Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο της πατρίδας μας πίσω

Πρέπει το ταχύτερο να αγνοήσουμε την φανταστική προστασία της ΕΕ και να αναζητήσουμε εντός και εκτός ΕΕ διακρατικές στρατιωτικές συμμαχίες, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Δυστυχώς το ΝΑΤΟ, που έγινε για να αποκρούσει τη Σοβιετική απειλή και τώρα, ως μη έχων λόγο ύπαρξης, έχει μετατραπεί σε στρατιωτικό βραχίονα της παγκοσμιοποίησης, ουδόλως νοιάζεται για μας. Το αντίθετο θα έλεγα. Οι δε ΗΠΑ που σταδιακά αποσύρονται στρατιωτικά από τις διάφορες περιοχές της υδρογείου, προτιμούν να θεωρούν την Τουρκία ως τοποτηρητή τους στην περιοχή και προφανώς, σε καμία περίπτωση, δεν θα την πολεμήσουν για χάρη μας. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε μόνοι μας. Ήδη στο συμβούλιο των ΥΠΕΞ, Γερμανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ισπανία και Μάλτα δήλωσαν εχθροί της Ελλάδας, σ’ αυτή τη δύσκολη για μας συγκυρία, αφού δεν δέχθηκαν ούτε για τους τύπους, ένα κοινό κείμενο που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση και έτσι πρέπει να αποφύγουμε κάθε συνδιαλλαγή μαζί τους στο μέλλον. Η Γαλλία, η οποία έχει θέματα με τη Γερμανία, είναι αυτή τη στιγμή το μόνο κράτος, που στέκεται μαζί μας, άσχετα με το τι επιδιώκει. Αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε και να πάψουμε άμεσα κάθε εξάρτηση από την τουρκόφιλη Γερμανία και τα λοιπά τουρκόφιλα ευρωπαϊκά κράτη.

Άποψη

Του Πέτρου Χασάπη
«Η ΕΕ είναι οικονομικός γίγαντας, πολιτικός νάνος και στρατιωτικό σκουλήκι». Η πιο πάνω φράση ανήκει στον πρώην υπουργό εξωτερικών του Βελγίου Μαρκ Εϊσκένς, ο οποίος, με τη φράση αυτή, φωτογράφησε με απόλυτη ακρίβεια την κατάσταση της ΕΕ.
Και μάλιστα αυτό το είπε το 1991, όταν μόλις τότε κατέρρεε η Σοβιετική Ένωση και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, εναντίον των οποίων τα κράτη της ΕΕ διατηρούσαν κάποιο στρατιωτικό δυναμικό. Έκτοτε, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, τα κράτη της ΕΕ μείωσαν ακόμα περισσότερο τις αμυντικές τους δαπάνες, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει πλέον κάποια εν ενεργεία στρατιωτική απειλή. Ενώ θέματα γεωπολιτικής και στρατηγικής δεν απασχόλησαν πλέον την ΕΕ.
Στο ανωτέρω πνεύμα και η χώρα μας ατόνησε στον τομέα των εξοπλισμών και της πολεμικής βιομηχανίας και αν δεν υπήρχε λανθάνον ο εξ ανατολών κίνδυνος, δεν θα φροντίζαμε να έχουμε ούτε σφαίρα. Οι δε διάφορες εξοπλιστικές αγορές που έγιναν, τελικά απασχόλησαν την Κοινή Γνώμη και τη Δικαιοσύνη περισσότερο λόγω σκανδάλων.
Στη χώρα μας, καλλιεργήθηκε επιπλέον από την ελίτ, μια ψεύτικη εικόνα. Ότι δηλαδή δεν πρέπει να ανησυχούμε καθόλου ούτε να εξοπλιζόμαστε, καθόσον η ΕΕ θα φυλάξει τα σύνορά μας, τα οποία προφανώς στο μυαλό μας μόνο εμείς τα θεωρούμε ευρωπαϊκά σύνορα. Αντίθετα, κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος δεν θεωρεί τα ελληνικά σύνορα και ευρωπαϊκά σύνορα. Η εικόνα αυτή ήταν κυρίαρχη κατά την είσοδό μας στην τότε ΕΟΚ και εξακολούθησε να καλλιεργείται έκτοτε συνεχώς, προκειμένου να απομονωθούν οι ευρωσκεπτικιστές στη χώρα μας.
Καλλιεργήθηκε λοιπόν η εσφαλμένη εικόνα ότι, αφενός θα ζούμε με ευρωπαϊκή ασφάλεια, αφετέρου η Ευρώπη θα μας ταϊζει και θα μας τροφοδοτεί με επιδοτήσεις, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουμε τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα και να αναπτύξουμε (και μάλιστα στρεβλά) τον τουριστικό τομέα και τον τομέα των υπηρεσιών.



Φτάσαμε λοιπόν σήμερα, αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, σ’ αυτό που δεν περίμεναν να συμβεί οι ανυποψίαστοι Έλληνες, οι οποίοι αναμασούσαν την πιο πάνω προπαγάνδα της σάπιας ξενόδουλης ελίτ. Στην εκδήλωση της πολεμικής επιθετικότητας εκ μέρους της Τουρκίας, η οποία Τουρκία, στην πραγματικότητα δεν θέλει ούτε καν συνεκμετάλλευση (που εσφαλμένα εξακολουθεί να καλλιεργεί στο λαό η ελίτ για να τον καθησυχάζει), αλλά θέλει να επεκτείνει την τουρκική επικράτεια σε βάρος της δικής μας.
Δηλαδή οι Τούρκοι θέλουν να κατακτήσουν τμήματα της Ελλάδας. Αν ρίξετε μια ματιά στον ανωτέρω χάρτη της ίδιας της τουρκικής κυβέρνησης περί «Γαλάζιας Πατρίδας», θα αντιληφθείτε τι ακριβώς θέλουν και αυτό προφανώς σε πρώτη φάση, καθόσον η τουρκική βουλιμία δεν θα σταματήσει ποτέ, αν δεν την σταματήσουμε εδώ και τώρα. Θα ακολουθήσουν Θράκη, Κρήτη κ.λ.π.
Η εγχώρια ελίτ μας προετοιμάζει ψυχολογικά για διάλογο, αλλά ρίχνοντας και πάλι μια ματιά στον ανωτέρω χάρτη, που δηλώνει ξεκάθαρα τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, αναρωτιέμαι για ποιο θέμα θα γίνει διάλογος, αφού μόνο να δώσουμε θα πρέπει και όχι να πάρουμε.
Στο χθεσινό λοιπόν άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ, αποδείχθηκαν όλα τα ανωτέρω. Κανένα κράτος της ΕΕ δεν θεωρεί ότι προσβάλλονται τα δικά του ή τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, από την εισβολή της Τουρκίας εντός της ελληνικής επικράτειας. Αντίθετα, αποδέχονται τους ισχυρισμούς της Τουρκίας και θεωρούν «αμφισβητήσιμα ύδατα» την ελληνική ΑΟΖ και την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Ελπίζω, ότι τώρα πλέον, ακόμα και στους πιο εύπιστους στην προπαγάνδα του συστήματος, περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, να καταρρίφθηκε μέσα τους αυτός ο μύθος και να αντιλήφθηκαν ότι είμαστε μόνοι μας. Η ΕΕ στρατιωτικά ήταν είναι και θα είναι «σκουλήκι».
Πρέπει επομένως, το ταχύτερο να αγνοήσουμε την φανταστική προστασία της ΕΕ και να αναζητήσουμε εντός και εκτός ΕΕ διακρατικές στρατιωτικές συμμαχίες, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Δυστυχώς το ΝΑΤΟ, που έγινε για να αποκρούσει τη Σοβιετική απειλή και τώρα, ως μη έχων λόγο ύπαρξης, έχει μετατραπεί σε στρατιωτικό βραχίονα της παγκοσμιοποίησης, ουδόλως νοιάζεται για μας. Το αντίθετο θα έλεγα. Οι δε ΗΠΑ που σταδιακά αποσύρονται στρατιωτικά από τις διάφορες περιοχές της υδρογείου, προτιμούν να θεωρούν την Τουρκία ως τοποτηρητή τους στην περιοχή και προφανώς, σε καμία περίπτωση, δεν θα την πολεμήσουν για χάρη μας. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε μόνοι μας.
Ήδη στο συμβούλιο των ΥΠΕΞ, Γερμανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ισπανία και Μάλτα δήλωσαν εχθροί της Ελλάδας, σ’ αυτή τη δύσκολη για μας συγκυρία, αφού δεν δέχθηκαν ούτε για τους τύπους, ένα κοινό κείμενο που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση και έτσι πρέπει να αποφύγουμε κάθε συνδιαλλαγή μαζί τους στο μέλλον. Η Γαλλία, η οποία έχει θέματα με τη Γερμανία, είναι αυτή τη στιγμή το μόνο κράτος, που στέκεται μαζί μας, άσχετα με το τι επιδιώκει. Αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε και να πάψουμε άμεσα κάθε εξάρτηση από την τουρκόφιλη Γερμανία και τα λοιπά τουρκόφιλα ευρωπαϊκά κράτη.

Πρέπει λοιπόν να πάρουμε τον έλεγχο της Πατρίδας μας πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: