Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Roberto Pecchioli - Ο Τζορτζ Σόρος και η Ανοιχτή Κοινωνία (58)

Συνέχεια από:  Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

KATA ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ (ΤΟ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ)

14

ΣΟΡΟΣ, ΜΚΟ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Η Διεθνής Αμνηστία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πολυάριθμες κυβερνήσεις και, φυσικά, από το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας. Η διευθύντριά της, η Irene Kahn, προκάλεσε οργή στους ακτιβιστές αποχωρώντας από την οργάνωση με αποζημίωση 500.000 λιρών το 2009. Η Suzanne Nossel, η άλλη διευθύντρια της Αμνηστίας την περίοδο 2012-2013, είχε εργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα για αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας, τη Wall Steet Journal και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, ξεχωρίζοντας για τις θέσεις της υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης στο Αφγανιστάν. Ο μισθός της σημερινής διευθύντριας ξεπερνά τις 210.000 λίρες. Καλά τα πάνε και στη Save the Children, της οποίας τους εθελοντές με τα κόκκινα καπέλα βλέπουμε συχνά στις πόλεις μας. Χρηματοδοτείται από κολοσσούς όπως η Mobil, το Ίδρυμα Merck, η Bank of America και πολλοί άλλοι οικονομικοί ισχυροί που αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ως χορηγοί, καθώς και από τον Σόρος και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, την Ευρωπαϊκή Ένωση και διάφορες κυβερνήσεις. Ακόμη και στη Save the Children, τα στελέχη λαμβάνουν υψηλούς μισθούς για τη διάσωση των παιδιών. Γενικά, περνούν μεταξύ των διαφόρων "φιλανθρωπικών" ΜΚΟ σαν να περνούν από περιστρεφόμενες πόρτες. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) είχαν έσοδα περίπου δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020. Το 2010, ο διευθυντής καυχιόταν για έναν "μέτριο" μισθό 164.000 δολαρίων ετησίως, ωστόσο έκανε γνωστό ότι πετούσε στην οικονομική θέση, προφανώς με έξοδα των MSF. 

Ανάμεσα στους χρηματοδότες των ΓΧΣ (MSF), εκτός από τα διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα, βρίσκουμε τις μεγαλύτερες ιδιωτικές οικονομικές οντότητες στον πλανήτη, την Goldman Sachs, τη Citigroup, το Bloomberg, καθώς και τους Ροκφέλερ, ένας εκ των οποίων, ο Ρίτσαρντ, ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα πρόεδρος του αμερικανικού παραρτήματος. Παρόντες σε πολλά πολεμικά σενάρια με ρόλους που πολλοί θεωρούν διφορούμενους, έχει κατηγορηθεί ότι σήμανε συναγερμό για ψευδείς επιδημίες, οι οποίες όμως απαιτούσαν πραγματικές εκστρατείες εμβολιασμού.

H Savioli σχολιάζει ως εξής. «Η χιουμοριστική πλευρά της όλης υπόθεσης, και αναμφισβήτητα και αδιαμφισβήτητα αποκαλυπτική, είναι ότι αν τα 1,1 τρισεκατομμύρια που δίνονται ετησίως στις ΜΚΟ καθώς και τα χρήματα που ξοδεύουν κάθε χρόνο τα φιλανθρωπικά ιδρύματα απλώς αναδιανέμονταν στους φτωχούς, η φτώχεια θα ήταν απλώς μια ανάμνηση. Στη συνέχεια αποκαλύπτει ότι αυτά τα βουνά χρημάτων είναι στην πραγματικότητα επενδύσεις για να βγουν περισσότερα χρήματα. Ο παγκόσμιος καπιταλισμός έχει πλέξει ένα συνεργιστικό δίκτυο μεταξύ των μεγάλων βιομηχανιών του, των υπερεθνικών θεσμών, των μεγάλων ιδρυμάτων που αποτελούν άμεση απόρροια αυτών, των κέντρων μελέτης και έρευνας και των ΜΚΟ. Οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελούν επίσης άμεση απόρροια και ένα από τα πρόσωπα του μεγάλου κεφαλαίου». Η αξιολόγηση του Τζορτζ Σόρος και του δικτύου του είναι ενδιαφέρουσα. «Εργάζεται για την οικοδόμηση ζωντανών και ανεκτικών δημοκρατιών, των οποίων οι κυβερνήσεις είναι υπόλογες και ανοικτές στη συμμετοχή όλων των ανθρώπων. Βλέπουμε τους κύριους μάνατζερ σε διεθνές επίπεδο. Ξεκινώντας από τη δική μας Έμμα Μπονίνο, η οποία είναι μέλος του διεθνούς συμβουλίου του: αυτή η κυρία που γνωρίζουμε καλά μεταξύ 1994 και 1999 ήταν Ευρωπαία Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Αλιείας, Υγείας των Καταναλωτών, Ασφάλειας Τροφίμων. Είναι ηγέτης του Υπερεθνικού Ριζοσπαστικού Κόμματος. Ας προχωρήσουμε στη Maria Cattaui: Γενική Γραμματέα του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου από το 1996 έως το 2005. Από το 1977 έως το 1996 διηύθυνε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στη Γενεύη. Διευθύντρια της Internationl Crisis Group (ICG), του East West Institute, του International Institute for Education, μεταξύ άλλων. Για να σας δώσω μια ιδέα, η ICG είναι μια διεθνής ΜΚΟ που διοικείται από επαγγελματίες πολιτικούς και νεοφιλελεύθερους ιμπεριαλιστές παγκοσμιοποιητές κατ' επάγγελμα, οι οποίοι λένε ότι θέλουν να αποτρέψουν πολέμους και, για το σκοπό αυτό, προσπαθούν να πιέσουν κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο που η Δύση θεωρεί ενοχλητικές, να υποταχθούν ή να φύγουν. Σε αυτούς τους ειρηνιστές περιλαμβάνονται ο Χαβιέρ Σολάνα και ο διάσημος ειρηνιστής Γουέσλι Κλαρκ, πρώην ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ». Το κρυφό πρόσωπο -το πραγματικό- του θεάτρου των φιλάνθρωπων.

Εξίσου ισχυρά είναι και τα στελέχη του θωρηκτού OSF: ο Anatole Kaletsky είναι στέλεχος της Gavekal Dragonomics (Χονγκ Κονγκ και Πεκίνο), μιας παγκόσμιας επενδυτικής εταιρείας και στέλεχος του χρηματοπιστωτικού κολοσσού JP Morgan. 

Ο σημερινός πρόεδρος του OSF Mark Mallock Brown είναι ένας τυπικός εκπρόσωπος αυτής της παγκοσμιοποιημένης ανώτερης τάξης νεοκαπιταλιστικών στελεχών, σε ένα αέναο ταξίδι μεταξύ των θέσεων που έχουν σημασία: πρώην νούμερο δύο στον ΟΗΕ, μέλος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Βουλής των Λόρδων· στέλεχος της Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας, μιας εταιρείας που έγινε ΜΚΟ το 2012, της οποίας εταίροι είναι οι μεγαλύτερες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες· στέλεχος της Investec, μιας πολυεθνικής χρηματοπιστωτικής εταιρείας, και της Seplat, μιας νιγηριανής εταιρείας πετρελαίου· στέλεχος της Kerogen, μιας πολυεθνικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου. 

O Τζορτζ Σόρος όρισε τον Mark Malloch Brown, τον πρόεδρο της SGO, της μητρικής εταιρείας που κατέχει την εταιρεία λογισμικού ψήφου Smartmatic, ως νέο πρόεδρο του OSF, του παγκόσμιου οργανισμού του. Η Smartmatic είναι μια από τις εταιρείες που κατονομάζονται από τον δικηγόρο Sidney Powell σε αγωγές, ισχυριζόμενες για μαζική νοθεία ψηφοφόρων στις εκλογές του 2020.
Ο Soros είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χρηματοδότες της αμερικανικής αριστεράς και είναι υπεύθυνος για την υποστήριξη πολλών αριστερών θεσμών που παρέχουν βασικό διοικητικό προσωπικό στον Τζο Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν όρισε πρόσφατα τη Νίρα Τάντεν, διευθύντρια του Κέντρου Αμερικανικής προόδου που χρηματοδοτείται από τον Σόρος, ως υποψήφια για να ηγηθεί του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου. Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Smartmatic έχει χρησιμοποιηθεί σε εθνικές και τοπικές εκλογές σε χώρες όπως: Βενεζουέλα, Ηνωμένες Πολιτείες, Βέλγιο, Βραζιλία, Εκουαδόρ, Αργεντινή, Χιλή, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεξικό, Εσθονία και Φιλιππίνες, μεταξύ άλλων.

Ανάμεσα στα ακρωνύμια του ανθρωπιστικού αρχιπελάγους του Σόρος, υπάρχει επίσης η Refugee International, που είναι αφιερωμένη στη βοήθεια των προσφύγων από όλο τον κόσμο. Η οποία, ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένους γνώστες, παίζει ένα μεγάλο παιχνίδι μόνο και μόνο για να στραγγίξει χρήματα και να συγκεντρώσει χειροκροτήματα, όπως συνέβη με τους Ροχίνγκια της Μιανμάρ (πρώην Βιρμανίας) το 2017. Το νούμερο ένα των προσφύγων, ο Eric P. Schwartz, έχει διατελέσει βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τον πληθυσμό, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες· σύμβουλος για διεθνείς υποθέσεις και ειδικός βοηθός του προέδρου για πολυμερείς και ανθρωπιστικές υποθέσεις. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων στη Δυτική Αφρική και στις μεγάλες δεσμεύσεις των ΗΠΑ στην Κεντρική Αμερική και το Κοσσυφοπέδιο· συνεργάστηκε με τη Χίλαρι Κλίντον στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Είναι λυπηρό να πρέπει να αναφέρουμε μεταξύ των συνεργατών του Τζορτζ Σόρος και τον Χάουαρντ Ρούμπιν, ο οποίος περιγράφεται επίσης ως φιλάνθρωπος στον Τύπο, κατηγορούμενος για απερίγραπτη σαδομαζοχιστική βία σε σκλάβες του σεξ με τις οποίες διασκέδαζε σε ένα ρετιρέ της Νέας Υόρκης εξοπλισμένο με τα πάντα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν κουβαλάνε κάποια τρέλα, πάντως και πολύ άδικο δεν έχουν. https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/korinthia-melos-oikogeneias-palaioxristianon-espasan-ta-tzamia-kai-patisan-mexri-kai-tis-panes-tou-morou/

amethystos είπε...

Αντιθέτως είναι η απαραίτητη λύση, γιά όλους μας, όταν θά πάρουμε τά βουνά, φίλε. Ας αρχίσουμε τήν εκπαίδευση στά χόρτα, στά τόξα, στό ψάρεμα, στό άναμμα τής φωτιάς. Τίς σπηλιές δέν μπορούν νά τίς κάψουν όπως τά δάση γιά νά μήν μάς προσφέρουν καταφύγιο. ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ.Είχαν κοσμικές απαιτήσεις καί προδόθηκαν.