Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Roberto Pecchioli - Ο Τζορτζ Σόρος και η Ανοιχτή Κοινωνία (52)

Συνέχεια από: Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

KATA ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ (ΤΟ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ)

12 

ΣΟΡΟΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ


ΉΡΩΕΣ Ή ΛΑΘΡΈΜΠΟΡΟΙ ΑΝΘΡΏΠΙΝΗΣ ΣΆΡΚΑΣ;

Ένας ιστότοπος που δεν είναι πλέον ενεργός (Soros Connection) μέτρησε τουλάχιστον εβδομήντα οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο μέτωπο της μετανάστευσης και χρηματοδοτούνται από το OSF -ένας αριθμός που έχει υποτιμηθεί κατά πολύ- οι οποίες βασίζονται στη συνεργασία -σε ορισμένες περιπτώσεις στη συνενοχή- της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της υπερδραστήριας USAID, της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης, μιας πλευράς των μυστικών υπηρεσιών. Υπάρχουν τουλάχιστον εννέα μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με την αναζήτηση και διάσωση μεταναστών στα νερά της κεντρικής Μεσογείου, με περίπου δεκαπέντε σκάφη. 
Σύμφωνα με την Επιτροπή Άμυνας της ιταλικής Γερουσίας, πρόκειται για σκάφη με πολύ διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά: ορισμένα είναι άριστα εξοπλισμένα και κατάλληλα για επιχειρήσεις διάσωσης μεγάλης κλίμακας, εξοπλισμένα και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (η MOAS διαθέτει πλέον και αεροσκάφος) και κοστίζουν πάνω από 10.000 ευρώ ημερησίως για τη λειτουργία τους, ενώ άλλα είναι σαφώς μικρότερα. Εκτός από την προαναφερθείσα MOAS και τη γερμανική Jugend Rettet, υπάρχουν αρκετές άλλες οργανώσεις "επί του εδάφους". 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) διέθεταν ένα στόλο τριών πλοίων το 2016, κατά τη διάρκεια μιας από τις οξείες φάσεις της μεταναστευτικής κρίσης. Από αυτά, το Aquarius εξακολουθεί να λειτουργεί, ενώ προστέθηκε το νεοαποκτηθέν Prudence, ένα εμπορικό πλοίο 75 μέτρων με 1.000 θέσεις στο πλοίο: ένας γίγαντας διάσωσης. Φυσικά, μεγάλο μέρος του έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα είναι αξιέπαινο. Στον τομέα της μετανάστευσης, ενεργεί σε στενή συνεργασία με τη SOS Méditerranée, στα ιδρυτικά μέλη της οποίας περιλαμβάνεται η Cospe, μια ιταλική μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη μετανάστευση, η οποία, εκτός από δημόσιους πόρους, έχει λάβει επίσης χρήματα από το OSF. 


Μεταξύ των ιδρυτών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα είναι και η παρουσία του Bernard Kouchner, υπουργού στις κυβερνήσεις του Νικολά Σαρκοζί, του Γάλλου προέδρου που το 2011 βομβάρδισε και πιθανώς σκότωσε τον Μουαμάρ Καντάφι, πράξη που μετέτρεψε τη Λιβύη σε ανεξέλεγκτο λιμάνι από το οποίο αναχωρούσαν οι φορτωμένες με μετανάστες φορτηγίδες.
 
Μόνο το 2016, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συγκέντρωσαν 38.000.000 ευρώ, ένα μέρος από αυτά από διάφορα ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του OSF. Η συνεργασία ενθαρρύνεται από τις "περιστρεφόμενες πόρτες" μεταξύ των δύο ενώσεων, όπως στην περίπτωση της Marine Buissonnière, επί δώδεκα χρόνια μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, η οποία ανέβηκε στη θέση της διευθύντριας του προγράμματος δημόσιας υγείας του Σόρος και τώρα είναι σύμβουλος του OSF σε θέματα μετανάστευσης.
Εξίσου άξια επαίνου είναι η φιλοπαιδική δραστηριότητα της Save the Children, επίσης αποδέκτης της γενναιοδωρίας του Σόρος. Είναι επίσης πολύ δραστήρια στη "διάσωση" παράνομων μεταναστών με τη ναυαρχίδα της Vos Hestia, ένα σκάφος 62 μέτρων με πολύ υψηλό κόστος λειτουργίας που φέρει την ιταλική σημαία. Πιο μετριοπαθείς είναι η γερμανική Life Boat, η οποία οπλίζει το μηχανοκίνητο σκάφος Minden, και η Sea Eye, με ένα πρώην αλιευτικό σκάφος 26,5 μέτρων. Όσον αφορά τη Sea-Watch, υπολογίζει σε δύο πλοία και ένα περιπολικό αεροπλάνο. Η ΜΚΟ αρνείται τις σχέσεις της με τον Σόρος και χρηματοδοτείται από τη γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία, καθώς και από ακροαριστερούς πολιτικούς και κινήματα. Είναι το πλοίο Sea-Watch3 με κυβερνήτη την Carola Rackete που επέβαλε τον αποκλεισμό του λιμανιού της Λαμπεντούζα το 2019. 
Στα ισπανικά είναι η Proactiva Open Arms. Εκμεταλλεύεται, μεταξύ άλλων, το αλιευτικό σκάφος Golfo Azzurro, το οποίο ανακαλύφθηκε να συλλέγει μετανάστες κοντά στις λιβυκές ακτές. Δεν είναι βέβαιο αν χρηματοδοτείται άμεσα από το OSF, αν και έχει συμφωνίες συνεργασίας με ενώσεις που βρίσκονται κοντά στο δίκτυο του Σόρος, όπως το Human Right Watch (HRW)·  λαμβάνει κεφάλαια, μεταξύ άλλων δωρητών, από ισπανικές τοπικές διοικήσεις και δήμους και οι ηγέτες της είναι πολύ κοντά στον καταλανικό αυτονομισμό, που υποστηρίζεται από τον Σόρος, ο οποίος ενδιαφέρεται πάντα για τη διάλυση των εθνικών κρατών. Ο συνδετικός κρίκος είναι ο ίδιος ο Jordi Vaquer, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του OSF και διευθυντής του Κέντρου Διεθνών Υποθέσεων της Βαρκελώνης (CIDOB), στην οργανωτική επιτροπή του οποίου αφθονούν προσωπικότητες που συνδέονται με τις διεθνείς οργανώσεις του Soros.
Ο επικεφαλής του Ιδρύματος Σόρος στην Ευρώπη είναι Καταλανός, ονομάζεται Jordi Vaquer και διαχειρίζεται ετήσιο προϋπολογισμό 55 εκατομμυρίων ευρώ

Πέρα από τον ρόλο του γαλαξία του Σόρος και το δίχτυ της διάσωσης ανθρώπινων ζωών - πράξη πάντα άξια θετικής αναγνώρισης - εντυπωσιάζει η τεράστια οργανωτική ικανότητα, η ανάπτυξη οικονομικών και τεχνικών μέσων και το δίκτυο πολιτικής κάλυψης του φιλομεταναστευτικού μετώπου. Ακόμη πιο εκτεταμένη, μάλιστα, είναι η σειρά των ομάδων, ενώσεων και οργανώσεων νομικής, υλικοτεχνικής, πολιτικής και παρασκηνιακής υποστήριξης. Εδώ εκδηλώνεται καλύτερα η επιρροή του OSF.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς αυτή είναι η νέα ιδεολογία: η φύση είναι φασισμός.
https://www-marcelloveneziani-com.translate.goog/articoli/limpossibile-famiglia-queer/?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp