Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Λαθρομεταναστευτικό η εθνική γάγγραινα

Σε βρόγχο κινδυνεύει να γίνει το λαθρομεταναστευτικό για την κυβέρνηση και είναι αδήριτη ανάγκη να βρει επειγόντως  διέξοδο και λύση, διότι υπάρχει βέβαιη πιθανότητα να μετατραπεί σε Δαμόκλειο σπάθη η οποία θα επικρέμαται πάνω από την κυβέρνηση, κάτι που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί Η κυβέρνηση λοιπόν, οφείλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με απόλυτη ευθύνη, χωρίς φοβικά σύνδρομα αλλά με αίσθημα αποκατάστασης της τάξης και του ομαλού βίου πρωτίστως των Ελλήνων.

Άποψη

– του Μιχάλη Χριστοδουλίδη
Δυστυχώς όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις από την στιγμή που πήρε εκρηκτικές διαστάσεις το λαθρομεταναστευτικό στην χώρα, δεν το αντιμετώπισαν πρωτίστως ως εθνική απειλή και δευτερευόντως ως κοινωνική ανωμαλία. Παρατηρούμε προεκλογικές λύσεις, αλλά μετεκλογικά η πράξη έχει δείξει ότι  όλα τα κόμματα εξουσίας συναγωνίζονται μεταξύ τους στο ποιος θα διαχειριστεί ‘’καλύτερα’’ το λαθρομεταναστευτικό μονάχα προς τέρψιν των ψηφοφόρων τους. Κανένα από τα κόμματα εξουσίας που κυβέρνησαν και κυβερνούν δεν έχει αντιληφθεί ότι το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα είναι μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της εθνικής υπόστασης του κράτους και ότι αργά ή γρήγορα αν δεν το επιλύσουν στην βάση του και όχι απλά να το διαχειριστούν, θα αποτελέσει την θρυαλλίδα της διάσπασης της εθνικής και κοινωνικής συνοχής.
Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται μόνο με τολμηρά, πολυεπίπεδα  και αποτελεσματικά μέτρα στην βάση της λογικής της αποτροπής και όχι στην λογική της ‘’συντεταγμένης’’ διευθέτησης.  Τις λύσεις τις έχει δώσει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά μέτρα:
  1. Κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ως δεχόμενη επίθεση διαρκείας με μεθόδους υβριδικού πολέμου. Πλήρης στεγανοποίηση των συνόρων της χώρας με ανάθεση του όλου έργου στις Ένοπλες Δυνάμεις, υπό τις διαταγές των οποίων θα ενταχθούν και η Αστυνομία και το Λιμενικό. Εφαρμογή στη πράξη όλων των μεθόδων συνοριακής φύλαξης όπως ανύψωση τείχους στον Εβρο, διαδικασίες push-back τις οποίες χρησιμοποιούν και άλλα κράτη (Αυστραλία, ΗΠΑ, Ισραήλ, κλπ) με επιτυχή αποτελέσματα. Για να συμβούν αυτά θα πρέπει οι κυβερνώντες να αποβάλουν, την ιδεοληπτική και εμμονική πρακτική και λογική ότι η χώρα μας σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και ότι  είναι μονόδρομος ο ‘’χρυσός’’ κανόνας συμμόρφωσης προς αυτές. Αφού ως γνωστόν η ίδια η ΕΕ  έχει εγκαταλείψει προ πολλού την Ελλάδα στο μεταναστευτικό και την χρησιμοποιεί ως δική της αποθήκη ψυχών και πρωτίστως ή ιδια έχει παραβιάσει τις δικές της συνθήκες (Δουβλίνο ΙΙ κλπ).
  2. Κλείσιμο όλων των ΚΥΤ που υπάρχουν σήμερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μεταφορά των παράνομων εισελθόντων στην χώρα σε νέες δομές σε ακατοίκητα νησιά που θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα μέχρι οριστικής απέλασης ή απόδοσης ασύλου. Το μέτρο αυτό θα λειτουργήσει ως αποτρεπτικό μέτρο για να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες ροές Εναλλακτικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν δεκάδες επιβατηγά πλοία που έχουν παροπλισθεί λόγω κατάσχεσης τους από το ελληνικό δημόσιο..
  3. Απαγόρευση λειτουργίας όλων των παράνομων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται γύρω από το μεταναστευτικό-προσφυγικό, με πλήρη έλεγχο των χρημάτων που λαμβάνουν και διαχειρίζονται. Οσες εντοπισθούν ως παράνομες θα πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη με το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ως ποινή η Ισόβια κάθειρξη για το κακούργημα της δουλεμπορίας
  4. Χαρακτηρισμός όλων των παρανόμων εισερχομένων από την Τουρκία εντός της χώρας ως λαθρομετανάστες, αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει ότι κανείς τους δεν είναι πρόσφυγας, αφού έρχονται από ασφαλή χώρα, την Τουρκία. Άρα, άρνηση παραλαβής αιτημάτων ασύλου, και παραπομπή τους σε δίκες για παράνομη είσοδο στη χώρα, όπως εξάλλου προβλέπει και η ελληνική νομοθεσία (Ν.3386/2005, άρθρο 83).
  5. Μαζικές απελάσεις χωρίς την διαδικασία εξέτασης εξατομικευμένου φακέλου αιτήσεως ασύλου, αφού υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δικαίωσε το Ισπανικό κράτος ως προς την νομιμότητα για μαζικές απελάσεις όσων εισήλθαν παράνομα στην χώρα και όχι μέσω των επίσημων πυλών εισόδου της χώρας μέσω διαφόρων αφρικανικών κρατών. Διακοπή διπλωματικών σχέσεων με οποιαδήποτε χώρα αρνείται να δεχθεί δικούς της πολίτες που απελαύνονται και βέτο στην ΕΕ σε οτιδήποτε θέμα αφορά αυτές τις χώρες.
  6. Κατάργηση του δικαιώματος ιθαγένειας σε παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα από μη Ελληνικής ιθαγένειας γονείς, νόμος που έχει γίνει μαγνήτης για μεθοδευόμενες κυήσεις, που έχουν οδηγήσει σε συντριπτικά νούμερα γεννήσεων από αλλοδαπούς που έχουν εισέλθει παράνομα στην χώρα ή τους έχει δοθεί ιθαγένεια με αδιαφανείς διαδικασίες. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε και το μείζον πρόβλημα της σταδιακής αντικατάστασης του γηγενή πληθυσμού με αφροασιατικούς πληθυσμούς και με δεδομένο του προβλήματος της ελληνικής υπογεννητικότητας.
  7. Κατάργηση των επιδομάτων και παροχών σε όλους που δεν δικαιούνται άσυλο. Οι παροχές αυτές λειτουργούν ως μαγνήτης για νέα κύματα λαθροεποικισμού.
  8. Πλήρης έλεγχος «πόθεν έσχες» στα ποσά που στέλνονται από αλλοδαπούς εκτός της χώρας. Όποιου τα εισοδήματα δεν δικαιολογούν τα αποστελλόμενα ποσά, δίωξη για «διακίνηση μαύρου χρήματος» όπως ακριβώς διώκεται και ο Έλληνας.
Οποιαδήποτε πολιτική αντιμετώπισης του λαθρομεταναστευτικού με μέτρα εσωτερικής διαχείρισης  και όχι αποτροπής, θα οδηγήσει την χώρα σε ένα βέβαιο αργό και επώδυνο εθνικό θάνατο. Η Τουρκία εφαρμόζει το δόγμα Οζάλ στα πλαίσια του οθωμανικού αναθεωρητισμού της. Ο λαθροεποικισμός της Ελλάδος δημιουργεί αναχώματα και φάλαγγες που θα στραφούν κατά της εθνικής άμυνας της χώρας σε περίπτωση πιθανής ελληνοτουρκικής πολεμικής εμπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: