Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Η τουρκική επιθετικότητα και η ελληνική ανοησία

Τα τουρκόφιλα ελληνικά ΜΜΕ πρέπει να πάψουν αμέσως να χειραγωγούν τους Έλληνες – να σταματήσουν την προπαγάνδα τους, σχετικά με τα δήθεν κατορθώματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Να μην στηρίζουν ανόητα ή επειδή κάποιοι τους πληρώνουν το τουρκικό καθεστώς που θέλει να πείσει ότι, η χώρα διαθέτει μία ισχυρή αμυντική βιομηχανία – αφού όλοι μας γνωρίζουμε πως ακριβώς αυτή η βιομηχανία, αποτελεί το αδύνατο σημείο της τουρκικής άμυνας και της τουρκικής οικονομίας.

Επικαιρότητα

Η Τουρκία απαιτεί από την Ελλάδα να αποστρατικοποιήσει τα νησιά της – γνωρίζοντας προφανώς ότι πρόκειται για πανίσχυρα φυσικά αεροπλανοφόρα, ικανά με τον κατάλληλο εξοπλισμό τους να αποτρέψουν κάθε επιθετική της ενέργεια. Το γεγονός αυτό αποτελεί άλλωστε το λόγο, για τον οποίο έχει δρομολογήσει το βίαιο εποικισμό τους με τους παράνομους μετανάστες – τον οποίο οφείλει να σταματήσει αμέσως η κυβέρνηση, ακόμη και αν χρειαστεί να υιοθετήσει λύσεις εκτάκτου ανάγκης (ανάλυση).
Ειδικότερα ο Τούρκος υπουργός άμυνας ζήτησε επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τις ένοπλες δυνάμεις και τα όπλα της από 16 νησιά που ευρίσκονται κοντά της – κάτι που θεωρείται απύθμενο θράσος από μία χώρα, τα πολεμικά αεροπλάνα της οποίας εισβάλουν παράνομα στον ελληνικό εναέριο χώρο και τα πολεμικά της πλοία παρενοχλούν τους Έλληνες ψαράδες, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Από μία χώρα που έχει εισβάλει παράνομα στη βόρεια Κύπρο, που διεξάγει παράνομες γεωτρήσεις και που έχει υπογράψει, επίσης παράνομα, μία συμφωνία με τη Λιβύη – σε μία προσπάθεια της να θέσει υπό αμφισβήτηση την ελληνική ΑΟΖ.
Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός άμυνας, «Η Ελλάδα, εξοπλίζοντας 16 από τα 23 νησιά της, παραβιάζει τις συμφωνίες που αφορούν το Αιγαίο. Αναμένουμε να ενεργήσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει». Πρόκειται λοιπόν για ένα απύθμενο θράσος, το οποίο δεν πρέπει να ανέχεται η ελληνική κυβέρνηση – ακόμη περισσότερο, οφείλει να του παραδώσει ένα τελεσίγραφο, προειδοποιώντας τον πως την επόμενη φορά που τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα θα εισέλθουν παράνομα στον εναέριο χώρο μας θα καταρριφθούν και  τα τουρκικά πλοία θα βυθιστούν. Το ίδιο ισχύει επίσης για την Κύπρο, όταν η Τουρκία στέλνει τα πλοία της για γεωτρήσεις – όπου εάν συνεχίσει να το επιτρέπει η Ελλάδα, σύντομα οι Τούρκοι θα κάνουν γεωτρήσεις ακόμη και στο Ιόνιο.
Προφανώς κανένας δεν θέλει πόλεμο με την Τουρκία – αν και η Ελλάδα θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει την αμυντική, κατευναστική, δειλή στάση και να αρχίσει να διεκδικεί αυτά που της ανήκουν. Εν τούτοις, μία χώρα που δεν έχει κόκκινες γραμμές, που δειλιάζει να ανακηρύξει ΑΟΖ και που δεν προστατεύει τα σύνορα της, παύει να είναι χώρα. Μετατρέπεται σε περιοχή, έως ότου χάνεται εντελώς ως Έθνος.
Από την άλλη πλευρά, τα τουρκόφιλα ελληνικά ΜΜΕ πρέπει να πάψουν αμέσως να χειραγωγούν τους Έλληνες – να σταματήσουν την προπαγάνδα τους, σχετικά με τα δήθεν κατορθώματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Να μην στηρίζουν ανόητα ή επειδή κάποιοι τους πληρώνουν το τουρκικό καθεστώς που θέλει να πείσει ότι, η χώρα διαθέτει μία ισχυρή αμυντική βιομηχανία – αφού όλοι μας γνωρίζουμε πως ακριβώς αυτή η βιομηχανία, αποτελεί το αδύνατο σημείο της τουρκικής άμυνας και της τουρκικής οικονομίας.
Η αιτία είναι απλή. Όταν μία έχει πολύ υψηλό χρέος σε ξένο νόμισμα, οπότε ευρίσκεται ουσιαστικά στα πρόθυρα της χρεοκοπίας (ανάλυση), σπαταλώντας ταυτόχρονα πολύτιμους πόρους σε εγχειρήματα αμφίβολης αποτελεσματικότητας, όπως είναι η παραγωγή οπλικών συστημάτων, τότε επιδεινώνεται η οικονομία της – ενώ υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην Τουρκία που επιβεβαιώνουν την αδυναμία της να παράγει σύγχρονα όπλα, όπου άλλωστε είναι αδύνατον να ανταγωνισθεί κράτη όπως τη Γερμανία, πόσο μάλλον τη Ρωσία, την Κίνα ή τις Η.Π.Α.
Κλείνοντας, ίσως κάποιοι έχουν διαπιστώσει ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα ξεκίνησαν οι πυρπολήσεις αυτοκινήτων στην Αθήνα – όπως ακριβώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη Σουηδία, στην οποία η εγκληματικότητα έχει εκτοξευθεί στα ύψη μετά τη μαζική μετανάστευση του 2015. Το φαινόμενο αυτό ευρίσκεται μόνο στο ξεκίνημα του και μπορεί ακόμη να καταπολεμηθεί – κάτι που μερικούς μήνες αργότερα θα είναι αδύνατον, με κριτήριο το ότι μία πολύ πιο οργανωμένη και ανεπτυγμένη χώρα, όπως η Σουηδία, δεν τα κατάφερε.
Στα πλαίσια αυτά ο εφησυχασμός της κυβέρνησης και η ουδέτερη στάση της κοινής γνώμης θα αποδειχθούν μοιραία, όσον αφορά το μέλλον μας – ενώ η ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ, καθώς επίσης των διακινητών δουλεμπόρων, πρέπει να σταματήσει αμέσως, αφού δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: