Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Roberto Pecchioli - Ο Τζορτζ Σόρος και η Ανοιχτή Κοινωνία (54)

 Συνέχεια από: Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

KATA ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ (ΤΟ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ)

13

ΣΟΡΟΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

“Κάθε κοινωνία δεν είναι τίποτε άλλο παρά το υπόλειμμα στο τέλος ενός έργου κοινοτικής αποσύνθεσης (ενός έργου της κοινότητας που καταρρέει)”. M. SCHELER

ΟΙ ΙΤΑΛΟΊ ΦΊΛΟΙ

Στο κεφάλαιο V περιγράψαμε τη χρηματοδότηση του δικτύου Σόρος στην Ιταλία, τον ηγετικό ρόλο ορισμένων πολιτικών (Emma Bonino) και δημοσιογραφικών (Federico Fubini) προσωπικοτήτων εντός του OSF και τις άμεσες πληρωμές προς το Ριζοσπαστικό Κόμμα. Αξίζει να εμβαθύνουμε στο θέμα και να εξετάσουμε προσεκτικότερα τη δραστηριότητα στη χώρα μας των ενώσεων που συνδέονται με τον γαλαξία Soros. Είναι κάπως σαν να ξεφυλλίζουμε το οικογενειακό άλμπουμ της ιταλικής αριστεράς στις διάφορες συνιστώσες και αποχρώσεις της· ο Ούγγρος δισεκατομμυριούχος εμφανίζεται εκεί ως Μεγάλος Γέρος ή ίσως, για τα δώρα που φέρνει, ο Άγιος Βασίλης των προοδευτικών, των λιγότερο ή περισσότερο μετα- ή πρώην κομμουνιστών και όλων των προσηλυτισμένων στον θριαμβευτικό και "ανοιχτό" νεοκαπιταλισμό. Τα πεδία δράσης είναι τα συνηθισμένα, αλλά στην Ιταλία το μεταναστευτικό ζήτημα είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα περισσότερο απ' ό,τι αλλού. Ας έχουμε υπόψη μας ότι η μαζική μετανάστευση είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο στην Ιταλία και η θέση της χώρας στο κέντρο της Μεσογείου καθιστά τη χώρα μας ιδανικό σταυροδρόμι και πλατφόρμα άφιξης και διέλευσης τόσο από την Αφρική όσο και από τη Μέση Ανατολή.

Το Open Migration είναι ένα ιταλικό πρόγραμμα που "παράγει ποιοτικές πληροφορίες για το φαινόμενο της μετανάστευσης και των προσφύγων, για να καλύψει τα κενά της κοινής γνώμης και των μέσων ενημέρωσης. Οι μεταναστεύσεις αποτελούν τη βαθύτερη ιστορία της εποχής μας. Το Open Migration έχει επιλέξει να την αφηγηθεί μέσω της ανάλυσης αντικειμενικών δεδομένων". Στην επίσημη αρχική σελίδα τονίζεται η συμβολή του Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας, το λογότυπο του οποίου εμφανίζεται δίπλα σε αυτό του Ιδρύματος OAK και του CILD (Ιταλικός Συνασπισμός για τις Πολιτικές Ελευθερίες και τα Δικαιώματα), του μητρικού οργανισμού για τον οποίο θα μιλήσουμε αργότερα. Το Open Migration ισχυρίζεται ότι είναι “ένα ανοικτό, οριζόντιο σχέδιο πληροφόρησης για το θέμα της μετανάστευσης. Δεν πρέπει να είναι πληροφόρηση που βασίζεται σε προκαταλήψεις ή στερεότυπα, διαφορετικά δεν θα είχε τη δύναμη να ανατρέψει τις επικρατούσες και επικίνδυνες προκαταλήψεις και στερεότυπα που χρησιμοποιούνται από τα μέσα ενημέρωσης και ορισμένες πολιτικές δυνάμεις όταν τίθεται το θέμα της μετανάστευσης. Το Open Migration είναι επομένως ένα έργο που χρησιμοποιώντας δεξιότητες, δεδομένα, γνώσεις θέλει να συμβάλει στη διαμόρφωση απόψεων και συνειδήσεων σχετικά με τη μετανάστευση”. Με άλλα λόγια, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την προώθηση όλο και περισσότερης μετανάστευσης στη χώρα μας και την αντιμετώπιση κάθε αντίθετης γνώμης. Όλα
απολύτως θεμιτά και σύμφωνα με τα συνταγματικά δικαιώματα: η συνεχής παρέμβαση - οικονομική και ιδεολογική - των ενδιαφερόμενων αποστόλων της Ανοιχτής Κοινωνίας είναι τουλάχιστον λίγο ενοχλητική (ανησυχητική). 

Το ίδρυμα Open Migration (Ανοιχτή Μετανάστευση) ασκεί έντονη φιλομεταναστευτική προπαγάνδα στον κόσμο της επικοινωνίας και "επιβραβεύει" τα καλύτερα άρθρα επί του θέματος. Ένα διάσημο μαργαριτάρι ήταν η δήλωση-δελτίο τύπου του Ιδρύματος Leone Moressa πριν από μερικά χρόνια, σύμφωνα με την οποία οι αλλοδαποί πληρώνουν τουλάχιστον εξακόσιες χιλιάδες ιταλικές συντάξεις. Το εν λόγω σωματείο διοργάνωσε συνέδρια για το θέμα της μετανάστευσης με την υποστήριξη και την παρουσία του OSF. Είναι γνωστό ότι το παγκόσμιο ισοζύγιο δαπανών και περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με τη μετανάστευση είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που προβάλλεται· σε κάθε περίπτωση, ένα φαινόμενο αυτού του μεγέθους, εποχικών διαστάσεων και με ιστορικές επιπτώσεις και προεκτάσεις, δεν μπορεί να κριθεί μέσα από τον φακό του συνταξιοδοτικού συμφέροντος των σημερινών ηλικιωμένων γενεών. Έργο πληροφόρησης ή παραπληροφόρησης; Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι όλα αυτά είναι παρακαταθήκες του ίδιου του Τζορτζ Σόρος, δηλαδή ενώσεις και σύλλογοι που επωφελούνται από τη συμβολή του. 

Μια άλλη είναι η Carta di Roma, μια δημοσιογραφική ομάδα που συνδέεται με το Ordine dei Giornalisti (Τάγμα των Δημοσιογράφων) και την Federazione della Stampa Italiana (Ομοσπονδία του Ιταλικού Τύπου), η οποία έχει δημιουργήσει ένα πραγματικό γλωσσάριο όρων που πρέπει να χρησιμοποιούνται και να απαγορεύονται όταν μιλάμε για τη μετανάστευση. Η παράνομη (λαθραία) μετανάστευση, για παράδειγμα, είναι μια απαγορευμένη λέξη.

Περίεργη είναι η ιστορία του Κινήματος Arturo, που γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 ως πείραμα στα μέσα ενημέρωσης ή "πολιτικό" ηλεκτρονικό αστείο που επινόησε ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Diego Bianchi, γνωστός και ως "Zoro", που δραστηριοποιείται στο Raitre και στο La7, τα δύο τηλεοπτικά δίκτυα που βρίσκονται πιο κοντά στην Αριστερά. Το κίνημα έγινε γρήγορα ένα μαζικό φαινόμενο στο Twitter. Επικεντρώθηκε στην υπόθεση του Giulio Regeni, του νεαρού Ιταλού που σκοτώθηκε στην Αίγυπτο υπό μυστηριώδεις συνθήκες, μια σκοτεινή ιστορία κατασκόπων και μυστικών υπηρεσιών, θύμα της οποίας ήταν το αγόρι από το Friuli. Το Κίνημα Arturo έχει επίσης δεσμευτεί σε φιλομεταναστευτικά ζητήματα και στηρίζει τον κόσμο των ΛΟΑΤ. Στην πλατφόρμα του Twitter, ο ακτιβισμός μιας ομάδας πίεσης με μοναδικό όνομα ξεχώρισε: χιλιάδες ανώνυμοι χρήστες, ενωμένοι με μια ευφάνταστη αναγωγή του δικού τους ονόματος Arturo, συζητούσαν για την υπόθεση Regeni, "τιτιβίζοντας" κατά της Αιγύπτου και της πολιτικής της ιταλικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον ιστότοπο www.vita.it, ο Diego Bianchi ανήκει στον ποικιλόμορφο κόσμο των ΜΚΟ που περιστρέφονται γύρω από τον George Soros: Διεθνής Αμνηστία, Ένωση Αντιγόνη του Luigi Manconi, που συνδέεται με την Ανοιχτή Κοινωνία και τον Ιταλικό Συνασπισμό για τις Πολιτικές Ελευθερίες και τα Δικαιώματα (CILD). 
Σε αυτό το περίεργο συνονθύλευμα ξεχωρίζει το όνομα της Maha Abdelrahman, λέκτορα στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, με ειδίκευση στα κινήματα της αντιπολίτευσης, τα δικαιώματα των πολιτών και τις ΜΚΟ. Ήταν αυτή που έστειλε τον φτωχό Regeni στο Κάιρο στο πλαίσιο ενός προγράμματος μελέτης "πεδίου". Μια κάλυψη για κάτι άλλο; Η Abdelrahman είναι μεταξύ των συνεργατών της Ανοιχτής Δημοκρατίας του George Soros. Τα κομμάτια του παζλ είναι πολλά και περίπλοκα, δύο και δύο δεν κάνουν πάντα τέσσερα, αλλά παραμένει η πικρή γεύση μιας διεθνούς σύνδεσης στην οποία δεν είναι ξένα τα συμφέροντα και οι προσωπικότητες που συνδέονται με τον γαλαξία του Σόρος. 

George Soros: «Η Ευρώπη θα σας πληρώσει για το άδικο βάρος που υποστήκατε (στην Ιταλία) για τους πρόσφυγες». Λες κι η αξιοπρέπεια ενός λαού κι ενός κράτους είναι εμπόρευμα προς πώληση σε πάγκους λαϊκών αγορών κι ως αυτοκράτορας κατήγγειλε τη νέα κυβέρνηση ως υποχείριο της Ρωσίας: «Η νέα κυβέρνηση είναι κοντά στη Ρωσία. Ο Salvini μισθοδοτείται από τον Πούτιν;» («Il nuovo governo è vicino alla Russia. Salvini è a busta paga di Putin?»). Ο διεθνής απατεώνας που κάνει εμπόριο ανθρώπινου δυναμικού για εκμετάλλευση, διευθύνει, καθοδηγεί και χρηματοδοτεί τις παρελάσεις gay pride, τις "πολύχρωμες επαναστάσεις", την "αραβική άνοιξη", ηγείται του "αντιεθνικιστικού" κινήματος, του κινήματος των "ανοιχτών συνόρων" και που τη δεκαετία του '90 επιτέθηκε δολοφονικά εναντίον της... ιταλικής λιρέτας κερδίζοντας δισεκατομμύρια, απευθύνει ντροπιαστικές κι αστήρικτες κατηγορίες εναντίον του Γραμματέα της Λέγκας Matteo Salvini, υπουργού των Εσωτερικών κι αντιπροέδρου της νέας ιταλικής κυβέρνησης του καθηγητή Giuseppe Conte. (Πηγή)


Το δοχείο πολλών ιταλικών ενώσεων που χρηματοδοτούνται από το OSF είναι η προαναφερθείσα CILD (Ιταλική Συμμαχία για την Ελευθερία και τα Πολιτικά Δικαιώματα), η οποία συγκεντρώνει διάφορες οργανώσεις, όπως η Arcigay, η A Buon Diritto του Luigi Manconi, η Ένωση Ριζοσπαστών Luca Coscioni, η ASGI, η Famiglia Arcobaleno, η Associazione 21 luglio και πολλές άλλες. Στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας, το OSF αναφέρεται ως χρηματοδότης. Οι τομείς δραστηριότητάς της είναι ποικίλοι και κυμαίνονται από την εργασία για "την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών μέσω προγραμμάτων όπως το Open Migration" έως την ένταξη των μεταναστών και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους. Η CILD υποστηρίζει τα "δικαιώματα των ΛΟΑΤ" και την "αποποινικοποίηση" της χρήσης ναρκωτικών, δηλαδή τη νομιμοποίηση. Καλεί την ιταλική κυβέρνηση "να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις". Συμμετείχε πολύ ενεργά στη συζήτηση για τα σύμφωνα συμβίωσης στην Ιταλία (μεταμφιεσμένος ομοφυλοφιλικός γάμος) με υπογραφές στην πλατφόρμα Progressi.org, θυγατρική της σοροσιανής MoveOn.org. Η CILD απονέμει ένα "Βραβείο Πολιτικών Ελευθεριών", το οποίο το 2016 απονεμήθηκε στον Diego Bianchi/ Zoro και στον τηλεοπτικό δημοσιογράφο Valerio Cataldi, στο σπίτι του με πρωτοβουλίες OSF, ως ιδρυτή της Επιτροπής 3 Οκτωβρίου, η οποία συνεργάζεται με ευρωπαϊκά σχολεία για να "οικοδομήσει μια διαφορετική ιδέα για τη μετανάστευση" και να "υποστηρίξει πολιτικές υποδοχής και ενσωμάτωσης". Μια άλλη φιλομεταναστευτική πρωτοβουλία της CILD είναι το διαδικτυακό έργο 19 Million Project, που περιγράφεται ως "ένας συνασπισμός δημοσιογράφων, προγραμματιστών, σχεδιαστών, ψηφιακών στρατηγικών και πολιτών του κόσμου που ενώνονται για να αντιμετωπίσουν τη μεταναστευτική κρίση στη Μεσόγειο".

Δεν γνωρίζουμε αν ο ισόβιος γερουσιαστής Mario Monti, ένας άνθρωπος των οικονομικών δυνάμεων, που κλήθηκε το 2011 να ηγηθεί της ιταλικής κυβέρνησης μετά την πολιτικο-οικονομική επιχείρηση που έριξε την τελευταία κυβέρνηση του Silvio Berlusconi, μπορεί να χαρακτηριστεί ως φίλος του Soros. Γεγονός είναι ότι ο Μόντι αποκάλυψε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ότι τον είχε καλέσει στο τηλέφωνο ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος ήταν "πολύ ανήσυχος" και τον συμβούλευσε να "ζητήσει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", κάτι που, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Μόντι, θα σήμαινε ότι η Ιταλία θα ετίθετο υπό επιτροπεία από την "τρόικα". Ένας ιδιώτης ξένος πολίτης δίνει αυτόκλητες (ανεπιθύμητες) συμβουλές στον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Με ποια ιδιότητα; Αυτό είναι παρόμοιο με το ερώτημα που συνόδευσε την περίεργη "ιδιωτική" επίσκεψη του Τζορτζ Σόρος στον τότε πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, στις 3 Μαΐου 2017, στην επίσημη έδρα της ιταλικής κυβέρνησης. Τότε, η αντίδραση του όχι ακόμη κυβερνητικού Κινήματος 5 Αστέρων ήταν σκληρή, δια στόματος του ίδιου του Beppe Grillo. Σε ανάρτηση στο ιστολόγιό του, ο Γκρίλο διερωτήθηκε "με ποια ιδιότητα ο Τζεντιλόνι συνάντησε τον Σόρος και με ποια ιδιότητα ο Σόρος έγινε δεκτός από τον Τζεντιλόνι; Αν το έκανε ως πρωθυπουργός γιατί το κράτησε μυστικό; Μήπως είναι φίλοι και έβλεπαν ο ένας τον άλλον μόνο για τσάι; Είναι δύσκολο να πιστέψουμε και να δεχτούμε ότι ο πρωθυπουργός επιδίδεται σε στιγμές αναψυχής, ενώ γύρω του υπάρχει μια χώρα σε διάλυση. Μήπως ο δισεκατομμυριούχος σας έχει προειδοποιήσει ότι μια άλλη κερδοσκοπία είναι ορατή; Μήπως θέλει να αγοράσει σε εξευτελιστικές τιμές κάποιο ιταλικό κόσμημα που δεν έχει περάσει ακόμη σε ξένα χέρια; Έχει διαμαρτυρηθεί για την έρευνα του εισαγγελέα Zuccaro σχετικά με τις ΜΚΟ που φέρονται να λειτουργούν ως ταξί της Μεσογείου και χρηματοδοτούνται με εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο από τον ίδιο τον Σόρος; Σας ζήτησε να παρέμβετε για να εμποδίσετε την έρευνα; Και εσείς αντί αυτού: μήπως του ζητήσατε να λογοδοτήσει για τη ζημιά που προκλήθηκε στην Ιταλία πριν από είκοσι πέντε χρόνια; Μήπως σας ζήτησε να λογοδοτήσετε για τις δραστηριότητες των ΜΚΟ που χρηματοδοτεί στη Μεσόγειο; Πρόεδρε Paolo Gentiloni Silveri, ευγενή του Filottrano, του Cingoli και της Macerata, είστε υπόλογος απέναντι στο λαό για τις πράξεις σας. Μπορείτε να κατεβείτε από το βάθρο σας και να μας πείτε όλη την αλήθεια για τη συνάντησή σας με τον Σόρος;". 
Ο Soros είναι ο αγαπημένος της "αριστεράς" και χωρίς ποτέ να το κρύψει της ιταλικής αριστεράς. Το Μάη του 2017, έγινε δεκτός με όλες τις επισημότητες από τον αριστερό δοτό μασόνο πρωθυπουργό κι αριστοκρατικής καταγωγής Κόμη Paolo Gentiloni Silveri. (πηγή)

Ερωτήματα αναπάντητα· από το 2019 ο Τζεντιλόνι, έχοντας τελειώσει με το αξίωμα της ιταλικής κυβέρνησης, είναι Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το διοικητικό όργανο της ΕΕ στο οποίο ο Τζορτζ Σόρος μετρά πολλούς καλούς φίλους.

ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΔΙΑΛΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ
ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΦΥΣΙΝ ΖΕΙΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές, ότι στην Ελλάδα αγνοούνται σχεδόν τα πάντα... Τα πάντα είναι "απλώς" παιχνίδια εξουσίας... Έτσι φαίνεται πως φοβήθηκαν και οι ιεράρχες μας την οργή, όση απέμεινε, του λαού και έβγαλαν μιαν ανακοίνωση, ένα "πόρισμα", χωρίς να προχωρήσουν όμως και στις εντελώς εύλογες και απαραίτητες συνέπειες και πράξεις... Ας προσεχθή κι αυτό που λέει ο Δημητριάδος στην τελευταία του συνένευεξη στον "φίλο δημοσιογράφο": "Να συζητήσουμε κ. Σ. μια μέρα και το πραγματικό μας πρόβλημα, τα χωριά μας που αδειάζουν, και το πώς θα ξαναγεμίσουν απ' αυτούς που θα έρθουν απ' έξω, χωρίς φαινόμενα φόβου και ρατσισμού"... Πού "ζη" αυτός ο άνθρωπος, πού ζη, εκτός από έναν κλειστό, δικό του κόσμο υπερηφανείας...

amethystos είπε...

Αυτό ακριβώς είναι τό πρόγραμμα τού Σόρος.