Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Στη δική μας Εκκλησία δεν υπάρχει κώλυμα να βαφτίζεται ένα παιδί οποιασδήποτε προέλευσης

«Δεν μπορούμε να βάζουμε κάτω από το μικροσκόπιο τον τρόπο με τον οποίο συνελήφθη ένα παιδί», λέει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής - «Ε, όχι και κατάσκοπος της Τουρκίας» ανέφερε


«Στη δική μας Εκκλησία δεν θεωρούμε ότι υπάρχει κάποιο κώλυμα για ένα παιδί οποιασδήποτε προέλευσης. Δεν μπορούμε να βάζουμε κάτω από το μικροσκόπιο τον τρόπο με τον οποίο συνελήφθη ένα παιδί και πώς ήρθε στον κόσμο». Η δήλωση προέρχεται από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, που ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο βάπτισης των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών όταν τα αποφασίσουν τα ίδια, όντας ενήλικοι, κάτι που ειπώθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, παρόντος και του ιδίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανέφερε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι ρόλος της εκκλησίας είναι να εξασφαλίζει τη νομιμότητα.
«Να ξέρουμε ότι όσοι έχουν την κηδεμονία αυτού του παιδιού, είτε είναι φυσικοί γονείς είτε έχουν τη νομική του επιμέλεια, συναινούν στη βάπτιση. Αυτό είναι το νομικό κομμάτι. Το εκκλησιαστικό κομμάτι είναι να υπάρχει ανάδοχος που είναι Ορθόδοξος και αποτελεί την εγγύηση για την ορθόδοξη ανατροφή του παιδιού. Δεν νοείται να ζυγίζονται οι γονείς στην ορθόδοξη ευσέβειά τους και αργότερα να αποφασίζεται αν το παιδί μπορεί να βαπτιστεί ή όχι. Για αυτό υπάρχει ο ανάδοχος. Εφόσον, λοιπόν, συντρέχουν αυτές οι δύο προϋποθέσεις, δεν υπάρχει ούτε εκκλησιαστικά ούτε νομικά κάποιο κώλυμα για να γίνεται η βάπτιση ενός παιδιού», είπε, υπενθυμίζοντας ότι το ίδιο έπραξε και ο ίδιος το 2022, όταν βάπτισε παιδιά ομόφυλου ζευγαριού.


ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΓΙΝΟΥΜΕ.ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ;
ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΑΤΕ;
ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ; ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ; ΕΧΕΤΕ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από την φωτογραφία πάντως εμένα μου αρέσει το μπιχλιμπίδι στο στήθος με την φιλοξενία του Αβραάμ. Μετά την φιλοξενία θυμάται τι ακολούθησε;
Μας κάνουν πλάκα. Δεν εξηγείται αλλιώς.

amethystos είπε...

ΚΑΙΡΙΟ φίλε. Μάς βρήκαν απλούς έως καί απλοικούς, είναι τό μόνο βέβαιο. Αμα θές γράψε μας καί αυτό πού ακολούθησε.

Ανώνυμος είπε...

Τα Γόμορα φίλε αμέθυστε. Νομίζω πως είναι βουτηγμένοι σε ένα φολκλορικό σκηνικό χωρίς καμία σημασία και νόημα για αυτούς πέρα από την εξουσία που απολαμβάνουν μέσω αυτού.

amethystos είπε...

Υπάρχει ο Εωσφόρος φίλε ο οποίος ντύνεται ένδυμα χαράς. Κανένα μέλος τής θεσμικής εκκλησίας δέν αναφέρθηκε στήν ουσία τής ομοφυλοφιλίας. ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ(GAY PRIDE). Oλοι τους υποστηρίζουν ότι είναι πάθος καί αμαρτία καί ότι αγκαλιάζουν τον άνθρωπο εικόνα θεού καταδικάζοντας τήν αμαρτία. Η ΥΠΕΡΗΦΆΝΙΑ ΕΊΝΑΙ ΕΩΣΦΟΡΙΚΉ , ΕΔΡΕΎΕΙ ΣΤΉΝ ΦΑΝΤΑΣΊΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ. ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Είναι αποσυνδεδεμένη η καθημερινή πραγματικότητα και εξέτασή της από από τα θηρία των παθών που δρουν στον καθένα μας.

χαλαρωσε είπε...

https://www.pemptousia.gr/2015/07/osios-pa%E1%BF%93sios-i-machi-me-ton-poniro-ke-i-kali-logismi/