Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Ο ΜΠΕΡΓΟΛΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

του Ρωμύλου                     

                              

Το Dicastery for the Doctrine of the Faith, στις 8 Νοεμβρίου 2023, αποφάσισε (χωρίς να ορίζει και να υποχρεώνει την πεποίθηση, επομένως όχι αλάνθαστα) ότι οι τρανσέξουαλ μπορούν επίσης να ζητήσουν και να λάβουν το Βάπτισμα, ακόμα κι αν δεν έχουν μετανοήσει. Επιπλέον, μπορούν επίσης να ενεργήσουν ως νονοί και μάρτυρες σε γάμο στην εκκλησία. Τέλος, ακόμη και οι ομοφυλόφιλοι που ζουν με άλλο άτομο του ίδιου φύλου μπορούν να παίξουν τον ίδιο ρόλο ( ANSA , 9 Νοεμβρίου 2023).

Για το Καθολικό δόγμα, ωστόσο, ο Νονός είναι αυτός που γίνεται ο πνευματικός πατέρας του βαπτισμένου/επιβεβαιωμένου ατόμου, ο οποίος, ακόμη σε νεαρή ηλικία στην πνευματική ζωή, χρειάζεται κάποιον να τον καθοδηγήσει και να τον διδάξει.
Επομένως, ο Νονός πρέπει να είναι καλός Χριστιανός και δεν μπορεί να ζει δημόσια με παλλακίδα.

Επομένως, «αυτός που παρουσιάζει ως νονό άτομο ακατάλληλο για αυτό το αξίωμα, καθώς και εκείνος που ενεργεί ως νονός σε τέτοιες συνθήκες, αμαρτάνει βαριά» (F. ROBERTI - P. PALAZZINI, Dictionary of Moral Theology, Rome, Studium, 1955, σ. 954, λήμμα Νονοί).

Όσον αφορά τους μάρτυρες του Γάμου, όσοι έχουν τόσο άθλιο ήθος ώστε να μην αξίζουν πίστη θεωρούνται ακατάλληλοι. Στην πραγματικότητα, ο μάρτυρας είναι αυτός που έγινε μάρτυρας ενός γεγονότος και είδε και άκουσε τι συνέβη και κλήθηκε στο δικαστήριο για να αναφέρει ή να καταθέσει τι συνέβη, πρέπει να είναι ένα άτομο άξιο να γίνει πιστευτό για την επιστήμη και την ηθική (F. ROBERTI – P. PALAZZINI, Dictionary of Moral Theology, Rome, Studium, 1955, σ. 1379, λήμμα Witness ).

Η ιδέα του Bergoglio - να εκφράζει έναν συνεχή και προοδευτικά επιταχυνόμενο καταρράκτη αιρέσεων και βλασφημιών (Amoris laetitia, Abu-Dhabi, Pachamama, νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας...) - θα ήταν να εξαναγκάσει τους καλούς ποιμένες της Εκκλησίας να την εγκαταλείψουν, προκαλώντας τους να κατηγορήσουν αυτόν γιά αίρεση και να τον καθαιρέσει, για να τους κηρύξει στη συνέχεια αιρετικούς και σχισματικούς επειδή αρνήθηκαν σιωπηρά την πρωτοκαθεδρία του Πάπα, αποκλείοντάς τους έτσι από την Εκκλησία.

Ωστόσο, δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα που έστησε ο Μπεργκόλιο. Ασφαλώς ο Φραγκίσκος λέει αιρέσεις και βλασφημίες, αλλά η Επισκοπή δεν έχει ανώτερη δικαιοδοσία από τον Πάπα και δεν μπορεί να τον δικάσει νομικά ή να τον καθαιρέσει. Επομένως, πρέπει να αντισταθούμε σε αυτές τις υλικές αιρέσεις, να μην τις αποδεχθούμε, να τις πολεμήσουμε, να τις αντικρούσουμε, αλλά δεν μπορούμε να υπερβούμε το να αποδώσουμε στον εαυτό μας μια δικαιοδοσία ανώτερη από αυτή του Πάπα, που μόνο ο Θεός έχει. Μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο, θα κινούνταν κανείς από το σωστό στο λάθος και θα καταδικαζόταν κανονικά από τον Bergoglio «τόν Ποντίφικα που καταδικάστηκε από τον Θεό».

Οδυνηρά σημειώνουμε ότι, σε αυτή την εποχική σύγκρουση, αυτός που θα έπρεπε να οδηγήσει το σκάφος του Πέτρου επέλεξε να συνταχθεί με τον Εχθρό, να το βυθίσει.

Ως εκ τούτου, κάθε σχόλιο για το τι αποφάσισε ο Bergoglio είναι περιττό. Ωστόσο, δεν μπορεί να παραλείψει κανείς την αντιχριστιανική και δαιμονική σημασία αυτού του Εγγράφου που υπογράφει ο Καρδινάλιος Νομάρχης του πρώην Ιερού Γραφείου και συνυπογράφεται από τον Πάπα Μπεργκόλιο.

Τώρα σπεύδουμε, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, να ευνοήσουμε και να επισπεύσουμε την έλευση του Αντίχριστου, τόσο στον θρησκευτικό όσο και στον χρονικό τομέα.

Σατανάς και σατανισμός


Ολος ο κόσμος" (1), όχι ως φυσικό πλάσμα του Θεού, αλλά με την ηθική και υποτιμητική έννοια (όσοι ζουν σύμφωνα με το εγκόσμιο ή σαρκικό πνεύμα αντίθετο με το αγγελικό ή το θείο) υπόκεινται στον διάβολο, λόγω του διλήμματος « είτε ο Θεός ή ο Εαυτός " , "είτε η αλήθεια είτε το ψέμα". Ως εκ τούτου, αποκαλείται επίσης «η κεφαλή του κόσμου» (Ιω ., XII, 31· XIV, 30), «ο θεός αυτού του κόσμου» (2 Κορ., IV, 4). Το βασίλειο του Σατανά έρχεται σε αντίθεση με αυτό του Θεού ( Mt. , XII, 26).

Η τραγωδία της σημερινής κατάστασης είναι ότι αυτό το δαιμονικό «αντιβασίλειο» έχει διεισδύσει στο μυαλό των ανθρώπων της Εκκλησίας μέχρι την κορυφή της ιεραρχίας.

Ο Σατανάς διώχνει τον καλό σπόρο του λόγου του Θεού από την καρδιά του ανθρώπου για να τον αντικαταστήσει με τα ζιζάνια ή τον ψεύτικο σπόρο της πλάνης (Μκ ., IV, 15), βλέπε την εντυπωσιακή περίπτωση των διαφανών νονών. Η πρόθεσή του είναι να «τυφλώσει τα μυαλά εκείνων που δεν πιστεύουν ακόμη, ώστε να μην μπορούν να φωτιστούν από το Ευαγγέλιο της δόξας του Χριστού» ( Β' Κορ. IV, 41). Ασφαλώς αυτό το Διάταγμα δεν προσκαλεί στη μεταστροφή, ενώ υποκινεί την επιμονή στη διαφθορά, δηλαδή την τελική αμετανοησία, που είναι αμαρτία κατά του Αγίου Πνεύματος.

Ο κόσμος του Σατανά πολεμά -με την πάροδο του χρόνου- ενάντια στη Βασιλεία του Θεού, αλλά ο Ιησούς τελικά θα κερδίσει και θα νικήσει οριστικά τον Σατανά και θα κατακτήσει τον κόσμο (Ιω., XVI, 33). «Μέχρι το τέλος του κόσμου θα υπάρχει αντίθεση μεταξύ των «υιών του Θεού» και των «υιών του διαβόλου» (Ιω ., VIII, 44), οι οποίοι εκτελούν τα «έργα του διαβόλου» (Πράξη ., XIII , 10), τα οποία συνοψίζονται στην απάτη ή την αποπλάνηση (Io., VIII, 44; 1 Tim ., IV, 2; Apoc ., XII, 9) με τα οποία η αλήθεια και η δικαιοσύνη αντικαθίστανται από το σφάλμα και την αμαρτία ( Rom ., I, 25· Iac ., V, 19)" (2).
Είναι φανερό ότι ο Μπεργκόλιο δεν εκτελεί τα έργα του Θεού αλλά του Σατανά, αφού αντικαθιστά την αλήθεια με το σφάλμα και την αγιότητα με την αμαρτία.

Σε γενικές γραμμές, ο σατανισμός είναι η κατάσταση αυτού που είναι σατανικός, δηλαδή υποταγμένος ή ακόμη και αφιερωμένος στον Σατανά. Ο Σατανισμός είναι εντελώς διαποτισμένος και εμποτισμένος με το πνεύμα του Σατανά, του αντιπάλου του Θεού και του ανθρώπου. Συγκεκριμένα, ο όρος Σατανισμός παίρνει τρεις έννοιες: 1°) Η αυτοκρατορία του Σατανά στον κόσμο. 2°) η λατρεία του Σατανά. 3°) η μίμηση της εξέγερσής του κατά του Θεού
Πρέπει να μελετήσουμε και τα τρία για να κατανοήσουμε πλήρως την έννοια  του σατανισμού και τη σχέση του με τη νεωτερικότητα και τη μετανεωτερικότητα.

Η αυτοκρατορία του Σατανά στον κόσμο

Αυτή η κυριαρχία αποκαλύπτεται τόσο στο Ευαγγέλιο όσο και στον Άγιο Παύλο. Επιτελείται και επεκτείνεται μέσω: α) της αμαρτίας του ανθρώπου, η οποία είναι αντίθετη στο Θέλημα του Θεού. β) τής ανθρώπινης υπερηφάνειας ή εγωισμού, που αντιτίθεται στον απείρως Αληθινό και Καλό Θεό (3 ); γ) τού καθαρά εξωτερικού ή Φαρισαϊκύ νόμου (Bergoglian Decrete της 8ης Νοεμβρίου 2023), που είναι αντίθετος με την αληθινή εσωτερική Πίστη που ζωντανεύει η Φιλανθρωπία.

Η κυριαρχία του Σατανά στον κόσμο σχεδόν αντιπροσωπεύει ένα «μυστικό σώμα» όπως το περιγράφει ο Άγιος Γρηγόριος ο Μέγας ( Ομ . 16 στο Ευαγγ. Ηθ ., IV, 14): «Σίγουρα ο διάβολος είναι η κεφαλή όλων των πονηρών. και όλοι οι πονηροί είναι μέλη αυτής τής κεφαλής». Επομένως, οι Πατέρες και οι Γιατροί μίλησαν για «αντιεκκλησία», αναφερόμενοι στην Αποκάλυψη ( Απόκ., II, 9) που κάνει λόγο για «συναγωγή του Σατανά» που αντιτίθεται στην Εκκλησία του Χριστού. Η Βασιλεία του Χριστού βρίσκεται σε ριζική αντίθεση με αυτή του Σατανά. είναι αντίθετα όπως το ναι και το όχι, το καλό και το κακό, η αλήθεια και το λάθος, το είναι και το τίποτα. Ο αντίστοιχος στόχος τους είναι ο αφανισμός του άλλου, μέσα από μια συνεχή και αμοιβαία μάχη, που θα τελειώσει μόνο με το τέλος του κόσμου και την Εσχάτη Κρίση.

Το πρωτοφανές γεγονός και η ανησυχητική καινοτομία (μέχρι ένα σημείο, αφού «ο καπνός του Σατανά μπήκε στον Ναό του Θεού» από το 1958) είναι ότι αυτό το δαιμονικό πνεύμα έχει φτάσει στην κορυφή του ανθρώπινου στοιχείου της Εκκλησίας.

Ο Πίος XII δίδαξε ότι ο βαθύτερος και πιο διαδεδομένος σατανισμός είναι η αποθέωση του ανθρώπου , με την αναγωγή της θρησκείας σε ελεύθερο πράγμα, και ότι, μετά την ανατροπή του Χριστιανισμού, εφαρμόζει τα δύο ψεύτικα μονοπάτια του σοσιαλιστικού κολεκτιβισμού και του φιλελεύθερου ατομικισμού, που οδηγούν την ανθρωπότητα σε αφανισμό, πρώτα ηθικό και μετά σωματικό ( Χριστουγεννιάτικο Ραδιοφωνικό Μήνυμα , 24 Δεκεμβρίου 1952, αρ. 12-30).

Εξήντα χρόνια μετά βλέπουμε από πρώτο χέρι αυτή την τρομερή προφητεία, η οποία δυστυχώς έγινε πραγματικότητα. «Σήμερα, μέσω της καθαρά φυσικής καλοσύνης, ο πρίγκιπας αυτού του κόσμου επιδιώκει να αλυσοδέσει τους ανθρώπους για να τους κρατήσει πιο ασφαλείς υπό την κυριαρχία του, δηλαδή μακριά από την αληθινή Εκκλησία του Χριστού» (4 ).

Η λατρεία του Σατανά

Αν αρνηθεί κανείς την ύπαρξη του διαβόλου, αρνείται και τη λατρεία που του δόθηκε. Σήμερα η πιο επικίνδυνη νίκη του Σατανά είναι αυτή ότι έχει κλονίσει την Καθολική Πίστη για την πραγματική της ύπαρξη.

Όχι λιγότερο ολέθρια είναι και η αντίθετη δεισιδαιμονία, δηλαδή η λατρεία του Σατανά ως κακής «θεότητας» που πρέπει να συμφιλιωθεί και να υπηρετηθεί για δικό του προσωπικό όφελος (τιμές, πλούτη και απολαύσεις).

Οι αρχαίοι Γνωστικοί είχαν ταυτίσει τον Σατανά με το φίδι του επίγειου παραδείσου (IRENEUS, Adv. haer ., I, 24· TERTULLIAN, Praescr ., 47), ο οποίος εξυψώνεται επειδή διεκδίκησε τα «δικαιώματα του ανθρώπου» αποκαλύπτοντας στον Αδάμ τή γνώση ή γνώση του καλού και του κακού , διδάσκοντάς τον να επαναστατεί ενάντια στις εντολές του Θεού

Για τους Καϊνίτες Γνωστικούς (βλ. ΕΙΡΗΝΕΥΣ, ό.π. , I, 31) οι αληθινοί απελευθερωτές είναι οι μεγάλοι επαναστάτες που ξεσηκώθηκαν εναντίον του Θεού: Κάιν, Ησαύ, οι κάτοικοι των Σοδόμων και κυρίως του Ιούδα που απελευθέρωσε την ανθρωπότητα από τον Ιησού.Επομένως δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η πρόσφατη αποκατάσταση της μορφής του Ισκαριώτη που έγινε από τον κινηματογράφο και μάλιστα από κάποιους «νεοεξετητές».

Ιούδας, Μπεργκόλιο και Σατανάς

Στο Ευαγγέλιο του Αγίου Ιωάννη (VI, 71-72) διαβάζουμε: «Ο Ιησούς απάντησε: Δεν σας διάλεξα, τους Δώδεκα; Ωστόσο, ένας από εσάς είναι διάβολος . Μίλησε για τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, γιο του Σίμωνα: στην πραγματικότητα, επρόκειτο να τον προδώσει και ήταν ένας από τους Δώδεκα ».

Ο Κοινός Ιατρός της Εκκλησίας σχολιάζει: «Ο διάβολος όχι από τη φύση του, αλλά από τη μίμηση της διαβολικής κακίας» (SAINT THOMAS AQUINAS, Commentary on the Gospel of Saint John , Rome, Città Nuova, 1990, vol. I, σελ. 537 ) . Στην πραγματικότητα, ο Ιούδας από τη φύση του ήταν άνθρωπος και όχι διάβολος, αλλά, μιμούμενος την κακία του διαβόλου, μισώντας και προδίδοντας τον Ιησού μέχρι θανάτου, έμοιαζε με τον διάβολο στον τρόπο δράσης του.

Ελευθεροτεκτονισμός και Σατανισμός

Ο Monsignor Antonino Romeo μας εξηγεί πώς «η λατρεία του Σατανά είναι συγκεντρωμένη στις μαύρες μάζες [...], που θυμίζουν μασονικούς τύπους και τελετουργίες. […]. Ένας μυστικός λάκκος του Σατανισμού είναι σίγουρα ο Τεκτονισμός, ο οποίος κληρονομεί την πίστη και τα έθιμα του Καϊνικού Γνωστικισμού» (5 ).

Ο Τεκτονισμός, εμπνευσμένος από τον Ταλμουδικό Ιουδαϊσμό, είναι η παγκόσμια αντιεκκλησία που για περισσότερα από διακόσια χρόνια σχεδιάζει τα πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά γεγονότα από τα οποία εξαρτάται η μοίρα των λαών.

Σημειώνουμε στην ιστορία της νεωτερικότητας «μια οδηγία συνεχούς πορείας, που τείνει προς την ανεξέλεγκτη «πρόοδο», προς τη θρησκεία της φύσης, αποκλείοντας κάθε θετική θρησκεία ή ηθική. Ο αγώνας γίνεται πάνω απ' όλα ενάντια στον Καθολικισμό, κάποτε ο Χριστιανισμός δεν θα είναι πια παρά σύμβολο ή ανάμνηση» (6 ).

Τα κύρια και αγαπημένα υπόθετα του Σατανά είναι ο αντιχριστιανικός Ιουδαϊσμός («εσύ που έχεις τον διάβολο για τον πατέρα σου», Io ., VIII, 42), ο οποίος με τη σειρά του έχει εμπνεύσει σχεδόν όλες τις αντιχριστιανικές αιρέσεις και κακοδοξίες (7 ).

Η σατανική εξέγερση

συνίσταται στην ηρωική επιβεβαίωση του εγώ , που υπερασπίζεται στην απόλυτη ακεραιότητά του.
Ο μονσινιόρ Antonino Romeo έγραψε: «Ακόμα και μερικοί καθολικοί θεολόγοι [τώρα και ο Καρδινάλιος Έπαρχος του Ιερού Γραφείου και του Ποντίφικα, εκδ.], για να κολακέψουν την ανθρώπινη βούληση ή ελευθερία που δεν αντικατοπτρίζει πλέον τη θεία, τολμούν να χαϊδέψουν τον κίνδυνο της αμαρτίας [...], σε μια θέση θανάσιμου κινδύνου , που έχει πολλές επαφές με τον σημερινό τιτανισμό» (8 ).

Ο μαρξισμός, σύμφωνα με τον οποίο «ο Θεός είναι κακός», είναι μια από τις σύγχρονες μορφές επαναστατικού σατανισμού, όπως και ο μεταμοντέρνος φιλοσοφικός μηδενισμός (Νίτσε/Φρόιντ), που θα ήθελε να καταστρέψει την ηθική, την ανθρώπινη διάνοια και την ύπαρξη για συμμετοχή που αναφέρεται  στό Είναι κατά τήν ουσία.

Συμπέρασμα


Το Διάταγμα αυτό, λοιπόν, είναι βδέλυγμα, το οποίο «δεν είναι νόμος, αλλά παραφθορά του δικαίου, αφού είναι αντίθετο προς το φυσικό δίκαιο και επομένως και τον εύλογο λόγο» ( S. Th ., I-II, q. 95, a. 2).

Στην πραγματικότητα, "Όταν ο ανθρώπινος νόμος διατάζει πράξεις αντίθετες με τον ορθό λόγο και τον φυσικό και θεϊκό νόμο, είναι απαραίτητο να μην υπακούουμε στους ανθρώπους για να υπακούμε στον Θεό. Σε αυτήν την περίπτωση, η μη υπακοή είναι ωραία και σωστή" (LEO XIII, Encyclical Libertas , 20 Ιουνίου 1888 ).
Ακόμη και η θεία Αποκάλυψη μάς διδάσκει: «Πρέπει να υπακούουμε στον Θεό ενώπιον των ανθρώπων» ( Πράξεις των Αποστόλων , V, 29).

Αυτό το Διάταγμα είναι ο αντί-Δεκάλογος ή μάλλον ο Δεκάλογος του Σατανά . Μάλιστα, ο Ιησούς μας δίδαξε: «Αλίμονο σε όποιον κάνει σκάνδαλο σε ένα από αυτά τα μικρά, θα ήταν καλύτερα γι’ αυτόν να του δέσουν μια μυλόπετρα στο λαιμό και να τον ρίξουν στα βάθη της θάλασσας» ( Μκ . IX, 42).

Ωστόσο, πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι: το τέλος είναι κοντά: αυτό της δύναμης του σκότους . Μάλιστα, η Παναγία της Αποκάλυψης είπε στον Bruno Cornacchiola το 1947: θα έρθει μια τεράστια δοκιμασία για την Εκκλησία, η οποία «θα καθαριστεί από την πίσσα που έχει διεισδύσει στους λειτουργούς της» και μάλιστα: «Ελπίζω ότι αυτό που ονειρευόμουν να μην έρθει ποτέ αλήθεια, είναι πολύ οδυνηρό. Είθε ο Κύριος να μην επιτρέψει στον Πάπα να αρνηθεί κάθε αλήθεια της πίστης και να βάλει τον εαυτό του στη θέση του Θεού ».

Δυστυχώς, με αυτό το τελευταίο διάταγμα ο Bergoglio αρνήθηκε, για άλλη μια φορά και ακόμη πιο ριζικά, την αποκαλυπτόμενη πίστη και ηθική και προσπάθησε να βάλει τον εαυτό του στη θέση του Θεού, λέγοντας το εντελώς αντίθετο από αυτό που αποκαλύφθηκε ή διέταξε Αυτός.



ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1 - I , I, 10; VI, 7; XV, 18; XVI, 20; XVII, 9-16; 1 Ιω ., II, 16; V, 19; Mt. , XVIII, 7; Gal ., VI, 14.
2 - F. SPADAFORA (σκηνοθεσία), Biblical Dictionary , Rome, Studium, 3η έκδ., 1963, σελ. 165.
3 -«Ο διάβολος δεν επέμεινε στην αλήθεια γιατί η αλήθεια δεν ήταν μέσα του» ( Ιω ., VIII, 44).
4 - A. STOLZ, Theology of mysticism , tr. it., Brescia, 1940, σελ. 66.
5 - Entry “ Satanism ”, in the Catholic Encyclopedia , Πόλη του Βατικανού, τόμ. Χ, 1953, col. 1958.
6 - A. ROMEO, ibidem , col. 1959.
7 - Βλ. J. MEINVIELLE, De la cabala al progressisismo , Buenos Aires, 1970, II ed., EVI, Segni (Ρώμη), 2013; tr. it., Proceno – Viterbo, Effedieffe, 2019.
8 - A. ROMEO, ό.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: