«Με τα ομόφυλα πρόσωπα δεν έχουμε κανένα προβληματισμό στην ανοιχτή μας αγκαλιά προς αυτά. Είναι αδέρφια μας, είναι άνθρωποι που έχουν έναν προσανατολισμό, που εγώ δεν είμαι άξιος να κρίνω κανένα από αυτούς. Γιατί ο Χριστός μου είπε μην κρίνεις ίνα μην κριθείς»
Τη στιγμή που η συζήτηση για το ζήτημα με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών βρίσκεται σε ημερήσια διάταξη με αρκετές εκκλησιαστικές φωνές να επικρίνουν τα κυβερνητικά σχέδια, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος εμφανίστηκε διαφοροποιημένος και μπαίνοντας στη διαδικασία να εκφραστεί πιο ήπια για το θέμα.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος εμφανίστηκε στο ΚΡΗΤΗ TV και μιλώντας για τους ανθρώπους ως παιδιά του Θεού υποστήριξε πως δεν μπορεί να διαχωρίζονται στη βάση του αν είναι ή όχι ομόφυλοι ή ετερόφυλοι. «Θα πω πρώτα για τους ομόφυλους ανθρώπους. Για να περάσουμε σε αυτό που ονομάζεται γάμος. Να μιλήσουμε για τα πρόσωπα. Με τα ομόφυλα πρόσωπα δεν έχουμε κανένα προβληματισμό στην ανοιχτή μας αγκαλιά προς αυτά. Είναι αδέρφια μας, είναι άνθρωποι που έχουν έναν προσανατολισμό, που εγώ δεν είμαι άξιος να κρίνω κανένα από αυτούς. Γιατί ο Χριστός μου είπε μην κρίνεις ίνα μην κριθείς»
«Όποιος λοιπόν εκφράζεται κατηγορηματικά εναντίον αυτών των προσώπων που έχουν ανάγκη περισσότερο από όλους αγάπης, που δεν στάθηκε ούτε ένα λεπτό στη σκέψη πώς έχουν γίνει αυτό που είναι, τι παιδική ζωή είχαν, τι τραύματα κουβαλούν... Ισχύει όχι μόνο για τα ομόφυλα πρόσωπα, αλλά για όλα τα πρόσωπα που βγάζουν βία στην κοινωνία», είπε.
«Η ετερότητα δεν είναι αμαρτία» τόνισε κατηγορηματικά. «Αγαπούμε τον αμαρτωλό, αλλά δεν δεχόμαστε την αμαρτία», διευκρίνισε ωστόσο. Σε άλλο σημείο τόνισε πως «έχω πολλούς ομόφυλους που έρχονται σε μένα και εξομολογούνται, και γνωρίζω την ευαισθησία τους και γιατί έχουν την ιδιαιτερότητα και αγαπούμε την ιδιαιτερότητά τους». «Κι εμείς οι πνευματικοί δεν είμαστε άγγελοι και αρχάγγελοι», είπε ακόμα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.
Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: «Ούτε τους κατακρίνουμε, ούτε τους κατακεραυνώνουμε»
«Βοηθούμε τους ανθρώπους αυτούς, λέγοντάς τους πως αυτό που κάνουν τους οδηγεί στα ζητήματα της πνευματικής τους αδυναμίας και καταστάσεως. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Ούτε τους κατακρίνουμε, ούτε τους κατακεραυνώνουμε, ούτε τους βλέπουμε στην άκρη του γκρεμού και τους δίνουμε μια σπρωξιά να πάνω κάτω. Έχουν ανάγκη την αγάπη μας», τόνισε.
«Όσοι επιχειρούν με διλήμματα ή ψευτοδιλήμματα να μας διχάζουν με τέτοια πράγματα, δεν προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.
Για το κυβερνητικό σχέδιο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια ανέφερε: «Ως Εκκλησία περιμένουμε να δούμε τι θα κατατεθεί, πότε θα κατατεθεί . Από ό,τι καταλαβαίνω γίνεται ευρεία συζήτηση και η Εκκλησία έχει δικαίωμα να καταθέσει την άποψή της».
Αναφορικά συγκεκριμένα με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών υποστήριξε: «Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιούνται λέξεις μυστηρίων της Εκκλησίας για να πούμε το ανάλογο για άλλους χώρους εκτός αυτής. Ο γάμος έχει να κάνει με σύζευξη ετερόφυλων ανθρώπων. Αυτή είναι η οικογένεια που ξέρουμε». «Η πολιτεία έχει δικαίωμα να νομοθετήσει για αυτούς τους ανθρώπους, αλλά η εκκλησία λέει την άποψή της, εμείς δεν θα αλλάξουμε το Ευαγγέλιο», πρόσθεσε.
Για τη τεκνοθεσία είπε πως είναι ένα θέμα που δεν έχει λυθεί ούτε για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Σχετικά ειδικά με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια μίλησε για απαραίτητες διαδικασίες, που θα πρέπει να σχετίζονται και με την ανατροφή των παιδιών και την πνευματική και ψυχολογική τους κατάσταση. «Θα ήθελα πριν από οτιδήποτε να μελετήσω και να ακούσω απόψεις ειδικών ανθρώπων. Θέλω να με φωτίσουν άνθρωποι που ασχολούνται με την παιδική ψυχολογία. Αν είναι να κάνουμε παιδιά τραυματισμένα, όχι κατ΄ ανάγκη που θα πάρουν τον προσανατολισμό των γονέων, των ομόφυλων, αυτό δεν το συζητώ. Αλλά παιδιά τραυματισμένα που δεν θα έχουν ξεκαθαρίσει ποια είναι η οικογένεια πραγματικά, ποιος είναι ο ρόλος του καθενός στην οικογένεια, αν υπάρχουν διακριτοί ρόλοι των δύο γονέων, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Η εκκλησία μπορεί να ταυτίζει την φωνή με αυτών των παιδιών».
«Ας δοθεί η δυνατότητα στα ετερόφυλα ζευγάρια να κάνουν τεκνοθεσία, ας δούμε το Νο1 πρόβλημα το δημογραφικό, ας δούμε αυτά τα προβλήματα, που δεν τα προβάλλω ως αντίλογο, αλλά υπάρχουν», σημείωσε σε άλλο σημείο.
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΦΛΩΡΟΙ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΕΣ, ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ. ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ, ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
Η ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΕ Ο ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ ΣΤΗ ΨΕΥΤΟ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΜΟΟΥΣΙΟ, ΔΙΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ.
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΟΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ;
ΑΛΛΟ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΟ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ ΤΗΣ ΦΑΡΙΣΑΙΚΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙΑΣ.ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΡΑΣΟ.
ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ. ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟ; ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ; Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΗ ΣΥΚΙΑ. ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΙΣΣΟΥ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΨΗΛΩΜΑ.
ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ.
7 σχόλια:
ο πολεμος που ερχεται θα ειναι ευλογια.
ΚΑΛΟ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΕΤΟΣ ΣΕ αμεθυστο ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ.
Τί είναι η "ετερότητα; Πολλοί, διαφορετικοί αναμεταξύ τους άνθρωποι; Μα μέσα στην ίδια τη Δημιουργία κανένας άνθρωπος, μέσα στα δισεκατομμύρια, δεν είναι πανομοιότυπος με έναν άλλον, ούτε καν οι ομοζυγώτες δίδυμοι... Η ποικιλία είναι ένα απ' τα "καλά λίαν" της Δημιουργίας... Ακόμα και οι φωνές τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων διαφέρουν η μια απ' την άλλην εντελώς! Εδώ όμως εννοείται με την "ετερότητα" το παρά φύσιν, το εκτός της Δημιουργίας του Θεού, αυτό που ανήκει στον Δαίμονα...Ας μην ξεγελιόμαστε κι ας ψάχνουμε να βρούμε τί ακριβώς σημαίνει κάθε τι που λέγεται ή και εμείς το λέμε...
Καλημέρα, Αμέθυστε.
Από παλιά αναρωτιόμουν τι είναι αυτό που τους δικού μας επισκόπους τους κάνει τόσο ενδοτικούς απέναντι και στην εξουσία, αλλά και στους καθολικούς. Συμμετέχοντας ακόμα και στο ΠΣΕ.
Πιστεύω, δεν έχω αποδείξεις και ούτε στατιστικά στοιχεία κατέχω, ότι η ομοφυλοφιλία των αγάμων κληρικών που αναδεικνύονται για να μην πω "διορίζονται" στον επισκοπικό θρόνο είναι, ίσως μία από τις βασικές αιτίες.
Γνώμη μου είναι και συγχωράτε με που το γράφω έτσι.
ΚΣΝ
11.01 Αδελφέ αποδέχθηκαν τήν εξουσία, τόν γνωστό εωσφορικό πειρασμό. Ο κληρικαλισμός όπως τόν καταγγέλει ο Σμέμαν είναι τό πάθος τού κλήρου νά ελέγχει τήν Θ. Ευχαριστία, συνήθως μέ τήν εξομολόγηση. Γίνονται ιερείς γι' αυτόν τόν λόγο.Είναι φιλακόλουθοι έχουν τήν κλίση, καί όχι τήν κλήση τού Κυρίου.
9.52 Αλλα θέλω καί άλλα κάνω ομολόγησε ο Απ. Παύλος. Ετερος νόμος κυριαρχεί στά μέλη μου.
Η θεολογία τού σώματος τού Λουδοβίκου, η δήλωση ότι η αμαρτία είναι δικαίωμα, απορρέει από τήν αίρεση τού Ζηζιούλα.
Η Εκκλησία μας αναγνωρίζει στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου το κατ’ εικόνα του Κυρίου και αυτό αγαπά. Το πρόσωπο του Κυρίου είναι χαρισματικά το πρόσωπο των μελών του σώματος μιας και ο Κύριος είναι αυτός που προσέλαβε το έτερο. Την ανθρώπινη πεπτωκότα φύση. Ο Κύριος ιδία βουλήσει προσέλαβε τα αδιάβλητα πάθη. Άρα ο άνθρωπος οφείλει να τείνει προς ομοίωση και όχι να εμμένει στο έτερο. Προσλαμβάνεται και δεν προσλαμβάνει. Είναι η ενότητα και όχι η ετερότητα που ο Κύριος προάγει. Αυτό που χαρακτηρίζεται ως ετερότητα είναι τα δώρα του Αγίου Πνεύματος, όταν εννοείται στα πλαίσια του σώματος του Κυρίου. Οιαδήποτε άλλη ετερότητα εντός του σώματος είναι αδιανόητη, και δεν αφορά το σώμα του Κυρίου αλλά εξωσωματικές γονιμοποιήσεις που προσπαθούν να εμβολιάσουν το σώμα π.χ. με παρένθετες διαβλητές πέρα για πέρα μητέρες και ιδίως η μητέρα ή αλλιώς και μαμά. Αλλιώς παρένθετες θεολογίες που εκπορεύουν οι αλλόφυλοι Σκύθες, Πετσενέγοι και άλλοι, που εσχάτως και λόγω μετανεωτερικής ανοιχτότητας κατάφεραν να φέρουν στα όρια της μάνδρας και λόγω της ορθάνοιχτης μέχρι παρεξηγήσεως Κερκόπορτας εισήγαγαν το έτερο σουλουπωμένο. Για να επανέλθουμε, δεν μιλάμε για ετερότητα αλλά ποικιλία δωρεάς χαρισμάτων. Για δε τους μη ευρισκόμενους εντός του σώματος, όπως προείπαμε η Εκκλησία αναγνωρίζει την αμαυρωμένη εικόνα ένεκα της πτώσεως η οποία εικόνα αν δεν γαλουχήσει τον νου αρχίζει να συνετεροσιάζεται ή ετεροσυνουσιάζεται με τα γνωστά αποτελέσματα. Ζητούμενο είναι η Βασιλεία των Ουρανών, η καινή κτίσης και όχι η αυτονόμηση και η επιμονή στην πτώση.
Τέλειο αδελφέ. Θά τό κλέψουμε στήν πρώτη ευκαιρία.
Δημοσίευση σχολίου