Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Εξελίξεις με τα σύγχρονα συγχωροχάρτια στο Άγιον Όρος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το ιστολόγιο η προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο «Σύγχρονα συγχωροχάρτια στο Άγιον Όρος!» προκάλεσε μεγάλη κατακραυγή του αναγνωστικού κοινού προς τις εμπλεκόμενες Μονές με αποτέλεσμα να κατέβει η Ελληνική έκδοση παραγγελίας «συγχωροχάρτιων» από το μενού της ιστοσελίδας athos.guide [δείτε ΕΔΩ]. Χάρη στις ευλογημένες διαμαρτυρίες των αναγνωστών η Ελληνική Σημαία δεν «στηρίζει» άλλο τούτη την αιρετική, σκανδαλώδη, βλάσφημη και ανίερη συνδιαλλαγή.

Επίσης, ΜΙΑ ΜΟΝΗ ΔΙΕΚΟΨΕ την συνεργασία της με την ιστοσελίδα, καθώς οι παραγγελίες μνημόνευσης ονομάτων επί χρηματικής αμοιβής συνεχίζεται σε άλλες πέντε γλώσσες -Ρωσσικά, Ουκρανικά, Σέρβικα, Ρουμάνικα και Αγγλικά- μόνο με τις άλλες δύο Μονές.

Η Μονή Βατοπαιδίου και η Σκήτη Αγίου Παντελεήμονος συνεχίζουν με την κερδοφόρα επιχείρηση -business as usual- ενώ η Μονή Παντοκράτορος απεσύρθη -ελπίζουμε όχι προσωρινά. Η άνω φωτογραφία είναι από την αγγλική έκδοση παραγγελιών ΕΔΩ.

Καταδικάζουμε αυτές τις βλάσφημες πρακτικές που αμαυρώνουν το Περιβόλι της Παναγίας μας και τους Αγίους που ανέδειξε.

Ο Άγιος Πορφύριος έλεγε ότι όταν γίνεται ένα κακό γύρω σου και δεν διαμαρτύρεσαι είσαι συνένοχος.
Ο Άγιος Παΐσιος προέτρεπε να διαμαρτυρόμαστε όταν βλέπουμε γύρω μας το κακό για να του βάζουμε φρένο.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, προσευχόμαστε στον Κύριο να μας ενισχύει να αντιστεκόμαστε στον οδοστρωτήρα της αντίχριστης νέας τάξης.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Sygnomi I Nea Taxi einai ypeythini gia para polla alla ayta ta kamomata ton monastirion pou exagorazoun amarties einai tis para poly Palaias Ekklisiastikis Taxis. Toso palias oso kai I anthropini mnimi. AM