Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Λιβύη: Οι μισθοφόροι του Ερντογάν ανασταίνουν… τον Στρατό του Οθωμανικού Χαλιφάτου


Πηγές από την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, επιβεβαίωσαν ότι οι μισθοφόροι από τη βόρεια Συρία παρουσιάζονται ως στρατιώτες του στρατού του οθωμανικού χαλιφάτου, ο οποίος θα κάνει την επανεμφάνισή του με την ευκαιρία της 100ής επετείου από την πτώση του, το 1923.

Οι Τουρκμένιοι της Συρίας

Οι πηγές που προτίμησαν να μείνουν στην ανωνυμία για λόγους ασφαλείας – σημειώνεται στο δημοσίευμα της ειδησεογραφικής λιβυκής ιστοσελίδας afrigatenews.net – έδειξαν ότι σημαντική πτυχή των μισθοφόρων αποτελούν οι Τουρκμένιοι της Συρίας που θεωρούνται ιδεολόγοι μαχητές του Οθωμανισμού.

Αυτοί ανήκουν στο τμήμα του Σουλτάνου Μουράτ μαζί με άλλες εθνότητες από χώρες της Κεντρικής Ασίας, ενώ οι άραβες μαχητές είτε προέρχονται από τα πολιτικά ισλαμικά ρεύματα είτε αναζητούν καλή ευκαιρία να περάσουν λαθραία στην Ιταλία με σκάφη μετανάστευσης.

Μερικοί από αυτούς τους μισθοφόρους δηλώνουν ανοιχτά ότι προσλήφθηκαν από τον Στρατό του Οθωμανικού Χαλιφάτου, έχουν ως Σουλτάνο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εκτελούν τις διαταγές του, σύμφωνα με τις πηγές.


Το Τουρκεστάν…

Ο Αχμέντ Κάρμο Σιχαμπί, επικεφαλής στον Εθνικό Στρατό της Συρίας που υποστηρίχθηκε από την Αγκυρα, εμφανίστηκε το περασμένο Σάββατο σε ένα από τα τουρκικά κανάλια πιστά στην κυβέρνηση του Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας ότι έστειλε μαχητές στη Λιβύη: «Είναι έτοιμοι να πάνε οπουδήποτε για να στηρίξουν τους καταπιεσμένους και θα πάνε στο Τουρκεστάν».

Αφού πρόσθεσε ότι «οι ψυχές μας, τα παιδιά και οι παππούδες μας επιθυμούν τη λύτρωση του οθωμανικού χαλιφάτου», κατέληξε, τονίζοντας πως «είμαστε έτοιμοι να πάμε για τζιχάντ οπουδήποτε, δεν θα σταματήσουμε».

Το Τουρκεστάν (ή και Τουρκιστάν, «γη των Τούρκων» στα περσικά), αναφέρεται σε περιοχή της Κεντρικής Ασίας, η οποία περιλαμβάνει τα σημερινά κράτη Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν,Ουζμπεκιστάν και τμήματα της κινεζικής Σιντσιάνγκ (γνωστό ως Ανατολικό Τουρκεστάν). Ακόμη και τμήματα του βόρειου Αφγανιστάν (γνωστό ως Αφγανιστάν Τουρκεστάν ) περιλαμβάνονται στην περιοχή αυτή.

Ουιγούροι, Τούρκοι και Τσετσένοι

Συριακά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι μεταξύ των μαχητών που μεταφέρονται από την Τουρκία στη Λιβύη βρίσκονται Ουιγούροι, Τούρκοι και Τσετσένοι, οι οποίοι είναι μαχητές κάτω από το πανό του οθωμανικού χαλιφάτου στη Συρία.

Υπάρχουν περίπου 5.000 μαχητές από την Ουιγουρία στη βόρεια Συρία, που λειτουργούν υπό την αιγίδα του λεγόμενου Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκμενιστάν, και υποστηρίζουν την ιδέα της αναβίωσης του Οθωμανικού Χαλιφάτου (Οθωμανικής Αυτοκρατορίας).

Οι παρατηρητές επισημαίνουν ότι αυτές οι δηλώσεις δεν αποτελούν σύμπτωση, αλλά μάλλον εκφράζουν τις ιδέες από τις οποίες καθοδηγούνται οι ένοπλοι, υπό την επιμονή του Ερντογάν να υπενθυμίζει το Οθωμανικό Χαλιφάτο στις διάφορες δηλώσεις του, ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν τη Συρία και τη Λιβύη.

Το Οθωμανικό Χαλιφάτο

Πνευματικοί και πολιτιστικοί κύκλοι καθώς και μέσα ενημέρωσης έρχονται να παγιώσουν το Οθωμανικό Χαλιφάτο και να υπερασπιστούν όσους ζητούν την αναβίωσή του.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποκάλυψε ότι ο αριθμός των τρομοκρατών από τη Συρία που έφθασε στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, ανήλθε σε περίπου 4.400 ένοπλους και πρόσθεσε ότι η διαδικασία πρόσληψης συνεχίζεται στις περιοχές που βρίσκονται υπό τουρκικό έλεγχο στη βόρεια Συρία, σημειώνοντας ότι «η Τουρκία θέλει να στείλει περίπου 6000 μαχητές εθελοντές στη Λιβύη».


kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια: