Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Δείτε ποιοι και πώς προπαγανδίζουν υπέρ της εισβολής αλλοδαπών στην Ελλάδα - Διεθνής οργανισμός μετανάστευσης: Ξενοδοχεία με πισίνα για μετανάστες στην Ελλάδα

Μανώλης Γαλάνης

Εκεί, όπως και σε άλλα καταλύματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, υλοποιείται το πρόγραμμα «Φιλοξενία» - Βίντεο διάρκειας 2 λεπτών και 40 δευτερολέπτων παρουσιάζονται οι ιστορίες δύο οικογενειών από τη Συρία και την Ερυθραία.

Ξενοδοχείο με πισίνα δίπλα στο απέραντο ελληνικό γαλάζιο, ατμοσφαιρική μουσική και πανοραμικές λήψεις από drone ενώ οι πρόσφυγες ένοικοι περπατούν ξέγνοιαστοι στην αμμουδιά μια ανάσα από το κύμα. Δεν πρόκειται για το νέο σποτ της διαφημιστικής καμπάνιας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού αλλά για το τελευταίο σποτ του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), που παρουσιάζει τις συνθήκες φιλοξενίας στην Ελλάδα!Πρόκειται για μία υποδειγματική προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, την οποία θα ζήλευαν οι επιτελείς του υπουργείου Τουρισμού, μέσω της παρουσίασης ξενοδοχειακής μονάδας της Εύβοιας, στην οποία φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες. Εκεί, όπως και σε άλλα καταλύματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, υλοποιείται το πρόγραμμα «Φιλοξενία» του ΔΟΜ, η στέγαση δηλαδή των μεταναστών και προσφύγων, που μεταφέρονται από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο αποσυμφόρησης τους στην ενδοχώρα.



Στο συγκεκριμένο βίντεο διάρκειας 2 λεπτών και 40 δευτερολέπτων παρουσιάζονται οι ιστορίες δύο οικογενειών από τη Συρία και την Ερυθραία αντίστοιχα, οι οποίες εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για τις υψηλού επιπέδου παροχές των ξενοδοχείων, που διαμένουν. «Μέσω του προγράμματος “Φιλοξενία” ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε προσωρινά καταλύματα σε ευάλωτα άτομα που έρχονται από τα νησιά. Εχουμε παράσχει στέγαση σε περισσότερους από 6.000 ευάλωτους μετανάστες και πρόσφυγες», αναφέρεται στο βίντεο.

Ο Ahmad και η κόρη του Rodyana είναι από τη Συρία. Έφτασαν στη Λέσβο τον Μάρτιο του 2018 και αυτή τη στιγμή μένουν σε ξενοδοχείο. Όπως περιγράφει ο 46χρονος Ahmad, “όταν φτάσαμε στην Ελλάδα, μας μετέφεραν εδώ σε αυτό το ξενοδοχείο και μας φέρθηκαν πραγματικά καλά. Η ψυχολογία μας άλλαξε άμεσα και αγαπήσαμε την Ελλάδα περισσότερο. Στη Λέσβο δεν είχαμε ιδέα τι θα συνέβαινε στο μέλλον. Θέλω τα παιδιά μου να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να πετύχουν τους στόχους τους. Οσο για μένα, δούλευα σε πεντάστερα εστιατόρια και θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι σε αυτόν τον τομέα είτε εδώ είτε σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης”. Από την πλευρά της η Rodyana λέει ότι “όταν έφυγα για την Αθήνα ένιωσα καλύτερα και εδώ είναι πολύ καλοί, πάρα πολύ καλοί άνθρωποι και θέλουν να μας βοηθήσουν και ναι μπορώ να πω ότι αυτό είναι Ευρώπη”.
Στις εξαιρετικές συνθήκες διαβίωσης στο ξενοδοχείο της Αθήνας όπου μένουν αναφέρεται και ο Mohamad από την Ερυθραία, ο οποίος με τη σύζυγό του Amena έφτασε στην Κω το 2018 από το Σουδάν. “Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά και είμαστε συγκλονισμένοι από όλες αυτές τις ανέσεις. Ζούμε σε ένα αξιοπρεπές μέρος με ιατρικές υπηρεσίες. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης μας έχει βοηθήσει και το ξενοδοχείο είναι υψηλής ποιότητας”.

xe4
xe5
xw3
Πηγή: Πρώτο Θέμα

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και εδώ στο Ιόνιο έχουμε γεμίσει, από ελεύθερους περιπατητές μιας εθνότητας που ομοιάζουν με δαίμονες της κολάσεως(κάτι είχε αναφέρει γι' αυτούς ο Άγιος Παϊσιος...)Οι Αφρικανοί μπροστά τους μοιάζουν με κολεγιόπαιδα. Φοβερό πράγμα. Αλλά ίσως πιο φοβερό είναι η αναισθησία που επιδεικνύουν οι περισσότεροι ντόπιοι. Μάλλον οι δαιμονικές φιγούρες τους είναι προσφιλείς...
Μου φαίνεται ότι δεν θα ξαναβγώ από το σπίτι.

Ανώνυμος είπε...

τώρα και σε μονές..όπως στην Ι.Μ Πορετσου.Παρόμοια διαδικασία θα υπάρξει και για κάποια άλλα χωριά,ξενοδοχεία και μονές της περιοχής,κοντά στα Καλάβρυτα,αλλά και στα σύνορα της Αχαΐας και της Ηλείας,μέσα στο επόμενο διάστημα...αυτό με τις μονές τι φάση;;δίπλα στον Αη Γιώργη θα κάνει τις γονυκλισιες του ο μουσουλμάνος..;ΑΠ.

amethystos είπε...

Εργα καί ημέρες τών επισκόπων καί τού αρχηγού τού βαρβάτου τού Ιερώνυμου πού δέν δέχεται μύγα στό σπαθί του. Ομως θά συνεχίσουμε νά τούς φιλάμε τό χέρι όπου καί άν τούς βρίσκουμε. Πώς νά βάλουμε θέματα σέ κάποιους πού πρίν τούς έχουμε προσκυνήσει;

Ανώνυμος είπε...

δύσκολα φίλε,πολύ δυσκολα..το προσπάθησα κάποτε με τον ιερέα της παλιάς ενοριας μου και το αποτέλεσμα ήταν να φυγω...ΑΠ.

Νίκος Κ. είπε...

Με τη στάση τους σε θέματα όπως το ουκρανικό ή το μεταναστευτικό,νομίζω ότι θα κοπούν τα πολλά χειροφιλήματα,τουλάχιστον από ανθρώπους που ενημερώνονται ελάχιστα.Βέβαια πάντοτε θα υπάρχουν αυτοί που φιλάνε ή γλείφουν το χέρι τους λόγω εξάρτησης υλικής (κοινώς κάνουν δουλειές μαζί τους) ή πνευματικής (θυμάμαι ένα σχόλιο του αμέθυστου "από τις θεούσες που προσκυνάνε τα είδωλα των φόβων τους").Οσο γιά τους υπόλοιπους ακόμα κι αν προσπαθήσουν να θέσουν κάποια θέματα,νομίζω ότι θα αντιμετωπιστούν με χλευασμό (του στυλ "τι μιλάς εσύ ρε άσχετε") ή στην καλύτερη περίπτωση με αδιαφορία.

amethystos είπε...

Είμαστε απέξω αλλά γιατί νά φύγουμε; Μήπως δέν οφείλουμε νά προστατεύουμε τήν πίστη μας; Αυτός όφειλε νά φύγει. Ας είμαστε κατ' αρχάς τό αγκάθι στήν συνείδησή τους. Εκπαιδεύονται από τούς επισκόπους.

Ανώνυμος είπε...

αυτός δεν θα έφευγε γιατί το όνομα του είναι στη λίστα για επισκοπος...αν είχαν συνείδηση δεν θα ήταν σε αυτή τη θέση..ΑΠ.