Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Αβραμόπουλος για Πρέσπες: Προβληματική η συμφωνία – Άλλο γεωγραφικός κι άλλο ιστορικός προσδιορισμός

Ηχηρή παρέμβαση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών από τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλοο οποίος, με δήλωση του λίγο πριν «περάσει» από την ελληνική Βουλή, τη χαρακτηρίζει προβληματική!

Την πλήρη αντίθεσή του με τη Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δηλώνει ότι η Συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι «προβληματική». Ο κ. Αβραμόπουλος παίρνοντας αποστάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι η εθνότητα και η γλώσσα «δίνουν λαβή για αλυτρωτικές εθνικιστικές πολιτικές».

«Είναι άλλο ο γεωγραφικός προσδιορισμός που όλες οι κυβερνήσεις συμφωνήσαμε και άλλο ο ιστορικός προσδιορισμός, που επιχειρείται μέσω της συμφωνίας. Εθνότητα και γλώσσα σημαίνουν εθνική υπόσταση και δίνουν λαβή για αλυτρωτικές εθνικιστικές πολιτικές», λέει χαρακτηριστικά.

«H κυβέρνηση θα είχε κινηθεί διαφορετικά αν, αντί να αγνοήσει και στη συνέχεια προκαταλάβει τα πολιτικά κόμματα, είχε επιδιώξει την εθνική συνεννόηση πριν προχωρήσει στη συμφωνία», πρόσθεσε ρίχνοντας τα βέλη του στην κυβέρνηση.  πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: