Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Η συνάντηση των πολιτικών «αρχηγών»

Η Ελλάδα θα βιώνει ξανά και ξανά τραγωδίες, αφού οι περισσότεροι πολιτικοί «αρχηγοί» έχουν τις ίδιες υποανάπτυκτες αντιλήψεις – οι οποίες έχουν καταδικάσει μία πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη χώρα στη χρεοκοπία, έρμαιο στις διαθέσεις των ξένων δυνάμεων κατοχής της, καθώς επίσης της εγχώριας πέμπτης φάλαγγας που είναι άπατρις, αδιαφορώντας εντελώς για την πατρίδα και τους Πολίτες της.  

Επικαιρότητα

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους «αρχηγούς» των κομμάτων (η λέξη τοποθετήθηκε σε εισαγωγικά επειδή ταιριάζει μόνο σε υποανάπτυκτες χώρες που κυβερνώνται συνήθως από «φυλάρχους» – παρά από εκλεγμένους επικεφαλείς κομμάτων, όπως συμβαίνει με τις ανεπτυγμένες), για να τους ενημερώσει κατά τις δικές του δηλώσεις. Επειδή τώρα τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας είναι σε τρεις τομείς: (α) στην Οικονομία από την οποία εξαρτώνται σχεδόν όλα τα υπόλοιπα, (β) στα Εθνικά και (γ) στο μεταναστευτικό, θα περίμενε κανείς πως θα επικεντρωνόταν σε αυτά η ενημέρωση.
Εν προκειμένω, όσον αφορά την Οικονομία θα έπρεπε να τους ρωτήσει εάν συμφωνούν με τα μνημόνια που εφαρμόζει, με τη λιτότητα και με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του – ή τουλάχιστον με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με τους πλειστηριασμούς της ιδιωτικής και με τη σκανδαλώδη αντιμετώπιση των τραπεζών που στηρίζονται ακόμη μία φορά από το κράτος (ανάλυση).
Σε σχέση με τα Εθνικά, πώς θα χειρισθεί το θέμα των Σκοπίων που δεν τηρούν αυτά που υποσχέθηκαν, πότε θα προβεί σε ανακήρυξη της ΑΟΖ ή πώς θα πρέπει να αντιμετωπισθεί η τουρκική προκλητικότητα – όπου όμως θα έπρεπε να έχει σαφείς θέσεις για τα δύο πρώτα, ενώ για το τρίτο να έχει αποφασίσει ποιές θα είναι οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας. Διαφορετικά δεν είχε κανένα νόημα η αναφορά του σε ομοψυχία – ενώ φυσικά το θέμα της αμυντικής θωράκισης της Ελλάδας δεν χρειάζεται καν να συζητείται, αφού είναι αυτονόητο, ούτε βέβαια η προσφυγή στη Χάγη, επειδή δεν υπάρχει κανένας λόγος και θα ήταν παγίδα.
Τέλος, αναφορικά με το μεταναστευτικό, είναι δεδομένη τουλάχιστον η ανάγκη κλεισίματος των ΜΚΟ και η καλύτερη προστασία των συνόρων – εάν όχι η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ και του ΟΗΕ (άρθρο). Πόσο μάλλον αφού ευρίσκεται σε εξέλιξη ο βίαιος εποικισμός της από την Τουρκία – ενώ η οικονομική της κατάσταση δεν επιτρέπει ούτε καν τη φιλοξενία προσφύγων. Ακόμη περισσότερο, όταν πολλές από τις άλλες χώρες της ΕΕ έχουν κλείσει ερμητικά τα σύνορα τους και δεν θέλουν να ελαφρύνουν την Ελλάδα αποδεχόμενες έναν αριθμό προσφύγων – ενώ οι εξελίξεις στη Σουηδία (άρθρο) δείχνουν που θα οδηγηθεί σύντομα η χώρα μας, εάν δεν πάρει αμέσως μέτρα.
Εν τούτοις, η ομοψυχία και η συνεργασία όλων των κομμάτων που δήθεν επιθυμούσε ο πρωθυπουργός, δεν αφορούσαν κανένα από τα τρία βασικά προβλήματα της χώρας – ούτε τις Η.Π.Α., αφού τους έχει δώσει ήδη «γη και ύδωρ» παραγγέλλοντας τα πανάκριβα και αχρείαστα F 35, καθώς επίσης παρέχοντας τους βάσεις σε ολόκληρη την επικράτεια μας, ως συνήθως χωρίς κανένα αντάλλαγμα.
Αφορούσαν μόνο τα δικά του κομματικά ιδιοτελή συμφέροντα, καθόλου αυτά των άλλων κομμάτων ή, έστω, της πατρίδας μας και των Πολιτών της, όπως είναι (α) η ψήφιση ενός νέου εκλογικού νόμου προτού εφαρμοσθεί καν ο προηγούμενος και (β) η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς καν να αναφέρει το όνομα που είχε επιλέξει. Ο ένας βέβαια από τους πολιτικούς «αρχηγούς», αδιαφορώντας εντελώς για το ότι είχε ανοίξει η Βουλή, βρισκόταν στο Λονδίνο – προφανώς για να μελετήσει το καπιταλιστικό σύστημα από κοντά, ακόμη μία φορά.
Συμπερασματικά λοιπόν, κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, ήταν και θα είναι αδύνατη η ομοψυχία – την οποία επιδιώκει στην Ελλάδα ο κάθε πρωθυπουργός όταν ευρίσκεται στην εξουσία, αλλά ποτέ από τα αντιπολιτευτικά έδρανα. Εύλογα επομένως η χώρα θα βιώνει ξανά και ξανά τραγωδίες, αφού οι περισσότεροι «αρχηγοί» έχουν τις ίδιες υποανάπτυκτες αντιλήψεις – οι οποίες έχουν καταδικάσει μία πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη χώρα στη χρεοκοπία, έρμαιο στις διαθέσεις των ξένων δυνάμεων κατοχής της, καθώς επίσης της εγχώριας πέμπτης φάλαγγας, οικονομικής και πολιτικής που είναι άπατρις, αδιαφορώντας εντελώς για την πατρίδα και τους Πολίτες της.
Όσον αφορά δε τα ίδια τα κόμματα, εκείνα που διοικούνται από «αρχηγούς» που αποφασίζουν και διατάζουν, προωθώντας στην εσωτερική τους ιεραρχία δουλοπρεπείς κόλακες, καταδότες και «yes men» υποδεέστερους από τους ίδιους, λόγω ανασφάλειας, ιδιοτέλειας ή καιροσκοπισμού, χωρίς καμία αντικειμενικά αξιοκρατική συνείδηση, δεν πρόκειται να αλλάξουν την Ελλάδα – ούτε να συμβάλουν στη λειτουργία της Δημοκρατίας, η οποία είναι το μοναδικό πολίτευμα που μπορεί να αναδείξει τα πλέον εποικοδομητικά στοιχεία των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να πετυχαίνουν πραγματικά θαύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: