Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Λέσβος - Χίος: Σε κατάσταση πολιορκίας Καράβα και Αίπος


Οδομαχίες, πετροπόλεμος, δακρυγόνα και φωτιές συνθέτουν το σκηνικό της έντασης που παραμένει. Για χούντα κάνει λόγο ο περιφερειάρχης

Σε κατάσταση «μάχης» παραμένουν η Λέσβος και η Χίος, έπειτα από τη νύχτα κόλασης που έζησαν και τις σώμα με σώμα συγκρούσεις πολιτών με τις αστυνομικές δυνάμεις που αποβιβάστηκαν στα δύο νησιά για την κατασκευή των κλειστών δομών προσφύγων.

Ο περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, κάνει λόγο για χούντα και μέρα ντροπής, κλείνει τις υπηρεσίες και συγκαλεί έκτακτες συσκέψεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, την ώρα που κάτοικοι κοντά στις περιοχές όπου έχουν χωροθετηθεί οι κλειστές δομές εξακολουθούν να αντιστέκονται με οδοφράγματα και κάθε πρόσφορο μέσο.

«Είναι μέρα ντροπής σήμερα για όλους μας και κυρίως για αυτούς που διέταξαν αυτά τα έκτροπα, να δαρεί ο κόσμος, οι ακρίτες του Αιγαίου εδώ που φυλάνε τα νησιά μας! Είναι ντροπή να δέρνονται και να υποφέρουν από τα καπνογόνα. Ούτε η Χούντα δεν τα έκανε αυτά», έγραψε σε ανακοίνωση που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο κ.Μουτζούρης, ο οποίος βρέθηκε στα μπλόκα των κατοίκων της περιοχής Μανταμάδου, που έχουν σκοπό να εμποδίσουν την πρόσβαση των αστυνομικών δυνάμεων και των μηχανημάτων έργου στην επιταγμένη έκθεση, στη θέση Καράβα Καβακλή.

Ανάλογο σκηνικό έχει στηθεί και στη Χίο, όπου οι κάτοικοι έκλεισαν δρόμους προκειμένου να αποτρέψουν τη μετακίνηση του κομβόι προς τη «θέση 17» στο δρόμο Χίου – Βολισσού, με ορισμένους να επιστρατεύουν ακόμη και αυτοσχέδιες ρουκέτες, αυτές που χρησιμοποιούνται στο γνωστό ρουκετοπόλεμο την Ανάσταση στο Βροντάδο.

Νυχτερινή αποβίβαση αστυνομκών στα Μεστά της Χίου (πηγή: εφημ.Αλήθεια)
Η νύχτα που προηγήθηκε θύμιζε καταστάσεις πολέμου. Η διαρροή της είδησης ότι το πλοίο «Πήγασος» που είχε αναχωρήσει από το Λαύριο, μεταφέροντας πάνω από 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, μαζί με αύρες ρίψης νερού, κλούβες οχήματα και μηχανήματα έργου ακόμα και του στρατού, προκάλεσε μια πρωτοφανή κινητοποίηση και στα δύο νησιά. Οι καμπάνες χτυπούσαν στα χωριά και αυτοκίνητα με μεγαφωνικές εγκαταστάσεις κυκλοφορούσαν στους δρόμους, καλώντας τον κόσμο να προτάξει τα σώματά του απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις.

Λέσβος: Η απόβαση στη Μυτιλήνη και οι οδομαχίες στην Καράβα

Στη Λέσβο κάτοικοι απέκλεισαν τέσσερα λιμάνια -Μυτιλήνης, Πέτρας, Περάματος και Σιγρίου- καθώς το «Πήγασος» έπλεε με σβησμένο το σήμα εντοπισμού και δεν γνώριζαν τον προορισμό του. Τελικά στις 2:30 τη νύχτα έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου έγινε η απόβαση, παρά το φράγμα που είχε στηθεί από κατοίκους και απορριμματοφόρα του Δήμου. Το κομβόι κινήθηκε προς την περιοχή του Μανταμάδου, όπου συνάντησε δύο μπλόκα, με πάνω από 1.500 κατοίκους των δύο χωριών, παρόντος και του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου.

