Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Διονύσης Σκλήρης , " Τα 400 κεφάλαια περί αγάπης του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού " , 41


ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ Εκκλησιαστική Ζωή και Ασκητικό Ήθος Εκατοντάδα τρίτη, λβ’ μέρος [Η υπέρβαση της φιλοσοφικής ειδωλολατρίας], από τα «Κεφάλαια περί Αγάπης του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού», από το βιβλίο: Μαξίμου του Ομομολογητού, Άπαντα τα έργα, τ. 14, Πατερικαί Εκδόσεις «Γρηγόριος ο Παλαμάς», σελ.274. Η Σμ. Καράγιωργα συζητά το θέμα με τον Διονύσιο Σκλήρη, δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας.

2 σχόλια:

Ανδρέας είπε...

Προ ημερών στο Βήμα έγραφε : "Αν το σκεφτεί κανείς με παρθένο μάτι, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αποτελεί μια μεταμοντέρνα «εκκλησία» της εποχής μας, επαναλαμβάνοντας ακριβώς ό,τι έκανε η Εκκλησία στη ρωμαϊκή περίοδο" Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί υμνεί με απερίγραπτη χαρά την ανωμαλία ως νεοδιαφωτισμό. Υπάρχει άραγε λόγος να ασχοληθεί κανείς μαζί του;
Πάντως τον ευχαριστώ πολύ γιατί με τα αφιερώματα και τους ύμνους στον μακαρίτη τον Ζηζιουλα δεν μου άφησε καμία αμφιβολία για την "θεολογία" του.

amethystos είπε...

ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ!!! ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ.