Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Η κλιματική απάτη

Πώς εμποδίσαμε τη σπατάλη άνω των 500 εκ. € από τη ΝΔ ή σχεδόν τρία ετήσια κοινωνικά μερίσματα.  Η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής και η αποκάλυψη των ιδιωτικών συμφερόντων που προωθεί η κυβέρνηση: η άπατρις ΝΔ που δεν έχει μάθει τίποτα από τα δικά της σκάνδαλα του παρελθόντος, συνεχίζοντας να ληστεύει τους Έλληνες προς όφελος της εγχώριας και ξένης ελίτ.

Κοινοβουλευτική Εργασία

Όπως φαίνεται, στην Ελλάδα και διεθνώς έχει ξεκινήσει για τα καλά η ληστεία των φορολογουμένων, με την ονομαζόμενη «κλιματική αλλαγή» – στην οποία έχουμε αναφερθεί εκτενώς με το άρθρο μας «Η πράσινη Απάτη», όπως επίσης στην άλλη απάτη με την αιολική ενέργεια.
Εν προκειμένω, σε μία ερώτηση μας  προς τον υπουργό περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη, ο οποίος έχει αναλάβει «εργολαβικά» το ξεπούλημα της Ελλάδας, ζητήσαμε να μάθουμε γιατί δήλωσε πως θα χρηματοδοτήσει τη μεγάλη, πρόσθετη ηλεκτρική σύνδεση Κρήτης-Αττικής από το μειωμένο εθνικό σκέλος του επίσης μειωμένου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ). Αναρωτηθήκαμε εάν η παράδοξη αυτή πρωτοβουλία του, έχει σχέση με τις επενδύσεις σε αιολικά πάρκα των ομίλων ΤΕΡΝΑ και ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ (πηγή) – υποβάλλοντας μία επίκαιρη ερώτηση, στην οποία απάντησε ο υφυπουργός του (βίντεο).
Εν προκειμένω, η επένδυση των 900 εκ. € που κανονικά θα έπρεπε να καλύψουν οι ιδιώτες επενδυτές, δεν φαινόταν να είναι δυνατή με το ΠΔΕ – κρίνοντας από τα ποσά που είχε στη διάθεση του. Επειδή τώρα δεν πήραμε καμία ικανοποιητική απάντηση, αλλά μόνο πως η αιτία ήταν ή επείγουσα ανάγκη κατασκευής του έργου (παράλογο προφανώς να δαπανηθούν τα χρήματα των φορολογουμένων επειδή η κυβέρνηση βιάζεται, χωρίς καν να περιμένει έγκριση από την ΕΕ με στόχο τουλάχιστον τη συγχρηματοδότηση του έργου από τα ευρωπαϊκά προγράμματα), επανήλθαμε με γραπτή ερώτηση στις 6.11.2019 (πηγή).
Η απάντηση που λάβαμε ήταν πως το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (ΕΠΑνΕΚ, πηγή)Εν τούτοις, φαίνεται πως η ΕΕ έχει αποφασίσει ήδη να το απορρίψει – ενδεχομένως επειδή εμπλέκονται και κινεζικά συμφέροντα, για τα οποία εκφράζει πλέον τις ανησυχίες της. Λέγεται δε πια δημοσίως πως το έργο έχει στόχο τη μεταφορά ενέργειας από τα αιολικά πάρκα των ομίλων ΤΕΡΝΑ και ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ (πηγή) – οι οποίοι έχουν συγχωνευθεί από το 2017 για να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση τους από ευρωπαϊκά πακέτα  και μειώνουν την παραγόμενη ισχύ από 2.000 MW στα 950 MW, όσο περίπου η χωρητικότητα της σύνδεσης.
Στην κατασκευή τώρα αναφέρεται πως θα συμμετέχει η θυγατρική της ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ που έχει ιδιωτικοποιηθεί εν μέρει από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ θέλει να ολοκληρώσει το έγκλημα – με τη ΔΕΗ να ενδιαφέρεται πλέον για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) μετά από μία περίοδο αποκλεισμού της, προφανώς για την προώθηση των ιδιωτικών συμφερόντων.
Περαιτέρω, έχει μειωθεί μεν σημαντικά το κόστος των ΑΠΕ τα τελευταία χρόνια, συγκρινόμενο πλέον με τις μονάδες λιγνίτη, αλλά μόνο επειδή οι τελευταίες έχουν επιβαρυνθεί με τα εξωπραγματικά υψηλά και άδικα τέλη ρύπων που έχει υπογράψει η ΝΔ το 2013  – 48 € ανά MW, όταν δεν έχει υπογράψει ούτε η Πολωνία, ούτε η Βουλγαρία.
Σε κάθε περίπτωση, δεν θα επιβαρυνθεί πλέον το κράτος με το κόστος κατασκευής της σύνδεσης, αλλά ενδεχομένως μόνο κατά 1/3 ο ΑΔΜΗΕ – προφανώς επειδή με την παρέμβαση του κόμματος μας δεν ήθελε πλέον να εκτεθεί το υπουργείο ενέργειας, ενώ έγιναν αντιληπτές οι προθέσεις του από την ΕΕ και το εμπόδισε. Δεν θα πρέπει να επιβαρυνθεί όμως ούτε ο ΑΔΜΗΕ, όσο ανήκει στο κράτος, αφού θα επρόκειτο για καλυμμένη επιχορήγηση ιδιωτών  – παρά το ότι η ΔΕΗ έχει συμπεριλάβει κάτι τέτοιο ως προπέτασμα καπνού στο νέο επιχειρηματικό της σχέδιο, με την ευφάνταστη ονομασία «Πράσινο Συμβόλαιο».
Δεν πρέπει δηλαδή να συμβεί αυτό που συνέβη με τα εγκληματικά ΝΟΜΕ που κόστισαν πάνω από 600 εκ. € στη ΔΕΗ και που φαίνεται πως κάποιοι στην ΕΕ θέλουν να συνεχιστούν (πηγή) – προφανώς για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ιδιωτών επενδυτών, εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων. Δυστυχώς όμως οι Έλληνες Πολίτες δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει – ενώ η εγχώρια ελίτ που ανέκαθεν αδιαφορούσε για την πατρίδα της, θέλει να συμμετέχει στην πράσινη ληστεία των 25 δις € του νέου προγράμματος του κ. Χατζηδάκη (ΕΣΕΚ, πηγή).
Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που η ΝΔ ανακοίνωσε το σταμάτημα των μονάδων του λιγνίτη από το 2023, όταν η Γερμανία το 2038 και η ΕΕ το 2050 – ενώ ο κ. υπουργός δεν παρέχει επιδοτήσεις ούτε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως παντού στην Ευρώπη, ούτε διεκδικεί της αποζημιώσεις από το σκάνδαλο ρύπων της Γερμανίας, για να χρηματοδοτήσει τουλάχιστον τις επιδοτήσεις.
Οι μεγάλοι όμιλοι βέβαια, με τη συνεργασία της κυβέρνησης και των διατεταγμένων ΜΜΕ, κάνουν ότι μπορούν για να μην αντιληφθούν οι Πολίτες τη ληστεία τους – μεταξύ άλλων ευαισθητοποιώντας τους ως προς την κλιματική αλλαγή, για την οποία φταίνε δήθεν οι εκπομπές ρύπων της αποβιομηχανοποιημένης Ελλάδας! Στην παγίδα αυτή δε έχει πέσει ανόητα η αριστερά, όπως και στο θέμα της μετανάστευσης – όπου το μεν πρώτο συνδέθηκε έντεχνα με τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες, ενώ το δεύτερο με τον κομμουνιστικό  διεθνισμό της.
Αντίθετα εμείς, εκτός του ότι καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει λόγω των επιχειρηματικών μας καταβολών, κάνουμε ότι μπορούμε για να εμποδίσουμε τη ληστεία (συχνά με επιτυχία όπως φαίνεται από τις παραπάνω  ερωτήσεις μας, καθώς επίσης από αυτές για τον ΟΣΕ και τον ΟΑΣΘ, πηγή), δουλεύοντας νυχθημερόν – κάτι που φυσικά δεν προσφέρει στη χώρα όσα θα έπρεπε, αφού είμαστε (ακόμη) ένα μικρό κόμμα.
Βασίλης Βιλιάρδος25 Ιανουαρίου 2020

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

....orbital variations remain the most thoroughly examined mechanism of climatic change on time scales of tens of thousands of years and are by far the clearest case of a direct effect of changing insolation on the lower atmosphere of Earth (National Research Council, 1982). https://earthobservatory.nasa.gov/features/Milankovitch/milankovitch_3.php

Ανώνυμος είπε...

Από την κλιματική απάτη στην ...ανθρωπολογική. Το μετανεωτερικό με μια ματιά στην μόδα. Κάποτε η εταιρεία Benetton έφτιαχνε όμορφα, κομψά νεανικά ενδύματα , όσοι αγαπούν την Ιταλική αισθητική το γνωρίζουν. Επίσης τα ανδρικά της ρούχα ήταν για άνδρες και τα γυναικεία για γυναίκες. Προφανές, θα πει κάποιος. Σήμερα όχι και τόσο προφανές. Ιδού μια προτεινόμενη ενδυμασία για άνδρες https://gr.benetton.com/trench-stretch-slim-fit-beige-2AZU53D98_901.html