Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Αποκαλύψεις ντροπής της Κύρας Αδάμ: Παζαρεύουν τα νησιά μας!

Τρομερές αποκαλύψεις της Κύρας Αδάμ για βρώμικο παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης Δένδια για την ΑΟΖ.

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά. Ενώ βάσει του δικαίου της θάλασσας τα κατοικημένα νησιά έχουν πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα και υφαλοκρηπίδα, κατά την επίσκεψη Δένδια στην Αίγυπτο είχαμε απίστευτες απαιτήσεις αναφορικά με τα νησιά και την λεγόμενη «επήρεια» τους, όρος που εφευρέθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη:
Καστελλόριζο 0%!!!
Ρόδος 1%!!
Κάρπαθος 10%
Κρήτη 20%!
Σύμφωνα πάντα με την κυρία Αδάμ, ο κύριος Δένδιας είχε αντιπρόταση πάλι με μειωμένη επήρεια κατά 50%!
Φυσικά το δίκαιο της θάλασσας, απαγορεύει τον όρο μειωμένη επήρεια, καθώς αναγνωρίζει πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα στα κατοικημένα νησιά, όπως είπαμε! Υπάρχει όμως ένα μικρό παραθυράκι:
«Εάν οι ενδιαφερόμενοι – συμβαλλόμενοι που θέλουν να διευθετήσουν, αναγνωρίζουν ύπαρξη ιστορικών τίτλων και ειδικών συνθηκών διαπραγματεύσεις, τότε μπορούν να βρουν άλλους τρόπους διαπραγμάτευσης«!
Όπως ακριβώς δηλαδή έγινε στην συμφωνία με την Ιταλία!
 
Επιπλέον, είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που δηλώνει ζώνη αλιείας στα χωρικά της ύδατα! Ενώ θα μπορούσαμε, όπως όλες οι χώρες στον κόσμο, να έχουμε επεκτείνει στα 12 ή στα 15 μίλια, τουλάχιστον τη ζώνη αλιείας μας!
 
Αναμένουμε τις διαψεύσεις από την ελληνική κυβέρνηση, απέναντι σε όσα είπε η κορυφαία δημοσιογράφος του διπλωματικού ρεπορτάζ κυρία Κύρα Αδάμ.

https://olympia.gr/2020/06/22/aoz-meiwmenh-ephreia-nhsiwn/

greeknation

Δεν υπάρχουν σχόλια: