Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Ο νέος υπουργός Άμυνας απαγόρευσε εκδήλωση για τη Μακεδονία


Ο νέος υπουργός άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, έδωσε δείγμα γραφής σήμερα. Προφανώς, κατόπιν συνεννόησης με την κυβέρνηση, απαγόρευσε εκδήλωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Πολεμικό Μουσείο για τη Μακεδονία.
Την εκδήλωση οργάνωναν οι Ενώσεις Αποστράτων Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας και επρόκειτο να μιλήσουν ο συγγραφέας Γιώργος Ρωμανός και ο πρέσβης ε.τ. Περικλής Νεάρχου.
Η σχετική άδεια δόθηκε πριν τα Χριστούγεννα. Ενώ όλα ήσαν έτοιμα, τηλεφώνησε σήμερα στον εκ των διοργανωτών κ. Ροζή ο κ. Κοροδήμος, εκ μέρους του Πολεμικού Μουσείου και του ανακοίνωσε την απαγόρευση της εκδήλωσης.
Επικαλέστηκε, μάλιστα, και το άρθρο 6 της Συμφωνίας των Πρεσπών η οποία δεν έχει τεθεί, ακόμη, σε ισχύ.
Το άρθρο αυτό απαγορεύει την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων. Ακόμη και ιδιωτικοί φορείς δεν θα μπορούν να μιλούν κατά το δοκούν για τη γειτονική χώρα, το όνομα και τον πληθυσμό της.

Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

"ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ" ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ 

Ο υπουργός Άμυνας ταξιδεύει αύριο στην Κύπρο, ενώ θέλει διακαώς μια στενή στρατιωτική συνεργασία με τη Βόρεια Μακεδονία, ώστε να μην έχει η Άγκυρα το μεγάλο μερίδιο της εκπαίδευσης και του εξοπλισμού των γειτόνων μας. 
Στόχος του Βαγγέλη Αποστολάκη είναι να αναλάβουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης των Σκοπιανών στρατιωτικών, τώρα που θα μπούν στο ΝΑΤΟ, ανακόπτοντας την τουρκική διείσδυση στη γειτονική χώρα. Μέχρι και γραφεία του κόμματός του έχει ο Ερντογάν στα Σκόπια.
Παράλληλα, ο νέος υπουργός Άμυνας θέλει η ελληνικές αμυντικές εταιρείες, δημόσιες και ιδιωτικές, να μπουν για τα καλά στη Βόρεια Μακεδονία, εξοπλίζοντας τους Σκοπιανούς, οι οποίοι αναγκαστικά θα ψάξουν και για μεταχειρισμένα όπλα δυτικού τύπου, όντας νέο μέλος της Συμμαχίας. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...