Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

Ave Καίσαρ! Ιδού η... Μακεδονία σου

 Ο Ζάεφ αγκαλιά με τον Σόρος (αφού υπέβαλε τα διαπιστευτήριά του) χθες στο Νταβός 
 Έπεσαν οι μάσκες: Το «μεγάλο αφεντικό» σε πελάγη ευτυχίας έδωσε συγχαρητήρια στον αχυράνθρωπό του

 Η γερμανική «die welt» υιοθετεί απο τώρα τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων
Στο... μεγάλο αφεντικό Τζορτζ Σόρος υπέβαλε τα σέβη του ο πρωθυπουργός της FYROM Ζόραν Ζάεφ, «παραδίδοντάς» του τη... «Μακεδονία». Εξάλλου, ο γνωστός για τα υπόγεια παιχνίδια και σχέδιά του σκοτεινός επιχειρηματίας ήταν από τους πρώτους χορηγούς των Σκοπίων μοιράζοντας εκατομμύρια δολάρια μέσω του ιδρύματός του, του οποίου έστησε κι εκεί παράρτημα.
Μάλιστα ο Σόρος ήταν από τους φανατικούς υποστηρικτές της «Μακεδονίας» και των αλυτρωτικών σχεδίων της. Η χαρά του Ζάεφ ήταν τέτοια, που την ώρα που στην Ελλάδα οι πολιτικές δυνάμεις εμφανίζονταν στη Βουλή διχασμένες για τη Συμφωνία των Πρεσπών εκείνος ενθουσιασμένος ανέβαζε στο twitter φωτογραφίες από τη συνάντηση που είχε μαζί του. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της FYROM επέμεινε στις αναρτήσεις αλλά και στο δελτίο Τύπου του στον όρο «Μακεδονία», προεξοφλώντας την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. 
Η συνάντηση με τον Τζορτζ Σόρος έγινε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Οπως έγραψε στο twitter, οι δυο τους αντάλλαξαν ιδέες για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των Σκοπίων και του Open Society του μεγαλοεπενδυτή σε διάφορους κοινωνικούς τομείς.
Οι δύο άνδρες «αντάλλαξαν ιδέες για την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο ίδρυμα Open Society», με στόχο την παροχή καλύτερων εγκαταστάσεων για τη φροντίδα και την προσχολική εκπαίδευση για τα παιδιά και την ένταξη των Ρομά σε διαφορετικούς τομείς των κοινωνικών τάσεων.
Κατά τις συνομιλίες που είχαν, ο Ζόραν Ζάεφ και ο Τζορτζ Σόρος αναφέρθηκαν στη σημασία εθνικής στρατηγικής για την κοινωνία και την πολυπολιτισμικότητα, με στόχο να υπάρξει «αμοιβαία εμπιστοσύνη και επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων και κοινοτήτων στη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”»!
Τη συνάντηση του Τζορτζ Σόρος με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ σχολίασε ο τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος: «Τα χρήματα κάποτε τελειώνουν, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ».
----
Με «Νότια Μακεδονία» άρχισαν τα... όργανα
Υποπτη αναφορά στην «Die Welt»
Yποπτες αναφορές σε «Νότια Μακεδονία» έκανε χθες η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», η οποία, συν τοις άλλοις, σε άρθρο της έσπευσε να πλέξει εγκώμιο στον Αλέξη Τσίπρα για τις Πρέσπες! Υπό τον τίτλο «Μόνο ο Τσίπρας αψηφά το κενό ηγεσίας της Δύσης», ο συντάκτης αναφερόταν στην προδοτική συμφωνία λέγοντας ότι ήταν ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα.
Η «Die Welt» ισχυρίζεται δε πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας επέδειξε σπάνιες ηγετικές αρετές: διορατικότητα, αποφασιστικότητα και θάρρος. «Ο Τσίπρας κατάφερε να επιλύσει την ονοματολογική διαφορά με τη γειτονική Μακεδονία, που μετά βίας καταλάβαινε οποιοσδήποτε ζούσε δυτικά της “Νότιας Μακεδονίας” και βόρεια της “Βόρειας Μακεδονίας”. Αυτή επιτρέπει την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και αναμένεται να έχει σταθεροποιητική επίδραση στα Βαλκάνια στο σύνολό τους» έγραφε χαρακτηριστικά ο Σάσα Λίχαρντ, προβλέποντας ωστόσο ήττα του πρωθυπουργού στις επόμενες εκλογές.
«Ανάκαμψη»
Στο άρθρο του ο δημοσιογράφος δεν διστάζει να αποδομήσει τους Τραμπ, Μέρκελ, Μέι και Μακρόν, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εξαιτίας του Τσίπρα οι πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης είναι εμφανείς. «Δεν υπάρχει φιγούρα στη Δύση που να ακτινοβολεί ηθική και πολιτική ισχύ. Κανείς δεν έχει τη δύναμη να κάνει επώδυνες αλλά αναγκαίες αλλαγές, σε ταραγμένες εποχές. Εκτός από έναν, τον Αλέξη Τσίπρα» γράφει ο σχολιαστής, κάνοντάς μας να σκεφτούμε ότι δεν ζει απλώς σε άλλη χώρα, αλλά σε... άλλον πλανήτη!
ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ. 
ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...