Και την ίδια στιγμή που η κρίση τροφίμων γιγαντώνεται η ολλανδική κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή φόρου κρέατος και μέτρων με στόχο την μείωση της αγροτικής παραγωγής!
Τελικά δεν είναι και τόσο τυχαία τα δημοσιεύματα με τα οποία υπέρμαχοι του Great Reset και της αλλαγής της νέας “ατζέντας” με αφορμή την κλιματική αλλαγή που μιλούν για… εκτύπωση τροφίμων και δημιουργία κρεάτων στο εργαστήριο!
Και την ίδια στιγμή που θα έπρεπε να είναι από τις κεντρικές πολιτικές η αναγέννηση της υπαίθρου και η αυτάρκεια τροφίμων ορισμένοι με άλλες προφάσεις προσπαθούν να μειώσουν τους ανεξάρτητους αγρότες για να μεταβεί η κοινωνία σε μια ελεγχόμενη κατάσταση όπου εταιρείας θα μας σερβίρουν ότι αυτές θέλουν για τροφή!
Οι τιμές του σιταριού έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες εβδομάδες και η ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα κορυφώνονται όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ προέβλεψε ότι οι παγκόσμιες προμήθειες για το επόμενο έτος θα μειωθούν για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια.
Οι φόβοι γιγαντώθηκαν μετά την ανακοίνωση της Ινδίας ότι δεν θα εξάγει πλέον σιτάρι υπό τον φόβο ότι πρέπει να προφυλάξει τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας ενώ «καμπανάκι» χτύπησαν και οι G7 για επισιτιστική κρίση λόγω ουκρανικού αλλά την ίδια στιγμή διαβάζουμε για τις αλλαγέ ςπου κυοφορούνται σε επίπεδο Ολλανδίας και σε λίγο ΕΕ.
Έτσι όπως αναφέρει το Γραφείο Ο.Ε.Υ. της ελληνικής πρεσβείας στην Χάγη, εν μέσω του κύματος ανόδου των τιμών τροφίμων βασικών πρώτων υλών (τον περασμένο Μάρτιο είχαμε αύξηση κατά 15% σε σχέση με το 2021), η κυβέρνηση μελετά την επιβολή επιπλέον φόρου στο κρέας, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καλό για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Εκπρόσωποι της βιομηχανίας κρέατος υποστηρίζουν ότι το κρέας περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά και ότι με τον σχεδιαζόμενο φόρο τα προϊόντα κρέατος θα γίνουν απρόσιτα για άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα.
Περαιτέρω η ολλανδική κυβέρνηση, εμμένοντας στον στόχο της για μείωση των εκπομπών αζώτου κατά 50% έως το 2030, συνεχίζει τις προσπάθειές της να πείσει τους αγρότες να μειώσουν ή και να εγκαταλείψουν τις παραγωγικές τους δραστηριότητες.
Έτσι, σε συνέχεια του σχεδίου για απαλλοτριώσεις αγροτικών γαιών, οι οποίες όμως διαδικαστικά συνεπάγονται καθυστερήσεις, επιλέγει τώρα την παροχή οικονομικών κινήτρων στους αγρότες για εθελούσια παύση των δραστηριοτήτων τους.
Σύμφωνα με τα μέτρα που προτείνει όσο πιο σύντομα ένας αγρότης αποφασίσει να δεχθεί τις κρατικές προτάσεις τόσο πιο μεγάλο θα είναι το ποσό αποζημίωσής του.
Για να υλοποιήσει της… «πράσινης πολιτικής» η ολλανδική κυβέρνηση πρόκειται να διαθέσει 25 δισ. ευρώ για την επόμενη 30ετία.
Μεγάλο μέρος του συγκεκριμένου ποσού θα διατεθεί στον αγροτικό τομέα, ωστόσο δεν αποκλείονται και απαλλοτριώσεις εταιρειών που εκπέμπουν σημαντικές ποσότητες αζώτου!
1 σχόλιο:
Γενικά όλοι έχουν χάσει τον μπούσουλα, μάλλον στο μυαλό τους κάτι τέτοιο κάνει κουμάντο...
https://www-theguardian-com.translate.goog/artanddesign/picture/2012/sep/25/william-blake-ghost-of-flea?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp
Δημοσίευση σχολίου