Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Μάστιγα η εχθρότητα προς τους Χριστιανούς στην Ευρώπη

Οι Xριστιανοί στην Ευρώπη γνώρισαν 325 περιστατικά μισαλλοδοξίας τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με νέα έκθεση.
Στην έκθεσή του για το 2018, το Παρατηρητήριο για τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις εναντίον των Xριστιανών στην Ευρώπη προειδοποιεί ότι οι πιστοί στην περιοχή πιέζονται με διάφορους τρόπους.

Αυτοί περιλαμβάνουν τα «αρνητικά στερεότυπα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης», τις νομικές ενέργειες κατά των χριστιανικών επιχειρήσεων υπό τους λεγόμενους νόμους περί ισότητας καθώς και πως οι χριστιανοί γονείς παρεμποδίζονται στην ανατροφή των παιδιών τους σύμφωνα με την πίστη τους.
Περιλαμβάνουν επίσης πράξεις βίας, επιθετικότητας και βανδαλισμού σε Χριστιανούς και χριστιανικούς τόπους.
«Σε όλη την Ευρώπη, οι Χριστιανοί έχουν απολυθεί, δεχθεί επιθέσεις, και ακόμη και συλληφθεί για την άσκηση της ελευθερίας έκφρασης ή συνείδησής τους», αναφέρει η έκθεση.
«Χριστιανικές επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί οικονομικά, Χριστιανικές ομάδες σπουδαστών έχουν σιγήσει, και τα χριστιανικά σύμβολα και οι εορτασμοί έχουν αφαιρεθεί από την κάθε πλατεία.Όπως έχουμε παρατηρήσει στο παρελθόν, οι Χριστιανοί στην Ευρώπη δεν αντιμετωπίζουν απλώς κοινωνικές διακρίσεις, προκαταλήψεις ή περιορισμούς στην ελευθερία. Οι χριστιανοί, συμπεριλαμβανομένου του κλήρου, έχουν δεχθεί επιθέσεις ή σκοτωθεί για την πίστη τους. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίσαμε να βλέπουμε απειλές και επιθέσεις εναντίον και χριστιανών που μεταστράφηκαν από το Ισλάμ.

«Έχουμε δει εκκλησίες σε ολόκληρη την Ευρώπη βανδαλισμένες, καμένες, και τα Χριστιανικά σύμβολα καταστράφηκαν».
Η έκθεση αναφέρειγια «ανησυχητικές» περιπτώσεις των χριστιανών που έχουν μεταστραφεί από το Ισλάμ και τους αρνούνται άσυλο σε όλη την Ευρώπη και αναφέρει ειδικότερα την «προβληματική» υπόθεση νωρίτερα φέτος ενός Ιρανού του οποίου η αίτηση απορρίφθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή διαφώνησε με τον ισχυρισμό του ότι ο Χριστιανισμός ήταν «ειρηνική θρησκεία σε αντίθεση με το Ισλάμ».
Άλλες περιπτώσεις διακρίσεων εις βάρος των Χριστιανών που προκαλούν ανησυχίες από το Παρατηρητήριο περιλαμβάνουν την εισαγωγή του επόμενου έτους ενός νέου προγράμματος διδασκαλίας σχέσεων και σεξουαλικής εκπαίδευσης από την κυβέρνηση, το οποίο θα διδάσκει για τις σχέσεις των LGBT. Το Σεπτέμβριο του 2020, οι γονείς θα έχουν το αυτόματο δικαίωμα να αποσύρουν τα παιδιά τους από τη συνιστώσα της σεξουαλικής εκπαίδευσης την περίοδο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Αλλού, η έκθεση μιλάει για τις αμβλώσεις, ενώ προειδοποιεί επίσης ότι παρά την νίκη στα δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου, η υπόθεση του αρτοποιού Ashers θα μπορούσε να έχει μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες για τους χριστιανούς αρτοποιούς.
Το αρτοποιείο Ashers στο Μπέλφαστ κατηγορήθηκε από έναν ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων αφού αρνήθηκε να κάνει μια τούρτα διακοσμημένη με ένα μήνυμα υπέρ του ομοφυλοφιλικού γάμου. Η χριστιανική οικογένεια που κατέχει την επιχείρηση τελικά κέρδισε την υπόθεσή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σχολιάζοντας την υπόθεση, το Παρατηρητήριο δήλωσε: «Η ψυχρή επίδραση της παρατεταμένης δικαστικής διαδικασίας εναντίον του φούρνου, παρά την ενδεχόμενη νίκη του στο Ηνωμένο Βασίλειο, πιθανόν να είναι ότι τα άλλα αρτοποιεία είτε θα συμφωνήσουν απλώς να φτιάξουν μια τούρτα με ένα μήνυμα που δεν το εγκρίνουν, ή να σταματήσουν να φτιάχνουν τούρτες συνολικά. Επιπλέον, δεν υπάρχει τίποτα στην απόφαση του δικαστηρίου που προστατεύει το δικαίωμα να αρνηθεί να ψήσει μια τούρτα για μια γαμήλια τελετή του ιδίου φύλου.»
Τέλος στην έκθεση, το Παρατηρητήριο αναφέρεται σε πράξεις βανδαλισμού εναντίον εκκλησιών και χριστιανικών χώρων σε μέρη της Ευρώπης.
«Οι πράξεις βανδαλισμού και βεβήλωσης συμβαίνουν συχνότερα από ό, τι πολλοί αναμένουν – και αυξάνονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης», προειδοποίησε.
Με βάση τα κίνητρα, το Παρατηρητήριο είπε ότι οι εκκλησίες, καθώς και τα χριστιανικά νεκροταφεία και τα σύμβολα θα μπορούσαν να είναι «στόχος» για διαφορετικές ομάδες.
«Για τους Ισλαμιστές, αντιπροσωπεύουν τη χριστιανική Δύση · για τους αναρχικούς, είναι σύμβολα της εξουσίας · για τις φεμινίστριες, αντιπροσωπεύουν την πατριαρχία»…
ΟΙ ΨΕΥΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΤΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ.
ΤΙ ΣΟΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ;
ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΜΑΣ ΜΗ ΠΑΡΙΔΗΣ;;;

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: