Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Ξαναζωντάνεψαν τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος στην Βουλή

                                  Ξαναζωντάνεψαν τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος στην Βουλή
Του Σάκη Μουμτζή

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως όλα τα κόμματα, όσα χρόνια και αν περάσουν, έχουν βαθιές τις ρίζες τους μέσα στην Ιστορία. Όσο και να προσπαθούν να απαλλαγούν από αυτές, μια υπόγεια δύναμη τις ξαναφέρνει, σε κρίσιμες στιγμές, στην επιφάνεια.
Έτσι προχθές στην συζήτηση στην Βουλή για την Μακεδονία μας, ο Α.Τσίπρας επιδιώκοντας να διεμβολίσει από τα αριστερά το ΚΚΕ - καθώς ενοχλήθηκε σφόδρα από την κριτική του- έκανε μια διεξοδική, αλλά και αποκαλυπτική συγχρόνως αναφορά στα ταραγμένα χρόνια του εμφυλίου πολέμου.
Αναφέρθηκε στο Σλαβοκακεδονικό αλφάβητο που μοίραζαν στους αντάρτες του ΔΣΕ τόσο στον Γράμμο όσο και στην Τασκένδη στην συνέχεια, αναφέρθηκε στους 70.000 (;) Σλαβομακεδόνες πρόσφυγες που δεν τους επετράπη να επιστρέψουν στην Ελλάδα το 1983 και στην Μίρκα Γκίνοβα, στέλεχος του ΚΚΕ και του ΝΟΦ που εκτελέστηκε στις 26 Ιουλίου 1946 στα Γιαννιτσά με άλλους έξι, για αποσχιστική δράση.
Μάλλον δεν αντιλήφθηκε ο πρωθυπουργός πως με αυτά που είπε αναμάσησε τα αλυτρωτικά επιχειρήματα των Σλαβομακεδόνων. Άγνοια; Φανατισμός; Ή μικροπολιτική σκοπιμότητα; Ο,τι και να είναι μίλησε πάντως το DNA της Αριστεράς. Εξαιτίας αυτού του DNA ποτέ δεν μπόρεσε αυτή να απαλλαγεί από το σύνδρομο του Σλαβομακεδονισμού που την καταδιώκει από το 1924. Ακόμα και η λεγόμενη ανανεωτική Αριστερά το κουβαλούσε και το κουβαλά μέσα της.

Ο πρωθυπουργός μέσα στην Βουλή έξυσε πολλές και παλιές πληγές. Ας αναλογιστούμε τι θα γινόταν αν ο Σαμαράς ή ο Μητσοτάκης μιλούσαν για τον Γράμμο και το Βίτσι. Θα σηκωνόταν θύελλα αντιδράσεων για την δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος. Τώρα που ο Α.Τσίπρας αναφέρθηκε σε στιγμές του εμφυλίου πολέμου για τις οποίες η Αριστερά θα έπρεπε να ντρέπεται, κανένας δεν είπε τίποτα. Ακόμα και οι Νεοδημοκράτες. Το άφησαν να περάσει.

Αλλά τι ακριβώς είπε ο πρωθυπουργός;

1. Με την αναφορά του στην ύπαρξη του Σλαβομακεδονικού αλφάβητου, παραδέχτηκε το αυτονόητο. Πως υπήρχαν δίγλωσσοι σε μερικούς νομούς της Β.Ελλάδος που ήταν λογικό να έχουν και την κυριλλική γραφή. Ένα σημαντικό μέρος από αυτούς στρατεύτηκε στις τάξεις του ΔΣΕ. Σε σταθερή βάση υπηρετούσαν σε αυτόν 10-12.000 Σλαβομακεδόνες, στην δε τελευταία φάση του εμφυλίου αποτελούσαν το 60% περίπου της δύναμης του ΔΣΕ.
Το δε ΚΚΕ για πολύ συγκεκριμένους ιδεολογικούς, πολιτικούς και ιστορικούς λόγους επεδείκνυε μιαν ιδιαίτερη ευαισθησία στα δικαιώματα τους. Μάλιστα στην 5η Ολομέλεια, στις 30-31 Ιανουαρίου 1949, τους αναγνώρισε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης μέχρις αποχωρισμού. Δηλαδή μιλούσε για απόσπαση Ελληνικού εδάφους. Λίγο αργότερα, μετά την ήττα, ανασκεύασε αυτήν την θέση.
2. Είναι γεγονός πως ο νόμος του 1982 που επέτρεψε τον επαναπατρισμό των πολιτικών προσφύγων αφορούσε μόνον τους «κατά το γένος Έλληνες». Ήταν ένας νόμος του ΠΑΣΟΚ το οποίον προσυπέγραψε τότε και το ΚΚΕ. Γιατί έγινε αυτό; γιατί ένα σημαντικό κομμάτι των δίγλωσσων δεν είχαν Ελληνική συνείδηση και ήταν φορείς του αλυτρωτισμού. Συμμετείχαν ενεργά στην προπαγάνδα για την «Μακεδονία του Αιγαίου». Ήταν επόμενο να μην τους επιτραπεί να επιστρέψουν.
3. Ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε στην Μίρκα Γκίνοβα η προτομή της οποίας κοσμεί πλατεία του Μοναστηρίου. Ήταν δίγλωσση, με πλήρη την Σλαβομακεδονική συνείδηση και γι΄αυτό κατά την Κατοχή εντάχθηκε πρώτα στον ΣΝΟΦ και μετά στον ΕΛΑΣ. Το 1946 ήταν από τα βασικά στελέχη του ΝΟΦ. Συνελήφθη στα μέσα Ιουνίου 1946, στην περιοχή του Καϊμάκτσαλαν μαζί με άλλους δέκα ομοϊδεάτες της, μεταξύ των οποίων και δύο καταδικασμένους σε θάνατο για συνεργασία, κατά την κατοχή, με την Οχράνα.
Καταδικάσθηκε από το στρατοδικείο Γιαννιτσών για αποσχιστική δράση και στις 26 Ιουλίου 1946 εκτελέστηκε μαζί με έξι συντρόφους της, όπως προανέφερα. Στην FYROM θεωρείται ηρωίδα και έχει δοθεί το όνομα της σε δρόμους και σε πλατείες.
Γιατί αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός σε όλα αυτά και μάλιστα εμφανώς φίλα προσκείμενος προς τους Σλαβομακεδόνες;
Την μόνη λογική εξήγηση που δίνω είναι πως τελικά η Ιστορία είναι ένα φάντασμα από το οποίο κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει.
ΥΓ. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την 25η Ιανουαρίου ως διπλή αποφράδα ημέρα για την πατρίδα μας.


liberal


Η "αριστερά", έχοντας μετατραπεί σε ουραγό ή σε σφογγοκωλάριο του αμερικανισμού, δεν αντλεί πλέον από ό,τι ζωντανότερο είχε η μαρξιστική παράδοση, δηλαδή την ανελέητη απομυθοποίηση των φιλελεύθερων ιδεολογημάτων, αλλά τρέφεται από μιαν κοινωνική θεωρία που εν μέρει αντικατοπτρίζει και εν μέρει συγκαλύπτει εξιδανικευτικά τις πραγματικές σχέσεις ισχύος μέσα στη δυτική μαζική δημοκρατία".

Π.Κονδύλης,Από τον 20ο στον 21ο αιώνα,Τομές στην πλανητική πολιτική περί το 2000, εκδόσεις Θεμέλιο, Αθήνα 1998 , σελ.8.

ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΑ ΔΥΟ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΝΤΙΑΝΟ ΤΥΠΙΚΟ ΗΘΙΚΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΔΙΝΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΦΥΣΙΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΗΜΕΡΑ,  ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Αμέθυστος




ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κανείς από αυτούς δεν είναι αριστερός γιατί ενδιαφέρεται για τον πόνο των ανθρώπων.
ΣΥΡΙΖΑ: αριστεροί με την έννοια των δαιμονισμένων του Ντοστογιέφκσι.
ΚΚΕ: δεν αγαπούν τον φτωχό, απλώς μισούν τον πλούσιο.
Παρατηρήσεις: Α) Το ΚΚΕ δεν τάχθηκε υπέρ της Μακεδονίας, απλά αντιτάχθηκε στο ΝΑΤΟ.
Β)Τι έκανε η κυβέρνηση: Αναγνώρισε χώρα με το όνομα Β. Μακεδονία στην οποία υπάρχει πληθυσμός που ονομάζεται Μακεδονικός! Άρα το ''όλον'' είναι οι Μακεδόνες ενώ ''μέρος'' είναι η Β. Μακεδονία, οπότε το όλον(Μακεδόνες)θα αναζητήσει και το όλον ως χώρα, δηλαδή το μέρος που λείπει από την Β. Μακεδονία.