Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Και ο νέος βασιλιάς είναι γυμνός

Η κυβέρνηση, υποκύπτοντας σε πιέσεις, υπέβαλε μία τροπολογία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος – σύμφωνα με την οποία ο νόμος περί πολύ-ιδιοκτησίας ποδοσφαιρικών ομάδων που επιβάλει τον υποβιβασμό τους, αντικαθίσταται με την απώλεια 5-10 βαθμών ως νέο μέτρο τιμωρίας τους. Έχει αλήθεια κανείς την εντύπωση πως μετά από αυτό θα μπορούσε να υψώσει ανάστημα απέναντι στην εγχώρια ελίτ, πόσο μάλλον στη Γερμανία ή στην Τουρκία;

Άποψη

Είναι ασφαλώς λυπηρό να ανάγεται το ποδόσφαιρο και οι απάτες που το συνοδεύουν σε εθνικό ζήτημα – ειδικά σε μία χώρα χρεοκοπημένη, τόσο όσον αφορά το δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό τομέα, με πτωχευμένες τράπεζες, με το μεταναστευτικό εποικισμό της στα ύψη και με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο ζενίθ.
Είναι επίσης απογοητευτική η εικόνα της ελληνικής Βουλής, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από τη μικρογραφία της κοινωνίας μας – με βουλευτές και κόμματα χωρίς καμία σοβαρότητα και με μοναδικό ενδιαφέρον όχι την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων της χώρας, αλλά την προσωπική προβολή τους έτσι ώστε απλά να επανεκλεγούν.
Ακόμη χειρότερη όμως ήταν η χθεσινή στάση του πρωθυπουργού ο οποίος, ως άτομο αλλά και ως κόμμα, ισχυριζόταν πως σέβεται απόλυτα το Κράτος Δικαίου και την πιστή εφαρμογή των νόμων – κάτι που εξάντλησε με τον αντικαπνιστικό νόμο, ενώ υπέκυψε αμέσως στις πιέσεις που του ασκήθηκαν, από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Ελάχιστα λεπτά δε προηγουμένως είχε δηλώσει από την Πολωνία, όπου βρήκε χρόνο να κάνει διακοπές ενώ έχει πλημμυρίσει τη Βουλή με νομοσχέδια ότι, η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και κανένας δεν είναι υπεράνω των νόμων!
Στα πλαίσια αυτά, συνειδητοποιήσαμε πλέον όλοι μας ότι, ο βασιλιάς είναι γυμνός – αφού είναι ξεκάθαρο πως παραβιάσθηκε αποδεδειγμένα ο νόμος που απαγορεύει την πολύ-ιδιοκτησία στο ποδόσφαιρο, επειδή αλλοιώνει τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού σε ένα δημοφιλές άθλημα που μαστίζεται από δεκάδες σκάνδαλα, χωρίς να εξαιρείται το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Δυστυχώς δε είναι η δεύτερη φορά που αντί να εφαρμόζεται ένας νόμος, θεσμοθετείται ένας άλλος που τον αντικαθιστά, για να μην υπάρχει τιμωρία – καταλύοντας έτσι το Κράτος Δικαίου.
Η απόφαση πάντως της αρμόδιας επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού ήταν απολύτως σωστή, σύμφωνα με τον υφιστάμενο νόμο – αφού τεκμηρίωσε πως υπήρχε το αδίκημα της πολύ-ιδιοκτησίας από την πλευρά των δύο ομάδων. Είναι ανόητο δε να ισχυρίζεται η κυβέρνηση πως το έκανε για να μην υπάρξει ένταση στις σχέσεις της βορείου Ελλάδας με τη νότια! Εμφύλιος πόλεμος δηλαδή, λόγω του ποδοσφαίρου! Απίστευτος παραλογισμός, όσο ήπιος και αν είναι κανείς με τους χαρακτηρισμούς του.
Από την άλλη πλευρά, οι υπεύθυνοι των δύο ομάδων συμπεριφέρθηκαν απαράδεκτα – απλά και μόνο επειδή δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν την παρανομία τους όσον αφορά την εξαγορά που οι ίδιοι είχαν «εκτελέσει», μέσω  «αχυρανθρώπων». Κινητοποίησαν δηλαδή τους φίλαθλους των ομάδων για να ασκήσουν πιέσεις, με μαζικές διαμαρτυρίες σε γραφεία της ΝΔ, επικαλούμενοι με θράσος ακόμη και θέματα εθνικής συνοχής – απειλώντας επί πλέον με την αποσταθεροποίηση της χώρας!
Εάν λοιπόν αυτοί οι ανεύθυνοι άνθρωποι δεν οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, εάν ο πρωθυπουργός επιλέξει να καταδικάσει στη θέση της Ιφιγένειας τον υπουργό του, καθώς επίσης εάν δεν πάρει αμέσως πίσω την τροπολογία της ντροπής, τότε θα ήταν καλύτερα να παραιτηθεί αμέσως – προτού οδηγήσει και αυτός με τη σειρά του την πατρίδα μας στο χάος.
Όπως λέγεται πάντως, «οι κυβερνητικοί βουλευτές πιέστηκαν προσωπικά, ενώ η πολιτική ηγεσία αντιμετώπισε ύβρεις και κατάρες – από ένα κύκλο που όλα τα προηγούμενα χρόνια κινούταν στα όρια της νομιμότητας απολαμβάνοντας διευκολύνσεις χρεών, διαγραφή προστίμων και απαλλαγές από πλήθος κατηγοριών ξεπλύματος μαύρου χρήματος, λαθρεμπορίου τσιγάρων και άλλων αμφισβητούμενων πράξεων».
Το γεγονός τώρα ότι, η κυβέρνηση διεξήγαγε παζάρια με τους παραβάτες που απαιτούσαν πλήρη απαλλαγή πριν ακόμη καταθέσει την τροπολογία, τεκμηριώνει πως δεν είναι ικανή για τίποτα – αφού δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά, εντός των πλαισίων του Κράτους Δικαίου, ένα τέτοιο μικρό πρόβλημα. Είναι δυνατόν λοιπόν να ορθώσει ανάστημα απέναντι στη Γερμανία ή στην Τουρκία; Πιστεύει κανείς πως μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα της οικονομίας μας ή την παράνομη μετανάστευση;
Δεν υπονομεύει τη Δημοκρατία που δήθεν τιμάει, δεν παραβιάζει το Κράτος Δικαίου, δεν καταλύει τους κανόνες της κοινωνικής συμβίωσης και δεν απαξιώνει τον ίδιο της τον εαυτό, στα μάτια των Ελλήνων Πολιτών; Με απλά λόγια, δεν γίνεται επικίνδυνη για την πατρίδα μας; Θλιβερό για όλους μας βέβαια, αλλά είναι ακόμη χειρότερο να συνεχίσουμε να κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο.
https://www.youtube.com/watch?v=6W4H4L59sMI&feature=emb_logo

Βασίλης Βιλιάρδος29 Ιανουαρίου 2020

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η προστασία των ορίων : Μία ακολουθία τερμιτών (επάνω) και μία ακολουθία μυρμηγκιών (κάτω), και οι δύο προστατεύονται από τους στρατιώτες τους παρατεταγμένους σε σειρά , σε μία αντιπαράταξη. Έτσι η μάχη αποφεύγεται https://www.youtube.com/watch?v=DQ0dl83duso


Ανώνυμος είπε...

Πλωτά φράγματα στο αιγαίο για να εμποδιστεί η παράνομη μετανάστευση. Ερώτημα:γιατί μετά από τόσα χρόνια; Ποιος θα τιμωρηθεί για την μη εφαρμογή ενός μέτρου που θα μπορούσε να μας απαλλάξει από το σημερινό πρόβλημα; https://www.kathimerini.gr/1062547/article/epikairothta/ellada/prosfygiko-plwta-fragmata-sto-aigaio