεοταξική ρητορική που έχει γίνει κοινός τόπος μεταξύ δικτατόρων, ακόμα και δυτικών παγκοσμιοποιητών. «Μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις εξουσίας, όπως στην περίπτωση του Συμβουλίου Ασφαλείας ή στον τρόπο που οι ψήφοι θα κατανέμονται σε διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα». Φυσικά, το να γίνει η “παγκόσμια διακυβέρνηση” καθεστώς περισσότερο υπεύθυνο για τα καταπιεστικά καθεστώτα του Τρίτου Κόσμου, όπως η κομμουνιστική Κίνα και οι σύμμαχοί της, υπήρξε βασική προσπάθεια της ολοκληρωτικής Σοσιαλιστικής Διεθνούς που ο Γκουτέρες οδήγησε πριν από τη λήψη της τρέχουσας εργασίας του. Η Σοσιαλιστική Διεθνής είχε προηγουμένως ζητήσει «παγκόσμια κυβέρνηση» και παγκόσμια τυραννία.
Η παγκοσμιοποίηση και η νέα μαριονέτα της, ο δολοφόνος κομμουνιστής Κινέζος δικτάτορας Xi Jinping, ήταν καυτά θέματα, επίσης, σύμφωνα με αναφορές για τη σύνοδο κορυφής. «Πολλές από τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αποκάλυψαν ότι οι ημέρες της πολυπολικότητας δεν έχουν παρέλθει», εξήγησε ο Noa Gafni Slaney σε ένα blog post σχετικά με την κουβέντα για την ακροριστερή Huffington Post, με τον όρο «πολυπολικότητα» να είναι συνώνυμος με την παγκοσμιοποίηση. «Η ομιλία του Xi Jinping στο Νταβός αναφερόταν συχνά ως παράδειγμα της δέσμευσης για την παγκοσμιοποίηση και την παγκόσμια ιδιότητα του πολίτη».
Πράγματι, όσο η παγκοσμιοποίηση συνεχίζει να βαδίζει προς τα εμπρός παρά την αυξανόμενη παγκόσμια αντίσταση, η μάσκα πέφτει όλο και περισσότερο και οι συνδέσεις με τον βάναυσο ολοκληρωτισμό γίνονται πια σαφείς. Και ένας από τους πρωταγωνιστές πίσω από αυτήν την διαδικασία, ο Κινέζος τύραννος Xi, έχει προσφέρει μεγάλη διορατικότητα για το πού θα οδηγήσουν όλα αυτά αν η ανθρωπότητα δεν αντισταθεί. Μόλις τον περασμένο μήνα, ο Xi αναδείχθηκε ως ο νέος βασιλιάς της παγκοσμιοποίησης μετά από την περίεργη κεντρική ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. «Η παγκοσμιοποίηση δημιουργεί σίγουρα κάποια προβλήματα που όλοι πρέπει να λύσουμε μαζί», είπε ο δικτάτορας κολακεύοντας τους δυτικούς παγκοσμιοποιητές. «Αλλά αυτό που θα έπρεπε να μας τρομάζει πραγματικά είναι κάθε [ηγέτης] που δεν είναι διατεθειμένος να ζήσει την πρόκληση».
Αλλά πολύ πριν από αυτήν την αποκαλυπτική ομιλία, ο Xi και το δολοφονικό κομμουνιστικό κινεζικό κόμμα του οποίου ηγείται, ανοιχτά εδώ και χρόνια προωθούν ό,τι και οι δυτικοί σύμμαχοί τους -όπως ο Τζορτζ Σόρος, ο Χένρυ Κίσσινγκερ και ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ μεταξύ τους- που αναφέρονται ως “Νέα Παγκόσμια Τάξη. «Αν οι επίσημες δηλώσεις και οι διακηρύξεις από το Πεκίνο και τους ολοκληρωτιστές σύμμαχούς τους είναι μια ακριβής ένδειξη, η νέα τάξη που εργάζονται για να επιβάλουν στην ανθρωπότητα περιλαμβάνει μια νέα εξουσιοδότηση των Ηνωμένων Εθνών κατά της ανθρωπότητας. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα χρησιμεύει όπως αυτό που η κινεζική δικτατορία και άλλα ολοκληρωτικά καθεστώτα ονομάζουν «έμβλημα της παγκόσμιας κυριαρχίας» σε μια πρόσφατη διακήρυξή τους σχετικά με την δική τους «Νέα Παγκόσμια Τάξη».
Πολλές άλλες προσωπικότητες που συνδέονται με τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς μίλησαν επίσης στην σύνοδο κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Περιέργως, ίσως, λαμβάνοντας υπόψη την προέλευση και το παρελθόν της με τις μαζικές δολοφονίες του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος που ανελέητα δίωκε τους Μουσουλμάνους, η επικεφαλής της UNESCO μπλεγμένη σε σκάνδαλα Ιρίνα Μπόκοβα, μίλησε επίσης. Ένας αριθμός από σημερινούς και πρώην Κομμουνιστές πράκτορες, συμπεριλαμβανομένων των Κινέζων Κομμουνιστών, μίλησε επίσης στη σύνοδο κορυφής. Επίσης, μίλησε και το αφεντικό του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, η Helen Clark της Νέας Ζηλανδίας. Εν τω μεταξύ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, η κυβέρνηση του οποίου επιβάλλει μια εξαιρετικά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, προώθησε έναν κόσμο που γινόταν «περισσότερο πολιτιστικά ποικιλόμορφος». Ο ίδιος κάλεσε τις κυβερνήσεις να «χρησιμοποιήσουν αυτή την ποικιλομορφία ως πυλώνα για να καταστεί δυνατή η οικονομική ανάπτυξη με βάση την καινοτομία», ό,τι και αν σημαίνει αυτό.
Εκτός από τους κυβερνητικούς και κρατικοδίαιτους παγκοσμιοποιητικούς διεθνείς οργανισμούς, μια σειρά από δήθεν αντιπροσώπους “του ιδιωτικού τομέα” παρακολούθησαν επίσης την Διάσκεψη Κορυφής της Παγκόσμιας κυβέρνησης. Μπορεί όλοι να προώθησαν την ίδια παγκοσμιοποιητική ατζέντα, αλλά με κάποιες επιπλέον -και ενδεχομένως τρομακτικές- νέες ανατροπές. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Elon Musk, για παράδειγμα, ένας αυτοαποκαλούμενος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει επικριθεί για την μεγάλη εξάρτησή του από τις κρατικές επιδοτήσεις για χρηματοδότηση διαφόρων προγραμμάτων του, προώθησε μια σειρά σημαντικών κατεστημένων θεμάτων συζήτησης. Μεταξύ άλλων θεμάτων, υποστήριξε την μετατροπή των ανθρώπων σε cyborgs, καθώς και ένα παγκόσμιο σχέδιο για να αυξήσουν δραστικά οι κυβερνήσεις την εξάρτηση των ανθρώπων στην κυβέρνηση με την παροχή ενός «καθολικού βασικού εισοδήματος» για όλους στον πλανήτη.
Σύμφωνα με τον Musk, οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται στην οικονομία, θα μετατρέψουν πολλούς ανθρώπους σε ανέργους στο μέλλον. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση πρέπει να τους σώσει με την παροχή ένός «καθολικού βασικού εισοδήματος», ουσιαστικά το όνειρο ενός τεχνοκράτη που προωθήθηκε για χρόνια από τους καθεστωτικούς παγκοσμιοποιητές. «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε επιλογή», εξήγησε ο κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας που εμπλέκεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στην εξερεύνηση του διαστήματος. «Νομίζω ότι θα είναι απαραίτητο. Θα υπάρχουν όλο και λιγότερες θέσεις εργασίας που ένα ρομπότ δεν θα μπορεί να κάνει καλύτερα …. Νομίζω το καθολικό βασικό εισόδημα θα είναι απαραίτητο, αλλά η πολύ δυσκολότερη πρόκληση είναι: Πώς οι άνθρωποι θα έχουν στη συνέχεια νόημα»;
Ίσως τα νέα κύματα των ανέργων να βρουν νόημα στη ζωή τους με τη συγχώνευση του εγκεφάλου τους με τους υπολογιστές, κυριολεκτικά, πρότεινε ο Musk. «Νομίζω ότι υπάρχει ένα μονοπάτι για να υπάρξει κάποιο είδος συγχώνευσης της βιολογικής ευφυΐας και της νοημοσύνης των μηχανών», ανέφερε. «Το κύριο ζήτημα είναι το bandwidth, η ταχύτητα σύνδεσης μεταξύ του εγκεφάλου σας και της ψηφιακής εκδοχής του εαυτού σας. Με ένα interface υψηλής ταχύτητας ροής δεδομένων για τον εγκέφαλο θα είναι κάτι που θα βοηθήσει στην επίτευξη μιας συμβίωσης μεταξύ της ανθρώπινης και της μηχανικής νοημοσύνης και ίσως θα λύσει το πρόβλημα του ελέγχου και το πρόβλημα της χρησιμότητας”. Όσοι αρνηθούν μπορεί να καταστούν άχρηστοι.
Ένας άλλος ομιλητής στη σύνοδο κορυφής του οποίου το έργο χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους και είναι στενά συνδεδεμένος με την κυβέρνηση ήταν ο τύπος από το National Geographic, ο Dan Buettner, ο άνθρωπος πίσω από το αμφιλεγόμενο πρότζεκτ «Blue Zones». Όπως είχε αναφέρει η σελίδα (thenewamerican.com) το 2015, το σχέδιο προωθεί την κυβερνητική υποστήριξη για την κοινωνική μηχανική υπό το πρόσχημα της προώθησης της υγιεινής ζωής και την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ των (αραβικών) Εμιράτων, ο Buettner είπε στους παρευρισκόμενους για την έρευνά του για την μακροζωία σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας συμβουλές για το πώς να ζήσουν μια μεγαλύτερης διάρκειας ζωή με βάση τις μελέτες του πληθυσμού με μακροζωία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το “Blue Zones Project” συνεχίζει την επέκτασή του σε κοινότητες και σχολικά συγκροτήματα, δημιουργώντας διαμάχες.
Ίσως το πιο περίεργο, είναι ότι η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής του 2017 στο Ντουμπάι πραγματοποιήθηκε υπό την σκιά ενός «αντίγραφου μιας ρωμαϊκής αψίδας που κάποτε βρισκόταν μπροστά από τον ειδωλολατρικό ναό του Βάαλ», ανέφερε ο Adam Eliyahu Berkowitz στο Breaking Israel News. Η New York Post περιέγραψε το κτίσμα ως «την Αψίδα του Ναού του Bel». Βάαλ, φυσικά, είναι ο ψευδής θεός που αναφέρεται σε πολλές περιπτώσεις σε όλη την Αγία Γραφή. Σύμφωνα με πολλές αναφορές, η αρχική αψίδα στάθηκε για 2000 χρόνια στο ναό του Βάαλ, στην Παλμύρα στην σημερινή Συρία, μια πόλη γνωστή στη Βίβλο ως Tadmor.
Ένα μοντέλο της αψίδας από το ναό του Βάαλ ανεγέρθηκε στο Ντουμπάι για τη σύνοδο κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. (Screenshot)
Αρχικά χτισμένος ως ναός στο είδωλο του Βάαλ, ο οποίος φέρεται να ζητούσε θυσίες παιδιών και άλλες φρικαλεότητες που εξόργισαν το Θεό της Βίβλου, η αρχαία δομή χρησιμοποιούνταν για διάφορους σκοπούς σε όλη την ιστορία έως ότου καταστράφηκε από την ISIS το 2015. Σε εκείνο το σημείο , ένα αντίγραφο έγινε από το Ινστιτούτο για την Ψηφιακή Αρχαιολογία, το οποίο σχεδιάζει να βοηθήσει στην ανέγερση 1.000 τέτοιων αψίδων σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο αντίγραφο εμφανίστηκε σε περίοπτη θέση στη Σύνοδο Κορυφής της παγκόσμιας κυβέρνησης αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας πολλές υποθέσεις από θρησκευτικούς μελετητές σχετικά με την πιθανή σημασία του.
Παρά την αυξανόμενη δημόσια εναντίωση κατά της παγκοσμιοποίησης και του κρατισμού σε όλη τη Δύση -όπως είδαμε πρόσφατα με το Brexit και την εκλογή Τραμπ -το κατεστημένο της παγκοσμιοποίησης δεν προτίθεται να τα παρατήσει ή ακόμη και να επιβραδύνει, όπως αποδεικνύεται από τις ομιλίες κατά τη σύνοδο κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης αυτή την εβδομάδα από κορυφαίους γυρολόγους της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Αν η ελευθερία και η αυτοδιοίκηση είναι να επιβιώσουν και να ευημερήσουν, τότε, η ατζέντα για την τεχνοκρατική πλανητική τάξη πρέπει να εκτεθεί και να σταματήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Με τους παγκοσμιοποιητές να ρίχνουν όλο και περισσότερο την μάσκα, όταν πρόκειται για τις πραγματικές τους προθέσεις, η στιγμή για να αντιδράσουμε δεν ήταν ποτέ καλύτερη.

 από offtherecord

Δεν υπάρχουν σχόλια: