Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος: H ιστορία θα ονομάσει «Πάνυ» (Μέγα) τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

«Η ιστορία θα ονομάσει Μέγα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο»
«Η ιστορία θα ονομάσει Μέγα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο»
Την πεποίθησή του ότι η ιστορία θα ονομάσει «Πάνυ» (Μέγα) τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Και τούτο διότι, όπως διέκρινε, κατά τα σχεδόν 30 χρόνια της Πατριαρχίας του, ο Παναγιώτατος εποίησε και εδίδαξε ακριβώς όπως ορίζει το Ευαγγέλιο. «Εδίδαξε, όχι τόσο με τα λόγια του, όσο με τη ζωή του», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος, κάνοντας παράλληλα λόγο για μια ξεχωριστή και χαρισματική προσωπικότητα, που κοσμεί τον Οικουμενικό μας Θρόνο.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος εκφώνησε τους θερμούς αυτούς λόγους για τον Παναγιώτατο στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, την οποία τέλεσε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ, την Πέμπτη 11 Ιουνίου, ημέρα που η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου, κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης. Συμπροσευχόμενοι στο Ιερό Βήμα παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελόης κ. Αιμιλιανός.
Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε πως ο Πατριάρχης ως θεσμός αποτελεί διαχρονικά για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ένα σύμβολο. «Παλιά, οι πρόγονοί μας, όταν μιλούσαν για τον Πατριάρχη ήταν σα να μιλούν για τη σημαία», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Όπως σέβονταν τη σημαία του Γένους μας, που είχε επάνω τον σταυρό, κατά τον ίδιο τρόπο σέβονταν και τον Πατριάρχη μας». Αναφερόμενος με μεγάλη υιική συγκίνηση στον Παναγιώτατο κ.κ. Βαρθολομαίο, επισήμανε πως «όλος αυτός ο σεβασμός των αιώνων, που πέρασε μέσα στο DNA του Ρωμιού, έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερος, αγαπητοί μου αδελφοί, γιατί αυτός ο Πατριάρχης, με τον οποίο ο Θεός έχει ευλογήσει όλη την Ορθοδοξία και όλη την ανθρωπότητα, είναι μια πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα, είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος».
Εστιάζοντας, μάλιστα, στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, όπου ακούστηκε το «ος δ’ αν ποιήση και διδάξη, ούτος μέγας κληθήσεται εν τη βασιλεία των ουρανών», ο Αρχιεπίσκοπος εκτίμησε ότι αυτό «ταιριάζει απόλυτα στη μεγάλη φυσιογνωμία που στολίζει τον Οικουμενικό μας Θρόνο, στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη». Καταληκτικά, παρότρυνε τους πιστούς να προσεύχονται για τον Οικουμενικό Πατριάρχη όπως προσεύχονται για τον πατέρα τους, γιατί, όπως σημείωσε, «πραγματικά ο άνθρωπος αυτός φέρει στους ώμους του όλο το βάρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας».
Σημειώνεται ότι προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πνευματικό τον πατέρα Νικόλαο Μποζίκη, κάνοντας λόγο για έναν πολύ ευλογημένο κληρικό και για έναν αγωνιστή, ο οποίος «έχει πάρα πολλά να επιδείξει στην ιερατική του πορεία για τη δόξα του Θεού και τη σωτηρία των ανθρώπων, αλλά και για τη δόξα και την εύκλεια της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής». Επισήμανε δε, απευθυνόμενος στον πατέρα Νικόλαο, ότι «μαζί με τις ευχές των παρισταμένων, θα έχεις και τις ευχές του Οικουμενικού μας Πατριάρχου, ο οποίος πλούσια θα σε ευλογεί από τον θρόνο της Βασιλευούσης».

ΑΚΤΙΝΕΣ


ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΑΙΧΜΗΣ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.
ΘΑ ΕΝΝΟΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΥΡΟΦΙΛΙΟΤΑΝ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ  ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΗΞΕΡΕ ΟΥΤΕ Ο ΘΥΡΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ!! ΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάνυ-γυρτζή ίσως!

Ανώνυμος είπε...

Τα έργα και οι ημέρες του Μακαρίου στην Αυστραλία:

https://www.news.com.au/finance/greek-orthodox-church-leaders-65-million-sydney-harbour-apartment/news-story/0b7ed859e7fcc9a2c51eaa05f2692525

https://www.news.com.au/national/nsw-act/news/row-over-65m-luxury-apartment-bought-by-greek-orthodox-church-prompts-stunning-backflip/news-story/76ff5401f05b53541dfd513e8f095c3d

Γεώργιος

amethystos είπε...

Αδελφέ είναι managers. Δέν είναι επίσκοποι τής Εκκλησίας τού Κυρίου. Μάς μπερδεύει τό ράσο. Καί ο Ιερώνυμος έναν καλό διαχειριστή τής περιουσίας "του" ψάχνει γιά τήν θέση του. Στήν θέση τής οικονομίας τής Σωτηρίας εδώ καί πολύ καιρό παίζει η οικονομική επιστήμη τού κέρδους.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αμέθυστε, δεν είναι απλώς managers αλλά κακοί managers. Μεγάλο κομμάτι του σημερινού κλήρου, ειδικά στη Διασπορά, αποτελείται από ανθρώπους που δεν έχουν πετύχει απολύτως τίποτα στον επαγγελματικό και κοινωνικό τους βίο. Σε βαθμό που να σκέφτεσαι πως αν οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν κληρικοί, θα ήταν στην καλύτερη περίπτωση ζητιάνοι. Η χειροτονία, άνευ όρων η απλώς με την προϋπόθεση της φοίτησης σε μία "θεολογική" σχολή, τους προσέφερε μια εύκολη κοινωνική καταξίωση και τους δημιούργησε τη ψευδαίσθηση ότι διαθέτουν κάποια μορφής πνευματική εξουσία πάνω στους Χριστιανούς.

Από την άλλη και η παθητικότητα του λαού απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για την κατάντια του σημερινού κλήρου. Είναι μάλλον δαιμονική η συνήθεια των σημερινών "Χριστιανών" να προσκολλώνται σε "εκκλησιαστικούς άνδρες" που διαθέτουν εξουσία, όπως ο Βαρθολομαίος, ο Μακάριος, ο Ιερώνυμος κλπ. Μοιάζει με μια απεγνωσμένη προσπάθεια να κλέψουν λίγη από την εξουσία αυτών των ανθρώπων, με σκοπό να δείχνουν σημαντικοί στους υπόλοιπους. Όταν ήρθε ο Μακάριος στην Αυστραλία, γίνονταν δεξιώσεις, τον έρραναν με άνθη, του έψελναν πολυχρόνια και ένα σωρό παρατρεχάμενοι έτρεχαν να τον τιμήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Και όλα αυτά, χωρίς ποτέ ο ίδιος να έχει αποδείξει ότι έρχεται "εν ονόματι Κυρίου" ή ότι είναι πράγματι Χριστιανός. Όπως αποδείχθηκε τελικά ήρθε "εν ονόματι Βαρθολομαίου" και "εν ονόματι της καλοπέρασης και της χλιδής".

Γεώργιος

amethystos είπε...

AΠΊΣΤΕΥΤΟ αδελφέ. Τά βλέπω , τά ακούω καί μερικές φορές πού είμαι σέ καλή κατάσταση κλαίω.Εδώ καί χρόνια οι χριστιανοί φωνάζουν τό Βαραββά, τό Βαραββά. Μόνο ο Κύριος μπορεί νά βάλει τέλος σ' αυτή τήν κατρακύλα. Αυτό τό ήλθε τελικά στό όνομα τού Βαρθολομαίου είναι συγκλονιστικά αληθινό. Θά τό χρησιμοποιήσω μέ τίς ευχές σου. Ο Θεός βοηθός αδελφέ.

Νίκος Κ. είπε...

Φίλε Γεώργιε, επίσης διαφωτιστικό το σχόλιο σου σε παλαιότερο άρθρο για τον Αυστραλίας:
http://trelogiannis.blogspot.com/2020/02/blog-post_512.html όπου επίσης μας δείχνει ότι
βρίσκεται εκεί "εν ονόματι Βαρθολομαίου", όπως αναφέρεις.