Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Η τελευταία μάχη έχει ξεκινήσει Φραντσέσκο Λαμεντόλα

 Ένας «τηλεκατευθυνόμενος» στρατός του κακού; Η τελευταία μάχη έχει ήδη ξεκινήσει. Είναι ο αιώνιος πόλεμος μεταξύ Καλού και Κακού, μεταξύ Αλήθειας και Ψέματος: με την άρνηση της ύπαρξης του διαβόλου η Εκκλησία έχει γίνει «Αντιεκκλησία» σατανικής έμπνευσης.

Η τελευταία μάχη έχει ήδη ξεκινήσει

 Ingmar Bergman, The Seventh Seal. Η παρτίδα σκακιού ανάμεσα στον Αντώνιο και τον θάνατο.

Από τότε που ο μύθος της ευημερίας μπήκε στα σπίτια μας και ανέτρεψε τον τρόπο τής ζωής μας, προβάλλοντάς μας ολοκληρωτικά προς τον εαυτό μας, προς τα πράγματα που πρέπει να κατέχουμε και όχι πια προς τον Θεό που πρέπει να λατρεύουμε, αρχίσαμε να χάνουμε τον πόλεμο: ένα δεδομένο συμπέρασμα, αφού ξέχασαμε ακόμη καί ότι γίνεται πόλεμος. Είναι ο αιώνιος πόλεμος του Καλού ενάντια στο Κακό , της αλήθειας ενάντια στο ψέμα , της Χάριτος ενάντια στην αμαρτία: ένας πόλεμος που οι πρόγονοί μας ήξεραν πολύ καλά ότι έπρεπε να πολεμήσουν, γιατί απέναντί ​​του κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό του ουδέτερο και να μείνει στο περιθώριο . Η αίσθηση του καθήκοντος, το πνεύμα της θυσίας, η αγάπη του Θεού, της πατρίδας και της οικογένειας, η αυτοθυσία για τις μελλοντικές γενιές που εκφράζεται στην τεκνοποίηση και τη φροντίδα των παιδιών ( serit arbores, quae alteri saeculo prosint , όπως δίδασκε ήδη ο Κικέρωνας ) γεννήθηκαν από αυτή την επίγνωση. Ο Χριστιανισμός τήν έφερε στο υψηλότερο και τελειότερο επίπεδο: ανακηρύσσοντας τον άνθρωπο ως τον αγαπημένο γιο του Θεού και αναγγέλλοντας τα χαρούμενα νέα του Θεού που γίνεται άνθρωπος για τα λύτρα των παιδιών του, έδωσε τη μέγιστη απόδειξη για το νόημα αυτής της μάχης, που διακυβεύεται η αιώνια μοίρα μας. Αλλά ο σύγχρονος πολιτισμός, που γεννήθηκε σε αντίθεση με τον Χριστό , θέλησε να σβήσει αυτή την επίγνωση και, εμπνευσμένος από τον διάβολο, να την αντικαταστήσει με έναν χυδαίο υλιστικό ηδονισμό . Η φλόγα τοποθετήθηκε κάτω από τή ζυγαριά  έτσι ώστε να μην φωτίζει πλέον τις ζωές των ανθρώπων. Και για να ολοκληρωθεί αυτό το απαίσιο έργο, τις τελευταίες δεκαετίες, ήταν η ίδια η Εκκλησία, η οποία, παρά τα σκαμπανεβάσματα, για σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια κράτησε τη φλόγα ψηλά και φώτιζε τον δρόμο, σύμφωνα με τη διδασκαλία και την εντολή που έλαβε από τον Ιησού Χριστό. Αρνούμενη ρητά την ύπαρξη του διαβόλου, μέσω του στόματος του Ιησουίτη στρατηγού, Sosa Abascal, η Εκκλησία έχει γίνει μια αντί-εκκλησία σατανικής έμπνευσης . έμπνευση που επιβεβαιώθηκε με αμέτρητες πράξεις και λόγια από τον ψεύτικο Πάπα Μπεργκόλιο και την αυλή των κακών δορυφόρων του. Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε αυτά τα τρομερά λόγια του: ο Ιησούς έγινε φίδι, ο Ιησούς έγινε διάβολος; Και πώς μπορούμε να δικαιολογήσουμε τη σιωπή εκείνων που έπρεπε να μιλήσουν, την νωθρότητα εκείνων που έπρεπε να καταλάβουν, τη δειλία και την κολακεία εκείνων που έπρεπε να επαναστατήσουν μπροστά σε ένα τόσο πρωτοφανές, τόσο σατανικό σκάνδαλο, που δόθηκε σε ψυχές για να σέρνουν σε σύγχυση και λάθος;

Η τελική μάχη έφτασε! Πρέπει να προσέχουμε να μην εξαπατηθούμε και να έχουμε το μυαλό μας καθαρό και την ψυχή μας καθαρή: πρέπει να προσευχόμαστε και να έχουμε θάρρος. Με τη χάρη του Θεού, μπορούμε ακόμα να νικήσουμε. χωρίς Αυτόν ή και εναντίον Του όλα χάνονται. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για ασάφεια: ο χρόνος έχει τελειώσει. Είναι εδώ, τώρα!

Ως Καθολικοί, είμαστε ασυγχώρητοι : πάντα γνωρίζαμε ότι η ζωή στη γη είναι μια πολιτοφυλακή και ότι βρισκόμαστε στα χαρακώματα ενάντια σε έναν εχθρό. ξέραμε πάντα ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η ώρα της υπέρτατης μάχης. Αν τώρα αφήσαμε τους εαυτούς μας να εκπλαγούμε, ήταν δικό μας λάθος και επειδή εξημερώσαμε το νόημα των Γραφών, επειδή ευτελίσαμε τη Θυσία του Ιησού Χριστού, η οποία ανανεώνεται στο Ευχαριστιακό Μυστήριο. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που ένας κακός και άπιστος κλήρος έχει αδειάσει από νόημα την ιεροτελεστία της Λειτουργίας. και αυτός είναι ο λόγος που ο Ελευθεροτέκτονας ποντίφικας Παύλος ΣΤ' κατάργησε τη λειτουργία του Πίου Ε' και την αντικατέστησε με μια μασονική και μοντερνιστική λειτουργία, όπου η ευχαριστιακή θυσία ξεθωριάζει στους αόριστους όρους ενός προτεσταντικού δείπνου, ενός μνημόσυνου, ενώ ο πρωταγωνιστής της τελετής γίνεται σιωπηρά ή και ρητά, η συνέλευση του λαού και όχι πλέον ο Κύριος Ιησούς: τόσο πολύ που ενώπιόν Του, όπως διδάσκει ο ψεύτικος Αργεντινός πάπας , δεν είναι καν απαραίτητο να γονατίσουμε (ενώ είναι καλό και σωστό να προσκυνάμε στον έδαφος μπροστά στους ανθρώπους). Οι ανάξιες και βλάσφημες λειτουργικές καταχρήσεις των τελευταίων ετών, τα παγανιστικά μπαλέτα μπροστά στο βωμό, οι σκανδαλώδεις ομιλίες που υμνούν τη διαστροφή και την αμαρτία ή μετατρέπονται σε πολιτικές συγκεντρώσεις υπέρ της αριστεράς και εναντίον όσων υπερασπίζονται τις χριστιανικές αξίες, η παραχάραξη ιερών ενδυμάτων με κοσμικά ή ρητά διεστραμμένα σύμβολα, όπως κασκόλ με ουράνιο τόξο , είναι απλώς η λογική συνέπεια αυτής της παρεκτροπής, η οποία ξεκίνησε από έναν κύκλο Ελευθεροτέκτονων ιερέων όπως ο Annibale Bugnini και μοντερνιστές θεολόγους όπως ο Walter Kasper. Έπρεπε όμως να τα ξέρουμε όλα αυτά, έπρεπε να τα περιμένουμε, αφού θέλαμε να ξεχάσουμε ότι η επίγεια ζωή είναι πόλεμος και ότι η τελευταία μάχη, αργά ή γρήγορα, θα ερχόταν. Ο Léon Bloy είπε, πολύ σωστά, ότι όταν ήθελε να μάθει τα τελευταία νέα, δεν διάβαζε τις εφημερίδες, αλλά τις επιστολές του Αγίου Παύλου και την Αποκάλυψη . Και μιλώντας για τον Άγιο Παύλο, ας ξαναδιαβάσουμε την Προς Εφεσίους Επιστολή , 6, 12:

Στην πραγματικότητα, η μάχη μας δεν είναι ενάντια σε πλάσματα από αίμα και σάρκα, αλλά ενάντια στα Πριγκιπάτα και τις Δυνάμεις, ενάντια στους ηγεμόνες αυτού του κόσμου του σκότους, ενάντια στα πνεύματα του κακού που ζουν στις ουράνιες περιοχές .

Αυτό που διακυβεύεται στην επίθεσή τους δεν είναι μόνο η αθάνατη ψυχή μας, αλλά και η ανθρωπολογική μας κατάσταση: εξαπολύοντας την τελική επίθεση του Κακού ενάντια στο Καλό δεν είναι μόνο άνθρωποι, «κανονικοί» άνθρωποι, αλλά διαβολικά εμπνευσμένοι και ως εκ τούτου προικισμένοι άνθρωποι. , τεχνολογίες, τακτικές που τους προτείνει ο κολασμένος αφέντης !

Σαφές , είναι ξεκάθαρο. ή όχι? Αν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εκπλαγούμε τώρα, το λάθος είναι αποκλειστικά δικό μας: οι Γραφές πάντα μας προειδοποιούσαν. Αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς, για κάποιο διάστημα, στα βάθη της ψυχής μας, είχαμε πάψει να είμαστε χριστιανοί. γίναμε ειδωλολάτρες, ή μάλλον ειδωλολάτρες ζωγραφισμένοι (κακώς) από χριστιανούς και καθολικούς. Ό,τι διδάσκεται στα σεμινάρια και τις θεολογικές σχολές είναι πλέον τόσο ανώμαλο που καρποί του είναι τα διαβολικά λόγια του Sosa Abascal και Bergoglio, Paglia, Kasper κ.λπ. Και αυτό που διδάσκεται στην κατήχηση, σε παιδιά και εφήβους που προετοιμάζονται για την Πρώτη Κοινωνία και την Επιβεβαίωση, είναι τόσο ασυνεπές, τόσο μπερδεμένο, που το αποτέλεσμα είναι «LGBT Χριστιανοί» και αναποδογυριστές που απαιτούν «γάμο» στην εκκλησία, με την ευλογία του Θεού. μην το ζητήσετε, το απαιτούν: και είναι σωστό, αφού γίνει αποδεκτή η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατικής πλειοψηφίας, δηλαδή μόλις ο Χριστός ο Βασιλιάς εκδιωχθεί από τον θρόνο του, να τον αντικαταστήσει με σεβασμό ο ίδιος ο άνθρωπος. Το κακό που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν στις συνειδήσεις πιστών ιερέων όπως ο James Martin και θεολόγων όπως ο Enzo Bianchi είναι τεράστιο, ανυπολόγιστο. Και το γεγονός ότι οι άθλιες διδασκαλίες τους βρίσκουν την ευρύτερη απήχηση στα καθολικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δείχνει ξεκάθαρα ότι η συναγωγή του Σατανά έχει πλέον αντικαταστήσει, κομμάτι-κομμάτι, σεμινάριο με σεμινάριο, επισκοπή με επισκοπή, ενορία με ενορία, την αληθινή Εκκλησία του Ιησού Χριστού. Το οποίο δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς - αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, δεδομένης της αλάνθαστης υπόσχεσης του ίδιου του Κυρίου - αλλά είναι τόσο σκοτεινό, περιθωριοποιημένο, απορριφθέν, εξοστρακισμένο, που μετά βίας μπορεί κανείς να δει την παρουσία του, εδώ κι εκεί. ενώ οι ψεύτικοι ιερείς, οι ψεύτικοι επίσκοποι και οι ψεύτικοι καρδινάλιοι θριαμβεύουν, υποστηριζόμενοι από έναν ψεύτικο λαό του Θεού.

Αρνούμενος ρητά την ύπαρξη του διαβόλου, μέσω του στόματος του Ιησουίτη στρατηγού, Sosa Abascal, η Εκκλησία έχει γίνει μια αντιεκκλησία σατανικής έμπνευσης. έμπνευση που επιβεβαιώθηκε με αμέτρητες πράξεις και λόγια από τον ψεύτικο «Ιησουίτη» Πάπα Μπεργκόλιο και την αυλή των κακών δορυφόρων του !

Τώρα , η τελευταία μάχη που ετοιμάζεται, και η οποία ουσιαστικά έχει ήδη ξεκινήσει, μας εκπλήσσει και με μια άλλη έννοια: γιατί δεν γίνεται με τις μορφές που θα περιμέναμε, αν το περιμέναμε, αλλά με μορφές που είναι εντελώς διαφορετικές, που μας βρίσκουν ιδιαίτερα απροετοίμαστους. Δεν έχουμε συλλογιστεί αρκετά τα λόγια του Αγίου Παύλου , η μάχη μας δεν είναι ενάντια σε πλάσματα από αίμα και σάρκα . έχουμε υποτιμήσει τη διαβολική συνιστώσα και τις απάτες που χρησιμοποιεί αυτός που είναι ο υπέρτατος κύριος της εξαπάτησης. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι εξαπολύοντας την τελική επίθεση του Κακού ενάντια στο Καλό δεν είναι μόνο άνθρωποι, «κανονικοί» άνθρωποι, αλλά διαβολικά εμπνευσμένοι άνθρωποι και επομένως εξοπλισμένοι με όλη την πονηριά, τις τεχνολογίες, τις τακτικές που τους προτείνει ο κολασμένος αφέντης. Αυτό που διακυβεύεται στην επίθεσή τους δεν είναι μόνο η αθάνατη ψυχή μας, αλλά και η ανθρωπολογική μας κατάσταση. Αυτοί -και αναφερόμαστε σε εκείνους τους ελάχιστους υπερολιγάρχες, ιδιοκτήτες σχεδόν όλου του παγκόσμιου πλούτου, που βρίσκονται στα παρασκήνια της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και για τους οποίους έχουμε ήδη μιλήσει πολλές φορές- έχουν αναπτύξει τεχνικές χειραγώγησης εγκεφάλου και εισαγωγής μικροτσίπ στο ανθρώπινο σώμα, από ταινίες τρόμου, και ήδη πειραματίζονται με αυτά  συγκεκριμένα. Υπάρχουν ενδείξεις ότι δημιουργούν μια στρατιά από ψυχικά τηλεκατευθυνόμενα άτομα, τα οποία μπορούμε να ονομάσουμε, για να είμαστε ξεκάθαροι, «υποψήφιοι της Μαντζουρίας» (από τον τίτλο της ταινίας του Jontahan Demme το 2004, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Richard Condon). Κάποιες ορθολογικά ανεξήγητες αυτοκτονίες και φόνοι είναι πιθανώς το αποτέλεσμα αυτών των εκφράσεων. Θυμάται κανείς, για να δώσω ένα παράδειγμα, τις επιθέσεις της 22ας Ιουλίου 2011 στη Νορβηγία, κατά τις οποίες ένα άτομο, ο Anders Breivik , σκότωσε 77 άτομα (σύμφωνα με άλλες πηγές, 93) και τραυμάτισε 2 ή 300; Ο κύριος στόχος αυτού του άνδρα, που παρουσιάστηκε από τα μέσα ενημέρωσης ως φανατικός ακροδεξιός, ήταν μια κατασκήνωση νεολαίας του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας που πραγματοποιήθηκε στο νησί Utoya. Υπάρχουν πολλά παράξενα πράγματα σε αυτή την ιστορία, πολλές πτυχές που δεν αθροίζονται, πολλές ασυνέπειες και συμπτώσεις και πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Περιοριζόμαστε στην αναφορά ενός γεγονότος που αγνοήθηκε από όλες τις εφημερίδες και τις τηλεοπτικές ειδήσεις, αλλά το οποίο δεν ξέφυγε από τον εξαιρετικό Maurizio Blondet : τέσσερις ημέρες πριν από τη σφαγή, στις 18 Ιουλίου 2011, η νορβηγική κυβέρνηση είχε εκφράσει ρητά την επιθυμία της να αναγνωρίσει το ανεξαρτησία του Κράτους της Παλαιστίνης, και τρεις μέρες νωρίτερα, στις 19 Ιουλίου, ο ηγέτης του Νορβηγικού Εργατικού Κινήματος Νεολαίας (AUF), Eskil Pedersen, είχε δηλώσει επίσημα: Ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούν σκληρότερα μέτρα κατά του Ισραήλ… Εμείς οι Εργατικοί τής Νεολαίας Το κόμμα θέλει μονομερές οικονομικό εμπάργκο της Νορβηγίας κατά του Ισραήλ. Ξεκάθαρα λόγια, πολύ ξεκάθαρα, έτσι δεν είναι; Ίσως πάρα πολύ. Και τι γίνεται με το γεγονός ότι ο Μπρέιβικ, αυτός ο ακροδεξιός φανατικός, ήταν υπέρ-υποστηρικτής του Ισραήλ; Είναι σημαντικό ότι δεν το έβγαλε σε κάποιο τζαμί ή κάποια ισλαμική κοινότητα, αλλά στους συμπατριώτες του από το κόμμα που σκόπευε να υιοθετήσει μια πιο ενεργητική πολιτική για να αναγκάσει το Ισραήλ να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος. Σε αυτό το σημείο, θα είμαστε ακόμη πιο σαφείς: ήταν τυχαία ο Άντερς Μπρέιβικ υποψήφιος της Μαντζουρίας; Το μυαλό του ήταν τηλεχειριζόμενο από κάποιον;

Δεν είναι επιστημονική φαντασία: είναι το νησί του γιατρού Μορώ που είχε προβλέψει ο Herbert G. Wells και έχει γίνει πραγματικότητα; Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες των διαβολικών παραλλαγών μιας επιστήμης που έχει τρελαθεί, μεθύσει από τη δύναμη και έτοιμη να εκπορνευτεί μπροστά σε οποιονδήποτε δάσκαλο, μιας επιστήμης που δεν σταματά στο τίποτα και που είναι καλά αποφασισμένη να μεταμορφώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων σε τηλεκατευθυνόμενες μαριονέτες, ή για να τις αντικαταστήσουμε με cyborgs και ανδροειδή, ή με υβρίδια που δημιουργούνται στο εργαστήριο με την ανάμειξη γονιδίων από διαφορετικά είδη, ανθρώπου και ζώου!

Πόσες σφαγές τα τελευταία χρόνια, ή δεκαετίες, έχουν εξίσου διφορούμενη προέλευση και έγιναν από εξίσου «περίεργα» άτομα; Ωστόσο, το πιο περίεργο από όλα είναι η ευκολία με την οποία ένα άτομο (ή πολύ λίγοι άνθρωποι, όπως στην περίπτωση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες) καταφέρνει να αποφύγει όλα τα συστήματα ασφαλείας, να κοροϊδέψει όλες τις μυστικές υπηρεσίες, και να προκαλέσει μέγιστους θανάτους, πόνο και φόβο, στους καιρούς και τόπους που είναι πιο ευαίσθητοι σε τρέχοντα γεωπολιτικά γεγονότα. Τρία χρόνια πριν από τις σφαγές του Όσλο και της Ουτόγια, το BBC είχε αφήσει άφωνο το κοινό προβάλλοντας ζωντανά την απόπειρα –και ανεξήγητη– αυτοκτονία δύο δίδυμων αδερφών της Σουηδίας, σε έναν βρετανικό αυτοκινητόδρομο. Πρώτα η μία και μετά η άλλη, αν και κρατήθηκαν από άνδρες και γυναίκες της αστυνομίας, όρμησαν στη μέση του δρόμου και χτυπήθηκαν μετωπικά από ένα μεγάλο φορτηγό που πλησίαζε με μεγάλη ταχύτητα. Ανεξήγητα, δεν πέθαναν ακαριαία, στην πραγματικότητα η μία από τίςς δύο σηκώθηκε γρήγορα και ανάγκασε τους αστυνομικούς σε μια πραγματική μάχη σώμα με σώμα, καταφέρνοντας να ελευθερωθούν για μια στιγμή και να ξεφύγουν, για να πιαστεί ξανά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπως η αδερφή της. Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε σε ένα βίντεο στα αγγλικά, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο....

 Έκτοτε υπήρξαν εκείνοι που υπέθεσαν ότι η συμπεριφορά των δύο νεαρών γυναικών ήταν αποτέλεσμα χειραγώγησης εγκεφάλου που διεξήγαγαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, με σκοπό ένα πείραμα, για να δουν πόσο αποτελεσματικές ήταν οι εντολές που δόθηκαν διανοητικά από απόσταση. ένα «έτοιμο» άτομο κατά προτεραιότητα, σε αυτή την περίπτωση για να ελέγξει εάν το ένστικτο της επιβίωσης μπορεί να αναδυθεί ξανά και να αναστείλει μια εντολή αυτοκτονίας. Αν ναι, το πείραμα είχε απόλυτη επιτυχία: ούτε καν ένα σωρό εκπαιδευμένοι πράκτορες δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την Έρικα και τη Σαμπίνα Έρικσον, τις δύο δίδυμες που ήθελαν να αυτοκτονήσουν κάτω από τις ρόδες ενός φορτηγού. Τώρα, η συγκεκριμένη περίπτωση των υποψηφίων Manchu είναι μόνο μία από τις πολυάριθμες διαβολικές παραλλαγές μιας επιστήμης που έχει τρελαθεί , μεθύσει από τη δύναμη και έτοιμη να εκπορνευτεί ενώπιον οποιουδήποτε Κυρίαρχου αφέντη, μιας επιστήμης που δεν σταματά στο τίποτα και που είναι καλά αποφασισμένη να μεταμορφώσει ένα συγκεκριμένο αριθμός ανθρώπινων όντων σε τηλεκατευθυνόμενες μαριονέτες, ή να τις αντικαταστήσει με cyborgs και ανδροειδή, ή με υβρίδια που δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο με την ανάμειξη γονιδίων διαφορετικών ειδών, ανθρώπου και ζώου. Αυτό, δυστυχώς, δεν είναι επιστημονική φαντασία: είναι το νησί του γιατρού Μορώ που είχε προβλέψει ο Χέρμπερτ Γ. Γουέλς και έγινε πραγματικότητα.

Ένας «τηλεκατευθυνόμενος» στρατός του κακού; Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι δημιουργούν έναν στρατό ψυχικά τηλεκατευθυνόμενων ατόμων, αποτέλεσμα διαβολικών εκφραστών; Το πιο περίεργο και ύποπτο από όλα είναι η ευκολία με την οποία ένα άτομο όπως στη Γαλλία (Νίκαια) ή πολύ λίγοι άνθρωποι (όπως στην περίπτωση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες), καταφέρνουν να αποφύγουν όλα τα συστήματα ασφαλείας. , να κοροϊδεύουν όλες τις μυστικές υπηρεσίες, και να προκαλούν μέγιστο θάνατο, πόνο και φόβο, στους καιρούς και τόπους πιο ευαίσθητους στα γεωπολιτικά γεγονότα που εξελίσσονται!

Επομένως η τελική μάχη έχει ήδη αρχίσει, και δεν ξέρουμε καν ποια είναι τα πρόσωπα των εχθρών που την εξαπολύουν εναντίον μας και της ψυχής μας. Διακυβεύεται κάτι ακόμα πιο πολύτιμο από την τωρινή μας ζωή: καί είναι το αιώνιο πεπρωμένο μας. Αυτή η τελευταία μάχη είναι και ο τελευταίος πειρασμός. Ο πειρασμός να λατρεύουμε τον άνθρωπο, να λατρεύουμε την επιστήμη, να λατρεύουμε την εξουσία, να λατρεύουμε το χρήμα και να απορρίπτουμε οριστικά και αμετάκλητα την Αγάπη του Θεού. και είμαστε εντελώς απροετοίμαστοι, τόσο υλικά όσο και πνευματικά. Μόνο ένα πράγμα είναι βέβαιο: ότι πίσω από τα πρόσωπα, συχνά καλά καλυμμένα, από τους χίλιους εχθρούς της Αλήθειας, από τους χίλιους κυρίους της απάτης και του ψεύδους, υπάρχει τελικά μόνο ένα πρόσωπο, το χαμογελαστό και απωθητικό του αρχαίου αντιπάλου. Είναι αυτός που υφαίνει τα νήματα της πλοκής, από αυτόν ξεκινά η στρατηγική κατεύθυνση: οι άλλοι είναι απλώς πιόνια, δευτερεύοντες ηθοποιοί ή απλοί έξτρα. Ακόμα και οι αποκρυφιστές κύριοι του κόσμου, οι οικονομικοί ολιγάρχες, για να μην αναφέρουμε τους επιστήμονες που επιδίδονται σε φρικτές εκφράσεις κατά του ανθρώπου, είναι μόνο εργαλεία που χρησιμοποιεί και που θα ανταμείψει με τον τρόπο που του ταιριάζει, ακόμα κι αν δεν τόχει ήδη  κάνει. Δεν θέτει κανείς τον εαυτό του στη διάθεση των δυνάμεων του Κακού ατιμώρητα: υπάρχει ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσει, μετά τις εμφανείς επιτυχίες, και είναι το υψηλότερο τίμημα από όλα. Όσο για εμάς, ας προσέχουμε να μην εξαπατηθούμε και να έχουμε το μυαλό μας καθαρό και την ψυχή μας καθαρή. Πρέπει να προσευχόμαστε και να έχουμε θάρρος. Με τη χάρη του Θεού, μπορούμε ακόμα να νικήσουμε. χωρίς Αυτόν ή και εναντίον Του όλα χάνονται. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για ασάφεια: ο χρόνος έχει τελειώσει. Είναι εδώ, τώρα.


L’ultima battaglia è iniziata - Inchiostronero (www-inchiostronero-it.translate.goog)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό άρθρο!