Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Ελληνικός στρατός στο Καστελόριζο;

Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, εκτός ελέγχου, είπε πως δεν θα επιτρέψει τέτοιες προκλήσεις που συμβαίνουν ακριβώς στις ακτές της χώρας – ενώ η Ελλάδα θα είναι το κράτος που θα χάσει από την κλιμάκωση της κρίσης. Την ίδια στιγμή, με την τουρκική λίρα και με τη δημοτικότητα του δικτάτορα να καταρρέει, ο αντιπρόεδρος της χώρας δήλωσε πως η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια θα είναι αιτία πολέμου – ενώ ξανά το υπουργείο εξωτερικών κατηγόρησε το Γάλλο πρόεδρο, για τις δηλώσεις του σχετικά με τις κόκκινες γραμμές με την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο. Προφανώς για τη Γαλλία είναι μεγάλη ευκαιρία να πάρει τα ηνία της Ευρώπης από τη Γερμανία, προτού η τελευταία, ανέκαθεν σύμμαχος της Τουρκίας, καταστρέψει την ήπειρο μας για τρίτη φορά – σημειώνοντας πως τόσο η Γερμανία, όσο και η Τουρκία, δεν έχουν ιστορία αλλά ποινικό μητρώο.

Επικαιρότητα

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, αποβιβάσθηκαν Έλληνες στρατιώτες στο Καστελόριζο, από πλοίο που έφυγε προς το νησί την Παρασκευή – με αποτέλεσμα να αφηνιάσει το υπουργείο εξωτερικών της χώρας, δηλώνοντας πως πρόκειται για μία παράνομη ενέργεια, χωρίς να κοιτάζει τις αλλεπάλληλες τουρκικές παρανομίες, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα (πηγή).
Οι Τούρκοι τόνισαν με την παροιμιώδη αλαζονεία και αμετροέπεια τους πως το νησί πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο, σύμφωνα με τη Συνθήκη Ειρήνης του Παρισιού από το 1947 – παρά το ότι η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος. Δηλαδή το συνηθισμένο «τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά σας» –  κατηγορώντας με θράσος την Ελλάδα για ανομία και κρυφά κίνητρα!
Όπως αναφέρουν πάντως, στις 28 Αυγούστου η Agency Prance Press δημοσίευσε μία φωτογραφία με τη λεζάντα «Έλληνες στρατιώτες και τουρίστες αποβιβάζονται από πλοίο στο λιμάνι του μικρού ελληνικού νησιού Καστελόριζο. Στο νότιο-ανατολικότερο κατοικημένο νησί των Δωδεκανήσων που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την ακτή της Τουρκίας».
Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, εκτός ελέγχου, είπε πως δεν θα επιτρέψει τέτοιες προκλήσεις που συμβαίνουν ακριβώς στις ακτές της χώρας – ενώ η Ελλάδα θα είναι το κράτος που θα χάσει από την κλιμάκωση της κρίσης. Την ίδια στιγμή, με την τουρκική λίρα και με τη δημοτικότητα του δικτάτορα να καταρρέει, ο αντιπρόεδρος της χώρας δήλωσε πως η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια θα είναι αιτία πολέμου – ενώ ξανά το υπουργείο εξωτερικών κατηγόρησε το Γάλλο πρόεδρο, για τις δηλώσεις του σχετικά με τις κόκκινες γραμμές με την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο (πηγή).
Προφανώς για τη Γαλλία είναι μεγάλη ευκαιρία να πάρει τα ηνία της Ευρώπης από τη Γερμανία, προτού η τελευταία, ανέκαθεν σύμμαχος της Τουρκίας, καταστρέψει την ήπειρο μας για τρίτη φορά – σημειώνοντας πως τόσο η Γερμανία, όσο και η Τουρκία, δεν έχουν ιστορία αλλά ποινικό μητρώο.
Το τουρκικό υπουργείο συνέχισε το παραλήρημα του, δηλώνοντας πως εκείνοι που πιστεύουν πως έχουν σχεδιάσει μία κόκκινη γραμμή στη Μεσόγειο, αμφισβητούν την αποφασιστική στάση της Τουρκίας (πηγή)  – ενώ εάν υπάρχει μία κόκκινη γραμμή στην περιοχή, ανήκει στην Τουρκία και στους Τουρκοκυπρίους, με βάση τοι διεθνές δίκαιο!
Το γαλλικό Charles de Gaulle στη Μεσόγειο
Πρόκειται για ένα απύθμενο θράσος της χώρας που έχει εισβάλλει παράνομα στην Κύπρο, το να επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο – όταν την ίδια εποχή έχει στείλει το ερευνητικό της πλοίο, συνοδεία πολεμικών, στην ελληνική θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κρήτης και της Κύπρου.
Φυσικά η ΅Ελλάδα αντέδρασε, στέλνοντας ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, καθώς επίσης πραγματοποιώντας ασκήσεις με την Κύπρο και με τη Γαλλία – η οποία είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που έχει καταλάβει πως ο Τούρκος δικτάτορας έχει πολλά κοινά με το Χίτλερ, ενώ είναι κατά πολύ πιο παρανοϊκός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: