Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Οι Ουκρανοί είδαν UFO στο Χάρκοβο; Ένα αληθοφανές σενάριο από BILD: Η Γερμανία δημοσίευσε σχέδιο για επίθεση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ


Γερμανικό υπουργείο Άμυνας : Οι Ρώσοι σε υψόμετρο 50 χιλιομέτρων μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο είδος ηλεκτρομαγνητικού παλμού που θα απενεργοποιήσει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές σε περίπτωση πολέμου με την Ευρώπη

Η βρετανική εφημερίδα dailymail σε ρεπορτάζ της ανέφερε ότι Ουκρανοί στρατιώτες απαθανάτισαν ένα UFO στην κάμερα, με πλάνα που προφανώς δείχνει έναν μεγάλο μαύρο δίσκο να αιωρείται πάνω από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.
Στην ηχογράφηση, που μεταφράστηκε από τα ουκρανικά, ακούγονται στρατιώτες να συζητούν ποιο θα μπορούσε να είναι το αντικείμενο.«Τι είναι αυτό; Γιατί δεν κινείται;» είπε ο ένας. Οι Ουκρανοί στρατιώτες από το 406ο τάγμα της Ουκρανίας (UAF) κατέγραψαν το βίντεο μέσω ενός από τα drones τους με τετρακόπτερα «heat vision».
Οι λεπτομέρειες του UFO παραμένουν μυστήριο, αλλά το ίδιο το ύψος του drone δείχνει ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο σκάφος που αιωρείται περίπου 30 μίλια μακριά.

Η θερμική απεικόνιση από το drone υποδηλώνει ότι το UFO στη διεπαφή ελέγχου του drone αφήνει κάποιες πληροφορίες που λείπουν, είπαν οι ειδικοί στη MailOnline, η οποία δημοσίευσε για πρώτη φορά το βίντεο.

Το drone με κάμερα θερμικής απεικόνισης Mavic τύπου DJI δόθηκε δώρο στο ουκρανικό τάγμα από το Ίδρυμα DeepInspire.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες συζητούν για το τι είναι στην πραγματικότητα το αντικείμενο, καθώς λένε ότι είναι «ένα UFO, σίγουρα», φαινομενικά σωστό, δεδομένου ότι ένα UFO είναι ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο.

Η Bild δημοσίευσε ένα θεωρητικό σχέδιο για μια ρωσική επίθεση στο ΝΑΤΟ σε τέσσερα στάδια

Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε ένα θεωρητικό σενάριο για ρωσική επίθεση στο ΝΑΤΟ.
Με βάση το έγγραφο, ο πόλεμος θα μπορούσε να αποτελείται από τέσσερις φάσεις: μια συγκαλυμμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα· η καθεαυτού επίθεση και στη συνέχεια μια «σύγκρουση σε παγκόσμια κλίμακα» που θα εκτυλιχτεί ακόμη και στο διάστημα.
Οι συντάκτες του εγγράφου αποκαλούν αυτό το σενάριο ως "εύλογο σενάριο".

Η γερμανική κυβέρνηση έχει αναπτύξει ένα υποθετικό σχέδιο που θα μπορούσε να ακολουθήσει η Ρωσία όταν επιτίθεται σε χώρες του ΝΑΤΟ.

Το έγγραφο δημοσιεύτηκε από την Bild.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προετοιμάζεται όλο και περισσότερο για μια πιθανή ρωσική επίθεση στο ΝΑΤΟ και τη Γερμανία», αναφέρει η δημοσίευση.

Το έγγραφο είναι 13 σελίδων και ονομάζεται «Ανάλυση Κινδύνου Πολιτικής Άμυνας».

Περιγράφει τη διαδικασία με την οποία εμφανίστηκε μια απειλή πριν από το ξέσπασμα του πολέμου και τις πιθανές συνέπειες.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του εγγράφου, μια ρωσική επίθεση θα ήταν «μια θεμελιώδης αλλαγή στην κατάσταση ασφάλειας για όλη την Ευρώπη» και μια πιθανή επίθεση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ θα χωριστεί σε τέσσερις φάσεις:

Πρώτη φάση

Η Ρωσία θα ξεκινήσει μια εκστρατεία παραπληροφόρησης στα μέσα ενημέρωσης, τα κοινωνικά δίκτυα και άλλες μεθόδους για να «διχάσει τον πληθυσμό, να αποσταθεροποιήσει την κοινωνία και να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στην ελεύθερη δημοκρατία».

Σε αυτό το στάδιο, αναμένονται επίσης επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και επιθέσεις σε κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής: σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, ηλεκτροφόρα καλώδια, φράγματα κ.λπ.

Αναμένεται ότι η Ρωσία θα ενεργήσει κρυφά σε αυτό το στάδιο, «άρα δεν μπορούν να αποδοθούν ξεκάθαρα μεμονωμένες επιχειρήσεις» σε ένα συγκεκριμένο κράτος ή υπηρεσία πληροφοριών.

Δεύτερη φάση

Σε αυτό το στάδιο, η Ρωσία, σύμφωνα με τους συντάκτες του εγγράφου, θα συγκεντρώσει τα στρατεύματά της κοντά στα σύνορα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Τα μέλη του ΝΑΤΟ θα απαντήσουν σε αυτό αναπτύσσοντας τα δικά τους στρατεύματα στα ανατολικά σύνορα.
Σε αυτό το στάδιο, οι περιπτώσεις δολιοφθοράς και κυβερνοεπιθέσεων θα γίνουν συχνότερες, η κατασκοπεία θα ενταθεί και θα είναι δυνατές προσπάθειες απενεργοποίησης δορυφόρων προκειμένου να καθυστερήσει η προέλαση των μονάδων του ΝΑΤΟ στα καθορισμένα όρια.

Ο ρωσικός στρατός μπορεί να χτυπήσει πυρηνικούς αντιδραστήρες, χημικά εργοστάσια και υδραυλικές κατασκευές.
Σε αυτήν την δεύτερη φάση ενδέχεται να εμφανιστούν πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Τρίτη φάση

Στάδιο άμεσης επίθεσης


Η Ρωσία θα χτυπήσει το έδαφος της Συμμαχίας με «συμβατικά και μη» όπλα. Αναμένεται ότι πολλοί διαστημικοί δορυφόροι θα απενεργοποιηθούν.

Τέταρτη φάση

Τα ρωσικά στρατεύματα θα εισχωρήσουν βαθιά στην Ευρώπη, μέχρι τη Γερμανία. Οι πολεμικές επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθούν στη στεριά, στη θάλασσα και στον αέρα.
Η «σύγκρουση σε παγκόσμια κλίμακα» θα επηρεάσει ακόμη και το διάστημα.
Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, η Ρωσία θα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει βιολογικά, χημικά και τακτικά πυρηνικά όπλα.

Σε υψόμετρο 50 χιλιομέτρων, αναμένουν οι συντάκτες του εγγράφου, η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει κάποιο είδος πυρηνικού ηλεκτρομαγνητικού παλμού που θα απενεργοποιήσει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Τον Ιανουάριο, η Bild είχε γράψει για ένα παρόμοιο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία πρόκειται να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ το 2025, αφού νικήσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το σενάριο αυτό φέρεται να καταγράφεται σε απόρρητο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο είχε στη διάθεση της Bild.

Σε αυτό αναγράφεται ότι η Ρωσία επρόκειτο να καταφύγει σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και σε «άλλες μορφές υβριδικού πολέμου» και στη χρήση μεγάλων ομάδων στρατευμάτων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε προηγουμένως τα σχέδια της Ρωσίας να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά πλέον η κατάσταση σε Ουκρανία, Μολδαβία και Μαύρη Θάλασσα είναι τεταμένη και τα σενάρια αυτά δυστυχώς γίνονται όλο και πιο πιθανά πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: