Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Λέσβος: Τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ αποκλεισμένες σε στρατόπεδο! - Κατέφυγαν μετά από σύγκρουση με κατοίκους

Λέσβος: Τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ αποκλεισμένες σε στρατόπεδο! - Κατέφυγαν μετά από σύγκρουση με κατοίκους

Θύματα πυροβολισμών έπεσαν σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές δυο από τους 43 αστυνομικούς που τραυματίσθηκαν στα άγρια επεισόδια που έγιναν στην Λέσβο. Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι τα τραύματά τους προκλήθηκαν από σκάγια!

Την ίδια ώρα αποκλεισμένοι και εντός στρατοπέδου βρίσκεται δύναμη των ΜΑΤ στην Λέσβο.

Πριν από λίγο, επίθεση έξω από την πόλη της Μυτιλήνης δέχθηκαν οι άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι αποκλείστηκαν σε στρατόπεδο.

Συγκεκριμένα, τέσσερις διμοιρίες που επέστρεφαν από το Διαβολόρεμα συναντήθηκαν με μεγάλη ομάδα κατοίκων που πήγαιναν να ενισχύσουν τα μπλόκα τη συγκεκριμένη περιοχή.

Η οργή των πολιτών οδήγησε στη σύγκρουση, ενώ για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση και τελικά οι άνδρες των ΜΑΤ κατάφεραν να μπουν στο στρατόπεδο της Παγανής όπου και παραμένουν αποκλεισμένοι, έως τώρα.

Η κατάσταση ξέφυγε σήμερα από τα όρια καθώς συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων ενάντια στα κλειστά κέντρα.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως από τα επεισόδια στη Λέσβο, στο Διαβολόρεμα και την Καράβα, έχουν τραυματιστεί 10 πολίτες (από δακρυγόνα και χτυπήματα) και 43 αστυνομικοί.

Αργά το απόγευμα, αποχώρησαν από την περιοχή Διαβολόρεμα οι δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ αυτή τη στιγμή αποχωρούν και οι δυνάμεις από την περιοχή της Καράβας. Νωρίς το μεσημέρι μεγάλος αριθμός διαμαρτυρόμενων μέσα από δασικές οδούς, έφτασε στην περιοχή του Καβακλή, όπου βρίσκεται η υπό επίταξη περιοχή για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας λαθραίων μεταναστών.

Μάλιστα, την ώρα που αποχωρούσαν οι αστυνομικοί από τα μέτωπα, κατευθυνόμενοι στην πόλη της Μυτιλήνης, δέχθηκαν επίθεση διαδηλωτών οι οποίοι τους υποχρέωσαν να μπουν σε στρατόπεδο της περιοχής Παγανή, όπου και παραμένουν αποκλεισμένοι.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εθνοφύλακες παραδίδουν τα όπλα τους στη Χίο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της κυβέρνησης!
Από Militaire News
Οι αντιδράσεις των κατοίκων σε Λέσβο και Χίο, για τα κυβερνητικά σχέδια σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, λαμβάνουν διαστάσεις που μάλλον δεν είχαν προβλεφθεί από τους εισηγητές της πολιτικής “σιδηρά πυγμή”, που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Χίου, Εθνοφύλακες σπεύδουν να παραδώσουν τα όπλα τους! Η ιστοσελίδα alithia.gr της Χίου γράφει:
“Είναι πρώτη φορά που γίνεται αυτό στην ιστορία του νησιού και στην ιστορία της Εθνοφρουράς.
Δεκάδες συμπολίτες μας Εθνοφρουροί, συγκεντρώθηκαν στην Ταξιαρχία με τον οπλισμό τους, όπλο και κιβώτιο με σφαίρες στην Ταξιαρχία, με στόχο να τον παραδώσουν διαμαρτυρόμενοι για την βιαιότητα των ΜΑΤ και την Κυβερνητική πολιτική βίας στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα.
Μετά από συζήτηση που είχε μαζί τους ο Στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος Σταύρος Παπασταθόπουλος, δέχτηκαν να μην πραγματοποιήσουν την παράδοση, δίνοντας προθεσμία στην κυβέρνηση το γρηγορότερο να αποσύρει τα ΜΑΤ και να ματαιώσει την δημιουργία Κλειστού Μεταναστευτικού κέντρου και στο Αίπος, πέρα από την ΒΙΑΛ, που παραμένει σταθερά με 5500 – 6000 μετανάστες – πρόσφυγες.
Πρόσθεσαν ακόμα ότι τους πείραξε ιδιαίτερα η χρησιμοποίηση από τα ΜΑΤ και την κυβέρνηση για την έναρξη εργασιών στο Αίπος Στρατιωτικής δύναμης του Μηχανικού”.

https://www.militaire.gr/ethnofylakes-paradidoyn-ta-opla-toys-sti-chio-se-endeixi-diamartyrias-gia-ta-schedia-tis-kyvernisis/

Θωμάς είπε...

To παρακάτω κείμενο είναι κοινοποίηση από μόνιμο κάτοικο Λέσβου.
"Σαν διαχειριστής της ομάδας τόσα χρόνια σήμερα ζητάω την άδεια και την κατανόηση των άλλων διαχειριστών αλλά και όλων των μελών της ομάδας για να γράψω κάτι εκτός από βότανα γιατί θέλω ο κόσμος να μάθει την αλήθεια. Από χθες,το βράδυ στις 2:30 Η Λέσβος το νησί μου τελεί υπό την κατάληψη των ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση για να αποτρέψουν τον κόσμο να μην επιτρέψει
Την κατασκευή της κλειστής δομής για του μετανάστες-πρόσφυγες. Το ίδιο συμβαίνει και στην γειτονική Χίο.
Από την ώρα που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι άρχισαν την χρήση δακρυγόνων, καπνογονων,και σπρέι πιπεριού εναντίον του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο λιμάνι για να μην τους αφήσει να βγουν.
Σήμερα όλο αυτό το σκηνικό μεταφέρθηκε στο χώρο που θα γίνει το κλειστό κέντρο. Περίπου 10.000 κόσμος και από τις δύο πλευρές που οδηγούν εκεί. Τα ΜΑΤ χτυπάνε ανελέητα γυναίκες,γέρους, και όποιον βρουν .Ακούγονται ύβρεις από τα ΜΑΤ τύπου να χαθεί το μπουρδελονησι σας,να σας πάρουν οι Τούρκοι και τέτοια, προκειμένου να προκαλέσουν τον κόσμο. Τα γράφω αυτά γιατί στην υπόλοιπη Ελλάδα βλέπετε αυτά που σας δείχνουν τα κανάλια επιλεκτικά και με εντολή της κυβέρνησης.Η Λέσβος και η Χίος φλέγονται κυριολεκτικά.
Από το νόμπελ ειρήνης που πριν 5 χρόνια είχε προταθεί η Λέσβος σήμερα ξαφνικά σε κάποια κανάλια γίναμε φασίστες. Και οι νησιώτες και οι μετανάστες έχουν ένα κοινό αίτημα. Να φύγουν από εδώ.
Η Τουρκία με την Γερμανία αλλά και οι κυβερνήσεις της χώρας τους θέλουν εδώ για τα συμφέροντα τους αλλά και γιατί υπάρχει συμφωνία αν τους πάνε στην ενδοχώρα μετά δεν μπορούν να τους επαναπροοθήσουν.
Τα ΜΑΤ με τα καπνογόνα έχουν βάλει φωτιά στο δάσος αλλά κάνεις δεν το είπε στα κανάλια.Να αναφέρουμε ότι όσον αφορά την γεωστρατηγική θέση ,ή Λέσβος ελέγχει το κόλπο Αδραμητιου και η Χίος τον κόλπο Σμύρνης που σ αυτούς τους κόλπους βρίσκεται ο στόλος των Τούρκων, οπότε καταλαβαίνεται.
Πουλησανε την Μακεδονία, τώρα πουλάνε το βόρειο Αιγαίο.
Συγνώμη για τον χρόνο που σας έκλεψα, αλλά σαν Λεσβιος πολίτης αισθάνομαι την ανάγκη να ενημερώσω τον υπόλοιπο κόσμο της χώρας ποιά είναι η πραγματική κατάσταση και αλήθεια στα νησιά μας.Σας ευχαριστώ.

https://www.facebook.com/mariaslkal?__tn__=lC-R&eid=ARBR4sDxMPnjPF1CFCqD2_iuZPipr1SLeSBrAIZs2e3lWWTBnoAs7sY1D9P_hYXqkHxs4rrU-vqZS8PZ&hc_ref=ARQZKGStCQFRkLsr2le4ZXUsqI9Tw71svNfn7LuOp_zdwDgCZMNDy4RJM8AUMxvt1KQ&ref=nf_target

Θωμάς είπε...

https://www.facebook.com/103265864393973/videos/301862274122605/?t=28

χαλαρωσε είπε...

Ημαρτον. Ο Θεος να τους φωτισει να μην παραδωσιυν τα οπλα. Σε καμια περιπτωση. Αν τα παραδωσουν τελειωσε. Αυτα θελουν οι προδοτες. Μακαρι να μας λυπηθει ο Κυριος και να μας φωτισει μπας και ξεσηκωθουμε και σωσουμε τουλαχιστον τα προσχηματα. Κυριε των δυναμεων μεθημων γενου. Δεν πρεπει να κωλωσουν με τιποτε. Οσο θα τους φωναζουν να συζητησουν να τα βρουνε τοσο πιο πολυ ξυλο στα κωλοπαιδα και στους φονιαδες της Σεεμπριγκ. Μεχρι να τους ριξουν στη θαλασσα.

amethystos είπε...

Aδελφέ τελικά τό αποφύγαμε. Μίλησαν μέ τόν διοικητή τού νησιού καί υποχώρησαν. Μπορεί νά μάς βγεί σέ καλό. Νά μήν ξαναεπιλέξουμε γιά κυβερνήτες άβουλα μαμόθρεφτα, ανίκανους γόνους καί απογόνους. Τό φοβερό μέ τό Ελληνικό ασυνείδητο είναι ότι συνεχίζουμε νά ζούμε καί νά πολιτευόμαστε στήν σκιά τού Γερμανού Βασιληά πού μάς φόρτωσαν. Συνεχίζουμε νά θεωρούμε φυσικό νά εκτελούμε τίς διαταγές τών γερμανών.Καί νά ψηφίζουμε φυματικά αντράκια πού καλύπτουν τήν πραγματικότητα πότε μέ τούς φανταστικούς διεθνισμούς, πότε μέ τό διεθνές δίκαιο. Καί ο κλήρος συνεχίζει νά κρατά φυλακισμένη τήν ελληνική ψυχή στά μπουντρούμια τής ιστορίας επικαλούμενος καί αυτός περιέργως φανταστικές διαδοχές. Τόσοι αιώνες καί συνεχίζουμε νά είμαστε αλυσσοδεμένοι στό σπήλαιο τού Πλάτωνα. Ας ευχόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Πες μου ΠΟΙΟΝ να ψηφίσω στις ΕΠΟΜΕΝΕΣ εκλογές. Δώσε ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ψηφοδέλτιο. Φτάσαμε οι νησιώτες στα όριά μας!

amethystos είπε...

Τόν Βιλιάρδο.

Ανώνυμος είπε...

DONE! ;-)