«Δυστυχώς οι πάντες είναι έξω, μπροστά από τα ΜΑΤ. Δεν έχω άλλο τρόπο επικοινωνίας. Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου πενθεί και κλείνει. Με ευθύνη του δημάρχου», ήταν το τελευταίο «πολεμικό» ανακοινωθέν που έστειλε ο τελευταίος, λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στο μπλόκο στη θέση Διαβολόρεμα σημειώθηκαν απανωτές επιθέσεις των ΜΑΤ με χημικά κατά των συγκεντρωμένων κατοίκων. Εκεί βρίσκεται και ο περιφερειάρχης, Κ.Μουτζούρης

Χίος: Λιπόθυμοι από τα χημικά ο δήμαρχος και ο πρόεδρος των ιερέων

Στη Χίο, όπου δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση, κάτοικοι και φορείς εκτιμούσαν πως το ίδιο πλοίο θα αποβίβαζε δυνάμεις πριν ή μετά την άφιξή τους στη Λέσβο και οργανώθηκαν ανάλογα.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, όταν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο νησί κινήθηκαν προς το λιμάνι των Μεστών στις νοτιοδυτικές ακτές, η κινητοποίηση μεταφέρθηκε εκεί, όπου θα προσέγγιζε τελικά άλλο πλοίο, το Blue Star Naxos.

Το σκηνικό μάχης στήθηκε πριν από την άφιξη του πλοίου, όταν οι εκεί αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων τη συγκέντρωση κατοίκων και εκπροσώπων φορέων του νησιού. Η ένταση ήταν γενικευμένη, με τον δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη να χάνει τις αισθήσεις του και να μεταφέρεται με φορείο στο Κέντρο Υγείας Πυργίου για τις πρώτες βοήθειες. Λιπόθυμος έπεσε και ο ιερέας της Καλλιμασιάς, και πρόεδρος των κληρικών της Χίου, πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου, ο οποίος συνήλθε με την βοήθεια των κατοίκων χωρίς να χρειαστεί διακομιδή στο Κέντρο Υγείας.

Το Blue Star Naxos έδεσε στο λιμάνι των Μεστών λίγα λεπτά μετά τις 3 και αποβίβασε εκατοντάδες αστυνομικούς, οχήματα και μηχανήματα, τα οποία με κομβόι κατευθύνθηκαν προς την επιταγμένη έκταση στο Αίπος. Δύο μπλόκα στήθηκαν από κατοίκους προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβασή του σ΄ αυτήν. Στο πρώτο, στον Άγιο Μακάριο Βροντάδου, στην έξοδο του χωριού προς τον δρόμο που οδηγεί στο Αίπος, κάποιοι έκαναν χρήση αυτοσχέδιων ρουκετών, ενώ στο δεύτερο, στον Άγιο Μακάριο, στη διασταύρωση Πιτυούς, στήθηκε μάχη με συγκεντρωμένους να εκτοξεύουν πέτρες κατά των αστυνομικών και αυτούς να χρησιμοποιούν χημικά και βομβίδες κρότου λάμψεις για να τους εμποδίσουν.

Σάμος: «Λέσβιοι και Χιώτες κρατάτε γερά»

Στη Σάμο, με έκτακτο κάλεσμα του δημάρχου, Γιώργου Στάντζου, εκατοντάδες κάτοικοι έχουν αποκλείσει από νωρίς το πρωί τη διασταύρωση που οδηγεί τον επιταγμένο χώρο στην περιοχή Ζερβού, όπου βρίσκεται υπό κατασκευή η νέα δομή.

«Λέσβιοι και Χιώτες δεν είστε μόνοι, οι Σαμιώτες είμαστε μαζί σας. Κρατάτε γερά», ήταν το μήνυμα του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, ο οποίος συγκαλεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο -ίσως και στη διάρκεια της ημέρας- για λήψη νέων αποφάσεων έπειτα από τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις.

kostasxan

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε παιδί μου . Έφαγε ξύλο ο δήμαρχος και λιποθυμισε ο πρόεδρος των εκεί ιερέων ? Θα βάλω όλες τίς γάτες της γειτονιάς να κλαίνε . Όταν ερχόταν ο Πάπας ο Πατριάρχης και η Αντζελίνα Τζολί και τους ζηταγαν να κάνουν τα νησιά Κερκόπορτες τι στον διάολο κάναν όλοι αυτοί .Και λίγο ξύλο τούς δώσανε . Γιατί και πάλι δεν ζητούν να σταματήσει η λαθροεισβολη αλλά να τους φορτωθουμε εμείς τής ηπειρωτικής χώρας .Ως λέει και η σαλονικιωτικη αργκό τα τέτοια μας κουνιούνται αν φάγαν ξύλο οι τοπικοί άρχοντες wannabe μεγάλοι αντιρατσιστές που ούτε που ξέρουν τι θα πει ο όρος που πήγαν να το παίξουν Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και Malcolm X οι κουτοπόνηροι .ΑΜ

χαλαρωσε είπε...

Σε ακριτικο νησι την εποχη του λσθροτσιπρα λσθροελληνας ειχε επιχειρηση με καμμια δεκαρια πολυμπριζα. Επαιρνε για κςθε κινητο που εμπσινε στην μπριζα ενα η δυο ευρω. Ειχε αραδιασμενα τα πολυμπριζα κσι επιστατο της ορθης φορτισης. Ειχε μαθει και κανα δυο αραβοπακιστανικα και νασου το δαιμονιο της φυλης εν σαρκι. Τον τοπο ως γη, ως εθος, ως μυρουδια, ως αισθηση πρωτιστως και επειτα ως πνευματικη αφετηρια τον σγαπσνε λιγοι ελληνες. Οπως λεει και ο ΑΜ οι περρισοτεροι βλεπουν φως και μπαινουν. Να φανε σκατοξυλο διοτι μονο αυτο τους ενδιαφερει. Στους 80000 της Λεσβου κατεβηκαν καμμια 500 αντε 2000οι υπολοιποι που ειναι; Φυλαγουν τα πολυμπριζα. Στις πρεσπες ηντουσαν 2000 και αν ηταν δηλαδη στο πισοδερι. Η Μακεδονια εχει περι τα 3000000 κοσμο. εστω 2000000. Εκει κι αν επεσε ξυλο. Εκτοτε δεν ξαναπηγα σε καμια συγκεντρωση.Δεν βαζουμε πρωτα τον κοινο μας τοπο και αυτο ειοτι ειμαστε αλλοτριοι του τοπου. Δεν μας θελει.ουτε ο τοπος. Δεν υπαρχει περιπτωση ενατενισης διοτι ενω θα επρεπε να ξεκινησουμε απο τον τοπο μας για να παμε στον επεκινα τοπο εμεις ειμαστε πλεον ατοποι, δυστοποι και ουτοποι. Ειμαστε αληταριο στον τοπο του αιματος. Και το αιμα αυτο ηταν και ειναι ακριβο. Δεν ειναι αιμα ιδεολογικο αλλα αιμα που παλευε την αληθινη γνωση που τα εβσλε με τον Θεο και αναγκαδε τον Κυριο να μας ευλογησει. Ο Ιακωβ θα μπορουσε να ειναι ενα αρχετυπο μας. Σημερα η σκαλα αυτη δεν υπαρχει. Συνεχ

χαλαρωσε είπε...

Η επανασταση η μοναδικη επανασταση που ηταν πολεμικη κινηση ποτιστηκε με τα αιματα του καραισκακη, του τιτανα καραισκακη. Του αγαθου και πολυαγαπημενου γεροντα των ελληνων Κολοκοτρωνη. Την ποτισαν αληθινα λιονταρια με αιμα για να μην ξηραθει ως αλλη συκια. Και αυτοωτο οξυμωρο το αγαπα ο Κυριος. Τον τοπο που μας εδωσε ο Κυριος ευφραινεται οταν τον ποτιζουμε με ιδρωτα και αιμα. Διοτι μονο ετσι δειχνει ο πεσμενος οτι εχει τα κοτσια να σηκωθει. Μονο ετσι δειχνει ποσο εκτιμα αυτο που του δοθηκε. Και ετσι δειχνε οτι και τηνεπεκινα υπισχεση την εκλαμβανει επι τιμη θανατου, θανατου δε κατ εξοχην σταυρικου. Εμεις ειμαστε παιδια της υποσχεσης του Κυριου. Οι ελληνες σντι να εχουμε τον θανατο φιλο και αντικρυ και εχθρο εχουμε δυστυχια μας τα μποτοξ και τα πολυμπριζα

χαλαρωσε είπε...

Καλημερα σε αμεθυστο και φιλους του ιστοτοπου

Μαρία Π. είπε...

Καλημέρα σε όλους.Τι είναι αυτά που ζούμε αγαπητοί φίλοι; Σε τι καταστάσεις έχουμε φτάσει; Να επιβάλλεται από το ίδιο το ελληνικό Κράτος με χουντικό τρόπο, με ΜΑΤ και δακρυγόνα, το σχέδιο της Τουρκίας!Να διευκολύνεται, αντί να αποτρέπεται αυτό το σχέδιο.Είναι απίστευτο!
Και φτάσαμε εδώ, σε αυτή την κυριολεκτικά προδοτική και παρανοϊκή κατάσταση, με το πρόσχημα των κατασκευασμένων «υποχρεώσεων» που μας δημιούργησαν οι συνθήκες Δουβλίνο 1,2,3, που ψήφισαν οι πολιτικοί μας, όπως και οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί υποστήριξης στο καθεστώς δικτατορίας των ΜΚΟ που είναι πίσω απ΄όλους τους σχεδιασμούς αυτών των δομών, και συνεργάζονται κανονικά με τους Τούρκους διακινητές, πηγαίνοντας κάθε βράδυ στις παραλίες με αναμμένα τα φώτα ώστε να βλέπουν που να τους φέρνουν!
Όλα αυτά, όταν παράλληλα υπάρχουν και άλλοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί, οι οποίοι απλά δεν εφαρμόζονται, και δεν βλέπουμε φυσικά κυρώσεις για αυτό, όπως η γνωστή Συνθήκη Σένγκεν που εκτός των άλλων επιβάλλει ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και ανοιχτά σύνορα.Όλες οι άλλες χώρες φυλάνε τα νώτα τους, και καλά κάνουν. Και εμείς επιστρατεύουμε τα ΜΑΤ, απέναντι στους ακρίτες που με την παρουσία τους καθιστούν ελληνικά τα νησιά μας, δηλαδή τα σύνορά μας!
Μεγάλη είναι πλέον από δω και πέρα η ευθύνη και όσων εργάζονται σε κάθε είδους υπηρεσία που χρησιμοποιείται αντεθνικά. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για ΄διατεταγμένη υπηρεσία' όταν βλέπουμε ότι τα νησιά μας αφελληνίζονται συνειδητά. Υπάρχει ο όρκος των αστυνομικών για το συμφέρον της χώρας: «Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.Να υπερασπίζω με πίστη και αφοσίωση μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός μου τις σημαίες...».Υπάρχουν οι όρκοι των στρατιωτικών.Υπάρχει πάνω απ΄όλα η συνείδηση. Υπάρχει μια πατρίδα, που ο τελευταίος άνθρωπος αυτού του πλανήτη έχει και αγαπά. Και εμάς μας ζητούν να μην το κάνουμε!
Δυστυχώς τα πράγματα έτσι όπως διαδραματίζονται μας προϊδεάζουν για πολύ χειρότερες εξελίξεις.Όσο εμείς θα φτιάχνουμε δομές φιλοξενίας, και θα κάνουμε προώθηση στην ενδοχώρα τόσο θα αυξάνεται η μεταφορά τους διαρκώς και διαρκώς. Τα νούμερα είναι ασύλληπτα. Μιλάμε για 200 εκατομμύρια μόνο απ΄την υποσαχάρια Αφρική που είναι έτοιμα για μετανάστευση τα επόμενα χρόνια.Τα είπε ο κ. Καραμπελιάς.Υπάρχει μια αύξηση του πληθυσμού της Αφρικής από 200 εκ. πριν 50 χρόνια, στα 2.500 εκ. (2,5 δις) μέχρι το 2030 (!). Μιλάμε επίσης για εκατομμύρια μουσουλμάνων από ασιατικές χώρες που έρχονται με μια διαρκώς αυξανόμενη ροή. Θα έπρεπε άμεσα, για την επιβίωσή μας, όχι μόνο να αντισταθούμε όπως κάνουν έστω και καθυστερημένα αυτοί οι άνθρωποι, αλλά να δείξουμε με όλους τους τρόπους τον αποτροπιασμό μας και προς τις κινήσεις της σημερινής κυβέρνησης, και να ψηφίσουμε πολιτικούς που θέτουν αυτό το θέμα στην κορυφή, όπως και να υιοθετήσουμε το μοντέλο του Ισραήλ για την άμυνά μας. Δεν υπάρχει (ανθρωπίνως) άλλος τρόπος. Και πάνω απ΄όλα να πέσουμε στα γόνατα, και να ζητήσουμε απ΄τον Θεό μας, να λυπηθεί αυτή τη χώρα, και να την διασώσει ακόμα μια φορά. Εκτός και αν έρχεται η εποχή που ο Κύριος είπε ότι μάλλον δεν θα βρει πια την πίστη επί της γης, και θα καταλάβουν την γη οι άπιστοι όπως είναι το όνειρο του Κορανίου.

amethystos είπε...

Φίλε στώμεν καλώς περιμένοντας πάλι μέ χρόνια μέ καιρούς τήν επόμενη φιλική εταιρεία νά μάς οργανώσει τήν απελευθέρωσή μας καί από τούς Γερμανούς καί από τούς οθωμανούς τής γής, τό δεξί τους χέρι. Οι Ελληνες πεθαίνουν ο ένας μετά τόν άλλον χτυπημένοι από τήν αόρατη ακόμη πανδημία τού Κορανοιού, ο οποίος σαπίζει τόν αέρα πού αναπνέουμε, τό πνεύμα μας. Η Ελλάδα τέλειωσε. Τό ελληνικό δαιμόνιο εξελίχθηκε σέ σκέτο δαιμόνιο.Κουράγιο σέ όλους μας.

amethystos είπε...

Αγαπητή Μαρία στηριζόμαστε όλοι μας σέ μιά υπόθεση η οποία δέν ισχύει πλέον. Στήν υπόθεση ότι υπάρχει Ελληνικό κράτος τό οποίο διοικεί μέ τόν νόμο. Τό ίδιο ισχύει καί γιά τήν αθηναική εκκλησία. Τήν χρησιμοποιούμε στήν απελπισία μας σάν υπόθεση εργασίας. Τά γονίδια τού νεοέλληνα μεταλλάχθηκαν σέ αγωνίδια. Χρεάζεται κουράγιο καί ανασυγκρότηση. Δυστυχώς χαθήκαμε. Χρειαζόμαστε τήν περιπλάνηση στήν έρημο γιά νά πεθάνουν οι προδότες, όπως στήν έξοδο τού εβραικού λαού.

Μαρία Π. είπε...

Σωστά αδελφέ, δεν έχουμε Ελληνικό κράτος. Δεν είχαμε που δεν είχαμε (με την έννοια ότι τίποτα δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε, γι αυτό πολλοί λένε ότι ποτέ δεν καταφέραμε από συστάσεως ελληνικού κράτους μετά την επανάσταση του 1821 να γίνουμε όντως κράτος με οργάνωση και Νόμους), αλλά τώρα πια είμαστε και ιδιοκτησία της Γερμανίας και επισήμως. Είμαστε υπό κατοχή. Ως προς τον προϋπολογισμό όσα αποφασίστηκαν ήταν ακριβώς ότι είπαν οι Γερμανοί.Ναι μεν μεγάλη αύξηση κονδυλίων για εξοπλισμούς (πιθανόν περιμένουν κάτι πλέον από Τουρκία γιατί άλλες φορές δεν είχε γίνει), αλλά επίσης μεγάλα επιπλέον ποσά και για τους μετανάστες (στα οποία συνεισφέρει και η Γερμανία για να προστατευτεί η ίδια), και μείωση για τον αγροτικό τομέα.
Το θέμα είναι όμως ότι δεν βλέπουμε απ΄τους πολιτικούς μας καμία διάθεση διαφοροποίησης, ούτε καν στα όρια που θα μπορούσαν. Δηλαδή ο ένας είναι πιο 'βασιλικότερος του βασιλέως' απ΄τον άλλο, ως προς τις αντεθνικές πολιτικές. Να πέσουν τουλάχιστον οι παρωπίδες και να δούμε τι ρόλο παίζει καθένας. Κανείς δεν έχει είτε τα κότσια, είτε την ανησυχία λόγω αγάπης προς την πατρίδα. Δεν πολυτονίζεται το γεγονός ότι η Τουρκία όσα κάνει δεν είναι μόνο για οικονομικούς και πολιτικούς λόγους, δηλ. η επεκτατικότητα δεν είναι γι αυτήν μόνο θέμα γεωπολιτικής και οικονομικής ισχυροποίησης, αλλά πίσω απ΄αυτό υπάρχει μια δυνατή πίστη, υπάρχει ένα Ισλάμ, με το οποίο έχουν διαποτιστεί σαν ιδέα, και αυτό είναι ουσιαστικά η κινητήριος δύναμη για την συνεχή και αυξανόμενη δράση. Αυτό το πάθος που τους διακατέχει, το γεγονός ότι η Τουρκία έχει αναλάβει ένα 'μεσσιανικό' (ας πούμε) ρόλο στον μουσουλμανικό κόσμο, και είναι παντού μπροστά ακόμα και στα παραμικρά, με τόση επιμέλεια, με τέτοιο σχεδιασμό, δείχνει ότι πιστεύουν και κινούνται ως 'προορισμένοι' να επεκταθούν και να κυριαρχήσουν. Αντίθετα εμείς, πολιτικοί και πολίτες κατά το μεγαλύτερο μέρος είμαστε βουτηγμένοι στο πνεύμα της επιβίωσης στο πνεύμα του υλισμού. Οι ιδέες και οι ιδεολογίες κατέρρευσαν, και η πίστη είτε μεταλλάχθηκε, είτε ελαττώθηκε έως και εξαφανίστηκε στους περισσότερους. Τι μένει; Τι θα μας δώσει το εφαλτήριο και το ουσιαστικό κίνητρο (ζωής και θανάτου μιας πατρίδας συνυφασμένης με μια Πίστη) να παλέψουμε; Καθένας θα κοιτάξει να σώσει τον εαυτό του. Δεν έχουμε όραμα γιατί αυτά για τα οποία ενδιαφερόμαστε είναι το τίποτα. Αυτή η έρημος που θα έρθει όπως και η 'περιπλάνηση', θα γίνει ίσως το νέο βάπτισμα στην φωτιά (για όσους είναι να γίνει), όπως έγινε με τον λαό Ισραήλ. Απλά δεν ξέρουμε τι θα έχει μείνει μέχρι τότε. Όλα έχουν να κάνουν με το πνευματικό παρασκήνιο, και τι θα επιτρέψει ο Θεός με βάση αυτό.

Νίκος Κ. είπε...

Οι εκμεταλλευτές του φιλότιμου των κατοίκων των ακριτικών νησιών μας,στην αρχή τους είχαν κάνει συνεργούς στην περίθαλψη των λαθρομεταναστών.Θυμάμαι το μακαριστό παπά Στρατή που με ζήλο βοηθούσε "πρόσφυγες",με συνεντεύξεις σε "παλικάρι" που κατέγραφε τα τεκταινόμενα. Διαβάζουμε:"Εκεί τον συνάντησε ο William Spindler, πρώην δημοσιογράφος που άφησε την καριέρα του στο Λονδίνο και έγινε εθελοντής της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες". Πηγή: https://www.lifo.gr/team/gnomes/59254

Θυμάμαι την 85χρονη γιαγιά και τον 40χρονο ψαρά που είχαν προταθεί ως υποψήφιοι για Νόμπελ Ειρήνης μαζί με τη...Σούζαν Σάραντον.
https://www.enikos.gr/society/367820/o-40xronos-psaras-kai-i-85xroni-giagia-tis-sykamias-gia-to-nompel-eirinis-video Ο συστημικός δημοσιογράφος λέει στο τέλος στη γιαγιά:"Δεν είναι παίξε γέλασε...η ομιλία των βραβευμένων είναι σοβαρό πράγμα".Το τυράκι το είδες,τη φάκα δεν την είδες;

amethystos είπε...

Οσα παίρνει ο άνεμος. Είδες καί η εκκλησία τής αθήνας απουσιάζει πλήρως,καί τά παρεκκλήσια στούς Αμμανέδες.Μήπως προκύψει κάτι καί δικαιωθούμε. Είμαστε αδέσποτοι καί πλάνητες θύματα τής υπερηφάνειας μας καί τής κενοδοξίας μας. Δέν υπάρχει διδασκαλία ούτε από τήν φιλοσοφία ούτε από τήν εκκλησία. Εμειναν οι άνθρωποι θύματα τών συναισθημάτων τους. Αργήσαμε νά καταλάβουμε τήν παγίδα. Η αρχαία φιλοσοφία δίδασκε τήν αλήθεια ντυμένη στίς αρετές, στήν γνώση καί στήν αυτοκυριαρχία. Ολοι οι άνθρωποι τού προέδρου, είναι εγκληματίες αλλά τούς αντιμετωπίζουμε σάν ανθρώπους μέ αξιοπρέπεια. Δέν είμαστε απαιτητικοί. Καί πάσχουμε.

Νίκος Κ. είπε...

Χίος: Βίντεο από το «ντου» κατοίκων στο ξενοδοχείο που έμεναν αστυνομικοί.
https://www.protothema.gr/greece/article/978892/hios-video-sok-apo-to-dou-katoikon-sto-xenodoheio-pou-emenan-astunomikoi/

Νίκος Κ. είπε...

Τόσα χρόνια το νησί ξεχείλισε από λαθρομετανάστες.Και οι ΜΚΟ σε ξενοδοχεία τους δε μένανε;Φανατισμένος όχλος.Έλληνες εναντίον Ελλήνων.Τα καταφέραμε...