Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Roberto Pecchioli - Ο Τζορτζ Σόρος και η Ανοιχτή Κοινωνία (61)

 Συνέχεια από: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

KATA ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ (ΤΟ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ)

14

ΣΟΡΟΣ, ΜΚΟ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ


Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΤΖΈΝΤΑ 2030

Great Reset είναι η έκφραση που έχει γίνει διάσημη - τώρα ονομάζεται "viral" - από τον Μάιο του 2020, όταν δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για το μέλλον του κόσμου, ή μάλλον, του μέρους του κόσμου, της Δύσης, που ελέγχεται από την «ανοιχτή» νεοκαπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, χωρίς όρια, σύνορα και ταυτότητα. Reset, στη νεο-γλώσσα που δανείστηκε από το λεξικό των υπολογιστών, σημαίνει να διαγράψεις, να επαναφέρεις τις λειτουργίες που εκτελούνται από έναν υπολογιστή και στη συνέχεια να τον επανεκκινήσεις. Οι λέξεις έχουν σημασία, και θα ήταν καλύτερα να ρωτήσουμε πρώτα για τις έννοιες. Οι λέξεις είχαν πάντα αφέντες, οι οποίοι καθορίζουν όχι μόνο τις έννοιες, αλλά πρωτίστως την αντίληψη, θετική και αρνητική, στο μυαλό των εντολέων. Ο Κομφούκιος το γνώριζε αυτό. Στην ερώτηση ποιο θα ήταν το πρώτο του καθήκον, αν είχε την εξουσία να διοικήσει την Κίνα, ο Κομφούκιος απάντησε: "να διορθώσει τις ονομασίες". Μεγάλη Επαναφορά, επομένως, σημαίνει να εργάζεσαι για να διαγράψεις έναν τρόπο ζωής, σκέψης, ύπαρξης στον κόσμο, όχι μόνο στον τομέα της οικονομίας. Από εδώ αντλεί τη νομιμοποίησή της η παράλογη "κουλτούρα της διαγραφής/κουλτούρα ακύρωσης" που κατακλύζει τη Δύση με αυτομίσος, της οποίας οι κήρυκες -που βγαίνουν από τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα- είναι τα ανώτερα κλιμάκια του νεοκαπιταλισμού. Η Ανοιχτή Κοινωνία είναι ένας από τους χαρακτηρισμούς που πρέπει να κατανοηθεί με την κομφουκιανή έννοια και αντιπροσωπεύει την αποδόμηση, την αποσύνθεση και στη συνέχεια τη διάλυση του κληρονομημένου πολιτισμού.

Tabula rasa, και μετά τι; Το πρόγραμμα είναι σαφές, ορατό, σε κοινή θέα. Το διατύπωσαν στο Νταβός και ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι ο γαλαξίας των δισεκατομμυριούχων της Ανοιχτής Κοινωνίας, όχι μόνο επειδή δύο γενιές του Σόρος συμμετέχουν στην ηγεσία του WEF. Τα σχέδια του "κόμματος του Νταβός" και του OSF - καθώς και άλλων "φιλανθρωπικών" ιδρυμάτων - είναι συμπληρωματικά. Δρουν παράλληλα για να χτυπήσουν ενωμένα. Ο στόχος είμαστε εμείς: μια μαραμένη, ζωοτεχνική ανθρωπότητα, αποτελούμενη από νοικιασμένες, νομαδικές, χωρίς κατεύθυνση ζωές, εκτός από την εθελοτυφλούσα βιασύνη "προς τα εμπρός" που ο Γάλλος κοινωνιολόγος Paul Virilio ονόμασε dromocracy, την εξουσία της ταχύτητας. Το σχέδιο του Σόρος, τα δισεκατομμύρια που ξοδεύει, το σύμπαν της Βαβέλ που οικοδομεί, η ανθρωπολογία που πρεσβεύει, είναι το φυτώριο της επαναφοράς (του μηδενισμού), δηλαδή της Μεγάλης Επαναφοράς και της επανεκκίνησης που αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε ως απειλή. Τα στάδια έχουν τεθεί και ο στόχος δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς μια ανοιχτή κοινωνία, με τη σοροσιανή έννοια του όρου. Αυτό αποδεικνύεται από ένα έγγραφο του WEF (και του ΟΗΕ), την Ατζέντα 2030, που υποτίθεται ότι σχεδιάζει τον υποχρεωτικό χάρτη του πλανήτη για τα επόμενα δέκα χρόνια, ένα σύντομο διάστημα, αλλά πολύ μεγάλο σε μια εποχή που τρέχει με ταχύτητα που καμία γενιά δεν έχει βιώσει. Με ταχύτατους ρυθμούς, η Ατζέντα 2030 -με το λογότυπό της να αποτελείται από πολύχρωμες παστίλιες που σχηματίζουν έναν κύκλο- παρά το γεγονός ότι δεν έχει συζητηθεί, πόσο μάλλον εγκριθεί από τους λαούς του κόσμου, γίνεται το κυβερνητικό πρόγραμμα των κρατών και των υπερεθνικών οργανισμών ολόκληρης της Δύσης.

Τι λέει -ή μάλλον επιβάλλει- με συγκεκριμένους όρους και πώς το πρόγραμμα μοιάζει με την Ανοιχτή Κοινωνία του Σόρος; Η Ατζέντα 2030 υπερβαίνει τη Βίβλο. Η Αγία Γραφή επέβαλε δέκα εντολές, οι ηγέτες του Νταβός διακηρύσσουν δεκαεπτά, συμπεριλαμβανομένων της ανθεκτικότητας, της συμμετοχικότητας και της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Η ρητορική, μελαγχολική χυδαία γλώσσα και το σύμβολο, μια καρφίτσα που μοιάζει με ουράνιο τόξο, θα έπρεπε να είναι αρκετά για να προκαλέσουν υποψίες, αλλά ο λαός έχει εκπαιδευτεί από τους αφέντες του συστήματος, φουσκωμένος από το χρήμα, την αλαζονεία, τη φιλανθρωπία να μη σκέφτεται από δεκαετίες ψεύτικων ελευθεριών, νέων "βουβωνικών" δικαιωμάτων και εξαναγκασμού σε επανάληψη. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να αναγνωρίσουν ότι το σχέδιό τους είναι να υποτάξουν (λένε να σώσουν) τον παγκόσμιο πληθυσμό. Η Ατζέντα 2030 παρουσιάζεται ως "ένα σχέδιο δράσης για τον άνθρωπο, τον πλανήτη και την ευημερία, το οποίο στοχεύει επίσης στην ενίσχυση της παγκόσμιας ειρήνης και της πρόσβασης στη δικαιοσύνη". Ποιος μπορεί να εγείρει αντιρρήσεις; Η φλύαρη ρητορική αποκαλύπτει την φιλοδοξία του Προμηθέα (μεσσιανισμός τύπου Σόρος...) την ύβρη, την αλαζονεία των ανθρώπων που αντικαθιστούν τον Θεό με το σχέδιο της κυριαρχίας των πάντων επιβάλλοντας το κλίμα, τις πεποιθήσεις, τα δόγματα του "φύλου", την πολυπολιτισμικότητα, όλα καλυμμένα από τον απέραντο μουσαμά του καπιταλισμού των αφεντάδων των πάντων. Πρόκειται για επιβολές που εκπονούνται στα μυστικά περιβόλια της πραγματικής εξουσίας, αυτής που δεν έχει ανάγκη από κοινοβούλια, εκλογές, εξαντλητικές συζητήσεις. Εμείς, οι τυχεροί κάτοικοι της Ανοιχτής Κοινωνίας, έχουμε μόνο ένα καθήκον: να υπακούσουμε. Για το δικό μας καλό, φυσικά.

Ο πυρήνας της Ατζέντας 2030 και η αποστολή της για αποικιοποίηση και τυποποίηση στον οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό τομέα εξηγείται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης ("SDGS"). Πρόκειται για δεκαεπτά σημεία που "συνιστούν μια καθολική έκκληση για δράση με στόχο την εξάλειψη της φτώχειας, την προστασία του πλανήτη και τη βελτίωση της ζωής και των προοπτικών των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο". Μεταξύ αυτών των εντολών, αξίζει να εμβαθύνουμε σε εκείνες που, εκτός από την ονομασία που επιλέχθηκε ρητά για να δημιουργήσει σύγχυση, κρύβουν απαγορεύσεις και υποχρεώσεις που αγγίζουν την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η πρώτη εντολή απαιτεί να σταματήσει η φτώχεια. "Μέχρι το 2030, να εξαλειφθεί η ακραία φτώχεια για τους φτωχούς παγκοσμίως". Ενοχλητικός είναι ο τρόπος, σίγουρα όχι ο σκοπός. Δημιουργία ισχυρών πλαισίων πολιτικής σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο που να δημιουργούν πλαίσια ανάπτυξης υπέρ των φτωχών, με ευαισθησία σε θέματα φύλου για την υποστήριξη επιταχυνόμενων επενδύσεων για την εξάλειψη της φτώχειας. Λένε ρητά ότι για να πάψει κανείς να είναι φτωχός πρέπει να αποδεχθεί την ιδεολογία του φύλου. Θέτουν τον εαυτό τους επικεφαλής της ιδεολογίας του κλίματος: «να προωθήσουν την ανθεκτικότητα των φτωχών και των ατόμων που βρίσκονται σε ευάλωτες καταστάσεις και να μειώσουν την έκθεση και την ευπάθειά τους σε ακραία καιρικά φαινόμενα και σε άλλα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά σοκ και καταστροφές». Ανθεκτικότητα των φτωχών, που σημαίνει παραίτηση, αποδοχή του συστήματος που τους κάνει έτσι, αλλά με την ευκαιρία να αλλάξουν φύλο και να αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητα με ποδήλατα. Δεύτερον, ένας πάντα αξιέπαινος στόχος: μηδενική πείνα. «Διασφάλιση της βιωσιμότητας των συστημάτων παραγωγής τροφίμων και εφαρμογή ανθεκτικών γεωργικών πρακτικών που αυξάνουν την παραγωγικότητα και την παραγωγή, συμβάλλουν στη διατήρηση των οικοσυστημάτων, ενισχύουν την ανθεκτικότητα (την ικανότητα προσαρμογής) στην κλιματική αλλαγή, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τις ξηρασίες, τις πλημμύρες και άλλες καταστροφές και βελτιώνουν σταδιακά την ποιότητα της γης και του εδάφους». Εν μέσω αποκαλυπτικών προβλέψεων, το τέλος της φτώχειας εξαρτάται από εξωτερικά ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή: αν θέλετε ψωμί, πρέπει να εγκαταλείψετε το αυτοκίνητό σας ή να ταξιδέψετε. Αν δεν τρώτε κρέας, δεν είναι επειδή είστε φτωχοί, αλλά επειδή είστε ευαίσθητοι και ανθεκτικοί στην κλιματική αλλαγή. Υγεία και ευημερία. «Μέχρι το 2030, να διασφαλίσετε την καθολική πρόσβαση σε υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, συμπεριλαμβανομένου του οικογενειακού προγραμματισμού, της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης και της ενσωμάτωσης της αναπαραγωγικής υγείας στις εθνικές στρατηγικές και προγράμματα». Μοιάζει με έγγραφο του OSF. Ο ευφημισμός "σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία" που ξέρουμε σημαίνει ελεύθερη άμβλωση, άρνηση του σεξουαλικού διμορφισμού και αλλαγή φύλου. "Μέχρι το 2030, μείωση της πρόωρης θνησιμότητας από μη μεταδοτικές ασθένειες κατά το ένα τρίτο μέσω της πρόληψης και της θεραπείας· προώθηση της ψυχικής υγείας και ευεξίας". Μια ευημερία που είναι μια απλή και απίθανη "ευεξία". Αν είσαι άρρωστος και η Επιστήμη, η Τελευταία Θεά, δεν μπορεί να σε βοηθήσει, υπάρχει η ευθανασία. Ένα μικρό τσίμπημα σε ένα απολυμασμένο περιβάλλον και όλα τελειώνουν. Για την ψυχική υγεία, αρκεί να συμπεριληφθεί στους ποινικούς κώδικες το έγκλημα του μίσους, η ποινικοποίηση των "φοβιών", δηλαδή των αντιφρονούντων ιδεών.

Ο επίγειος παράδεισος εξελίσσεται: τεχνητοί παράδεισοι, πραγματικές κολάσεις. «Μέχρι το 2030, να μειωθεί στο μισό ο αριθμός των θανάτων και των τραυματισμών που προκαλούνται από τροχαία ατυχήματα παγκοσμίως». Αν απαγορεύσουν ή εμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων, αυτό δεν θα είναι δύσκολο. Ποιοτική εκπαίδευση. «Μέχρι το 2030, να διασφαλίσετε ότι όλοι οι μαθητές θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, μεταξύ άλλων μέσω της εκπαίδευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον βιώσιμο τρόπο ζωής, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα των φύλων, την προώθηση μιας κουλτούρας ειρήνης και μη βίας, την παγκόσμια ιθαγένεια και την εκτίμηση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και της συμβολής του πολιτισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη». Η μάσκα έχει πέσει. Παγκοσμιοποιητική κατήχηση από την παιδική ηλικία, ενώ ο "βιώσιμος" τρόπος ζωής συνεπάγεται την απώλεια των ταυτοτήτων, τη διάλυση σε ένα απρόσωπο και άχρωμο "συνονθύλευμα" που πομπωδώς ονομάζεται "παγκόσμια ιθαγένεια". Όσο για την πολιτιστική ποικιλομορφία, γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό ότι σημαίνει μίσος για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, απεριόριστη μετανάστευση, διαγραφή τριάντα αιώνων ανθρώπινης, ηθικής και πνευματικής εμπειρίας των λαών αυτού του μέρους του κόσμου. Ισότητα των φύλων. "Επίτευξη της ισότητας των φύλων και ενδυνάμωση όλων των γυναικών και των κοριτσιών [...] εξάλειψη όλων των επιβλαβών πρακτικών, όπως ο γάμος παιδιών, ο πρώιμος και ο αναγκαστικός γάμος και ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων".Ένας απολύτως αποδεκτός κοινός στόχος, αλλά αντιφατικός αν η ίδια ατζέντα ευνοεί τη μαζική μετανάστευση από πολιτισμούς που εφαρμόζουν τον αναγκαστικό γάμο ή τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων.

Καθαρό νερό και αποχέτευση.Πολύ σωστά, αλλά πώς μπορεί αυτό να συμβιβαστεί με την αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση; Το νερό δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να εμπορεύεται με σκοπό το κέρδος. Φθηνή και καθαρή ενέργεια. «Μέχρι το 2030, να αυξηθεί σημαντικά το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα [...] Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη, βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια για όλους». Γνωρίζουμε από καιρό ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την παγκόσμια ενεργειακή πείνα. Αναπτύσσουν, ωστόσο, μια αυτοαποκαλούμενη "πράσινη" οικονομία της οποίας οι επικυρίαρχοι της Ατζέντας 2030 είναι οι προαγωγοί (υποστηρικτές) και οι κύριοι. Εν τω μεταξύ, μας πνίγουν με νέους "πράσινους" οικολογικούς φόρους και η ενέργεια φτάνει σε υπέρογκο κόστος, αποτελώντας αγαθό πολυτελείας προσιτό και προσβάσιμο μόνο στους πλούσιους. Αυτή είναι η ανοιχτή και "περιεκτική" κοινωνία; 

Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη. "Προώθηση της δίκαιης, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, της πλήρους και παραγωγικής απασχόλησης και της αξιοπρεπούς εργασίας για όλους". Η χωρίς αποκλεισμούς και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι ευφημισμοί που συμβαδίζουν με την αποβιομηχάνιση των χωρών στις οποίες εφαρμόζονται και καταστρέφουν, όπως συμβαίνει, τομείς όπως η γεωργία, η αλιεία ή η κτηνοτροφία. Και πόσο αξιοπρεπής είναι η επισφαλής, κακοπληρωμένη εργασία, πίσω από ένα άλλο ψεύτικο ρητορικό μέσο, το "να είσαι επιχειρηματίας του εαυτού σου";

Βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές. "Προώθηση της χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμης εκβιομηχάνισης".Μεγαλοπρεπείς λέξεις, ενοχλητικές στη δημαγωγική τους κενότητα. Μείωση των ανισοτήτων. «Μέχρι το 2030, ενίσχυση και προώθηση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ένταξης όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την αναπηρία, τη φυλή, την εθνικότητα, την καταγωγή, τη θρησκεία ή την οικονομική ή άλλη κατάσταση». Φανταστικό! Κρίμα που μέχρι στιγμής η εισοδηματική πυραμίδα έχει αραιώσει προς τα πάνω, δημιουργώντας δυσανάλογο, ανήθικο πλούτο, τον οποίο η πανδημία έχει επεκτείνει περαιτέρω. Στον πάτο, οι πολιτικές ποσοστώσεων, το απόλυτο οξύμωρο, οι "θετικές διακρίσεις", δηλαδή η επιβολή ποσοστών εθνοτικών, έμφυλων και παρόμοιων, που γεννούν αντεστραμμένες αδικίες και εξευτελίζουν την αξία και την προσωπική δέσμευση. 

Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες. Μέχρι το 2030, εξασφάλιση πρόσβασης σε επαρκή, ασφαλή και οικονομικά προσιτή στέγαση και βασικές υπηρεσίες για όλους και βελτίωση των γειτονιών γκέτο. Ποιος όμως δημιούργησε τα γκέτο; Ποιος ιδιωτικοποίησε τα πάντα και κατέστησε τη στέγαση ένα αγαθό πολυτελείας, απρόσιτο για τις επισφαλείς και νομαδικές γενιές, των οποίων η μόνη ιδιοκτησία είναι το καροτσάκι, το μεταμοντέρνο μπογαλάκι με την αλλαγή της ημέρας και τίποτα περισσότερο; Η "βιώσιμη" ασφάλεια είναι ένας αδύνατος στόχος εν μέσω της μαζικής μετανάστευσης, του φαινομένου της πρόσκλησης, της απελευθέρωσης των ναρκωτικών και της αποποινικοποίησης πολλών εγκλημάτων σε ένδειξη σεβασμού προς τις επιταγές της "ανοικτής κοινωνίας".

Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή. «Μέχρι το 2030, να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έχουν τις σχετικές πληροφορίες και γνώσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον τρόπο ζωής σε αρμονία με τη φύση». Μια άλλη ομολογία: σημαίνει επέκταση της μαζικής χειραγώγησης και επιβολή μονόδρομων εκστρατειών, από τις οποίες θα είναι αδύνατο να διαφωνήσει κανείς ή τουλάχιστον να συζητήσει. Αυτά για την ενσωμάτωση και το άνοιγμα. 

Δράση για το κλίμα. "Ενσωμάτωση μέτρων για την κλιματική αλλαγή στις εθνικές πολιτικές, στρατηγικές και σχέδια". Δηλαδή, προσήλωση στο αναπόδεικτο δόγμα του κλίματος με περαιτέρω αποβιομηχάνιση, καταπολέμηση των μαζικών μεταφορών - ιδιωτικών και δημόσιων - καταστροφή του τουρισμού και της ελευθερίας της μετακίνησης, που είναι επίσης ένα από τα δόγματα της παγκοσμιοποίησης.


Η Ατζέντα 2030 φροντίζει επίσης για την υποβρύχια ζωή (Ζωή στο νερό). "Μέχρι το 2025, πρόληψη και σημαντική μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης κάθε είδους, ιδίως της ρύπανσης που παράγεται από χερσαίες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων απορριμμάτων και της ρύπανσης από λιπάσματα". Μέτρα που θα πληρωθούν από την παράνομη αλιεία και άλλες παραδοσιακές δραστηριότητες, οι οποίες προορίζονται σε πολλές περιπτώσεις να εξαφανιστούν και να αντικατασταθούν από τις μεγάλες πολυεθνικές, τις μόνες ικανές να ανταπεξέλθουν στις απαιτητικές απαιτήσεις. Η Ατζέντα 2030 γίνεται για να ευνοήσει την περαιτέρω επέκταση των μεγάλων πολυεθνικών και το τέλος των μικρομεσαίων δραστηριοτήτων σε κάθε τομέα, μέχρι την εξαφάνιση της εκτεταμένης ιδιωτικής ιδιοκτησίας υπέρ μιας χούφτας υπερ-ιδιοκτητών. Μια νέα φεουδαρχία, στην οποία, σε αντίθεση με τη μεσαιωνική οικονομία curtense, ο αφέντης δεν έχει καν την υποχρέωση να φροντίζει για τη συντήρηση των δουλοπάροικων, που είναι δεμένοι με τη γη όπως οι υποκείμενοι της Ατζέντας 2030, των οποίων η κινητικότητα δυσχεραίνεται - "για το καλό του πλανήτη" - από τους ενεργειακούς περιορισμούς. 

Η ζωή των χερσαίων οικοσυστημάτων (Ζωή στη στεριά). "Προστασία, αποκατάσταση και προώθηση της βιώσιμης χρήσης των χερσαίων οικοσυστημάτων, βιώσιμη διαχείριση των δασών, καταπολέμηση της ερημοποίησης, ανάσχεση και αντιστροφή της υποβάθμισης του εδάφους και ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας". Η αειφορία (sustainable) είναι ένα από τα παμπάλαια επίθετα, ψεύτικα καθολικά κλειδιά, πίσω από τα οποία κρύβεται η αυταρχική επιβολή μεθόδων, παραγωγής, διατροφικών συνηθειών που ευνοούν μεγάλες ομάδες. Είναι εντυπωσιακό ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης δεν αντιλαμβάνεται την ταυτότητα των πυροσβεστών: ίδιοι με τους εμπρηστές που έβαλαν φωτιά με τη ληστρική οικονομία, τον καταναλωτισμό και ό,τι άλλο οδήγησε στις (πραγματικές) καταστροφές που τώρα ισχυρίζονται ότι θέλουν να διορθώσουν. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε ότι δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα με την ίδια νοοτροπία που το δημιούργησε.

Ειρήνη, δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί αλληλεγγύης. "Επέκταση και ενίσχυση της συμμετοχής των αναπτυσσόμενων χωρών στα θεσμικά όργανα της παγκόσμιας διακυβέρνησης". Μετάφραση: όλος ο κόσμος πρέπει να υποταχθεί στα δόγματα της ατζέντας. Η παγκόσμια διακυβέρνηση είναι ο κομψός ευφημισμός για την εξουσία της ολιγαρχίας των δισεκατομμυριούχων, των βιομηχανικών, τεχνολογικών, χρηματοπιστωτικών και υγειονομικών πολυεθνικών στη σκιά της ένοπλης δύναμης εκείνων που δεν κάνουν πολέμους, αλλά μόνο "διεθνείς αστυνομικές επιχειρήσεις", με στόχο την αποκατάσταση της ειρήνης μετά την υποκίνηση πολέμων. 

Τέλος, η τελευταία εντολή: συμμαχίες για την επίτευξη στόχων (Συνεργασία για όλους τους στόχους). "Ενίσχυση των μέσων υλοποίησης και αναζωογόνηση της παγκόσμιας συνεργασίας για τη βιώσιμη/αειφόρο ανάπτυξη", δηλαδή επιβολή της ατζέντας σε όλους, πίσω από τον μανδύα της "συνεργασίας". Η Ατζέντα 2030 δεν είναι η Ανοιχτή Κοινωνία και δεν είναι, φυσικά, το μεγάφωνο του Σόρος. Είναι πολύ περισσότερα, αλλά οι στόχοι συμπίπτουν και κυρίως μας επιτρέπει να βιώσουμε τον σεισμό που έχει υποστεί η παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων, η οποία έχει μετατοπιστεί υπέρ ομάδων, οργανισμών και ιδιωτικών ελίτ που έχουν αποικίσει πολιτισμικά, οικονομικά και χρηματοπιστωτικά τους λαούς, εκτοπίζοντας τα κράτη, τους διεθνείς οργανισμούς και κάθε δημόσια διάστασηΗ Ανοιχτή Κοινωνία, ίσως πέρα από τις προθέσεις της, οδηγεί σε μια νέα, καταπιεστική φεουδαρχία. Αναγνωρίσαμε τους βασιλείς, τους υποτελείς τους, τους βαλτάσσορες και τους βαλβασίνους τους. Οι δουλοπάροικοι είμαστε εμείς, η ανθρωπότητα, η "αμελητέα πλειοψηφία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: