Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Έρχεται η διχοτόμηση της ελληνικής επικράτειας… *Του Παναγιώτη Αποστόλου. ΦΩΤΟ


Παπανδρέου, Μπακογιάννη, ΕΛΙΑΜΕΠ, ακυρώνουν τον «εθνάρχη» Καραμανλή
Η προσφυγή στη Χάγη φέρνει τη διάσπαση της εθνικής ενότητας της Ελλάδος…  
Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε “Δημόσια Συζήτηση” με θέμα: “Μας συμφέρει η Χάγη;”! Την “Δημόσια Συζήτηση” συντόνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης. Ομιλητές:... Ο πρώην Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου! Η Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην ΥΠΕΞ, Βουλευτής της ΝΔ, αδελφή του σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κόρη του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, πρώην ΥΠΕΞ, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ! Και βέβαια ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Χρήστος Ροζάκης! 
Όλα τα παραπάνω πολιτικά πρόσωπα, ως γνωστόν, ήταν υπέρμαχοι του Σχεδίου Ανάν στην Κύπρο, που βεβαίως και δεν εξυπηρετούσε το εθνικό συμφέρον της Κύπρου μας! Ήταν υπέρμαχοι της αναστολής – διακοπής της συνεργασίας Ελλάδος – Ρωσίας στην υλοποίηση των διακρατικών ενεργειακών συμφωνιών (της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή) South Stream και Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης! Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως εκείνης της κοινοβουλευτικής περιόδου! Ήταν όλοι τους υπέρμαχοι της “Συμφωνίας των Πρεσπών” που παραχώρησε η Ελλάς, ελαφρά την καρδία, στους γείτονες Σκοπιανούς το όνομα, την γλώσσα και την εθνότητα της Μακεδονίας μας!
Ήταν όλοι τους υπέρμαχοι των καταστροφικών για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, Μνημονίων! Ο Γιώργος Παπανδρέου υποχρέωσε την Ελλάδα να “αλυσοδεθεί” στις δαγκάνες του Διεθνούς Συστήματος (ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ στις 23 Απριλίου 2010)! Η Ντόρα Μπακογιάννη στις 6 Μαΐου 2010 διαγράφεται από τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, γιατί ενώ σύσσωμη η ΝΔ καταψήφισε το πρώτο Μνημόνιο, εκείνη μόνη από την Κ.Ο. της ΝΔ το υπερψήφισε, μη υπακούοντας στην κομματική πειθαρχία καταψηφίσεως του Μνημονίου! Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν από τους κύριους υποστηριχτές της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του τρίτου Μνημονίου!

“Σικέ” η “Δημόσια Συζήτηση” του ΕΛΙΑΜΕΠ;

Αλλά η ανησυχία μας αυξάνει γι΄ αυτά που μας προετοιμάζει αυτή η πολιτική σύναξη, πολιτικών προσώπων που έπαιξαν σημαντικό (αρνητικό) ρόλο σε όλα τα εθνικά ζητήματα της Πατρίδος μας τα τελευταία χρόνια! Μας ανησυχεί ιδιαίτερα, από τη στιγμή που επιχειρηματολογούν ισχυριζόμενοι ότι ομιλητές ήταν στην συγκεκριμένη περίεργη κουβέντα, πρώην ΥΠΕΞ της Ελλάδος!  
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι κολοσσιαίο! Γιατί δεν κάλεσαν στην “Δημόσια Συζήτηση” τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (ψήφισε δυστυχώς ως Πρωθυπουργός το δεύτερο Μνημόνιο, αφού μπήκε στο τρυπάκι του Διεθνούς Συστήματος) καθ’ ότι υπήρξε και ΥΠΕΞ της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Μήπως γιατί, η διατυπωμένη του πολιτική θέση είναι, πως θεωρεί συνθηκολόγηση την προσφυγή της Ελλάδος στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για τα θαλάσσια σύνορα, την υφαλοκρηπίδα και το Καστελόριζο; Γιατί θεωρεί, πως με αυτήν την προσφυγή, η Ελλάς βρίσκεται σε τροχιά υπογραφής “συνυποσχετικού” που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας;
Αλλά γιατί δεν κάλεσαν να τοποθετηθεί επί αυτού του εθνικού ζητήματος μια πολιτική προσωπικότητα, αποδεκτή από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ένας από τους κορυφαίους διπλωμάτες και πρώην ΥΠΕΞ σε κυβερνήσεις μας (τρεις φορές) Πέτρος Μολυβιάτης; Από τους στενότερους συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή;    
Ακόμη, έρχεται στο μυαλό μου, και ο κ. Ιωάννης Βαληνάκης, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, επιφορτισμένος κορυφαίων ευρωπαϊκών θεμάτων, αφού γνώριζε άριστα τις Διεθνείς σχέσεις της ΕΕ!   
Αφού κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υφυπουργός Εξωτερικών συμμετείχε ως κύριος διαπραγματευτής εκ μέρους της Ελλάδος σε διάφορα ευρωπαϊκά θέματα, όπως το “Ευρωπαϊκό Σύνταγμα” και την μετέπειτα Συνθήκη της Λισσαβόνας (2004-2008), όπως τον Προϋπολογισμό του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) της ΕΕ της περιόδου 2007-2013, τις διαπραγματεύσεις με τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες για τη διεύρυνση της Ένωσης κ.ά. ευρωπαϊκών ζητημάτων!
Οι παραπάνω δεν είχαν να προσθέσουν στη συζήτηση την γνώση τους και την εμπειρία τους; Ή αποκλείστηκαν, γιατί η “Δημόσια Συζήτηση” ήταν “σικέ” και δεν άντεχε αντίθετες απόψεις και θέσεις;  

Η Χάγη προβάλλεται με μανδύα “δικαστικής” αυθεντίας…

Η ανησυχία μου γι΄ αυτήν την πολιτική κάστα, που προετοιμάζει την κοινή γνώμη να δεχτεί ως ωφέλιμη για την Ελλάδα την προσφυγή της ελληνικής κυβέρνησης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, είναι συνεχώς αυξανόμενη!
Από τη στιγμή που προήλθε λίγες (μόλις) ημέρες πριν, την ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού του Άκη Σκέρτσου και με την συμμετοχή του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, άλλων συμβούλων του για τα Ελληνοτουρκικά, αλλά και του Προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκά Τσούκαλη, του νέου Γενικού Διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιώργου Παγουλάτου, καθώς και των μελών του, Χρήστου Ροζάκη και Αλέξη Ηρακλείδη!
Η ανησυχία μου για εκείνα τα εφιαλτικά που μας προετοιμάζει αυτή η πολιτική κάστα, αυξάνεται περαιτέρω, όταν διαβάζω στην “Δημοκρατία” τις θέσεις του κ. Κώστα Λάβδα (Καθηγητή Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής, Διευθυντού του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου) για το ρόλο του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης:
«Πρόκειται για μορφή εξιδανικευμένης διαιτησίας, η οποία προβάλλεται με τον μανδύα “δικαστικής” αυθεντίας, που όμως η νομολογία έχει δείξει ότι αναζητά κατά το δυνατόν να μη δυσαρεστήσει καμία πλευρά»!
Ο κ. Λάβδας θεωρεί επίσης, ότι:
«Εμείς (σ.σ. η Ελλάς) αντί να φλυαρούμε για την ανάγκη “να τα βρούμε”, οφείλουμε να επιμείνουμε ότι υπάρχει μία και μόνη διαφορά, αυτή που αναφέρεται στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας (και της ΑΟΖ). Τα υπόλοιπα αποτελούν τουρκικές διεκδικήσεις»!
Η Ελλάδα είναι κατά Μητσοτάκη, χωρισμένη σε “νησιωτική” και “ηπειρωτική”; 
Αλλά και ο κ. Κωνσταντίνος Γρίβας (Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Ανώτατη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων) σε άρθρο του στην “Δημοκρατία” την ίδια ημέρα (16/2/2020) αναφέρει πως:

 Αποτέλεσμα εικόνας για Κωνσταντίνος Γρίβας

«Η μόνη λογική συζήτηση για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι η Τουρκία να αναγνωρίσει την Ελλάδα ως χώρα. Εννοώ, ως “ενιαία χώρα”, γιατί από την πίσω πόρτα έχει καταφέρει να μοιράσει την Ελλάδα στα δυο. Την “ηπειρωτική” και την “νησιωτική”! Μέχρι σήμερα η Τουρκία αναγνωρίζει τη νησιωτική Ελλάδα ως “μηδενική” χώρα με “μηδενικά” δικαιώματα. Υπό αυτήν την έννοια θα πάει η Ελλάδα στη Χάγη, να συζητήσει τι; Θα συζητήσει άραγε, αν η χώρα έχει “εθνική υπόσταση”; Δεν υπάρχει κοινό σημείο συζήτησης… Αν υπάρξει τελικά συμφωνία και η Ελλάδα πάει στη Χάγη, η Τουρκία πρέπει να αποδεχτεί ότι η Ελλάδα δεν είναι δυο κομμάτια… Αν το αποδεχτεί, τότε θα πρέπει να δεχτεί ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, τότε μπορούμε να συζητήσουμε ποια είναι τα όρια αυτής της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Από αυτήν την σύγκληση απέχουμε… Οπότε κάθε συζήτηση γίνεται εκ του πονηρού…»!
Ναι κύριε Πρωθυπουργέ! Συμφωνώ με τον κ. Κωνσταντίνο Γρίβα! Η συζήτηση γίνεται εκ του πονηρού και με την πολιτική τακτική σας ενθαρρύνεται τον Ρ. Τ. Ερντογάν στην αναγνώριση της “ηπειρωτικής Ελλάδας” και της “νησιωτικής Ελλάδας”!

Η προσφυγή στη Χάγη φέρνει τη διάσπαση της εθνικής ενότητας της Ελλάδος…  

Αλλά εμείς σήμερα θα βάλουμε ακόμη πιο “βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο”, επικαλούμενοι απόσπασμα του άρθρου του έγκριτου Μανώλη Κοττάκη στην “Εστία” (28/1/2020), όπου γίνεται αναφορά περί των ελληνοτουρκικών από τον “Εθνάρχη” Κωνσταντίνο Καραμανλή (Δωδέκατος Τόμος των αρχείων του)!

Στο σημείο αναφοράς για το Αιγαίο μας, αναφέρεται:


«Το Αιγαίο είναι πάντως κατοχυρωμένο με την Συνθήκη της Λωζάννης. Αν οι Τούρκοι πάρουν μέρος υφαλοκρηπίδας μεγαλύτερης έκτασης αυτής που δικαιούνται, τότε τα ελληνικά νησιά θα ενταχθούν στον χώρο της Τουρκίας. Και έτσι διασπάται η εθνική ενότητα της Ελλάδος. Το Αιγαίο είναι 50% ελληνικός χώρος, 42% διεθνής και 8% τουρκικός. Και πάρα ταύτα οι Τούρκοι θέλουν να τον μοιράσουμε στην μέση. Αν γίνει αυτό, διχοτομείται η ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για περίπλοκο πρόβλημα. Και δυστυχώς φοβούμαι ότι όλα αυτά γίνονται, άνευ λόγου, γιατί τελικά δεν υπάρχει πετρέλαιο…»!

Τι λέτε φίλοι αναγνώστες; Προφητικός από το 1991 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής!
Η προσφυγή στη Χάγη φέρνει τη διάσπαση της εθνικής ενότητας της Ελλάδας μας! Φέρνει την διχοτόμηση της ελληνικής επικράτειας!

Οι Μητσοτάκης, Παπανδρέου, Μπακογιάννη και λοιποί, ακυρώνουν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή; Θα υλοποιήσουν το δόγμα – σενάριο τρόμου “καζάν – καζάν” που επικαλείται συνεχώς ο Τούρκος Σουλτάνος και οι αξιωματούχοι του;

Οι οποίοι συνεχώς καταγγέλλουν τη Συνθήκη της Λωζάννης με τη νωθρή αντίδραση της ελληνικής κυβερνήσεως;

Πού βρίσκονται οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς;

Η ελληνική κυβέρνηση με τα “όργανά” της, οδηγούν ταχέως την Ελλάδα στην διάσπασή της μέσω της Χάγης! Πού βρίσκονται οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι πολύ πρόσφατα με τον δημόσιο λόγο τους κατάγγειλαν την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά για τα Ελληνοτουρκικά; Όταν μάλιστα η κυβέρνηση της ΝΔ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα επιτάξει την γη των Ελλήνων;

Πότε θα λάβουν (αν λάβουν) ουσιαστικές πρωτοβουλίες ανατροπής των προαποφασισμένων;;
   

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΙΑΜΕΠ, Η 'ΟΜΑΔΑ' https://www.eliamep.gr/about-us/the-team/