Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF): αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς;

Μαστρογιάννης Δημήτριος Οικονομολόγος -θεολογος 

Χθες έκλεισε τις εργασίες του το Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ (22/5-26/5/2022) στο ΝΤΑΒΟΣ της Ελβετίας, η      συνάντηση της τριπλά τουλάχιστον εμβολιασμένης παγκοσμίου ελίτ πλην της Ρωσίας του Πούτιν (Αλήθεια η μεγάλη σημερινή εορτή της Ορθοδοξίας του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου που όμως γεννήθηκε στην Ουκρανία -Χετμανάτο των Κοζάκων τι μηνύματα θα προσδώσει στο τεταμένο κλίμα των Διορθοδόξων σχέσεων των πνευματικών μας ηγετών;) και των sputnik εμβολίων, που αποκλείστηκε από το φόρουμ του Ιδρυτή του, Γερμανού Οικονομολόγου Κλάους Σβαμπ (φωτό) της περίφημου «βίβλου» Great reset η άλλως της «επανεκκίνησης». Το Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ  συμπληρώνει τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και την Τριμερή Επιτροπή που είναι τα «θηρία», η «δεξαμενή σκέψης» των «πεφωτισμένων» που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς ..

Στις 30/1/1988 η Ελλάδα για πρώτη φορά συμμετέχει στο WEF με την παρουσία του Ανδρέα Παπανδρέου (μη πόλεμος -mea culpa) ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ (γνωστή και προφητική; η ρήση του για τον και λεγόμενο σημερινό «υβριδικό πόλεμο» με τις ροές από τον Έβρο και τα νησιά ‘»μεταναστών», ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες αρκεί να τους στείλουμε κάνα δυο εκατομμύρια μουσουλμάνους ). Έκτοτε παρέστησαν στο Νταβός και άλλοι πρωθυπουργοί με τελευταίο τον σημερινό Κυριάκο Μητσοτάκη (Τις επαφές και τις συνομιλίες του πιστεύω θα τις αναλύσουν οι ειδικοί) …

Και σήμερα πάλι γίνεται λόγος για μεταναστευτικές ροές, για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο, για προκλήσεις γεωπολιτικές, γεωστρατηγικές κλπ ..Πως αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τυχαίο η προγραμματισμένο από τα «θηρία» η μήπως είναι η αρχή ωδίνων σε έναν δύσκολο «τοκετό» δηλητηριασμένο από τοξικές παρενέργειες σε όλα τα επίπεδα ..Η γέννηση υγειούς τόκου η παραμορφωμένου θα έλεγα  θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις στο προσεχές μέλλον .

Ανατρέχοντας λίγο στην επίσημη σελίδα του Παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ είδα ότι στην ατζέντα των συν(ομιλιών) κυριάρχησε ο πόλεμος στην Ουκρανία (ο πρόεδρος Ζελένσκυ ευχαρίστησε τη διεθνή κοινότητα για την υποστήριξη της ). Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη Ρωσία να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Ο Σείχης του Κατάρ Ταμιμ Χαμάντ Αλ Θάνι δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει  στην εξεύρεση ειρηνικής λύσης στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Εντύπωση προκάλεσε η πολυπληθής Ινδική αντιπροσωπεία (Η Ινδία η οποία ως χώρα παραγωγής σιτηρών άραγε δεν θα συμβάλει με την απόφαση της κατά πως φαίνεται στην μη εξαγωγή αυτών στην επικείμενη «επισιτιστική κρίση «που αναμένεται τον χειμώνα του 2022-23;) η οποία στάθηκε στις προκλήσεις της ενεργειακής κρίσης και της πλαστικής ρύπανσης ..

Τοποθετήθηκαν ακόμη οι ηγέτες των Ευρωπαϊκών χωρών. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο «γίγαντας με τα πήλινα πόδια» οι ΗΠΑ έστειλαν τον γνωστό και μη εξαιρετέο Μπιλ Γκέιτς αλλά και τον  «πράσινο» Τζων Κερι που εστίασε στην κλιματική αλλαγή και στον συνασπισμό «First  Movers Coalition» -προσέγγιση για την επιτάχυνση καινοτόμων κλιματικών τεχνολογιών .(Δέσμευση έως το 2030 για τομές σε ενέργεια, κλίμα, μεταφορές κλπ συνολικά σε 6 τομείς).

Όλα αυτά ακούγονται θετικά σε ευήκοα και εύπιστα ώτα όμως οι δυστοπικές κινήσεις και όλα όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια με τον ΠΟΥ (πανδημια Covid 19 και όσων αναμένεται να προκύψουν..), εναλλακτικές μορφές ενέργειας, κλιματική αλλαγή, πόλεμοι και ακουαί πολέμων, επισιτιστική κρίση, σκανάρισμα και έλεγχος ψηφιακός, οικονομικά μοντέλα που θα εναρμονίζονται στις «νέες καταναλωτικές συνήθειες» και πολλά άλλα δίνουν τροφή και νερό στο μύλο μιας παγκοσμιοποίησης με στεγανά, μιας Οργουελικής κοινωνίας όπου οι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο να επιλέξουν μεταξύ της υποταγής φαινομενικά μιας ισοπολιτείας η της ελεύθερης βούλησης και του αυτεξούσιου που ο Χριστός έδωσε σε κάθε πλάσμα του για να μπορέσει να κάνει πράξη για αυτό που προορίστηκε το κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν. 

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF): αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς; | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ (wordpress.com)

TAΛΑΙΠΩΡΟΣ ΕΓΩ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥΤΟΥ; ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΤΟΥ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΥΨΩΜΕΝΟΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΟΝΟΝ.  Η ΘΕΛΗΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ  ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΥ ΔΗΛ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ.  ΣΩΖΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΩΣΤΕ  ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΙ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΜΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΩ. (Αγιος Συμεών Νέος Θεολόγος, λόγος Πέμπτος  του Ζαγοραίου)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΈΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΊ ΣΒΑΜΠ ΧΑΡΑΡΙ Κ. Λ. Π. ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΜΙΛΆΝΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΞΈΡΟΥΝ Κ. Λ. Π. Ο ΝΟΥΣ ΑΠΈΤΥΧΕ Η ΦΙΛΟΣΟΦΊΑ ΑΠΈΤΥΧΕ ΜΌΝΟ ΤΟ ΟΡΘΌΔΟΞΟ ΒΊΩΜΑ Η ΈΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΆ ΑΓΙΑΖΕΙΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ ΠΑΡΑΤΗΡΕΊΤΕ ΌΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΘΕΙ Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΊ ΕΝΑΣ ΝΈΟ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ ΜΈΧΡΙ ΚΑΙ ΝΕΟΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΏΜΑ ΑΓΙΑΖΕΤΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΊΑ ΛΕΊΨΑΝΑ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΝΟΥ ΠΌΣΟ Η ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΠΛΆΝΗ.

amethystos είπε...

Δέν συνυπάρχει ο νούς μέ τήν διαστροφή. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΥ ΦΥΣΙΚΑ. Ο ΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΝΟΙΑ. Γιατί όμως η παράδοσή μας διδάσκει τήν ένωση τού νού μέ τήν καρδιά; Γιατί νά μήν κρατάει μόνο τήν καρδιά; Τί θά πεί ανόητη καρδιά καί άκαρδος νούς; Η κυρίαρχη σήμερα εφαρμογή τής διάνοιας είναι τά μαθηματικά.Η μαθηματική λογική τής ταυτότητος. Στά μαθηματικά έχουμε αναθέσει τήν ευτυχία καί τήν σωτηρία τού κόσμου σήμερα. Μόνο πού τά μαθηματικά προσφέρουν μόνο τόν τύπο τής ζωής. Τυποποιώντας καί τήν καρδιά. Καί ο νούς όταν αναγεννάται μέ τήν πίστη σκοτώνει τόν τύπο καί σώζει τήν άκαρδη ζωή μας.

Ανώνυμος είπε...

https://www.facebook.com/dimitrios.kouvelas
Ιδιαίτερα πυκνή σε κορυφαίας σημασίας γεγονότα η εβδομάδα που κλείνει:
Γεγονός 1: Προωθείται από τον Π.Ο.Υ. η διεθνής συνθήκη για την αντιμετώπιση των πανδημιών. Με απλά λόγια, όλες οι χώρες ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να έχουν ενιαίο τρόπο αντίδρασης σε μια επόμενη πανδημία, αυτή που θα αποφασιστεί απ' τους... υπερσοφούς και... αδιάφθορους του Π.Ο.Υ. Κάθε παρέκκλιση απαγορεύεται δια ροπάλου! Δε θα επιτραπεί ξανά σε καμία Σουηδία να τολμήσει να αμφισβητήσει και εν τέλει να ξεφτιλίσει την παρεούλα του Davos με μια επιτυχημένη, αλλά μη εγκεκριμένη απ' το υπερεθνικό διευθυντήριο, μοναχική πορεία στις αποφάσεις της. (πηγή 1)
Γεγονός 2: Ο πρωθυπουργός της χώρας συνεχίζει να ενεργεί σαν μεθυσμένος οδηγός αστικού λεωφορείου, το οποίο θεωρεί, μαζί με τους επιβάτες του, ως προσωπική του ιδιοκτησία: ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΕΙ όπλα στην Ουκρανία (με την Ελλάδα να είναι πλήρως εξαρτημένη απ' το ρωσικό φυσικό αέριο και όταν, με μια κίνηση του Πούτιν, μπορούμε να πάθουμε εθνική ...τετραπληγία), ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ το συμβούλιο αρχηγών και την επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της Βουλής, κηρύσσοντας για άλλη μια φορά πόλεμο ΜΟΝΟΣ του, εξ ονόματός μας, στη Ρωσία. Φτάνουμε δε στο θλιβερό σημείο να μαθαίνουμε τα νέα από Αμερικανούς αξιωματούχους. (πηγή 2) Η ανταπόδοση από τις ΗΠΑ είναι η αρμόζουσα σε κάθε προσκυνημένο και δουλοπρεπή σύμμαχο: "βρείτε τα με την Τουρκία" (πηγή 3) και πίεση για αφοπλισμό των νησιών (ούτε καν ίσες αποστάσεις!!!) (πηγή 4)
Γεγονός 3: Η αποστολή όπλων, πέραν των προαναφερθέντων, διαταράσσει την άμυνα της χώρας, όταν η Τουρκία εκπαιδεύει Αζέρους κομάντος για απόβαση σε ελληνικά νησιά (θυμίζουμε ότι οι Αζέροι της χρωστάνε χάρη και σύντομα θα κληθούν να την ξεπληρώσουν). (πηγή 5) Πώς αντιδρά ο ηγέτης μας σ' αυτή την απειλή; Αποδυναμώνει κι άλλο την άμυνα, αλλάζοντας τον μέχρι πρότινος αντιπυρικό σχεδιασμό, εμπλέκοντας περισσότερο τον στρατό και στέλνοντας τους πυροσβέστες μας για... τάβλι! "οι περίπολοι μετατρέπονται σε αμιγώς στρατιωτικές, απελευθερώνοντας δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας" (πηγή 6)
Γεγονός 4: Για την τεράστια συμβολή του στην ΑΠΟΚΡΥΨΗ όλων των παραπάνω, ο ανώτατος πολιτειακός άρχων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βραβεύει τον Νίκο Ευαγγελάτο για την προσφορά του στην προαγωγή της δημοσιογραφίας. Παρουσία ανώτατων κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπου της διοικούσας Εκκλησίας, βεβαίως-βεβαίως, ώστε να πιστοποιηθεί και δι' αυτής το ήθος του τιμωμένου προσώπου... Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι ο βραβευθείς εργάζεται στο κανάλι του "επιτυχημένου επιχειρηματία" Μαρινάκη (προσοχή, δεν είναι "ολιγάρχης", όπως λένε κάποιοι κακοπροαίρετοι: η λέξη αυτή αφορά ΜΟΝΟ σε Ρώσους επιχειρηματίες), ο οποίος νταραβερίζεται επιχειρηματικά με το ρωσικό πετρέλαιο, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, αλλά στα κανάλια του, δια και του βραβευθέντος, πουλάει αγνό παρθένο αντιρωσισμό για σανοφάγους καταναλωτές (πηγή 7)
Κατόπιν όλων αυτών, προβάλλουν αβίαστα τα παρακάτω ερωτήματα:
ΕΡΩΤΗΜΑ 1: Μήπως αύριο, μαζί με την Άλωση της Πόλης, να συνεορτάσουμε και την παντελή Άλωση της χώρας;;
ΕΡΩΤΗΜΑ 2: Μήπως πρέπει να ξαναδιαβάσουμε το Σύνταγμα της Ελλάδος, δίνοντας ιδιαίτερη (για να μην πω μοναδική) έμφαση στο τελευταίο του άρθρο, πλέον, πριν να είναι πολύ αργά;

amethystos είπε...

Τέλειωσε η Ελλάδα φίλε. Εξυπηρετούμε ξένα συμφέροντα. Δέν παράγουμε ούτε ντομάτες, ούτε ιδέες. Τά πάντα εισάγονται καί τά πάντα καταναλώνονται σάν ανεμομαζώματα. Τό παρελθόν μας διαλύεται καί διαολοσκορπίζεται στά αερικά τών φιλοδοξιών μας. Είμαστε τά γκαρσόνια τών υπερδυνάμεων. Μόνον ένας λογισμός κυριαρχεί:ο σώζων εαυτόν σωθείτω.