Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019

Σ. Καλεντερίδης στον FOCUS FM: Η Ελλάδα σε λίγο θα γίνει "βιλαέτι" της Νεο-οθωμανίας του Ερντογάν - ΗΧΗΤΙΚΟ

"Σε 10 χρόνια κινδυνεύουμε να ζούμε σε μία χώρα, που δε θα μιλούν ελληνικά και δεν θα είναι Χριστιανοί, θα γίνουμε βιλαέτι της νέο-Οθωμανίας, που οραματίζεται ο Ερντογάν", είπε μιλώντας στον Focus FM 103,6 o στρατηγικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης.
Μιλώντας στην εκπομπή "Διπλός Ελληνικός" με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογου, ο κ. Καλεντερίδης εκτίμησε, ότι "ανοίγοντας τα σύνορά της η Ελλάδα αυτοχειριάστηκε, για να μην πω έκοψε τα κάκ@@λά της. Τη γεωπολιτική ισχύ, που είχαμε λόγω της συμμετοχής μας στην ΕΕ την απωλέσαμε, γίναμε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Στο μεταναστευτικό μείναμε μόνοι και κινδυνεύουμε", ανέφερε ο κ. Καλεντερίδης.
"Η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας δεν είναι ίδια με αυτή, που ήταν πριν 10 χρόνια", συμπλήρωσε και χαρακτήρισε "εξαίρετο αξιωματικό" τον διοικητή της 114 πτέρυγας μάχης, που παραιτήθηκε λόγω των ελλείψεων στο στράτευμα και τους χειρισμούς στο μεταναστευτικό. "Βλέπει, ότι έρχονται κατά πάνω μας και το μεταναστευτικό και οι διεκδικήσεις της Τουρκίας, δεν θέλει να είναι συνένοχος και ως κραυγή αγωνίας δήλωσε, ότι παραιτείται", κατέληξε ο κ.Καλεντερίδης.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σάββα Καλεντερίδη στον Focus FM 103,6, εδώ:

infognomonpolitics

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκία εκτός όλων αυτών που ακούσαμε στο βίντεο, και της επιθετικής πολιτικής απέναντι σε Ελλάδα-Κύπρο, έχει δημιουργήσει με τις ενέργειές της την τελευταία δεκαετία μια άτυπη μουσουλμανική «ένωση» κρατών, στο επίπεδο της Οικονομίας μέσω εσκεμμένων αποκλειστικών συνεργασιών, και αλληλοϋποστήριξης. Υπάρχουν διαγράμματα των ΑΕΠ αυτών των χωρών και της Τουρκίας αναλυτικά για κάθε χρόνο της τελευταίας δεκαετίας που συμβαδίζουν απόλυτα, και δείχνουν πόσο αλληλοσυμπλεκόμενες είναι οι μουσουλμανικές χώρες στις οποίες ο Ερντογάν παρουσιάζεται ως ο φυσικός ηγέτης του Ισλάμ. Δεν έχουμε συλλάβει ότι απέναντί μας έχουμε ενωμένο όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, όταν παράλληλα η Ευρώπη μας έχει γυρίσει την πλάτη.