Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Η αποτύπωση της Σάρκωσης στον Άγιο Παΐσιο - π. Νικόλαος Λουδοβίκος


Με την τηλεοπτική πρεμιέρα της σειράς για τον Άγιο Παΐσιο, επανήλθε στο προσκήνιο το πρόσωπο, ο «βίος και η πολιτεία» του Αγίου αυτού ανθρώπου. Δυστυχώς, πολλές φορές όμως ύστερα από την κοίμησή του, περισσότερο κρίσιμοι θεωρούνται οι λόγοι του, οι προφητείες και τα θαύματα, από την ίδια την ζωή την οποία ο ίδιος έζησε και την οποία ο ίδιος δίδαξε μέσα από τους λόγους του. Προτιμούμε να δίνουμε έμφαση στα αποτελέσματα της αγιότητάς του (όπως είναι οι προφητείες και τα θαύματά του) από το να παίρνουμε παράδειγμα από την ίδια την αγιότητά του. Είναι όμως ανώφελο να κοιτάμε ένα τέτοιο άγιο πρόσωπο ως απλό μέσο αγιότητας και όχι φορέα της. Για να υπάρξουν τα θαύματα θα πρέπει να υπάρχει και σχέση αγάπης μεταξύ του αγίου και του Θεού και των ανθρώπων γύρω του. Μια τέτοια αγαπητική σχέση χαρακτηρίζει και τον Άγιο Παΐσιο, ο οποίος εκτός από τεράστια μορφή για την Εκκλησία μας, αποτελεί και μια τεράστια μορφή για τον σύγχρονο Έλληνα, ο οποίος μπορεί να δει στην πρόσφατη ζωή του Αγίου ένα παράδειγμα αγιότητας και αγάπης.


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ.  ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΥΠΟΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ. Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΟΝOΜΑΖΟΥΝ ΑΓΙΟ. ΦΟΡΕΑΣ ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΟΡΟΣ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΖΗΣΕ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΥΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ. 

Μπορεί κανείς να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει, αλλά τη μουσική του (χτυπάει στο τραπέζι) θα αποφασίσει η κοινωνία και η παράδοση, για το αν είναι μουσική, και αν είναι καλή ή κακή μουσική. Ας τους αφήσουμε να το κάνουν αυτό αυτοί (αναφέρεται στους ομοφυλόφιλους), δεν είναι δηλαδή όπως θέλει να ζει ο καθένας. Να ζει ο καθένας όπως θέλει, κανένα πρόβλημα, αλλά το πως θα ορίσει αυτό το οποίο κάνει, αυτό αφορά την κοινωνία και την ιστορία πάντοτε. Και θα λογοδοτήσουμε σε αυτές.
[ΚΑΛΕ ΤΡΟΜΑΞΑΝ!!!. ΒΑΣΙΚΑ ΝΑΙ] 

ΒΑΣΙΚΑ ΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: