Το Ισλάμ «εφευρέθηκε» πολλές γενιές μετά τον Μωάμεθ και οι σχετικές ιστορίες συνδέθηκαν πολύ αργότερα με τα χρόνια που ζούσε ο Προφήτης και με την περιοχή που βρίσκεται η Μέκκα σήμερα.
Ξένη Δημοσίευση
– του Α.Αδριανόπουλου
Όποτε υπάρξουν δύσκολες ερωτήσεις σε οπαδούς του Ισλάμ σχετικά με τα ιερά κείμενα της πίστης τους καταφεύγουν, υπεκφεύγοντας, σε δικαιολογίες περί ιδιαιτερότητας της τότε ιστορικής εποχής. Οσοι όμως έψαξαν σε πραγματικές ιστορικές πηγές ή σε αρχαιολογικές αποδείξεις για τους ισχυρισμούς αυτών των κειμένων βρέθηκαν σε αδιέξοδο. Φαίνεται η επιβεβαίωση των όποιων «ιερών» ισχυρισμών στηρίζονται σε προφορικές πηγές και μόνο.
Ο γνωστός άγγλος ιστορικός και συγγραφέας Peter Townsend, στο καινούργιο του βιβλίο «The Mecca Mystery», ισχυρίζεται πως πολλοί ειδικοί επιμένουν – βάσει των διαθεσίμων ιστορικών στοιχείων – πως το Ισλάμ «εφευρέθηκε» πολλές γενιές μετά τον Μωάμεθ και οι σχετικές ιστορίες συνδέθηκαν πολύ αργότερα με τα χρόνια που ζούσε ο Προφήτης και με την περιοχή που βρίσκεται η Μέκκα σήμερα.
Κατά τα φαινόμενα όλα αυτά έγιναν από κάπου πολύ βορειότερα από την Αραβική Χερσόνησο. Αυτονόητα δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα για την εγκυρότητα πολλών ισχυρισμών του Ισλάμ αλλά και για την ανάγκη επανεκτίμησης αρκετών πεποιθήσεων των πιστών του.
O Townsend επισημαίνει κάποια τέτοια σημεία που προκαλούν εύλογα ερωτήματα:
- Δεν υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που να υποδηλώνουν την παρουσία κάποιας αρχαίας πόλης εκεί που σήμερα βρίσκεται η Μέκκα.
- Η πρώτη αναφορά στη Μέκκα, σε κάποια πηγή εκτός του Κορανίου, γίνεται πάνω από εκατό χρόνια μετά τον θάνατο του Μωάμεθ. Σε χάρτη για πρώτη φορά εμφανίζεται περίπου 200 χρόνια αργότερα!
- Δεν υπάρχει καμία αναφορά στη Μέκκα στα λεπτομερή ιστορικά αρχεία της Ρωμαϊκής ή και της Περσικης Αυτοκρατορίας, που κρατούσαν φροντισμένα αρχεία για την Αραβική Χερσόνησο.
- Το ότι ήταν η Μέκκα εμπορικός κόμβος είναι τελείως εκτός πραγματικότητας, μια και δεν υπήρχαν αγορές ή κάποιες πόλεις στην έρημο ολόκληρης της περιοχής.
- Πολλοί από τους εχθρούς του Μωάμεθ περιγράφονται στο Κοράνι σαν κτηνοτρόφοι ή γεωργοί. Πράγμα τελείως αδύνατο για ανθρώπους που ζούσαν στο κέντρο της ερήμου.
- Δύο ψηλά βουνά περιγράφονται, στις σελίδες του Κορανίου, να υπάρχουν στην περιοχή της Μέκκας. Στη σημερινή πόλη, υπάρχουν δύο υψώματα με το ίδιο όνομα. Που είναι όμως τόσο χαμηλά, ώστε βρίσκονται μέσα σε τζαμί!
- Οι κάτοικοι της Μέκκας, σύμφωνα με το Κοράνι, περνούν καθημερινά από το μέρος που υπήρχαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα. Εν τούτοις, στην πραγματικότητα, η σχετική τοποθεσία βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μίλια μακριά.
- Τα παλαιότερα τζαμιά που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη (Κούφα, Φουστάτ και Βασίτ) ήσαν όλα στραμμένα προς τη Μέκκα. Μόνο που αυτή πρέπει να βρισκόταν κάπου προς τη Συρία. Δηλαδή, και πάλι κάποιες εκατοντάδες μίλια από τη σύγχρονη Μέκκα!
- https://analyst.gr/2020/01/07/oi-mithi-tou-islam/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου