Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ π. ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ


Ο Ιερολογιώτατος Δρ. π. Ιωάννης Χρυσαυγής, Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξέχων θεολόγος και συγγραφέας, επισκέφθηκε την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Καναδά μεταξύ της 22ης και 24ης Νοεμβρίου 2019. 
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου, ο π. Ιωάννης πραγματοποίησε πνευματική ομιλία στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Τορόντο, με τίτλο: "Ο Πατριάρχης των Αγίων: Σύγχρονοι Ορθόδοξοι Γέροντες που αναγνωρίστηκαν ως Άγιοι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την Αγία και Ιερά Σύνοδο"
Με την χορηγία της Αρχιεπισκοπής και των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου του Καναδά, η ομιλία συγκέντρωσε εκατοντάδες πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Τορόντο. 
Ο π. Ιωάννης μίλησε με ευφράδεια και μεγάλη ευλάβεια για τις ιερές και γεμάτες χάρη ζωές των σύγχρονων Γερόντων που έχουν εισέλθει, ή σύντομα θα εισέλθουν στον επίσημο κατάλογο των Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι πιστοί, που πραγματικά συγκινήθηκαν από τους λόγους του π. Ιωάννη, άκουσαν προσεκτικά την ωριαία ομιλία, η οποία προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση για τους θεατές στον Καναδά και σε όλο τον κόσμο. 
Η συνέχεια fanarion
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ. Ο Ιερολογιώτατος δέν αποδίδει σωστά τήν δύναμη καί τήν δόξα τού πρώτου τής ορθοδοξίας. Δέν τούς αναγνώρισε μόνον αλλά καί τούς αγίασε. Τούς έδωσε τήν αγιότητα σάν  ο Χριστός επί τής γής. Τί στό καλό. Τί καλλιτέχνες είμαστε. Ανόητος, χαμερπής κλήρος. Αυτή η μεγαλομανία δέν θεραπεύεται πλέον. Είναι οίηση.
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: