Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Νέα γενιά κληρικών θέλει να δημιουργήσει την μεταπατερική ορθοδοξία και θεολογία

                       

“Τα τελευταία 10 χρόνια έχει δημιουργηθεί στην Ορθόδοξη Θεολογία της Ελλάδος μία νέα κίνηση, η λεγομενη προοδευτική Θεολογία που αναιρεί;;; την πατροπαράδοτη Θεολογία των Πατέρων της Αγίας Γραφής” ανέφερε μιλώντας στον Focus FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, Ηρακλής Ρεράκης.

Αφορμή στάθηκε τοποθέτηση του καθηγητή Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας στο ΑΠΘ, Χρυσόστομου Σταμούλη, ο οποίος υποστήριξε ότι “ο Χριστός, αποδεχόμενος την ανθρώπινη φύση του, είχε μέσα του και τη φυσική επιθυμία της ερωτικότητος”.

“Η διάσταση αυτή έχει δημιουργηθεί στην Ορθοδοξη θεολογία της Ελλάδος τα τελευταια χρονια και όταν λέω θεολογια, εννοώ και ένα μέρος της εκκλησίας. που το αποδέχεται. Είναι μία νέα κίνηση που θέλει να φτιάξει μία νέα θεολογία μεταπατερική, μεταχριστιανική και αυτο έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα. Ειναι συγκεκριμένοι οι Ιεράρχες και οι καθηγητές, είναι συγκεκριμένα τα κέντρα που θέλουν να δημιουργήσουν μία νέα θεολογική σκέψη. Δεν χωράνε αυτα στην Ορθοδοξία. Είναι σαν τις παλιές αιρέσεις που ο καθένας έλεγε ότι ήθελε. Έρχονται τώρα κάποιοι νεότεροι και λένε για παράδειγμα, ότι θα αλλάξουν τα Θρησκευτικά, δε θα διδάσκουν Χριστό, δε θα διδάσκουν εκκλησία στα σχολεία. Για αυτές τις παράλογες αντισυνταγματικές και αντιθεολογικές τάσεις, αναγκαστήκαμε να φτάσουμε μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας. Κερδίσαμε, αλλά δε σημαίνει τίποτα γι΄αυτούς. Τάσσονται κατά του ΣΤΕ και βρίσκουν συνεχώς τρόπους να ξεφεύγουν από την ερμηνεία του νόμου”.

focusfm.gr

Ορθόδοξος Τύπος

ΑΚΤΙΝΕΣ: Νέα γενιά κληρικών θέλει να δημιουργήσει την μεταπατερική ορθοδοξία και θεολογία (aktines.blogspot.com)

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ. Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΓΙΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΕΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ. ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ Η ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ. ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ; ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ; Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: