Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Το αριστερό και δεξιό παρακράτος

Έχουν ενδιαφέρον οι αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες δρομολογούταν από πολύ καιρό πριν, από την κυβέρνηση Σαμαρά ακόμη, το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ σε επιχειρήσεις συμφερόντων του ισραηλινού αποφοίτου του Κολεγίου Αθηνών, με έδρα τις Μπαχάμες – με την άσκηση πολιτικών πιέσεων, προφανώς μέσω ενοχοποιητικών στοιχείων που διαθέτει. Όποιος πάντως έχει βρεθεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και έχει ακούσει τις αποκαλύψεις ενός αμφιλεγόμενου μεν ανθρώπου, αλλά με εκπληκτική ευστροφία και νομικές γνώσεις, όπως του κ. Παπαγγελόπουλου, καθώς επίσης των διαφόρων μαρτύρων, κυρίως εισαγγελέων και στελεχών των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών, συνειδητοποιώντας πως υπάρχει ένα δικαστικό παρακράτος ισοδύναμο με το πολιτικό, νοιώθει κάτι περισσότερο από αηδία – κατανοώντας πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για σκευωρίες «ένθεν κακείθεν», αλλά για τεράστια σκάνδαλα με ιλιγγιώδη ποσά, τα οποία πληρώνουν εν αγνοία τους οι απλοί Πολίτες.

Επικαιρότητα

Χωρίς καμία αμφιβολία, ο κατήφορος της «αναθεωρητικής αριστεράς» ξεκίνησε μετά την αντισυνταγματική αντιστροφή του δημοψηφίσματος, με την εντυπωσιακή κυβίστηση της – την οποία ακολούθησε η υπογραφή του τρίτου μνημονίου, ενάντια στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Παραστατικά, τότε διεξήγαγε την πρώτη δολοφονία της – ενώ είναι γνωστό πως όταν κανείς διαβεί το Ρουβίκωνα, όταν δολοφονήσει μία φορά, δεν διστάζει να μετατραπεί σε κατά συρροή δολοφόνο. Πόσο μάλλον όταν «ξεπουλήσει» τις πολιτικές του αντιλήψεις και τα «πιστεύω» του στο διάβολο – απλά και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία.
Ακόμη λοιπόν και αν οι διάλογοι που δημοσιεύθηκαν (πηγή) είναι προϊόν «συρραφής», όπως εύλογα συμπεραίνεται, τεκμηριώνουν πως ο πρώην υπουργός επικρατείας, ο κ. Παπάς, υιοθέτησε στις βρώμικες μεθόδους του παρακράτους των τελευταίων δεκαετιών που χρεοκόπησε την Ελλάδα – απομυζώντας αχόρταγα τους Έλληνες.
Φυσικά το περιεχόμενο της υποκλοπής των συνομιλιών δεν έγινε τώρα γνωστό στην κυβέρνηση – όπως φάνηκε καθαρά από τις ερωτήσεις που υπέβαλε ο εκπρόσωπος της στην προανακριτική επιτροπή. Απλά επέλεξε τη χρονική στιγμή που την εξυπηρετούσε,  αφενός μεν για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα 2,6 εκ. € που φέρεται να παρέδωσε στον κ. Α. Σαμαρά τον Ιανουάριο του 2015 ο στενός του συνεργάτης κ. Παπασταύρου για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ, αφετέρου από το σκάνδαλο του μοιράσματος των 20 εκ. € στα φιλικά της ΜΜΕ – χωρίς καν τη δημοσίευση των στοιχείων τους στη Διαύγεια.



Ένα τρίτο ενδεχόμενο είναι η πρόθεση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, όπου συνηθίζεται προηγουμένως η σκόπιμη διαρροή σκανδάλων για τους αντιπάλους – παρά το ότι θα ήταν ανεύθυνο και απόλυτα καιροσκοπικό από την πλευρά της κυβέρνησης, εν μέσω της πανδημίας, της παγκόσμιας και εγχώριας οικονομικής κατάρρευσης, των εθνικών, καθώς επίσης των μεταναστευτικών προβλημάτων. Καμία όμως κυβέρνηση έως σήμερα δεν έθεσε την πατρίδα της επάνω από τα ιδιοτελή της συμφέροντα – οπότε δεν πρέπει να μας προξενεί καμία εντύπωση.
Περαιτέρω, οι κατηγορίες της κυβέρνησης βασίζονται στις καταγγελίες και στις υποκλοπές ενός πρώην εκπροσώπου Τύπου του ισραηλινού στρατού και απόφοιτου του Κολεγίου Αθηνών, κερδοσκόπου κατά πολλούς, με σημαντική παρουσία στη λίστα LAGARDE – ενός ανθρώπου που αρκεί να τον δει κανείς μία φορά, πόσο μάλλον να τον ακούσει, για να καταλάβει αμέσως το «ποιόν» του. Ενός ατόμου που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την εβραϊκή του καταγωγή, για να επικαλεσθεί τον αντισημιτισμό των κατηγόρων του ως κίνητρο τους – χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι, ο πρώην υπουργός δεν έκανε όλα αυτά, για τα οποία σήμερα έχει εξευτελιστεί δημόσια.
Ο άνθρωπος αυτός που φαίνεται να έχει δρομολογήσει τις υποκλοπές, καθόλου απίθανο με τη βοήθεια της μυστικής υπηρεσίας της χώρας του (μάλλον δεν φοίτησε τυχαία στο Κολέγιο), πολύ περισσότερες από αυτές που δόθηκαν στη δημοσιότητα, θα έχει ενδεχομένως και άλλες που αφορούν τη σημερινή κυβέρνηση – τις οποίες ίσως δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει, για να πετύχει αυτά που σχεδιάζει ο ίδιος ή/και η χώρα του.
Με δεδομένες δε τις παραδόξως πολύ συχνές επισκέψεις του πρώην πρωθυπουργού στο Ισραήλ (Νοέμβριος 2015, Ιανουάριος 2016, Δεκέμβριος 2016, Ιούνιος 2017 και Δεκέμβριος 2018), καθώς επίσης του σημερινού, όπως και την αναφορά ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας στις συνομιλίες («Μας έχει φλομώσει η Μοσάντ στην πληροφορία!»), το θέμα δεν είναι μόνο κομματικό – αλλά πιθανότατα εθνικά επικίνδυνο.
Εν προκειμένω, είναι ασφαλώς περίεργη η σύμπτωση της παραχώρησης συνέντευξης από τον πρέσβη του Ισραήλ σε ελληνική εφημερίδα (πηγή), με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ – το οποίο (ταξίδι) δεν μπορεί να συνδεθεί με τη δημιουργία μίας συμμαχίας απέναντι στην Τουρκία, αφού το Ισραήλ αρνήθηκε την παραμικρή αναφορά στην παράνομη ΑΟΖ με τη Λιβύη (πηγή).
Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να είναι επίσης σύμπτωση η επίσκεψη του κ. Παπά στην ισραηλινή πρεσβεία την επομένη των αποκαλύψεων – αν και πιθανότατα θα έχει καταλάβει πως από τη μοίρα της «στυμμένης λεμονόκουπας» δεν μπορεί να ξεφύγει καμία ενδοτική κυβέρνηση, είτε προδίδει τη χώρα της στους Γερμανούς, είτε στους Ισραηλινούς, είτε σε οποιονδήποτε άλλο κράτος για να αποκομίσει προσωπικά οφέλη.
Ολοκληρώνοντας, έχουν επίσης ενδιαφέρον οι αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες δρομολογούταν από πολύ καιρό πριν, από την κυβέρνηση Σαμαρά ακόμη, το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ σε επιχειρήσεις συμφερόντων του ισραηλινού αποφοίτου του Κολλεγίου Αθηνών, με έδρα τις Μπαχάμες (πηγή) – με την άσκηση πολιτικών πιέσεων, προφανώς μέσω ενοχοποιητικών στοιχείων που διαθέτει.
Το γεγονός δε ότι χρησιμοποιεί τις εβραϊκές οργανώσεις, όπως το ακροδεξιό «Παγκόσμιο Ιουδαϊκό Κογκρέσο» (πηγή), για να πετύχει αυτά που θέλει («αν δεν με βοηθήσουν εισαγγελείς και εφορίες να καθαρίσω από τις καταδίκες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, θα βγουν και θα κατηγορήσουν την Ελλάδα για αντισημιτισμό»), είναι πολύ ανησυχητικό – αφού τεκμηριώνει πως είναι αδίστακτος.
Όποιος πάντως έχει βρεθεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και έχει ακούσει τις αποκαλύψεις ενός αμφιλεγόμενου μεν ανθρώπου, αλλά με εκπληκτική ευστροφία και νομικές γνώσεις, όπως του κ. Παπαγγελόπουλου, καθώς επίσης των διαφόρων μαρτύρων, κυρίως εισαγγελέων και στελεχών των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών, συνειδητοποιώντας πως υπάρχει ένα δικαστικό παρακράτος ισοδύναμο με το πολιτικό, νοιώθει κάτι περισσότερο από αηδία – κατανοώντας πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για σκευωρίες «ένθεν κακείθεν», αλλά για τεράστια σκάνδαλα με ιλιγγιώδη ποσά, τα οποία πληρώνουν εν αγνοία τους οι απλοί Πολίτες. Η σύγκριση άλλωστε των συνολικών δαπανών υγείας της Ελλάδας με τις άλλες χώρες, η διακύμανση τους καλύτερα το επιβεβαιώνει – όπως φαίνεται από το γράφημα).
από Βασίλης Βιλιάρδος26 Ιουνίου 2020

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπορείτε (επειδή Δεν παρακολουθήσαμε από την αρχή τα δελτία ειδήσεων) με δυο λογια να μας εξηγήσετε περί τίνος πρόκειται; ποιος κατηγορεί ποιον και γιατί; ποιος έχει το δίκιο; τι επιπτώσεις θα υπάρξουν για τον λαό, αν υπάρξουν;

amethystos είπε...

Ετοιμάζονται γιά εκλογές καί ξεσκεπάζουν τά σκάνδαλα. Καί οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις είναι διεφθαρμένες. Ο λαός θά ξαναψηφίσει αλάθητα αυτόν πού θά τόν καταστρέψει.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να κάνει εκλογές ΤΩΡΑ ο Μητσό; Θα αφήσει την ΚΟΥΤΑΛΑ από το χέρι του; Γιατί να το ΡΙΣΚΑΡΕΙ; Ο Αλέξης έλεγε και ξανάλεγε ότι θα την εξαντλούσε την 4ετια. Και τούτος μία από τα ίδια δηλώνει. Εμείς ΔΕΝ επιθυμούμε εκλογές τώρα, πάντως. Θα περιμένουμε το 2025, τον Μπαρουφάκη.